Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Παιδες
Μια ερωτηση
Ειναη καποιος που κυνηγα καρτερι και εχει στο γιλεκο του πορτοκαλι;
Εχει προσεξει να διωχνει τις τσιχλες;
Εχω ενα γιλεκακι με πορτοκαλι και ιμαντες
Το πηρα για την περδικα
Ειναι πολυ βολικο αλλα του κολλησα την γκαντεμια πανω του γιατι μαζι του εχασα καποια πουλια.sarcastic.
Και ειπα τωρα στις τσιχλες να του δωσω μια ευκαρια και να ερθω στα λογικα μου μιας και τετοιες σκεψεις ειναι μλκες για να παρηγορουμε οτι ριξαμε στο γαμο του καραγκιοζη
;)
Κυνηγά κανονικά

Παιδες
Μια ερωτηση
Το πηρα για την περδικα
Ειναι πολυ βολικο αλλα του κολλησα την γκαντεμια πανω του γιατι μαζι του εχασα καποια πουλια.sarcastic.
Και ειπα τωρα στις τσιχλες να του δωσω μια ευκαρια και να ερθω στα λογικα μου μιας και τετοιες σκεψεις ειναι μλκες για να παρηγορουμε οτι ριξαμε στο γαμο του καραγκιοζη
;)
Χρυσανθε απο 20 αυγουστου μεχρι και σημερα σε κανενα κυνηγι δεν εχω βγαλει το πορτοκαλι γιλεκο και καπελο απο πανω μου. Αν και δεν κανω πολυ καρτερι, η ακινησια ειναι το παν οπως λεει και ο Τασος. Επειδη υπαρχουν πολλοι που δεν λογαριαζουν και ριχνουν παντου φορα το να φαινεσαι. Καλα κυνηγια !!

Πολλα έχουν ειπωθεί για την όραση των θηραμάτων,άλλη λένε πως δεν ξεχωρίζουν χρώματα κ αλλοι πως τα βλέπουν κανονοκα.......

Εχω ένα γιλέκο αετος διπλής οψης..
Παλιά σε απογευματινό δοκίμασα από περιεργεια την μέσα όψη(πορτοκαλι) κ οχι μονο μια φορά κ δεν είδα διαφορά.........
Το μυστικό στο καρτέρι είναι ενα,η ακινησία.......
Και φουλ παραλλαγές να φοράς αν κανεις κινήσεις δεν γίνεται δουλειά, τα πουλια στρίβουν....
Και ο λαγάς φοράει πορτοκαλί γιλέκο κ καπέλο αλλά ο λαγός δεν ενοχλείτε, κ αν είναι ακίνητος θα έρθει να πεσει πανω του.......

Αυτό που πιστευω είναι πως σε αυτή την περιπτωση μετράει η ψυχολογία του κυνηγου κ οχι η όραση των πουλιων.......
Πχ Το γιλέκο του φίλου μου είχε τρείς πορτοκαλι λωρίδες κ έκατσε κ τις ξήλωσε γιατί πιστευε πως έτσι τον βλέπουν τα πουλια.......
Ακριβώς η ακινησία είναι αυτό.

Πολλα έχουν ειπωθεί για την όραση των θηραμάτων,άλλη λένε πως δεν ξεχωρίζουν χρώματα κ αλλοι πως τα βλέπουν κανονοκα.......

Εχω ένα γιλέκο αετος διπλής οψης..
Παλιά σε απογευματινό δοκίμασα από περιεργεια την μέσα όψη(πορτοκαλι) κ οχι μονο μια φορά κ δεν είδα διαφορά.........
Το μυστικό στο καρτέρι είναι ενα,η ακινησία.......
Και φουλ παραλλαγές να φοράς αν κανεις κινήσεις δεν γίνεται δουλειά, τα πουλια στρίβουν....
Και ο λαγάς φοράει πορτοκαλί γιλέκο κ καπέλο αλλά ο λαγός δεν ενοχλείτε, κ αν είναι ακίνητος θα έρθει να πεσει πανω του.......

Αυτό που πιστευω είναι πως σε αυτή την περιπτωση μετράει η ψυχολογία του κυνηγου κ οχι η όραση των πουλιων.......
Πχ Το γιλέκο του φίλου μου είχε τρείς πορτοκαλι λωρίδες κ έκατσε κ τις ξήλωσε γιατί πιστευε πως έτσι τον βλέπουν τα πουλια.......
Ίσα ίσα άμα κάτσεις ακίνητος και άλλη κατεύθυνση να έχει η τσίχλα, καρφί πάνω σου θα έρθει!!!

