Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δύο λόγους μπορώ να σκεφτώ για το χάλι έτσι όπως εξελισεται . Πρώτος οι νότιοι που πλέουν από Κωνσταντινούπολη και πάνω και ο κυκλώνας με ισχυρούς ανέμους και χιονοπτώσεις γύρω γύρω από Νορβηγία και Σουηδία και πάνω ο οποίος είναι έτσι μια βδομάδα και μετακινείται προς τα κεντρικά εξαλου ανησυχία προκαλεί ο συνεχόμενος βοριάς του Αιγαίου που θα συνεχιστεί και θα φτάσει 15 νθημερο της τάξης των 6+ μποφόρ που υπό άλλες προϋποθέσεις θα έπρεπε να έχουμε τρελαθεί στα πουλιά .

Καλημέρα από Αργολίδα, το πρωί αξημέρωτα ακουγόντουσαν αρκετές, όταν ξημέρωσε δεν φάνηκε καμία, αέρας μέτριος, ορτύκια ούτε για δείγμα ... ευτυχώς που κυκλοφορούν μερικά κοπαδάκια αγριοπερίστερα...

Καλημέρα από Αργολίδα, το πρωί αξημέρωτα ακουγόντουσαν αρκετές, όταν ξημέρωσε δεν φάνηκε καμία, αέρας μέτριος, ορτύκια ούτε για δείγμα ... ευτυχώς που κυκλοφορούν μερικά κοπαδάκια αγριοπερίστερα...
Αντε να βροντήσει το fabarm
ρε Γιώργηηηηηηηη..... .hunter.

Και εδώ το ίδιο
Χθές βράδυ όταν έκοψε ο αέρας ακουγόντουσαν σήμερα βγήκα αξημέρωτα στο μπαλκόνι για καφέ τίποτα όπως και τώρα που βγήκα μήπως ακούσω καμία
Και με ιδανικό καιρό

Και με ιδανικό καιρό
Ιδανικοί καιροί και κολοκύθια Γεώργιε...
Εγώ αυτό που ξέρω είναι πως στα περασματα μια κλαίει μια γελάει..
Βασικά τις περισσοτερες φορές κλαίει.....

Τόσο απλά το βλέπω εγώ........

Ιδανικοί καιροί και κολοκύθια Γεώργιε...
Εγώ αυτό που ξέρω είναι πως στα περασματα μια κλαίει μια γελάει..
Βασικά τις περισσοτερες φορές κλαίει.....

Τόσο απλά το βλέπω εγώ........
Ιδανικό καιρό εννοούσα ότι έκοψε ο αέρας και με βοηθάει στο να ακούω
Εγώ να σου πω την αλήθεια Τάσο στα περάσματα δεν έχω πάει ποτέ για τσίχλες, εθιμοτυπικά μπορεί να πήγαινα απο καμία φορά τέλος Οκτωβρίου για καμία φάσσα
Εάν είχα χρόνο και ήταν Τετάρτη ή Σαββατοκύριακο πήγαινα ή για γουρούνια ή για πέρδικες και από εδώ και πέρα εαν είχε κάνει καιρό ξεκίναγα σιγά σιγά για καμία μπεκάτσα στα έλατα

Νότια σίγουρα όχι, εχθές η χειρότερη νομίζω από τις τελευταίες τέσσερις μέρες..

Με πυρετο απο το βραδυ και δε μπορεσα να δωσω παρων. Ελπιζω να ειχε κατι να το φχαριστηθηκατε
Γρήγορη ανάρρωση!!!!!!!!!

Κεντρική Εύβοια σήμερα η μιση Αθήνα και η μιση Χαλκίδα με αποτέλεσμα κάποιοι να ρίχνουν όπου τις έβλεπαν.
Είχε λίγες μαύρες αλλά μετά τις 8 ξεκίνησαν κοπαδακια ψηλωμενα. Ευτυχώς ο @mixaliskav δεν τις σκοτωσε ολες χθες οποτε με υπομονη εως τις 10 κατι εγινε
IMG_20221022_100257.jpg

Πηραν φωτια οι καννες σημερα στο Καπανδριτι μεχρι τις 9...
Στα καλα καρτερια βαρεσαν πουλια.
Εμεις που θελαμε τη σωματικη μας ακεραιοτητα,απομακρυνθηκαμε αρκετα και με τα χιλια ζορια πηραμε 3 τσιχλες,με τουφεκιες μετρημενες στα δαχτυλα...

Με γαϊδουρινή υπομονή 9 χέρι 4 χαμενες. Μετά το πρωινό ντου έκοψαν τελείως και φάνηκαν πάλι μετά τις 9μιση. Πιο χαμηλωμένες και έδωσαν ευκαιρίες.Συνολικα είδαμε πιο πολλά από χθες αλλά πολύ ψηλά οι άτιμες! Ειδα και την πρωτη κυργιαρα και ενα κοπαδι με 8 τρυγονια! Και αλλος ενας γνωστος ειδε 4 τρυγόνια!!! Κοτσυφια 3-4 φανηκαν.
20221022_105332.jpg

Μερικά χιλιόμετρα πιο ανατολικά από τον Μητσάρα το απόλυτο σκότος. Από μία έως πέντε ο καλύτερος. Εγώ κουλουράκι.
Αίσθηση μας προκάλεσε και η απουσία μπασίματος μικρόπουλων. Τη νύχτα όμως ακούγονταν κάμποσες, αλλά το πρωί δεν πέρασαν.

Status
Not open for further replies.
Back