Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Φτωχα τα πραγματα σημερα.7 τσιχλες μας ακολουθησαν 3 ατομα.Εχει αφόρητη ζεστη και ισως τα πουλια τραβήχτηκαν ψηλα παλι,δεν ξερω.ήπιαμε τα τσιπουρακια μας και τραβηξαμε για σαραντι.πηραμε και 3.5 κιλα μπακαλιαρους απο τον ψαρα και ειμαστε ετοιμοι για ενα light περπατητο το απογευμα και βουρ για επιστροφη αθηνα θεου θέλοντος και αγροτων βεβαίως.ΑΥΤΑ

Τελευταία μέρα στον Πτελεο. Λίγα τα πουλιά και μόνο περπατητο. Το παιχνίδι σώζεται από τα παχια κοτσύφια(και τα χταπόδια). Εχθες ειχε και κυριαρινες. Σήμερα ελάχιστοι κυνηγοί, πιο πολλοί ντόπιοι γουρουναδες που ανακατεψαν λίγο τα πουλιά με παγανες. Πρωτη φορα είδα χρήση VHF σε περπατητο τσίχλας. Τα απογευματινα καρτερια νεκρά, δεν ανεβαίνουν τα πουλιά λόγω καλοκαιριας.

Last edited:
εδω πανω σε εμας παιδια τα τσιχλοκοτσιφα πεζουνεεεεεε σαν τρελααααα εγω παω κανα 2 3 φωρες την βδωμαδα και τα κανω απογευματινο καρτερακι και γουσταρο 30λεπτα τουφεκιες μιας και σου περνανε 15 20 πουλια μαζεμεναααα ωρεξηηηη να εχης και φυσιγκιαααα παντως ειναι ωραιως μεζεςςς.bbq.

Καλησπέρα στην παρέα.
Άρτι αφιχθείς από Χαλκιδική και συγκεκριμένα από το νότιο τμήμα αυτής και τα πουλιά εκεί θα έλεγα ότι είναι πολλά!
Σημερινό περπατητό με φίλο σε ένα μέρος που πρώτη φορά πάω φέτος και παρότι όπως είπα οι τσίχλες ήταν πολλές,η κάρπωση ήταν σε μονοψήφιο αριθμό.
Πολύ περίεργη συμπεριφορά των πουλιών τα οποία σηκωνόντουσαν από τα 50 μέτρα μην αφήνοντας μας περιθώριο για τουφεκιές.
Το ωραίο της ημέρας ένα σήκωμα μιας μπεκάτσας που ούτε το όπλο δεν πρόλαβα να σηκώσω!
Σαν διάολος σηκώθηκε και χάθηκε πίσω από τις ελιές.
Το ευχαριστήθηκα πάντως διότι είχα δύο - τρία χρόνια να κάνω περπατητό και μου έλειψε μπορώ να πω.
Βέβαια συνήθισα με τις καρτεράτες τουφεκιές και με τις μπηχτές και γρήγορες σήμερα είχα θέμα.:D .smashfrak.

Παρασκευη μεσημερι αναχωρηση με εμποδια λογο αγροτων για απογευματινο μετα το μοδι.Απο της 16.00 εως της 18.00 ειδα 130 πουλια μακρια κοντα και η καρπωση 19 πουλια. Το Σαββατο το πρωι η μερα ηταν οχι παραπανω απο 10 πουλια ανα κυνηγο με πουλια μειωμενα στο μισο απο χτες, και πολλη αγρια και τρομαγμενα μεχρι και στα ρουμάνια ηταν καχυποπτα.Το απογευματινο του Σαββατου ηταν ακομη πιο κατω αφου οι ντουφεκιες ηταν παντου ελαχιστες κυριως το τελευταιο μισαωρο που ανα κυνηγο απο 2εως 8 και να ειμαστε ευχαριστημενοι με καιρικες συνθηκες καλοκαιρινες.Η χρονια ετσι πιστευω οτι θα κλεισει το φλεβαρη χωρις αυξηση πουλιων ο απολογισμος στο τελος.

Last edited by a moderator:
που σαι κωστααααα.ετσι και ξαναπω οτι δεν σκοτωνω με την 302 πιπερι στο στομα.απογευματινο σημερα 2 ατομα 15 πουλακια απο τις 5.20 μεχρι τις 6.00.σκοτωσα 3 μεχρι τις 5.40 με τα 4 αστρα και τις υπολοιπες 3 με κυλινδρο εως τις 6.00.οπως καταλαβατε λιγα τα πουλια και ολα μαζεμενα.παντως καλυτερα απο εχθες που για πρωτη φορα εφυγα ατουφεκιστος απο περασμα

Ναι. Σημερα πηγαμε εκδρομη με τη Λεσχη 4χ4 απο Βουκολιες-Σεμπρωνα σε μια διαδρομη πανω στη κορυφογραμμη. Εντυπωση μου κανε οτι δεν ειδα ουτε μια τσιχλα να σηκωνεται, ουτε στις πορτοκαλιες, ουτε και μετα το χωριο. Ωραια μερη προς τα κει, θελουνε ψαξιμο ομως, και καλο αμαξι

που σαι κωστααααα.ετσι και ξαναπω οτι δεν σκοτωνω με την 302 πιπερι στο στομα.απογευματινο σημερα 2 ατομα 15 πουλακια απο τις 5.20 μεχρι τις 6.00.σκοτωσα 3 μεχρι τις 5.40 με τα 4 αστρα και τις υπολοιπες 3 με κυλινδρο εως τις 6.00.οπως καταλαβατε λιγα τα πουλια και ολα μαζεμενα.παντως καλυτερα απο εχθες που για πρωτη φορα εφυγα ατουφεκιστος απο περασμα
Μπραβο Ευριπιδη :D:D
Ειναι μεχρι να παρει μπροστα η κουκλα και μετα θεριζει .hunter.1.hunter.1.well done.

Δυο τουφεκιες ολες κι ολες, μια τσιχλιτσα και μια καρακαξα (της τελευταιας στιγμης) το αποτελεσμα της σημερινης πρωινης μου βολτας.
Ομορφο πρωινο, υπεροχος ηλιος, η φυση - πολυ κοντα στην Αθηνα - απλα υπεροχη. Sri για το off-topic, αλλα δεν μπορω να καταλαβω το
μεγεθος της ανοησιας μας (μονο?) οταν δεν μπορουμε να εκτιμησουμε τον παραδεισο που εχουμε για πατριδα.

Επειδή χθες μετά απο την ταλαιπωρία που έφαγα θα σας γράψω τώρα τα νεα.
Η εξόρμηση ήταν στην περιοχή της Αργολίδας και είμαστε τρια άτομα.Το πρωί ούτε να το συζητάμε για καρτέρι.Αρχίζοντας το περπάτημα σε πουρνάρια και αγριελιές.υπήρχαν πουλιά τα οποία έφευγαν πιο μπροστά από πότε .Πολύ τρομαγμένα.
Την περιοχή εγώ δεν την γνώριζα και οι άλλοι είχαν κυνηγήσει εκεί μια φορά φέτος. Η ώρα περνούσε χωρίς κάρπωση.Το περπάτημα εξαντλητικό με πολύ ζέστη και ήλιο που θύμιζε Ιούνιο,Υπήρχαν ρεματιές τόσο στα ψηλά αλλά και χαμηλότερα ανάμεσα στις πορτοκαλιές οι οποίες είχαν μεγάλο μήκος και δεν μπορούσαμε να περάσουμε απέναντι και να ξαναβρεθούμε.Ξανά πίσω με άσκοπα χλμ.Η ώρα είχε πάει 14: 30 με το πιο εξαντλητικό 7ωρο περπάτημα που έχω κάνει ποτέ για τσίχλα,να κοντεύω να πέσω κάτω από τη ζέστη και η κάρπωση να είναι 5 πουλιά στο χέρι και 7 χαμένα .
Σύνολο 19 στο χέρι και 18 χαμένα και τα τρια άτομα.
Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που ήθελα να γυρίσω όσο πιο γρήγορα γινόταν πίσω.Όμως η συνέχεια ήταν οδυνηρή και θα καταλάβετε παρακάτω.
Αφού τεντώθηκα κάτω από μια πορτοκαλιά για δέκα λεπτά μαζευτήκαμε και ανεβήκαμε σε ένα εκκλησάκι για δίωρη ανάπαυση μετά ψησίματος λουκάνικων , κεμπάπ και κράσου.Βγάλαμε και καρέκλες απο την εκκλησία και καθίσαμε στο υπόστεγο και του δώσαμε να καταλάβει.Ήταν η μόνη καλή στιγμή της μέρας.
20160131_1521sdfdygs54.jpg

Απογευματινό συνολικά 2 στο χέρι και άλλες 2 χαμένες .
Στις 6:20 ξεκινήσαμε για την επιστροφή.Που να ξέραμε τι Γολγοθάς θα ακολουθούσε.Πέρα από την Εθνική που οι αγρότες είχαν κλεισμένη απο το Σάββατο στο ύψος των διοδίων της Κορίνθου ,είχαν κλείσει και την παλιά εθνική οδό ,την οποία άνοιξαν στις 7.Παρόλα αυτά η επιστροφή κράτησε 5: 30 ολόκληρες ώρες .Έφτασα στο σπίτι στις 12 !!
Μια χαμένη στην κυριολεξία μέρα ,με πολύ μεγάλο νεύρων .
Άφησα για το τέλος το χειρότερο που θα μπορούσε να μου συμβεί χθες και που μέχρι τώρα δεν μου είχε τύχει ποτέ στα τόσα χρόνια που κυνηγάω.
Όταν κοντά στο μεσημέρι αποφασίζουμε κάνουμε μια μικρή ρεματιά πιάνουν οι άλλοι δεξιά και αριστερά και εγώ ανοίγομαι και βγαίνω μπροστά τους στο τέλος της ρεματιάς.Περίπου 150μ. Για παν ενδεχόμενο και φοβούμενος μη φάω καμία,καλύπτομαι από έναν χοντρό κορμό ελιάς.
Σε κάποια στιγμή βλέπω τον έναν που ήμασταν από την ίδια πλευρά να ξεπροβάλλει .Περίπου στα 30 μ.Εκείνη τη στιγμή είχα γονατίσει .Έχω φύγει απο την κάλυψη του κορμού και του κουνάω τα χέρια για να δει που ακριβώς είμαι.Ξαφνικά , τον βλέπω να γυρνάει το όπλο και νομίζω οτι πρόκειται για πλάκα .Τότε βλέπω το όπλο να εκπυρσοκροτεί και αισθάνομαι τα σκάγια στο γιλέκο μου και ένα τσούξιμο στον μηρό.Ένα σκάγι πέρασε το παντελόνι και ίσα που καρφώθηκε στο πόδι.Αν ήμουνα όρθιος θα έτρωγα για καλά την ντουφεκιά.Μπορεί όμως και να με έβλεπε και να το είχαμε αποφύγει.Ευτυχώς γλύτωσα τα μάτια.
Δεν νομίζω οτι πρέπει να πω περισσότερα ,παρά να τονίσω για μια ακόμη φορά την σημασία των γυαλιών που δεν φοράμε.

Last edited:
Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που ήθελα να γυρίσω όσο πιο γρήγορα γινόταν πίσω.
Ακριβώς το ίδιο είχα νοιώσει και γω όταν με πήγαν στο Ναύπλιο για περπατητό. Πουλιά που δεν τουφεκούσα γιατί ήταν σίγουρη η απώλεια λόγω περιφράξεων στους πορτοκαλεώνες και πολλά χιλιόμετρα άσκοπου περπατήματος. Όσο για τα γυαλιά, δυστυχώς σε περπατητό με ζέστη δεν μπορώ να τα βάλω γιατί θολώνουν.

Ακριβώς το ίδιο είχα νοιώσει και γω όταν με πήγαν στο Ναύπλιο για περπατητό. Πουλιά που δεν τουφεκούσα γιατί ήταν σίγουρη η απώλεια λόγω περιφράξεων στους πορτοκαλεώνες και πολλά χιλιόμετρα άσκοπου περπατήματος. Όσο για τα γυαλιά, δυστυχώς σε περπατητό με ζέστη δεν μπορώ να τα βάλω γιατί θολώνουν.
Αυτό ειναι το πρόβλημα με τα γυαλιά Γιώργο.

Ευτυχώς Δημήτρη που όλα πήγαν καλά στο τέλος και αυτό έχει σημασία.
Θέλει τεράστια προσοχη γιατί όπως έλεγε και ο παππούς μου είναι γλυκό το γαργαλικι (σκανδάλη)..
Η τσίχλα περπατητο στα πυκνά κ ειδικά ο κότσυφας είναι χειροτερα από το ορτυκι,Στο ορτυκι λόγο του ότι γίνεται σε καθαρά μέρη το μάτι ελέγχει μακρια πριν την τουφεκιά και εκεί όμως βλέπουμε ότι γίνονται ατυχήματα.
Το σωστό θα ήταν ένα:Τουφεκιες στο ύψος του ανθρωπου ανεξάρτητα ορατότητας πρέπει να αποφευγονται.Αλλα ποιος έχει την ιδιοσυγκρασία να το κάνει..Συνήθως όταν βλέπουμε το θήραμα τα μάτια κολλάνε εκεί.

Status
Not open for further replies.
Back