Αν δεν δοκιμαστουν τα χοντρα σκαγια στον τενεκε στα 40 μετρα δεν βγαινουν στο κυνηγι... .goodboy.Εγώ πάλι νόμιζα ότι θέλανε να δοκιμάσουνε κανένα καινούργιο φυσίγγι.![]()
Σορρυ .off

Αν δεν δοκιμαστουν τα χοντρα σκαγια στον τενεκε στα 40 μετρα δεν βγαινουν στο κυνηγι... .goodboy.Εγώ πάλι νόμιζα ότι θέλανε να δοκιμάσουνε κανένα καινούργιο φυσίγγι.![]()
Ευτυχώς που από ντενεκεδες (λαδιού με το συμπαθειο) πάτε καλά στη Ν.Πελοποννησο.Αν δεν δοκιμαστουν τα χοντρα σκαγια στον τενεκε στα 40 μετρα δεν βγαινουν στο κυνηγι... .goodboy.
Σορρυ .off![]()
Συμφωνώ.Πάντα την τσίχλα με 9 την κυνηγω..Το πολύ 8..Εχει απολυτο δίκιο ο Γιώργος το καλυτερο τσοκ είναι το 4 για το περπατητο και φυσιγγι 8 η 9 η και 10, απο 28 εως το πολυ 32 γρ. Εγω όμως προτιμώ το 8 στα 32 γραμ γιατι πιστευω πως αν εχεις εκπλήξεις συναντήσε θα σε βγαλει ασπροπροσωπο ειτε είναι φασα ,περιστερια ,λαγος.Είναι ομως επιλογή οπως εχει συνηθίσει ο καθενας.
Γεια σου μωρή τρέλα κεντροντουφεκαωωωωΈκανα και ένα απογευματινό σήμερα γύρω στα 10 πουλιά είδα όλα κι όλα..
18:12 πέρασε ο πρώτος κότσυφας κ τον πήρα,Και μια τσίχλα είχε το ίδιο αποτέλεσμα αλλά το καλό ήταν που αργά μου πέρασε ένας κότσυφας πάνω από το κεφάλι στα 5μ ρίχνω μια μπηχτη και βλέπω ένα μαύρο κομφετί στον αέρα..Το μόνο που βρήκα ήταν μια φτερούγα..Χρόνια είχα να το δω αυτό..![]()
Α ολα κι ολα φιλε μου..Αλλος ειναι ο κεντροτουφεκαω..Γεια σου μωρή τρέλα κεντροντουφεκαωωωω
Εσύ είσαι ο διαλαω...( τα κοτσύφια)Α ολα κι ολα φιλε μου..Αλλος ειναι ο κεντροτουφεκαω..
Εγω ειμαι στραβοτουφεκαω..Μην κοιτάς που ειμαι κωλοφαρδος..![]()
Σήμερα στο ίδιο μέρος
ο καιρός ''χαρά θεού'', ηλιοφάνεια, χωρίς αέρα, με -1 μες στις 8:30 ανέβηκε μέχρι τους 8, 10 βαθμούς το μεσημεράκι
![]()
Στην περιοχή σήμερα ήταν αρκετοί κυνηγοί και πίστευα οτι θα ανακάτευαν τα πουλιά και θα πετούσαν τριγύρω.
Τα πουλιά όμως που μπήκαν το τελευταίο 10ήμερο του Γενάρη (και ήταν δυνατό μπάσιμο), όσα έχουν μείνει έχουν κυνηγηθεί και έχουν γίνει ''μαστόροι'' στο κρυφτούλι.
Πάνε πλέον εκείνες οι ''αθώες'' πτήσεις πάνω από τις κορφές των δέντρων και τα ''ορτυκάτα''σηκώματα από τις άκρες των στρατιών και των πυκνών. Τώρα πετάνε ένα με τη γη, από πυκνό σε πυκνό, μέχρι να φτάσουν στον κισσό που θέλουν να τραφούν και μετά τα βλέπεις ανεβαίνουν κάθετα στο πιο πυκνό σημείου του κισσού...
Στο περπατητό μόνο με δευτερο ατομο πλέον κανεις αξιόλογο κυνήγι, γιατί αν είσαι μόνος μπορει να έχει 30 πουλιά ενας βατιώνας και να μην σου δώσει ''χέρι'' για ντουφεκιά ούτε ένα...
Με 5ωρο κυνήγι σήμερα και με πολυυυυυ περπάτημα καταφερα και πήρα καποια πουλιά, εαν είχα 2ο ατομο όμως πιστευω μπορεί να πιαναμε το όριο και οι 2 μεσα σε ένα 2ωρο...![]()
Πάντως και χτες και σήμερα φχαριστήθηκα γιατί όλες οι ντουφεκιές ήταν χαμηλές, γρήγορες ''μπηχτές'' και αυτές οι ντουφεκιές είναι που με εξιτάρουν πιο πολύ...
Αν δεν έχανα 6-7 πουλιά σύνολο και τις 2 μέρες (που για μένα είναι πολλά) θα ήταν ακόμα καλύτερα.
Μπράβο Ηλία, ένα τέτοιο απογευματινό να μην μου έχει τύχει ποτέ ...Πολλα πουλια σημερα σε απογευματινο καρτερι απο τησ 4/30 περναγαν κατα κύματα στο κοντα στο οριο και εγω και ο φιλοσ μου πολυ καλα μου πηγε το euromix παρα το πολυ ξεροκρυο 3βαφμουσ ειxε αυριο παμε σε κισσουσ
Και όμως Δημήτρη, αυτό που είδα και χτες και σήμερα (και μου έκανε εντύπωση), είναι ότι το ποσοστό των παχιών πουλιών είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με τα πουλιά που βάρεσα στο τελευταίο 10ήμερο του Γενάρη....xm.Η εποχή με τα παχιά κοτσύφια Σπύρο.Βάρα τα λιπαρά ,βάρατα .....![]()
Σε μοναστηρι τουφεκαγες;Ολο θρεμμενους καλογερους βλεπωωρο...![]()
Αστα να πάνε Γιάννη...μαύρισε η ψυχή μου μαυτούς τους μαυρομούτρηδεςΣε μοναστηρι τουφεκαγες;Ολο θρεμμενους καλογερους βλεπω![]()
Ωραίες ντουφεκιές Γιώργο...Όταν βρέχει τσίχλες ...
Τάσο, πού έκρυψες τη ξυλόκοτα σήμερα, δε φαίνεται στη φώτο...Άλλαξα μεριά σήμερα αλλά μια από τα ίδια..7 κάτω μετά από παρά πολύ περπάτημα αλλά στο χέρι 5(δεν είχα πρόσβαση να τα παρω..)lambro tordo v7 και τα πουλιά ξερά..
Ωστόσο δυσκολεύτηκα λίγο γιατί είχα συνηθίσει τα 9αρια κ τα 8αρια που όπως κ να το κάνουμε διορθώνουν σκοπευτικα λάθη ειδικά στις μπηχτες..
Στο καρτέρι υπάρχει περιθώριο ψύχραιμης σκόπευσης..
Είμαι και αγύριστο κεφάλι και κυνηγώ πάντα με 3* ενώ σήμερα ήταν η μέρα του κυλινδρου..
pic host