Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Κλασικό κόλπο με τον τενεκέ κ για Μεσολόγγι μεριά!
Μπράβο σε όλους σας για τα τσιχλόνια.cool.
Κώστα πιστεύω ότι όσο θα πληθαίνουν τα γουρουνάκια στην πάρνηθα τόσο θα πληθαίνουν και οι συναντήσεις,υπομόνη λοιπόν!
Εγώ απογευματινό πάλι σήμερα με λιγότερα πουλιά απο την προηγούμενη εβδομάδα,το μόνο που κατάφερα είναι ένα κυρομύτη τον οποίο άφησα όπως τον βρήκα γιατί κουβαλούσε μαζί του κ ένα τσιμπούρι,είναι η δεύτερη φορά που μου τυχαίνει.

Εχει απολυτο δίκιο ο Γιώργος το καλυτερο τσοκ είναι το 4 για το περπατητο και φυσιγγι 8 η 9 η και 10, απο 28 εως το πολυ 32 γρ. Εγω όμως προτιμώ το 8 στα 32 γραμ γιατι πιστευω πως αν εχεις εκπλήξεις συναντήσε θα σε βγαλει ασπροπροσωπο ειτε είναι φασα ,περιστερια ,λαγος.Είναι ομως επιλογή οπως εχει συνηθίσει ο καθενας.
Συμφωνώ.Πάντα την τσίχλα με 9 την κυνηγω..Το πολύ 8..
Έριξα φέτος (και)μερικά 7αρια για λόγους καθαρά πειραματικους λογους..
Ως προς το 3*για καρτέρι κ περπατητο εδώ κ 15χρ δεν έχει βγει από το όπλο..Το γνωρίζω ότι με το 4* η ακόμα κ με το 5* Θα έκανα πολύ καλύτερη δουλειά..Άλλα είναι ατιμο πράγμα το ψυχολογικό..

Έκανα και ένα απογευματινό σήμερα γύρω στα 10 πουλιά είδα όλα κι όλα..
18:12 πέρασε ο πρώτος κότσυφας κ τον πήρα,Και μια τσίχλα είχε το ίδιο αποτέλεσμα αλλά το καλό ήταν που αργά μου πέρασε ένας κότσυφας πάνω από το κεφάλι στα 5μ ρίχνω μια μπηχτη και βλέπω ένα μαύρο κομφετί στον αέρα..Το μόνο που βρήκα ήταν μια φτερούγα..Χρόνια είχα να το δω αυτό...sarcastic.

Έκανα και ένα απογευματινό σήμερα γύρω στα 10 πουλιά είδα όλα κι όλα..
18:12 πέρασε ο πρώτος κότσυφας κ τον πήρα,Και μια τσίχλα είχε το ίδιο αποτέλεσμα αλλά το καλό ήταν που αργά μου πέρασε ένας κότσυφας πάνω από το κεφάλι στα 5μ ρίχνω μια μπηχτη και βλέπω ένα μαύρο κομφετί στον αέρα..Το μόνο που βρήκα ήταν μια φτερούγα..Χρόνια είχα να το δω αυτό...sarcastic.
Γεια σου μωρή τρέλα κεντροντουφεκαωωωω

Βλέπω το ρίξαμε όλοι στα ''ταπεινά'' και ''καταφρονεμένα'' κιχλοκότσυφα και πήρε φωτιά το τοπικ....sarcastic.
Να γράψω και γω τα δικά μου ''καθέκαστα''...
Χθεσινό κυνήγι από τις 09:00 μέχρι τις 12:00 περίπου,
ο καιρός συννεφιασμένος και με αέρα αρκετό...
0407.jpg

Στη γύρω περιοχή δεν έπεφτε ντουφεκιά, ήμουν ολομόναχος στην περιοχή.
Πουλί δεν έβλεπες να πετάει, ήταν ''μουλωμένα'' και αμίλητα μέσα στα πυκνά, περνούσες από δίπλα και τότε τα άκουγες να πετάνε από την άλλη μεριά.
Με πολύ περπάτημα κατάφερα και πήρα μερικά
0414.jpg

Σήμερα στο ίδιο μέρος
ο καιρός ''χαρά θεού'', ηλιοφάνεια, χωρίς αέρα, με -1 μες στις 8:30 ανέβηκε μέχρι τους 8, 10 βαθμούς το μεσημεράκι
0417.jpg

