Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ευχαριστω παιδες
Για περδικα και λαγο , ορτυκι μπεκατσα δεν υπαρχει περιπτωση να βγω χωρις πορτοκαλι
Φασσα και τσιχλα μονο βαζω πρασινα
Τσιχλα οταν περπατω και παλι προσπαθω να εχω πορτοκαλι πανω μου
Η απορια ηταν για το καρτερι στην τσιχλα
Την κινηση ξερω οτι την βλεπουν τα θηραματα
Τα χρωματα πραγματικα δεν ξερω , τουλαχιστον να το τεκμηριωσω εαν τα βλεπουν
Μου χει τυχει με το πορτοκαλι να περασουν μεχρι και φασσες εντελως διπλα μου στο κυνηγι
Επειδη ομως δεν εχει τσιχλες
Και επειδη θελω να μαζεψω καμια. Τουζινα να παω στην γιαγια που τις πεθυμησε
Θα το αφησω προς το τελος της σεζον να δοκιμαστει
Η σε ενα σκοπευτηριο
Τωρα αν επιτελους μας κανουν την χαρη και ερθουν να τις χαρουμε
Θα το βαλω να δοκιμαστει επι το εργον
Χρυσανθε φορά το πορτοκαλί και δεν θα έχεις θέμα στις τσιχλες στο καρτερι. Ακινησία θέλει αν και πολλές φορές δεν δουλεύει ούτε αυτή. Αν έχουν πονηρεψει απο το πολύ τουφεκιδι τα πουλιά και τα μάτια σου να γυρίσεις θα στριψουν. Μια καλή φυλαχτρα είναι η λυση....

Εγώ ότι άρθρα είχα βρει αναφέρουν την πολύ οξύτερη όραση των πτηνών σε σχέση με τον άνθρωπο.

View attachment 39912
https://oreinomeli.wordpress.com/2016/12/16/η-όραση-των-πτηνών/
Ακόμα κ αν αυτό ισχυει,
Πειραματα που έχουν γίνει απέδειξαν ότι τα πουλια δεν έδειξαν να ενοχλούνται από τα χρώματα,αυτό που αντιλαμβάνονταν κ τα απωθουσε ήταν η κινηση..........

Πχ πολλές φορές κ ενώ είμαστε ακινητοι κ ακαλυπτοι κ βλέπουμε ένα θήραμα να κατευθύνεται προς το καρτέρι μας, ασυναίσθητα σκυβουμε κάτω να μην μας δει, κ εκείνη την ώρα το βλεπουμε να στρίβει....
Αν καθόμασταν ακινητοι το πιθανοτερο ήταν να ερχόταν καρφι πανω μας...........

Οι αντανακλασεις των μεταλλικων μερών, καννες,φυσίγγια, σίγουρα απωθουν κάποια είδη πουλιων που φημίζονται για την καχυποψία τους, όπως είναι η φάσσα......

Ακόμα κ αν αυτό ισχυει,
Πειραματα που έχουν γίνει απέδειξαν ότι τα πουλια δεν έδειξαν να ενοχλούνται από τα χρώματα,αυτό που αντιλαμβάνονταν κ τα απωθουσε ήταν η κινηση..........

Πχ πολλές φορές κ ενώ είμαστε ακινητοι κ ακαλυπτοι κ βλέπουμε ένα θήραμα να κατευθύνεται προς το καρτέρι μας, ασυναίσθητα σκυβουμε κάτω να μην μας δει, κ εκείνη την ώρα το βλεπουμε να στρίβει....
Αν καθόμασταν ακινητοι το πιθανοτερο ήταν να ερχόταν καρφι πανω μας...........

Οι αντανακλασεις των μεταλλικων μερών, καννες,φυσίγγια, σίγουρα απωθουν κάποια είδη πουλιων που φημίζονται για την καχυποψία τους, όπως είναι η φάσσα......
Δε διαφωνώ αγαπητέ Τάσο σε αυτό που λες διότι εγώ δε συγκρίνω τί είναι προτιμότερο, ακινησία ή παραλλαγή.
Στο ερώτημα αν το πουλί βλέπει το πορτοκαλί γιλέκο απαντάω και λέω ότι το βλέπει και μάλιστα πολύ πιο έντονα από τον άνθρωπο. Κατά συνέπεια το πορτοκαλί γιλέκο είναι μειονέκτημα στο κυνήγι της τσίχλας. Είναι κάτι σαν αντικράκτης.

