Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Κ
Τελικά σημερα πέσανε οι πρώτες αλοδαπές!!! Δυστυχώς ειχαμε λάθος καρτέρι στην αρχή, νομίζαμε οτι θα ερθουν σε συγκεκριμένες βελανιδιές για φαγητο(εκει τις ειδαμε χθες) αλλα τελικά τις βλέπαμε να προσπερνάνε και να βουτάνε σε μια συγκεκριμένη ρεματια,
Πηγαμε εκει τελικα κατα τις 9+ και ηταν ολες μεσα, γυρω στα 80-100 πουλιά, δεν τις πειράξαμε, πηγαμε εκει που περνάγανε για να πανε εκει και ειπαμε να κατσουμε μπας και εμεινε καμια πισω, τελικά 2 περασανε σε εμένα και τις κράτησα. Το απογευμα βρηκαμε αλλα 2 κοπάδια που περναν σβάρνα οτι υπήρχε μπροστά τους, δεν πλησιαζοντουσαν με τιποτα και αλλαζαν βοσκη για πλακα, αλλα με το που πεταγαν 300 μετρα ξαναπεφταν για φαι...δεν τις τουφεκίσαμε, και ελπίζω να μείνουν, 6:30 αρχισε και μια καλη βροχή που ελπίζω να τις μπλοκάρει κανα 2 μερες...
Κι εγώ υπολογίζω σ αυτό το μπλοκάρισμα. Θα τις περιμένω 24 , 25 του μήνα και μέχρι τότε ελπίζω η βροχή να τις κρατήσει .

Καλημέρα στη παρέα.Ελάχιστα πουλιά μεχρι τώρα και δω κάτω στα νοτιοδυτικά.Ορεινή Ηλεία.Απο τις 18 του μήνα ειναι η παρέα μου στα καρτέρια,κοπάδι περασματιάρικο δεν έχει φανεί ακόμα.Που και πού κανα ζευγαράκι ή καμια τριαδούλα έτσι για να τους γλυκαίνει.Ελπίζουμε με το στρώσιμο του καιρού να γίνουν καλύτερα τα πράγματα:)

Ωραίος Ηλία μπράβο!
Το τσεκούρι βολεύει όταν δεν την κρατήσεις με το τρίτο πετάς τσεκούρι?? .sarcastic..sarcastic.
Ότι χρειαστεί :P Μετα το τσεκούρι θα βγαίνει και η μπότα!

Μπράβο Ηλία, πολυ ωραίος!
Να σαι καλα φίλε!

Άρχισες το τσεκούρεμα βλέπω .
Καλή συνέχεια Ηλία .
Αρχίσαμε φίλε και ελπίζω να συνεχίσουμε ετσι, με τοσο βαλάνι προβλέπετε δυνατή χρονια!

Κ

Κι εγώ υπολογίζω σ αυτό το μπλοκάρισμα. Θα τις περιμένω 24 , 25 του μήνα και μέχρι τότε ελπίζω η βροχή να τις κρατήσει .
Φίλε σκεψου οτι μπήκαν πουλιά χωρίς να δούμε πολυ δυνατό μπασιμο, λογικά απο πέμπτη που ανοίγει ο καιρος θα αρχίσει να μπαίνει ο μεγαλύτερος όγκος!

Και σήμερα... τζίφος...!!! Ούτε μία γαλάζια δεν είδαμε...!
Ευτυχώς, πήρε το μάτι μου, εγκαίρως, ένα μοναχικό αγριοπερίστερο, που μου πέρασε πίσω - αριστερά μου και, αφού πήρα θέση, το ξάπλωσα στα 40 περίπου μέτρα με έναν ντουμπλέ (κυνηγώ πάντα με αλληλεπίθετο)...! Ήταν μεγάλο πουλί, το σώμα του ξεπουπουλιασμένο θύμιζε, σε μέγεθος, φάσσα...!
Πολύ ικανά μού φάνηκαν τα super kill nickel series για τη φάσσα του Καραμανίδη, τα οποία βρήκαν και τα δύο στόχο...! Σε νούμερο 6, 36γρ., επινικελιωμένα! Εάν δεν απατώμαι, το μοναδικό φυσίγγι με επινικελιωμένα σκάγια που παραγάγεται στην Ελλάδα...!!! Εύστοχη αυτή η πρωτοβουλία του Καραμανίδη, για να καλύψει αυτό το αντίστοιχο κενό στη παραγωγή ελληνικών φυσιγγίων...!