Παιδες
Μια ερωτηση
Το πηρα για την περδικα
;)
Εννοείτε ότι δεν φοράμε πορτοκαλί γιλέκο στη τσίχλα.
Τα πουλιά βλέπουν το γιλέκο πολύ πιο έντονα από τον άνθρωπο.
Διάβασε το παρακάτω αν θέλεις:
https://www.lemnosnature.gr/news/h-όραση-των-πτηνών/

Σήμερα απόγευμα το ποίο "φτωχό" δεν πέρασε ούτε μια τι να πω κρύο πολύ έκοψε και ο αέρας απογοήτευση.
Όντως, 3 πουλιά πέρασαν σήμερα....IMG_20220114_182211.jpg
Αλλαγή σήμερα στα πυρομαχικά.Ρουμελιώτης 30γρ νο10.Δύο τσίχλες, αυτές τουφέκησα, η πρώτη ξερή και η δεύτερη ζωντανή.Πάω εκεί βλέπω φτερά τίποτα.Και ακούω τσιτ και την βλέπω να κάνει τσιτ πεσμένη και να τρέχει πέρα στο πυκνό.Έβαλε μπροστά κάτι λαδανιές και της έριξα μία μπηχτή μόλις μπήκε.Πάω εκεί και ήταν σέκος.

Με λιγα λόγια και να κλάσεις θα φυγει το πουλι...μονο το δικό μας μένει μεσα στο βρακί να μυριζει την μποχα..sarcastic.

Παιδες
Μια ερωτηση
Το πηρα για την περδικα
;)
Στις πέρδικες σε ανοιχτό πεδίο θα κάνεις πολύ καλά κυνήγια.
Θα τις κυνηγάς συνέχεια.
Σίγουρα βλέπουν το πορτοκαλί χρώμα χωρίς αμφιβολία αλλά ρώτα κ εμένα που έχω αρκετά 6αρια πάνω μου,
Μερικά από αυτά είναι γύρω από το δεξί μάτι.
LAMBRO μπλε νο6 στα 20μ.
Ευτυχώς ήταν με μπενελλι.

Μονο αν το τσεκάρει ο καθένας μας θα έχει άποψη... Γιατί όπως είπαμε οι γνώμες είναι πολλες.....
Διάβασε κ το άρθρο "Στα φασσοκαρτερα με κόκκινα ρουχα" στο i hunt.....

Μονο αν το τσεκάρει ο καθένας μας θα έχει άποψη... Γιατί όπως είπαμε οι γνώμες είναι πολλες.....
Διάβασε κ το άρθρο "Στα φασσοκαρτερα με κόκκινα ρουχα" στο i hunt.....
Εγώ ότι άρθρα είχα βρει αναφέρουν την πολύ οξύτερη όραση των πτηνών σε σχέση με τον άνθρωπο.

vision.png
https://oreinomeli.wordpress.com/2016/12/16/η-όραση-των-πτηνών/

Ευχαριστω παιδες
Για περδικα και λαγο , ορτυκι μπεκατσα δεν υπαρχει περιπτωση να βγω χωρις πορτοκαλι
Φασσα και τσιχλα μονο βαζω πρασινα
Τσιχλα οταν περπατω και παλι προσπαθω να εχω πορτοκαλι πανω μου
Η απορια ηταν για το καρτερι στην τσιχλα
Την κινηση ξερω οτι την βλεπουν τα θηραματα
Τα χρωματα πραγματικα δεν ξερω , τουλαχιστον να το τεκμηριωσω εαν τα βλεπουν
Μου χει τυχει με το πορτοκαλι να περασουν μεχρι και φασσες εντελως διπλα μου στο κυνηγι
Επειδη ομως δεν εχει τσιχλες
Και επειδη θελω να μαζεψω καμια. Τουζινα να παω στην γιαγια που τις πεθυμησε
Θα το αφησω προς το τελος της σεζον να δοκιμαστει
Η σε ενα σκοπευτηριο
Τωρα αν επιτελους μας κανουν την χαρη και ερθουν να τις χαρουμε
Θα το βαλω να δοκιμαστει επι το εργον

Ένα χιλιόμετρο περπατητό με τον κολλητό και 45' καρτεράκι. Άλλες 5 ο φίλος. Χαμένες 4 δικές μου και άλλες 2 του φίλου. Πουλιά υπάρχουν άλλα δεν πιάνονται εύκολα. Στο καρτέρι φτώχεια
SG8uQgt.jpg

Status
Not open for further replies.
Back