Πόσα ξέρεις εσύ καταυλακιώτη...Κρινελι είναι... Σαρσελα εαρινή δηλαδή... Ξέμεινε πίσω...

Πόσα ξέρεις εσύ καταυλακιώτη...Κρινελι είναι... Σαρσελα εαρινή δηλαδή... Ξέμεινε πίσω...
Πάντως Άρη μου κάνει εντύπωση που δεν έχει ολοκληρώσει τα χρώματα του ακόμαΚρινελι είναι... Σαρσελα εαρινή δηλαδή... Ξέμεινε πίσω...
ειχε χτυπησει ενας φιλος και το ειδα τετοιο κιρμαΣτα υδρόβια, η μεταξύ των ειδών διασταύρωση δεν είναι κ τόσο σπάνια. Ειδικά στις βουτόπαπιες τα ιβριδια έχουν κ επίσημα τα χαρακτηριστικά, τους για τους παρατηρητές. Κ στις anas (επιφάνειας) όμως συμβαίνει. Την προσοχή τραβά με την ομορφιά της, το αποτέλεσμα διασταυρωσης πρασινοκεφαλο με θηλυκό ψαλίδι..
Κ εμένα αλλά επειδή δεν μένουν Ελλάδα κ δεν έχω δει πως αλλάζουν τα χρώματα τους δεν έχω άποψη... Η φάση μου θυμίζει τα ψαλίδια τα αρσενικά όταν αρχίζουν να ξασπριζουν...Πάντως Άρη μου κάνει εντύπωση που δεν έχει ολοκληρώσει τα χρώματα του ακόμα
Αρη ειναι ανοιξιατικο σαρσελι θυληκοΚ εμένα αλλά επειδή δεν μένουν Ελλάδα κ δεν έχω δει πως αλλάζουν τα χρώματα τους δεν έχω άποψη... Η φάση μου θυμίζει τα ψαλίδια τα αρσενικά όταν αρχίζουν να ξασπριζουν...
Πάντως είναι σαρσελι, φαίνεται από τις ρίγες στο κεφάλι του κ τη μύτη... Τώρα αν θα γινόταν αρσενικό η απλά έχει κάποια ανωμαλία στο χρώμα δεν ξέρω με σιγουριά...
Πιστεύω θα γινόταν αρσενικό από την έντονη λωρίδα στο φρύδι...Στα θηλυκά υπάρχει μεν αλλά είναι υποδεέστερηΚ εμένα αλλά επειδή δεν μένουν Ελλάδα κ δεν έχω δει πως αλλάζουν τα χρώματα τους δεν έχω άποψη... Η φάση μου θυμίζει τα ψαλίδια τα αρσενικά όταν αρχίζουν να ξασπριζουν...
Πάντως είναι σαρσελι, φαίνεται από τις ρίγες στο κεφάλι του κ τη μύτη... Τώρα αν θα γινόταν αρσενικό η απλά έχει κάποια ανωμαλία στο χρώμα δεν ξέρω με σιγουριά...
Μοιάζει κ με ματρινι (κρινέλι) που ξεμεινε όπως λες. Κ το φρυδι είναι εντονοτερο όπως τα φθινοπωρινα κρινελια. Ο καθρέφτης της φτερουγας όμως?? Είναι καθαρός κιρκίρι.. Ίσως υβρίδιο.Κρινελι είναι... Σαρσελα εαρινή δηλαδή... Ξέμεινε πίσω...
Κ εμένα αλλά επειδή δεν μένουν Ελλάδα κ δεν έχω δει πως αλλάζουν τα χρώματα τους δεν έχω άποψη... Η φάση μου θυμίζει τα ψαλίδια τα αρσενικά όταν αρχίζουν να ξασπριζουν...
κουταλας μπασταρδος με θυλικο ψαλιδι οπως ειπα και στην αρχη
Αυτό είναι κιρκίρι χειμερινό μάστορα μου![]()
αυτο ειναι ανοιξιατικο σαρσελι
Το ίδιο λέμε... Αν είναι αρσενικό δεν ξέρω... Γιατί τον Αύγουστο κ το Σεπτέμβρη είναι όλα καφέ, κάποια στιγμή αργότερα αλλάζουν χρώμα κ μας έρχονται από Φλεβάρη φτιαγμένα τα αρσενικά...Αρη ειναι ανοιξιατικο σαρσελι θυληκο
μαλλων ξεμεινε εδω και το κτατησανε τα χειμερινα
τωρα που ειδα και την αλλη φωτο και το μεγεθος αυτο ειναι
εξω παιξανε πολλα στα χωραφια...μεσα τιποτα ουτε μπαμ εμαθαΤο ίδιο λέμε... Αν είναι αρσενικό δεν ξέρω... Γιατί τον Αύγουστο κ το Σεπτέμβρη είναι όλα καφέ, κάποια στιγμή αργότερα αλλάζουν χρώμα κ μας έρχονται από Φλεβάρη φτιαγμένα τα αρσενικά...
Μιας κ μιλάμε για περίεργους χρωματισμούς, το Νοέμβρη βαρεσα μια καστανιά με αλπινισμο... Ήταν όλη ξανθή σαν ξεθωριασμένη... Αύριο που θα είμαι σπίτι σας βάλω φωτό...
Νίκο έπαιξαν πουλιά σήμερα επάνω?
Αυτό είναι κιρκίρι χειμερινό μάστορα μου
Σε ξεγελά η φωτογραφία θηλυκό κιρκίρι είναι αυτό που κρατάω![]()
και αυτο τι ειναι;
εαν ειναι πρασινα τα φτερα στα πλαγια που δεν μπορω να ξεχωρισω ισος ΑΛΛΑ τα μακρια φτερα του και το φρυδι με παει σε ανοιξιατικο![]()
Πάντως αυτό που αναφέρει ο συνάδελφος @Ηγείται του κύνου. Το έχω παρατηρήσει και εγώ σε χτυπημένα πουλιά δεν είναι λάσπη κάποιοι λένε ότι ο χρωματισμός αυτός ευθύνεται λόγο του ότι τα πουλιά τρέφονται αποκλειστικά με αραποσίτι αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει
Ποιο φρύδι;εαν ειναι πρασινα τα φτερα στα πλαγια που δεν μπορω να ξεχωρισω ισος ΑΛΛΑ τα μακρια φτερα του και το φρυδι με παει σε ανοιξιατικο