Πειραματα που έχουν γίνει απέδειξαν ότι τα πουλια δεν έδειξαν να ενοχλούνται από τα χρώματα...
Στις ΗΠΑ διερευνήθηκε σε τι απόσταση ξεπετάγονται διάφορα είδη πτηνών όταν ο ερευνητής φορά ή όχι πορτοκαλί κυνηγετικό γιλέκο. Βρέθηκε πως τα είδη που έφεραν μόνο γαιώδη χρωματισμό στο φτέρωμα τους, απομακρύνονταν σε μεγαλύτερη απόσταση από τον ερευνητή όταν αυτός φορούσε γιλέκο. Ωστόσο, τα είδη που είχαν κόκκινο ή πορτοκαλί χρωματισμό στο φτέρωμα τους, όπως ο κοκκινολαίμης, δεν επηρεάστηκαν από το γιλέκο.
Η τσίχλα φέρει μόνο γαιώδη χρωματισμό στο φτέρωμά της.

Στο ερώτημα αν το πουλί βλέπει το πορτοκαλί γιλέκο απαντάω και λέω ότι το βλέπει και μάλιστα πολύ πιο έντονα από τον άνθρωπο. Κατά συνέπεια το πορτοκαλί γιλέκο είναι μειονέκτημα στο κυνήγι της τσίχλας. Είναι κάτι σαν αντικράκτης.
Η αποψη σου είναι δεκτή!
Αυτό που λέω είναι ότι εγώ δεν καταφερα να διαπιστώσω ότι πραγματι το πορτοκαλι χρώμα απωθει της τσίχλες στο να εισέλθουν στο καρτέρι μου...........

Η αποψη σου είναι δεκτή!
Αυτό που λέω είναι ότι εγώ δεν καταφερα να διαπιστώσω ότι πραγματι το πορτοκαλι χρώμα απωθει της τσίχλες στο να εισέλθουν στο καρτέρι μου...........
Και να βάλω κ ενα ερώτημα.....

Γιατί οι τσίχλες στα καρτερια των μπασιματων έρχονται σαν "στραβές" πανω στον κυνηγο,και αργότερα (που έχουν φάει κ τα σμπαρα τους) γίνονται καχυποπτες στα απογευματινα καρτερια(και όχι μονο..)?

Τι είναι αυτό που τις ενοχλεί στην πραγματικοτητα?
Τα φανταχτερα ρουχα, τα πορτοκαλι γιλέκα, οι παραλλαγες?

Last edited:
Προσωρινός απολογισμός. 21 έξοδοι 110 πουλιά στο ψυγείο. Πολύ ακριβές μας βγαίνουν οι τσιχλίτσες φέτος!

Όλο γκρινιάζετε!Εγώ που ήθελα φέτος να φτιάξω λουκάνικα με χοιρινό και τσίχλες,δεν έχω ούτε μια!

Και να βάλω κ ενα ερώτημα.....

Γιατί οι τσίχλες στα καρτερια των μπασιματων έρχονται σαν "στραβές" πανω στον κυνηγο,και αργότερα (που έχουν φάει κ τα σμπαρα τους) γίνονται καχυποπτες στα απογευματινα καρτερια(και όχι μονο..)?

Τι είναι αυτό που τις ενοχλεί στην πραγματικοτητα?
Τα φανταχτερα ρουχα, κ τα πορτοκαλι γιλέκα?
Το καθημερινό κλαμπανι.

Έλα να σου δώσω καμία ρε...Έχω καμία 100 κατάψυξη και στους παππούδες μετράνε καμιά 50αριά... :cool:
Ευχαριστώ ρε Χρηστάρα, είσαι ψυχούλα!Αλλά οι δικές σου οι τσιχλες βάλε βγάλε από την κατάψυξη για φωτογράφιση θα έχουν ανάψει.yel.

