Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Γιάννη άστα να πάνε..Δεν ξέρω τι μου γίνετε με τις τσίχλες και εδώ και 4χρονια(με φέτος)έχω χάσει την μπάλα..Δραματική η κατάσταση που κάποτε γινόταν χαμός..Διάλεγες τι πουλί να τουφεκισεις στην κυριολεξία..
Όπως διάβασα στα "κυνηγετικά νέα" η κατάσταση είναι χαλιά σε όλα τα Επτάνησα..Μίλαγα με ένα φίλο σήμερα το πρωί από Ζάκυνθο μου λέει ούτε για δείγμα..Έχω απελπιστεί ρε φίλε..

Γιάννη άστα να πάνε..Δεν ξέρω τι μου γίνετε με τις τσίχλες και εδώ και 4χρονια(με φέτος)έχω χάσει την μπάλα..Δραματική η κατάσταση που κάποτε γινόταν χαμός..Διάλεγες τι πουλί να τουφεκισεις στην κυριολεξία..
Όπως διάβασα στα "κυνηγετικά νέα" η κατάσταση είναι χαλιά σε όλα τα Επτάνησα..Μίλαγα με ένα φίλο σήμερα το πρωί από Ζάκυνθο μου λέει ούτε για δείγμα..Έχω απελπιστεί ρε φίλε..
Όντως φίλε Τάσο απελπισία (και) φέτος. Για να δούμε μήπως στα τελειώματα σωθεί ή παρτίδα για φέτος. Μόνο περπατητό και σε συγκεκριμένα μέρη μπορείς κάποιος να βρει λίγα πουλιά φέτος.

Ας το ελπισουμε να γίνει κάτι καλό όπως λες και συ..
Σπάω το κεφάλι μου και αναρωτιέμαι να δω που πήγαν αυτά τα πουλιά..
Εξαφανίστηκαν?Αλλάξανε τόπους?Είναι απορίας αξιο..
Όλοι η θάμνοι άδειοι,η ελιές το ίδιο..
Πηγενες κυνήγι και ήξερες ότι βρέξει χιονίσει θα ρίξεις τις τουφεκιες σου και πουλιά θα πάρεις που να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα..
Και τώρα κουβαλάμε γεμάτες φυσιγγιοθηκες πέρα δωθε..
Τα προηγούμενα χρόνια η εξορμήσεις μου ήταν σχεδόν καθημερινές γιατί μου έκανε ευχαριστηση,τώρα τι να πάω να κάνω..
Θα το παλέψω στα τελειώματα και ότι θέλει ας γίνει..:(

Παντως οπως παει η χρονια δεν ειναι η χειροτερη που θυμαμαι. Χειροτερη ηταν μια χρονια πριν 3-4 χρονια, ισως και λιγο παραπανω. Ειναι η μονη χρονια που θυμαμαι απογευματινο να πηγαινω και να μην βλεπω ουτε μια. Και επαναλαμβανομενες φορες, οχι απλα μια ή δυο

Παντως οπως παει η χρονια δεν ειναι η χειροτερη που θυμαμαι. Χειροτερη ηταν μια χρονια πριν 3-4 χρονια, ισως και λιγο παραπανω. Ειναι η μονη χρονια που θυμαμαι απογευματινο να πηγαινω και να μην βλεπω ουτε μια. Και επαναλαμβανομενες φορες, οχι απλα μια ή δυο
Αυτό το σενάριο το έζησα και εγώ τότε.
Μάλιστα έφυγα Παρασκευή αργά το πρωί και γύρισα Σάββατο βράδυ κάνοντας 920 χιλ με ενα κότσυφα στο γιλεκο! Καρτέρι και περπατητο...

Εγώ πάντως φέτος στα μέρη που περπατάω από παιδάκι βάρεσα περισσότερες τσίχλες κατά μέσο όρο από όσες έχω βαρέσει ποτέ. Δύο φορές έκανα το όριο (το οποίο δε μου είχε ξανατύχει
) και άνετα μάλιστα, με περπάτημα από τις 7:30 ως τις 12:30. Αν συνέχιζα μέχρι το απόγευμα και έκανα και απογευματινό μπορεί να βάραγα και τις διπλάσιες. Από εκεί και πέρα δεν θυμάμαι να έπεσα κάτω από 12-15-18 ανάλογα. Αν και δεν έκανε σοβαρό μπάσιμο φέτος, υπήρχε καλή μετακίνηση εντός της περιόδου. Την συγκεκριμένη αναφορά την κάνω για στατιστικούς λόγους και μόνο. Θεωρώ ότι υπάρχει αύξηση στον πληθυσμό της τσίχλας.

