Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τα δεξιά τα σημερινά, τα αριστερά τα χθεσινά.Μάδησα στα γρήγορα την ελατότσιχλα και τον κότσυφα για να δω το πάχος. @Νικόλαος Ρεντίφης οι ελατοτσίχλες που βαράς έχουν παχύνει καθόλου;

Xρήστο συμφωνώ απολύτως με τον προλαλήσαντα DimDre που σου απάντησε επί τούτου...
Κι εγώ ελάχιστες - για να μην γράψω μηδαμινές - τσαρτσάρες έχω βαρέσει με λιπάκι... Η συντριπτική τους πλειονοψηφία αδύνατες, δίχως ξύγκι...
Στον τομέα του περιττού λίπους πάντως, οι κοτσυφαράδες είναι μακράν οι "πρωταθλητές" στα κιχλοειδή...! Κανονικά θηριάκια γίνονται άμα τούς ανοίξ' η όρεξη...!

Αφού "γλυκάθηκα" για τα καλά εψές στα έλατα με τις λατρεμένες μου κυριαρίνες, είπα να ματαπάω και σήμερα το πρωί...
Αμ δε! "Η μέρα με τη νύχτα" σε σύγκριση με την χτεσινή εικόνα... Οι δεντρότσιχλες ήτανε σχεδόν άφαντες και, επίσης, δεν έλεγαν να ξεμυτίσουν στο καθαρό με τίποτα! Όλο μέσα στα έλατα ήτανε, πιο πολύ για το μάτι και το αυτί, παρά για το ντουφέκι...
Παρά ταύτα, το μεζεδάκι μου το έβγαλα, αφού κατάφερα να καρπωθώ 3. Απ' το ολότελα, κάτι είναι κι αυτό...
Τώρα που ο καιρός χαλάει κι έρχονται χιόνια εκεί πάνω, ένας Θεός ξέρει πότε θα ματανέβω εκεί... Ίδωμεν...

Last edited:
Αφού "γλυκάθηκα" για τα καλά εψές στα έλατα με τις λατρεμένες μου κυριαρίνες, είπα να ματαπάω και σήμερα το πρωί...
Αμ δε! "Η μέρα με τη νύχτα" σε σύγκριση με την χτεσινή εικόνα... Οι δεντρότσιχλες ήτανε σχεδόν άφαντες και, επίσης, δεν έλεγαν να ξεμυτίσουν στο καθαρό με τίποτα! Όλο μέσα στα έλατα ήτανε, πιο πολύ για το μάτι και το αυτί, παρά για το ντουφέκι...
Παρά ταύτα, το μεζεδάκι μου το έβγαλα, αφού κατάφερα να καρπωθώ 3. Απ' το ολότελα, κάτι είναι κι αυτό...
Τώρα που ο καιρός χαλάει κι έρχονται χιόνια εκεί πάνω, ένας Θεός ξέρει πότε θα ματανέβω εκεί... Ίδωμεν...
ρε νικολαααα καμια φωτο δεν μας βαζηςςς να της γουσταρουμε ολημαςςςςς,,της κανω κεφι πωλη της ρουφιανεςςςςς,,της κυνηγουσα πριν καμια 15ετια στον χωρτιατηηηη ωραιω κυνηγι εχουνεεε και παμπωνηρεςςς η ρουφιανεςςςςςς

Περπατητο 8 με 11. Το πρώτο κομμάτι που πήρα σχεδόν άδειο και ότι υπήρχε την κοπαναγε πολύ πριν πλησιασω. Το δεύτερο κομμάτι πολύ καλυτερα. Και είχε περισσότερα και δεχονταν να πλησιάσεις. Το πιο ωραίο μου έτυχε σε ένα καναλακι ούτε 20 μέτρα μηκος. Πλησιάζω και φεύγει τσιχλα και την χτυπαω. Πάω να την μαζέψω ακούω κοτσυφι μέσα. Πετάω πέτρα , κάτω και αυτο. Πάω να τον βρω ακούω παλι τσαφ τσαφ μεσα. Πάλι πέτρα και φεύγουν 2 και κάνω ένα ωραίο ντουμπλε!!!!! Λιγος κοσμος πολυ λασπη. 20220108_104703.jpg

Σήμερα ξέκλεψα λίγο χρόνο κ πήγα μια βόλτα αλλά σκέτη απογοήτευση. Πουλιά ελάχιστα.. Με δυσκολία κ τύχη έκανα 3 κοτσυφούς + 3 τσίχλες κ μια χαμένη ( η μόνη σε καθαρό κι όμως χάθηκε.. οι άλλες έπεφταν στα 30-40 μέτρα σε πυκνά κ βρέθηκαν.. ανεξήγητο φαινόμενο!). Το χω πει 100 φορές, τι να κάνω τον ντουμπλε κ την τριπλέτα αν δεν τα βρω; Παρόλα αυτά δυστυχώς ενώ βλέπω που πέφτει, ξανασηκώνω κεφάλι κ κοιτάζω τις άλλες που βγαίνουν απ το πυκνό. Αν κ φέτος έχω τη "δικαιολογία" ότι δεν έχει πουλιά σε όλη τη διαδρομή του περπατητού αλλά σε 2-3 συστάδες δέντρων κ αναγκαστικά είναι ότι βγεί κι ότι πάρεις απο κει.. IMG_20220108_103617.jpg

Σήμερα ξέκλεψα λίγο χρόνο κ πήγα μια βόλτα αλλά σκέτη απογοήτευση. Πουλιά ελάχιστα.. Με δυσκολία κ τύχη έκανα 3 κοτσυφούς + 3 τσίχλες κ μια χαμένη ( η μόνη σε καθαρό κι όμως χάθηκε.. οι άλλες έπεφταν στα 30-40 μέτρα σε πυκνά κ βρέθηκαν.. ανεξήγητο φαινόμενο!). Το χω πει 100 φορές, τι να κάνω τον ντουμπλε κ την τριπλέτα αν δεν τα βρω; Παρόλα αυτά δυστυχώς ενώ βλέπω που πέφτει, ξανασηκώνω κεφάλι κ κοιτάζω τις άλλες που βγαίνουν απ το πυκνό. Αν κ φέτος έχω τη "δικαιολογία" ότι δεν έχει πουλιά σε όλη τη διαδρομή του περπατητού αλλά σε 2-3 συστάδες δέντρων κ αναγκαστικά είναι ότι βγεί κι ότι πάρεις απο κει.. View attachment 39417
Ωραίος!
Το απόγευμα θα βγω κι εγώ μία βόλτα.

Ξέρω πως δεν θα έχει πουλιά αλλά θα βγω για να πάρω τον αέρα μου.

Ωραίος!
Το απόγευμα θα βγω κι εγώ μία βόλτα.

Ξέρω πως δεν θα έχει πουλιά αλλά θα βγω για να πάρω τον αέρα μου.
Στέλιο, εγώ ξενέρωσα πάντως. Δε φτάνει ότι δεν είχε πουλιά αλλά είχε από ελαιοραβδιστές, έναν με τρακτέρ, άλλοι κοβαν ξύλα, άλλοι μάζευαν χόρτα, είχε κ 2-3 λαγάδες.. Συνολικά στην κυριολεξία είδα πιο πολλούς ανθρώπους από οτι πουλιά. Εγώ θέλω να ξεσκάσω, να μη βλέπω άνθρωπο.. Χα χα. Τεσπα. Πήγαινε αλλά ξεκίνα νωρίς μπας βρεις μέρος χωρίς κόσμο!

Σήμερα ξέκλεψα λίγο χρόνο κ πήγα μια βόλτα αλλά σκέτη απογοήτευση. Πουλιά ελάχιστα.. Με δυσκολία κ τύχη έκανα 3 κοτσυφούς + 3 τσίχλες κ μια χαμένη ( η μόνη σε καθαρό κι όμως χάθηκε.. οι άλλες έπεφταν στα 30-40 μέτρα σε πυκνά κ βρέθηκαν.. ανεξήγητο φαινόμενο!). Το χω πει 100 φορές, τι να κάνω τον ντουμπλε κ την τριπλέτα αν δεν τα βρω; Παρόλα αυτά δυστυχώς ενώ βλέπω που πέφτει, ξανασηκώνω κεφάλι κ κοιτάζω τις άλλες που βγαίνουν απ το πυκνό. Αν κ φέτος έχω τη "δικαιολογία" ότι δεν έχει πουλιά σε όλη τη διαδρομή του περπατητού αλλά σε 2-3 συστάδες δέντρων κ αναγκαστικά είναι ότι βγεί κι ότι πάρεις απο κει.. View attachment 39417
φωβαιρηηηηη φωτο ρε φιλεεεε,,,.RESPECT.

Στέλιο, εγώ ξενέρωσα πάντως. Δε φτάνει ότι δεν είχε πουλιά αλλά είχε από ελαιοραβδιστές, έναν με τρακτέρ, άλλοι κοβαν ξύλα, άλλοι μάζευαν χόρτα, είχε κ 2-3 λαγάδες.. Συνολικά στην κυριολεξία είδα πιο πολλούς ανθρώπους από οτι πουλιά. Εγώ θέλω να ξεσκάσω, να μη βλέπω άνθρωπο.. Χα χα. Τεσπα. Πήγαινε αλλά ξεκίνα νωρίς μπας βρεις μέρος χωρίς κόσμο!
Δεν υπάρχει ψυχή εκεί που πάω.
Διότι δεν υπάρχουν και πουλιά.

Αλλά είναι κοντά σχετικά(50χλμ σύνολο πήγαινε, ελα) κι έτσι θα πάω.

Μεχρι την επομενη βδομαδα εχει κακοκαιρια διαρκειας με βροχες και χιονια,μολις περασει λοιπον ολο αυτο θα δουμε ποιες περιοχες θα εχουν ευνοηθει και θα εχουν τσιχλοκοτσυφα και μπεκατσες,παντως εδω ευβοια θα εχει και χιονια την αλλη βδομαδα συμφωνα με το μετεο,θα δουμε αν επαληθευτουν οι προγνωσεις για ολη την χωρα,ευχομαι να γεμισει πουλια παντου!

Περπατητό στα Μεσόγεια πριν έρθει η βρόχα. Λιγότερα από άλλες φορές κι όλα μούσκεμα από την υγρασία.
Το σκυλί βρήκε μια τραυματισμένη τσίχλα που πρόλαβε να τρυπώσει ανάμεσα σε δύο πέτρες από αυτές που θα έψαχνα ώρα και στο τέλος θα έλεγα άνοιξε η Γη και την κατάπιε

Πλησιάζω και φεύγει τσιχλα και την χτυπαω. Πάω να την μαζέψω ακούω κοτσυφι μέσα. Πετάω πέτρα , κάτω και αυτο. Πάω να τον βρω ακούω παλι τσαφ τσαφ μεσα....
Πρεπει να τραβηξω βιντεο με το κοκερ μεσα που τσακωνεται με τα κοτσυφια που αρνουνται να βγουν!
Μαχη γινεται!

Status
Not open for further replies.
Back