Ευχαριστώ ρε Χρηστάρα, είσαι ψυχούλα!Αλλά οι δικές σου οι τσιχλες βάλε βγάλε από την κατάψυξη για φωτογράφιση θα έχουν ανάψει.yel.
Ρε στηπου πάντα ετοιμόλογος είσαι...Δεν παίζεσαι.....yel. Πως βγάζουν άκρη με εσένα; .sarcastic.

Να πω και γω , τι εχω αντιληφθει για το χρωμα. Εχω πολλες αποψεις , αλλα θα αναφερω μονο καρατσεκαρισμενες.
1. Τα θηλαστικα δεν βλεπουν ΚΑΝΕΝΑ πορτοκαλι (παρακατω εξηγω το...κανενα)
2. Τα κορακοειδη βλεπουν και το σωβρακο σου , οχι μονο χρωμα.
3. Σε μερη με πολυτουφεκισμενες τσιχλες, αυτες βλεπουν το ολοστρογγυλο ασπρο του προσωπου. Οταν το καλυψεις με φουλφεισ , δεν σε αντιλαμβανονται. Το πορτοκαλι το βλεπουν αλλα δεν τις ενοχλει παντα. Τις ενοχλει το εντονο πορτοκαλι πανω σε πλαστικη υφανση, οπως ειναι τα γιλεκα εργοταξιου (αυτα ομως βλεπουν και οι ανθρωποι εντονοτερα)
Ολα αυτα τα πορτοκαλοειδη υφασματα σε βαμβακερα γιλεκα και μουντα φλις , δεν τα αντιλαμβανονται οι τσιχλες , αλλα ουτε οι ανθρωποι :rolleyes:

Τις ενοχλει το εντονο πορτοκαλι πανω σε πλαστικη υφανση, οπως ειναι τα γιλεκα εργοταξιου (αυτα ομως βλεπουν και οι ανθρωποι εντονοτερα)
Θα σταματήσω το ξημέρωμα την
σκουπιδιάρα,να τους ζητήσω ένα τέτοιο γιλέκο να δω τι θα γίνει κ με αυτό χαχαχα

Να πω και γω , τι εχω αντιληφθει για το χρωμα. Εχω πολλες αποψεις , αλλα θα αναφερω μονο καρατσεκαρισμενες.
1. Τα θηλαστικα δεν βλεπουν ΚΑΝΕΝΑ πορτοκαλι (παρακατω εξηγω το...κανενα)
2. Τα κορακοειδη βλεπουν και το σωβρακο σου , οχι μονο χρωμα.
3. Σε μερη με πολυτουφεκισμενες τσιχλες, αυτες βλεπουν το ολοστρογγυλο ασπρο του προσωπου. Οταν το καλυψεις με φουλφεισ , δεν σε αντιλαμβανονται. Το πορτοκαλι το βλεπουν αλλα δεν τις ενοχλει παντα. Τις ενοχλει το εντονο πορτοκαλι πανω σε πλαστικη υφανση, οπως ειναι τα γιλεκα εργοταξιου (αυτα ομως βλεπουν και οι ανθρωποι εντονοτερα)
Ολα αυτα τα πορτοκαλοειδη υφασματα σε βαμβακερα γιλεκα και μουντα φλις , δεν τα αντιλαμβανονται οι τσιχλες , αλλα ουτε οι ανθρωποι :rolleyes:
καπως ετσι δηλαδη;;;.my man.

Εγώ να πω κάτι άλλο πλάκα πλάκα... Έχουν την ίδια συμπεριφορά τα πουλιά με και χωρίς όπλο?
Ααααα μπράβο!
Τα ενοχλεί ο γεωργός που σκάβει το χωραφι του, ο θόρυβος από τα αλυσοπρίονα ?

Πέφτει ο ψαροντουφεκας κ τα ψάρια χάνονται, πεφτει για προπονηση τον Μάιο κ τα ψάρια είναι εκεί.....

Status
Not open for further replies.
Back