Καλημέρα. Επιτέλους αρχίζουν και πληθαίνουν σιγά σιγά τα κορίτσια. Σήμερα το πρωί ήμουν κωπαϊδα για καμιά φάσα. Κουλούρι. Τσίχλες λίγες περάσανε και ορισμένες σε καλό ύψος, αλλά συγκρατήθηκα. Καλή συνέχεια.
ωραιο καρεκλακι το κανης ανταλαγηunique d girl namesΟι πρώτες για φέτος..Λίγα τα πουλιά Βοιωτία πολύ μικρό μπασιμο.Ζητημα να είδα 50 πουλιά View attachment 58482
Εδώ Νικολαε χθες σε σεσημασμενο για την εποχή απογευματινό έπεσαν δεκάδες τουφεκιες....Και σήμερα χλιαρά τα πράματα... Ελάχιστες μπασιματιάρες, ψηλωμένες... Πιασμένες, "μαύρες" νωρίς το πρωί, πάλι ελάχιστες... Ανεβαίνοντας ο ήλιος έβλεπες αραιά και πού, δω κι εκεί από καμία... Από τις 9 μισή και μετά, πάπαλα... Τρεις όλες κι όλες έκαμα.
Φάσσες πάλι δεν φανήκανε (όπως και χτες και προχτές), παρά μία μονή μονάχα...
Αυτά.
Υ.Γ.: Θα πεταχτώ φυσικά και τ' απόγιομα όπως πάντα, μπας και μού βγει τότε καμιά φασσούλα... Στις τσίχλες αναμένεται φόλα ή μηδαμινή/ελάχιστη κάρπωση, όπως και τα προηγούμενα δειλινά...
Απογευματινο και εγω αν τις κυνηγαγα κανονικα θα εκανα 6-7 σιγουρα ευκολα αλλα τις αφησα να καθισουν και οτι περναγε απο μια πλαγια που εβλεπα ψηλα.Εδώ Νικολαε χθες σε σεσημασμενο για την εποχή απογευματινό έπεσαν δεκάδες τουφεκιες....
Από ιδιογόμωση που βγάζω κοστολόγιο στα 28 γρ. με psb5 που είναι από τις πιο φτηνές πυρίτιδες αυτή την στιγμή με 25 ευρώ τα 500gr και με βύσματα Τασκωφ που και αυτά είναι από τα πιο φτηνά της αγοράς μου βγαίνει η 25αδα περίπου στα 7 ευρώ. Σίγουρα οι κατασκευαστές φυσιγγίων θα αγοράζουν πολύ φθηνότερα τα υλικά αλλά μαζί με την εργασία και τα υπόλοιπα έξοδα όπως εκτύπωση και συσκευασία για να βγάλουν και κάποιο κέρδος πιστεύω ότι στα 7-8 ευρώ το κουτί στα φυσίγγια ειναι μία φυσιολογική τιμή. Το πρόβλημα δεν νομίζω ότι είναι οι τοπικοί κατασκευαστες αλλά οι αντιπρόσωποι των υλικών καθώς και οι εταιρίες που τα παράγουν που έχουν εκτοξεύσει τις τιμές στα ύψη. Αλλά όλα αυτά ειναι επακόλουθα της ακρίβειας γενικότερα όπως η αύξηση των καυσίμων που συμπαρασύρει γενικότερα τις τιμές όλων των προιόντων στα ύψη.Καλημέρα σε όλους. Ευχάριστα ή όχι τα μηνύματα από τους φίλους κυνηγούς, χρήσιμα ασφαλώς για όλους και κυρίως αυτά που αναφέρουν και περιοχή. Είναι όμως και κάποια άλλα πράγματα που πρέπει να αναφέρουμε. Εκτός των άλλων, την συμπεριφορά και πρακτικές των κυνηγομάγαζων και ειδικά των κατασκευαστών φυσιγγιών. Παράγγειλα τηλεφωνικά , μετά τα τόσα θετικά σχόλια που έχω διαβάσει στο φόρουμ, φυσίγγια από τον κ. Ρουμελίωτη, 30gr με μπαρούτι psb νομίζω Νο 9, με 7 ευρώ το κουτί. Πέρασα όμως λόγω απόστασης και καλών φυσιγγιών, αλλά και λόγω καταγωγής από τον κ Μητσάκο, που αγοράζω χρόνια και πλήρωσα 8,5 ευρώ το κουτί τα γνωστά 28 gr. Πέρσι τα είχε νομίζω 5,5 ευρώ. Δεν έχω αγοράσει άλλα φέτος και δεν γνωρίζω πως έχουν διαμορφωθεί οι τιμές. Για μένα που δεν ρίχνω πολλά φυσίγγια, το κόστος κυρίως είναι της μετακίνησης και όχι των φυσιγγιών, αλλά γράφω την εμπειρία μου, γιατί ίσως είναι χρήσιμη σε κάποιους. Εγώ πάντως έβγαλα τα συμπεράσματα μου. Δεν κάνω διαφήμιση ή δυσφήμιση κάποιου, απλά περιγράφω το γεγονός. Να είστε όλοι καλά και με πολλές επιτυχίεςές
Πλάκα κανεις???Επιτέλους αρχίζουν και πληθαίνουν σιγά σιγά τα κορίτσια.
Στην ανατολικη πλευρα του σημερα ελαχιστες οι Τσιχλες, αφαντες οι Φασσες......Για το Καλλίδρομο και εκεί γύρω υπάρχει καμία πληροφορία για κυριαρινες τσίχλες;Να πάμε μια βόλτα αύριο;
Ο καλυτερος είσαι..Με γαϊδουρινή υπομονή 9 χέρι 4 χαμενες. Μετά το πρωινό ντου έκοψαν τελείως και φάνηκαν πάλι μετά τις 9μιση. Πιο χαμηλωμένες και έδωσαν ευκαιρίες.Συνολικα είδαμε πιο πολλά από χθες αλλά πολύ ψηλά οι άτιμες! Ειδα και την πρωτη κυργιαρα και ενα κοπαδι με 8 τρυγονια! Και αλλος ενας γνωστος ειδε 4 τρυγόνια!!! Κοτσυφια 3-4 φανηκαν.
View attachment 58469
Σε ευχαριστω πολυ συναδελφε. Να εισαι καλαΠεραστικά Σταυρο!
Γρήγορη ανάρρωση!!!!!!!!!
Σε ευχαριστω παρα πολυ συνονοματεΠεραστικα ευχομαι Σταυρο, γερος και δυνατος οπως παντα, μην ανησυχεις, δεν χανεις και κατι εξαιρετικο....