Έναρξη και για την κοράκλα μου σήμερα, αλλά μόνο ένα μας ήρθε...
.
Να τι χαίρεστε Χρηστάρα πήγα και εγώ εχτές μια από τα ίδια λίγα τα πουλιά η χαμένη θολή νεκράΈναρξη και για την κοράκλα μου σήμερα, αλλά μόνο ένα μας ήρθε...
.
Να την χαίρεσαι και να την καμαρώσεις όπως ποθείς....και στα ταίρια του για το παπί..Έναρξη και για την κοράκλα μου σήμερα, αλλά μόνο ένα μας ήρθε...
.
Να εισαστε καλα, να ειμαστε και εμεις καλα και να την καμαρωσουμε νεα κυνηγο με το δικο της τουφεκι και τα πρωτα της θηραματα!!Έναρξη και για την κοράκλα μου σήμερα....
Κανονικά όπως τα άλλα θηράματα.ειναι λίγο πιο σκληρό το πούπουλο αλλά όχι κάτι το δραματικό.επισης θέλουν καλό καψαλισμα γιατί έχουν πολύ χνούδι.μερικοι τα γδερνουν αλλά εγώ δε βρίσκω το λόγο.επισης δεν μου έχει μυρίσει ποτέ παπί εκτός από μερικούς κ φαλαριδα.ολα τα άλλα που έχω χτυπήσει ποτέ δεν είχαν μυρωδιά βάλτου.βεβαια μόλις καθαριστούν κάνουν μπάνιο με ξύδι.ισως παίζει ρόλο αυτοΕμείς εδώ στο νότο δεν έχουμε τέτοια. Μόνο αν κάνει βαρύ χειμώνα.
Αλλά ρε παιδιά πως τα καθαρίζετε τα παπιά.
Μερικές φορές που βάρεσα χειμώνα κάτι πρασινοκέφαλα είδα κι έπαθα να τα μαδήσω.
τα ζεματάτε με βραστό νερό πριν το μάδημα?Κανονικά όπως τα άλλα θηράματα.ειναι λίγο πιο σκληρό το πούπουλο αλλά όχι κάτι το δραματικό.επισης θέλουν καλό καψαλισμα γιατί έχουν πολύ χνούδι.μερικοι τα γδερνουν αλλά εγώ δε βρίσκω το λόγο.επισης δεν μου έχει μυρίσει ποτέ παπί εκτός από μερικούς κ φαλαριδα.ολα τα άλλα που έχω χτυπήσει ποτέ δεν είχαν μυρωδιά βάλτου.βεβαια μόλις καθαριστούν κάνουν μπάνιο με ξύδι.ισως παίζει ρόλο αυτο
Οχι δεν το έχω κάνει ποτετα ζεματάτε με βραστό νερό πριν το μάδημα?
Να τη χαίρεσαι Χρήστο υγεία να έχετε να πηγαίνετε μαζί!Έναρξη και για την κοράκλα μου σήμερα, αλλά μόνο ένα μας ήρθε...
.
Ίσα ίσα φίλε μου. Το φτέρωμα της πάπιας είναι πανεύκολο στο ξεπουπούλιασμα. Αυτό που είναι πολύ δύσκολο, είναι η φαλαρίδα ή μπάλιζα, ανάλογα πως την ξέρεις.Εμείς εδώ στο νότο δεν έχουμε τέτοια. Μόνο αν κάνει βαρύ χειμώνα.
Αλλά ρε παιδιά πως τα καθαρίζετε τα παπιά.
Μερικές φορές που βάρεσα χειμώνα κάτι πρασινοκέφαλα είδα κι έπαθα να τα μαδήσω.
δεν τις ξέρωΊσα ίσα φίλε μου. Το φτέρωμα της πάπιας είναι πανεύκολο στο ξεπουπούλιασμα. Αυτό που είναι πολύ δύσκολο, είναι η φαλαρίδα ή μπάλιζα, ανάλογα πως την ξέρεις.
Μάδημα χωρίς ζεμάτισμα και χωρίς γδάρσιμο, τρίψιμο με το χέρι και φεύγουν και τα χνούδια από το δέρμα (καψάλισμα αν χρειαστεί) και απεντέρωση και σχολαστική απομάκρυνση των νεφρών (είναι κολλημένα στα κόκαλα της πλάτης ) γιατί αυτά αφήνουν μυρωδιά... οι παλιοί τα αποτέφρωναν βάζοντας αναμμένο κάρβουνο που το ακουμπούσαν απάνω τους...(έδινε και ιδιαίτερο άρωμα).δεν τις ξέρω
4-5 πρασινοκέφαλα έχω βαρέσει και μαδήσει και μαρτύρησα
το ζεστό νερό δεν τα πιάνει όπως κάνω σε πέρδικα και φάσα
ίσως να μην κάνω κάτι καλά, δεν ξέρω
Φαλαρίδα, γδάρσιμο.Ίσα ίσα φίλε μου. Το φτέρωμα της πάπιας είναι πανεύκολο στο ξεπουπούλιασμα. Αυτό που είναι πολύ δύσκολο, είναι η φαλαρίδα ή μπάλιζα, ανάλογα πως την ξέρεις.
Η νοστιμιά όλη όμως, είναι στην πέτσα. Για να είμαι ειλικρινής, ακόμη, αν και τόσο χρονών (83), η μάνα μου έχει την υπομονή και τις μαδάει. Τις φτιάχνει λαδορίγανη, στον φούρνο με πατάτες και λεμόνι, αφού πρώτα, πάρουν μία βράση με λίγο ξύδι. Ειλικρινά γλύφεις τα δάχτυλα σου από την νοστιμιά. Απλή και δοκιμασμένη συνταγή, με μοναδική δυσκολία, το καθάρισμα, όπως έγραψα παραπάνω.Φαλαρίδα, γδάρσιμο.
Βασίλη είμαι σίγουρος ότι με την πέτσα έτσι όπως το περιγράφεις θα γίνονται πολύ νόστιμες, αλλά δεν τόλμησα ποτέ, τις ελάχιστες που έχω χτυπήσει (δεν τις κυνηγούσα) να ασχοληθώ με το μάδημα τους!!!Η νοστιμιά όλη όμως, είναι στην πέτσα. Για να είμαι ειλικρινής, ακόμη, αν και τόσο χρονών (83), η μάνα μου έχει την υπομονή και τις μαδάει. Τις φτιάχνει λαδορίγανη, στον φούρνο με πατάτες και λεμόνι, αφού πρώτα, πάρουν μία βράση με λίγο ξύδι. Ειλικρινά γλύφεις τα δάχτυλα σου από την νοστιμιά. Απλή και δοκιμασμένη συνταγή, με μοναδική δυσκολία, το καθάρισμα, όπως έγραψα παραπάνω.
Ναι, ούτε εγώ κάθομαι να τις μαδήσω, ευτυχώς ακόμη τις δίνω και μου τις καθαρίζουν. Αν και πάντα χτυπάω μερικές, γιατί τις έχω συνηθίσει απο παιδί (και για κυνήγι, αλλά και για φαγητό).Βασίλη είμαι σίγουρος ότι με την πέτσα έτσι όπως το περιγράφεις θα γίνονται πολύ νόστιμες, αλλά δεν τόλμησα ποτέ, τις ελάχιστες που έχω χτυπήσει (δεν τις κυνηγούσα) να ασχοληθώ με το μάδημα τους!!!![]()