Στην περιοχή σήμερα ήταν αρκετοί κυνηγοί και πίστευα οτι θα ανακάτευαν τα πουλιά και θα πετούσαν τριγύρω.
Τα πουλιά όμως που μπήκαν το τελευταίο 10ήμερο του Γενάρη (και ήταν δυνατό μπάσιμο), όσα έχουν μείνει έχουν κυνηγηθεί και έχουν γίνει ''μαστόροι'' στο κρυφτούλι.
Πάνε πλέον εκείνες οι ''αθώες'' πτήσεις πάνω από τις κορφές των δέντρων και τα ''ορτυκάτα''σηκώματα από τις άκρες των στρατιών και των πυκνών. Τώρα πετάνε ένα με τη γη, από πυκνό σε πυκνό, μέχρι να φτάσουν στον κισσό που θέλουν να τραφούν και μετά τα βλέπεις ανεβαίνουν κάθετα στο πιο πυκνό σημείου του κισσού...
Στο περπατητό μόνο με δευτερο ατομο πλέον κανεις αξιόλογο κυνήγι, γιατί αν είσαι μόνος μπορει να έχει 30 πουλιά ενας βατιώνας και να μην σου δώσει ''χέρι'' για ντουφεκιά ούτε ένα...
Με 5ωρο κυνήγι σήμερα και με πολυυυυυ περπάτημα καταφερα και πήρα καποια πουλιά, εαν είχα 2ο ατομο όμως πιστευω μπορεί να πιαναμε το όριο και οι 2 μεσα σε ένα 2ωρο...
0419.jpg

Πάντως και χτες και σήμερα φχαριστήθηκα γιατί όλες οι ντουφεκιές ήταν χαμηλές, γρήγορες ''μπηχτές'' και αυτές οι ντουφεκιές είναι που με εξιτάρουν πιο πολύ...
Αν δεν έχανα 6-7 πουλιά σύνολο και τις 2 μέρες (που για μένα είναι πολλά) θα ήταν ακόμα καλύτερα.

Last edited:
Σήμερα στο ίδιο μέρος
ο καιρός ''χαρά θεού'', ηλιοφάνεια, χωρίς αέρα, με -1 μες στις 8:30 ανέβηκε μέχρι τους 8, 10 βαθμούς το μεσημεράκι
0417.jpg

Στην περιοχή σήμερα ήταν αρκετοί κυνηγοί και πίστευα οτι θα ανακάτευαν τα πουλιά και θα πετούσαν τριγύρω.
Τα πουλιά όμως που μπήκαν το τελευταίο 10ήμερο του Γενάρη (και ήταν δυνατό μπάσιμο), όσα έχουν μείνει έχουν κυνηγηθεί και έχουν γίνει ''μαστόροι'' στο κρυφτούλι.
Πάνε πλέον εκείνες οι ''αθώες'' πτήσεις πάνω από τις κορφές των δέντρων και τα ''ορτυκάτα''σηκώματα από τις άκρες των στρατιών και των πυκνών. Τώρα πετάνε ένα με τη γη, από πυκνό σε πυκνό, μέχρι να φτάσουν στον κισσό που θέλουν να τραφούν και μετά τα βλέπεις ανεβαίνουν κάθετα στο πιο πυκνό σημείου του κισσού...
Στο περπατητό μόνο με δευτερο ατομο πλέον κανεις αξιόλογο κυνήγι, γιατί αν είσαι μόνος μπορει να έχει 30 πουλιά ενας βατιώνας και να μην σου δώσει ''χέρι'' για ντουφεκιά ούτε ένα...
Με 5ωρο κυνήγι σήμερα και με πολυυυυυ περπάτημα καταφερα και πήρα καποια πουλιά, εαν είχα 2ο ατομο όμως πιστευω μπορεί να πιαναμε το όριο και οι 2 μεσα σε ένα 2ωρο...
0419.jpg

Πάντως και χτες και σήμερα φχαριστήθηκα γιατί όλες οι ντουφεκιές ήταν χαμηλές, γρήγορες ''μπηχτές'' και αυτές οι ντουφεκιές είναι που με εξιτάρουν πιο πολύ...
Αν δεν έχανα 6-7 πουλιά σύνολο και τις 2 μέρες (που για μένα είναι πολλά) θα ήταν ακόμα καλύτερα.

Η εποχή με τα παχιά κοτσύφια Σπύρο.Βάρα τα λιπαρά ,βάρατα ......sarcastic.

Πολλα πουλια σημερα σε απογευματινο καρτερι απο τησ 4/30 περναγαν κατα κύματα στο κοντα στο οριο και εγω και ο φιλοσ μου πολυ καλα μου πηγε το euromix παρα το πολυ ξεροκρυο 3βαφμουσ ειxε αυριο παμε σε κισσουσ
Μπράβο Ηλία, ένα τέτοιο απογευματινό να μην μου έχει τύχει ποτέ ... .fff.

Η εποχή με τα παχιά κοτσύφια Σπύρο.Βάρα τα λιπαρά ,βάρατα ......sarcastic.
Και όμως Δημήτρη, αυτό που είδα και χτες και σήμερα (και μου έκανε εντύπωση), είναι ότι το ποσοστό των παχιών πουλιών είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με τα πουλιά που βάρεσα στο τελευταίο 10ήμερο του Γενάρη....xm.
Και τροφή υπάρχει αρκετοί ακόμα στους κισσούς...
Ισως τα πουλιά που μπήκαν τότε έχουν μετακινηθεί και τα πουλιά που μείνανε κυνηγιούνται αρκετά και δεν τρέφονται καλά...

Σε μοναστηρι τουφεκαγες;Ολο θρεμμενους καλογερους βλεπω.well done.
Αστα να πάνε Γιάννη...μαύρισε η ψυχή μου μαυτούς τους μαυρομούτρηδες.sarcastic.
Και να σκεφτείς, 2 κίχλες που πήρα σήμερα, η μία δεν υπολόγισα καλά τη ντουφεκιά και μου πέσε σε ένα βατιώνα που δεν μπορούσα να μπώ και η άλλη έπεσε ζωντανή και μέχρι να πάω να την μαζέψω χώθηκε στο πυκνό....buy buy.

Όταν βρέχει τσίχλες ... :)

Ωραίες ντουφεκιές Γιώργο....well done.
Ειδικά αυτές που σηκώνονται από χαμηλά όπως στο 1.05 και στο 1.30, όλα τα λεφτά...
Άλλαξα μεριά σήμερα αλλά μια από τα ίδια..7 κάτω μετά από παρά πολύ περπάτημα αλλά στο χέρι 5(δεν είχα πρόσβαση να τα παρω..)lambro tordo v7 και τα πουλιά ξερά..
Ωστόσο δυσκολεύτηκα λίγο γιατί είχα συνηθίσει τα 9αρια κ τα 8αρια που όπως κ να το κάνουμε διορθώνουν σκοπευτικα λάθη ειδικά στις μπηχτες..
Στο καρτέρι υπάρχει περιθώριο ψύχραιμης σκόπευσης..
Είμαι και αγύριστο κεφάλι και κυνηγώ πάντα με 3* ενώ σήμερα ήταν η μέρα του κυλινδρου..

pic host
Τάσο, πού έκρυψες τη ξυλόκοτα σήμερα, δε φαίνεται στη φώτο....sarcastic.
7αράκια βλέπω, το αγαπημένο νούμερο του πατέρα μου και των περισσότερων κυνηγών της γενιάς του.
Νο ''πασπαρτού'' πάντα υπάρχει ένα κουτί 32-33γρ Νο 7 στο αυτοκίνητο.
Σε ιδιαίτερες συνθήκες τα ρίχνω και εγώ στα κιχλοκότσυφα, μια ένσταση που έχω είναι στη μεγάλη καταστροφή που προκαλούν στο μικρό σώμα της κίχλας, ειδικά στην ''πύλη εξόδου'' του σκαγιού...

Μπράβο ρε Σπυροοο...RESPECT.
Τελικά η ρίγα του πλαγιου όπως την βλέπω από πάνω είναι όλα τα λεφτά..
Ξέρουν τι κάνουν οι Γάλλοι..:)
Ναι το 7αρι όντως ανοίγει καλές τρύπες..Τουλάχιστον όσοι το ρίχνουν στην τσίχλα δεν τρώνε σκάγια...sarcastic.

Status
Not open for further replies.
Back