. Θεωρώ ότι υπάρχει αύξηση στον πληθυσμό της τσίχλας.
Νομίζω το ιδιο λενε και πανευρωπαικα.
Στα δικά μου τσιχλοτοπια αντίθετα βλέπω φτώχεια εδώ και 5 χρόνια.
Σίγουρα όμως μειωσα και τα χιλιόμετρα που έκανα και τις ευκαιρίες που είχα παλιότερα.

Άλλαξα μεριά σήμερα αλλά μια από τα ίδια..7 κάτω μετά από παρά πολύ περπάτημα αλλά στο χέρι 5(δεν είχα πρόσβαση να τα παρω..)lambro tordo v7 και τα πουλιά ξερά..
Ωστόσο δυσκολεύτηκα λίγο γιατί είχα συνηθίσει τα 9αρια κ τα 8αρια που όπως κ να το κάνουμε διορθώνουν σκοπευτικα λάθη ειδικά στις μπηχτες..
Στο καρτέρι υπάρχει περιθώριο ψύχραιμης σκόπευσης..
Είμαι και αγύριστο κεφάλι και κυνηγώ πάντα με 3* ενώ σήμερα ήταν η μέρα του κυλινδρου..

pic host

Κωστα Τα βάτα ήταν πιο ψηλά από μένα και δεν μπορούσα να σκαρφαλώσω..sarcastic.
Θέλει όμως και σκυλί για τα κοψοφτερα κακά τα ψέματα..
Θα αναφέρω ένα παράδειγμα..Από τις καλύτερες μου τσιχλοχρονιες ήταν η περίοδος 2007-2008 τοτε κρατουσα ημερολόγιο κ έγραφα χτυπημένα θηράματα και χαμενα την περιοχη το όπλο κ φυσίγγια που κυνήγησα..Η εξορμήσεις σχεδόν καθημερινές από τέλη Νοέμβρη κ μετά(εκτός βροχής)περπατητο κ απογευματινο..Τελος της χρονιας εκανα (δεν θα σταθώ στα πόσα πήρα γιατί δεν έχει σημασία)Άλλου θα σταθώ..Όταν μέτρησα τα χαμενα ήταν 47!!Μεγάλη σπατάλη και προπάντων μη σεβασμός στο θηραμα..Τοτε όμως το αίμα έβραζε και δεν υπολογίζαμε θεούς και δαιμονες όταν βλέπαμε την τσίχλα να πετάει..
Ευτυχώς με το καιρό κατάλαβα την μαλακια μου κ δεν έριχνα όπου να 'ναι.

Το πρωτο περπατητο για φετος εκανα σημερα αλλα τα πραγματα απο θεμα πουλιων ηταν αρκετα πιο μετρια απο τα συγκρατημενα λογια που ακουγα... Πολυ λιγοτερα πουλια σε σχεση με αλλες χρονιες αλλα επειδη μπορει να ετυχε μια μερα, περιμενω κ την επομενη για να βγαλω συμπερασμα...
20 στο χερι πηρα εγω, και απο 10 και 9 τα αλλα δυο παιδια της παρεας... Ο επανιελος βοηθησε πολυ εως ανελπιστα την κατασταση με τα χτυπημενα ενω πηρα και μια μπεκατσα η οποια αρχικα σηκωθηκε διπλα σε ενα λασποδρομο κ εκατσε σε ενα κυπαρισσωνα... Ο επανιελος ενος φιλου την ειδε, μανιωσε μιας κ ηταν η πρωτη του και μπηκε στο πυκνο κ την ξανασηκωσε... Την τουφεκισα, επεσε κ με το που πλησιασε το σκυλι ξανασηκωθηκε κ εκατσε σε ενα κλαδι βαρια τραυματισμενη... Δευτερολεπτα μετα εφυγε μονη της... Του την χαρισα μιας κ ανηκε στον σκυλακο... ;)

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back