Και σήμερα... τζίφος...!!! Ούτε μία γαλάζια δεν είδαμε...!
Ευτυχώς, πήρε το μάτι μου, εγκαίρως, ένα μοναχικό αγριοπερίστερο, που μου πέρασε πίσω - αριστερά μου και, αφού πήρα θέση, το ξάπλωσα στα 40 περίπου μέτρα με έναν ντουμπλέ (κυνηγώ πάντα με αλληλεπίθετο)...! Ήταν μεγάλο πουλί, το σώμα του ξεπουπουλιασμένο θύμιζε, σε μέγεθος, φάσσα...!
Πολύ ικανά μού φάνηκαν τα super kill nickel series για τη φάσσα του Καραμανίδη, τα οποία βρήκαν και τα δύο στόχο...! Σε νούμερο 6, 36γρ., επινικελιωμένα! Εάν δεν απατώμαι, το μοναδικό φυσίγγι με επινικελιωμένα σκάγια που παραγάγεται στην Ελλάδα...!!! Εύστοχη αυτή η πρωτοβουλία του Καραμανίδη, για να καλύψει αυτό το αντίστοιχο κενό στη παραγωγή ελληνικών φυσιγγίων...!
Φίλε Νικολαε εδώ και 2 χρόνια κυνηγαω τις φασσες και τα χοντρά παπια μονο με αυτό το φυσιγγι και είναι απλά τέλειο δοκιμασμένο σε όλες τις καιρικές συνθήκες...
Υ.Γ. πριν βγει στην αγορά ημουνα ο πρωτος που το δοκίμασε σε δυσκολα θηραματα ....

Φίλε Νικολαε εδώ και 2 χρόνια κυνηγαω τις φασσες και τα χοντρά παπια μονο με αυτό το φυσιγγι και είναι απλά τέλειο δοκιμασμένο σε όλες τις καιρικές συνθήκες...
Υ.Γ. πριν βγει στην αγορά ημουνα ο πρωτος που το δοκίμασε σε δυσκολα θηραματα ....

Ωραία Χρήστο! Χαίρομαι, λοιπόν, που έκανα τη σωστή επιλογή ενός νέου, δοκιμασμένου στον κυνηγότοπο και ποιοτικού φυσιγγίου...! Ακόμη και η συσκευασία του είναι ιδιαιτέρως προσεγμένη και ποιοτική...! Αξίζει τα λεφτά του με το παραπάνω...!

Υ.Γ.: Προτιμάτε ελληνικά φυσίγγια...! Δεν έχουν να "ζηλέψουν" τίποτα από τα εισαγόμενα...! topic.

Την Κυριακη που ημουν για λαγο περασαν 10 ξεκωλλα λιγο μακρια και μετα αλλες δυο ερχοντουσταν πανω μου αλλα με ειδαν και εστριψαν, ημουν ακουνητος αλλα φορουσα το πορτοκαλι γιλεκο. Δεν θα μου γλιτωναν ομως απλα δεν μπορουσα να τουφεκισω γιατι θα χαλουσα τα σκυλια που ψαχνανε μανιωδως.

Την Κυριακη που ημουν για λαγο περασαν 10 ξεκωλλα λιγο μακρια και μετα αλλες δυο ερχοντουσταν πανω μου αλλα με ειδαν και εστριψαν, ημουν ακουνητος αλλα φορουσα το πορτοκαλι γιλεκο. Δεν θα μου γλιτωναν ομως απλα δεν μπορουσα να τουφεκισω γιατι θα χαλουσα τα σκυλια που ψαχνανε μανιωδως.
Επρεπε να σου εριχναν κι ενα κοτσούλισμα ........yel.

Σήμερα δεν πήγα, αλλά δεν έχασα και τίποτα...! Ένας επιτόπιος βοσκός - κυνηγός, που τις περιμένει κι αυτός ο ίδιος μαζί μου καθημερινά, μου είπε ότι δεν "κουνήθηκε φύλλο" ούτε και σήμερα...!
Από αύριο και ύστερα, νομίζω κάτι θα φαίνεται, δεδομένου ότι ξανοίγει ο καιρός και είναι και οι κλασικές τους μέρες...! Άντε να δούμε λοιπόν...

Να ένα όμορφο βίντεο από τα περσινά φασσοπεράσματα στη Κορσική χωρίς κράχτες, που τα έχει όλα: κατασκήνωση στα καρτέρια, ευστοχίες, αστοχίες σε κοπάδια και μονές, μέχρι και αφλογιστίες...! Έτσι τις κυνηγάμε κι εμείς εδώ...! (Και με πολύ ωραία μουσική επένδυση...!)

Last edited by a moderator:
Status
Not open for further replies.
Back