Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σήμερα δεν είχε δουλειά και έτσι, αφού πήγα τις μικρές σχολείο, ανέβηκα μες στις 8:30 για κάνα κιχλοκότσυφο.
Η μέρα ανοιξιάτική... καθαρή και ηλιόλουστη
από τις 11:00 και μετά κυνηγούσα με ένα μπλουζάκι και ίδρωνα..
0399.jpg

τα πουλιά σαφώς λιγότερα, κυνηγημένα και πιο αγριεμένα από το τελευταίο κυνήγι που έκανα.
Στα ξέφωτα είδα στρωμένους αρκετούς κάλυκες, (σε ένα καρτέρι ανάμεσα στα 8αρια ήταν και κάμποσα παγανοφύσιγγα Νο 2, προφανώς κάνας καμένος για ντουφεκιες γουρουνάς, εριξε ότι είχε....buy buy.)
Παρότι με τέτοια ηλιόλουστη μέρα τα κιχλοκότσυφα θα έπρεπε να πετάνε και να κελαηδάνε όλοι μέρα στα δέντρα, εντούτοις στα ξέφωτα δεν ανέμιζε τίποτα, ήταν όλα στα πυκνά, δεν υπήρχαν και άλλοι κυνηγοί να ''ανακατέψουν'' τα πουλιά, έτσι το ριξα στο περπατητό...
Δούλεψα και λίγο τη ''μέθοδο της πέτρας''( αν και η συγκεκριμένη αποδίδει όταν κυνηγούν 2 άτομα μαζί)...
και έτσι βγήκε μια ψησταριά κοτσύφια...
0402.jpg

Κάτι τέτοιες μέρες που τα πουλιά δε λένε να βγούν από τα πυκνά, πως λαχταράω ένα καλοντρεσαρισμένο Σπρινκεράκι. Να του φοράω ένα κουδουνάκι στο λαιμό, να το ''στέλνω'' στο πυκνό και να ξεπετάει μέχρι και τις πέτρες...
Εντύπωση μου κάνει φέτος, η σχεδόν παντελή απουσία κίχλας από την περιοχή, όχι πως τις άλλες χρονιές είχε πολύ πράμα, αλλά στους 10 κοτσυφούς έπαιρνες και 3-4 κίχλες, έτσι να σπάει λίγο η μαυρίλα....sarcastic.

Last edited:
Ισως μεγάλωσα αρκετα αλλα φετος με εχει πιασει η νοσταλγια για κυνηγότοπους που πήγαινα οταν ημουν αρκετα νεοτερος.Ετσι σημερα το πρωι εβγαλα απο το ερμάριο την 390 μετα απο καιρό, και δεδομενης της διαδρομής προς Βοιωτια απο την παλια Εθνική εκανα μια σταση για ενα πρωινο στην Οινόη .Ο καιρος καλός με υγρασια αλλα η πρωινη ρέντα με βοηθησε να καρπωθω 4 τσιχλες και 1 κότσυφα .Αφου σταματησαν τα μαυρα πολυ γρηγορα επειδη γλυκάθηκα απο τις επιτυχιες είπα να κανω ενα περπατητο τριγυρω να δω τι παίζει και πολυ ευκολα απο 3 σημεια μαζεψα αλλες 5 τσιχλες.
Σκοπευτικά ηταν μια τελεια μερα αλλα το μερος ειχε αλλαξει τοσο πολυ που απογοητευτικα και δεν νομιζω να πατήσω ξανα το πόδι μου.Περιφραγμενα χωράφια παντου με καλλιεργειες, με γουρουνια, κοτες και οτι μπορει να φανταστει κανεις Παντου ειχαν ξεφυτρώσει νεα εξοχικα αλλα και αλλα παλια εγκατελλειμενα δεν σε αφηναν να χτυπησεις θηράματα γιατι αφενός μεν θα τα εχανες στα φραγμένα ,αφ ετερου μπορει να εβγαινε καποιος να σου ζητήσει τον λόγο.Και το χειρότερο παρατημένα αδεσποτα ισως και επιτηδες ετοιμα να επιτεθουν.Το μερος τελικα ενδεικνειται μόνο για στατικό κυνηγι. