Υδρόβια - Παρυδάτια - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το πρωινό σήμερα με βρήκε μέσα στην λίμνη στο αιτωλικό γνωστή σε πολλούς ως θολή με καλή παρέα ,με 5μποφορ και ψιλόβροχο.
Παρόλο τον υποσχόμενο καιρό πολλά κοπαδια απο σφυριχταρια και κάποια πράσινα πέρασαν νυχτα πίσω στην θάλασσα και 2-3 κοπαδακια που περασαν με το πρώτο φως πετούσαν σε απαγορευτικά ύψη..
Κατάφερα και κράτησα ένα γερατζούλι με μια τουφεκιά με δικά μου φυσίγγια* το ποιο ητανε δεξια τραβερσα γύρω στα 30 μετρα οπου έπεσε ξερό..
το Setup granular 1.60x34 cx2000 No5 με κλεισιμο στα 58mm να σημειώσω ότι ουτε κλώτσησε ούτε τίποτα σαν να έριχνα τσιχλοφύσιγγο οπλο Benelli Duca Montefeltro.View attachment 7567
Φίλε μου, γεραντζουλια ποια λέτε?

Το πρωινό σήμερα με βρήκε μέσα στην λίμνη στο αιτωλικό γνωστή σε πολλούς ως θολή με καλή παρέα ,με 5μποφορ και ψιλόβροχο.
Παρόλο τον υποσχόμενο καιρό πολλά κοπαδια απο σφυριχταρια και κάποια πράσινα πέρασαν νυχτα πίσω στην θάλασσα και 2-3 κοπαδακια που περασαν με το πρώτο φως πετούσαν σε απαγορευτικά ύψη..
Κατάφερα και κράτησα ένα γερατζούλι με μια τουφεκιά με δικά μου φυσίγγια* το ποιο ητανε δεξια τραβερσα γύρω στα 30 μετρα οπου έπεσε ξερό..
το Setup granular 1.60x34 cx2000 No5 με κλεισιμο στα 58mm να σημειώσω ότι ουτε κλώτσησε ούτε τίποτα σαν να έριχνα τσιχλοφύσιγγο οπλο Benelli Duca Montefeltro.[ATTAC
Σε ρωτάω γιατί μου κάνει πολύ Ιδιαίτερο το χρώμα του για κιρκίρι.. Εκτός αν σου έπεσε σε λασπη κ φαίνεται έτσι..
Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν και εγώ μοιάζει με εαρινή σαρσέλα του Σεπτέμβρη χωρίς χρώματα...Γερατζούλια λένε τα κιρκίκια

Βγηκα και εγω χθες μια βολτα για απογευματινο......

Δεν παιξαν καθολου πουλια, οχι οτι δεν το περιμενα . . . .
με νοτια και ζεστη.... .tired. ΕΛΕΟΣ κοντευουμε να πιασουμε Γεναρη

ολο και ολο ενα ειδα ενα πηρα .
Και σημερα δεν μου εκανε αισθηση να ξαναπαω

Το παπί που χτύπησες δν είναι γερατζούλη πάντος......δν το γνωρίζω τη είναι, αλλά μοιάζει με καστανόπαπια το χρώμα του...
Μοιάζει με κρινέλι (σαρσέλα) αρσενικό του Σεπτέμβρη χωρίς χρώματα

Είναι κιρκίρι, ξεκάθαρα απτους καθρέφτες της φτερουγας, απλά το χρώμα του στο στήθος είναι μπέρδεμα. Κάτι σαν αβαφτο κουτάλι, μοιάζει η απόχρωση καστανοπαπιας,. Παίζει να έκανε κ το τελευταίο του λουτρό σε λασπη κ καπάκι να πεταξε, πριν προλάβει να ξεπλυθει. Μου έχει τύχει σε πράσινα που εβοσκαν σε σπαρτά.

Το παπί που χτύπησες δν είναι γερατζούλη πάντος......δν το γνωρίζω τη είναι, αλλά μοιάζει με καστανόπαπια το χρώμα του...
δεν ειναι καστανοπαπια
νομιζω ειναι μπασταρδεμενο αλλα εαν μπορει εας ανεβασει και αλλες φωτο να δω και θα πω.ραμφος εχει σαν του κουταλα,φρερα και ποδια σαν ψαλιδι θυλικο και στηθος σαν βαλτοπαπια.εαν δω και αλλες φωτο θα σας πω σιγουρα βεβαια δεν μπορω να καταλαβω και το μεγεθος,

Στα υδρόβια, η μεταξύ των ειδών διασταύρωση δεν είναι κ τόσο σπάνια. Ειδικά στις βουτόπαπιες τα ιβριδια έχουν κ επίσημα τα χαρακτηριστικά, τους για τους παρατηρητές. Κ στις anas (επιφάνειας) όμως συμβαίνει. Την προσοχή τραβά με την ομορφιά της, το αποτέλεσμα διασταυρωσης πρασινοκεφαλο με θηλυκό ψαλίδι..

IMG-20191111-093106.jpg

Πάντως αυτό που αναφέρει ο συνάδελφος @Ηγείται του κύνου. Το έχω παρατηρήσει και εγώ σε χτυπημένα πουλιά δεν είναι λάσπη κάποιοι λένε ότι ο χρωματισμός αυτός ευθύνεται λόγο του ότι τα πουλιά τρέφονται αποκλειστικά με αραποσίτι αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει

Status
Not open for further replies.
Back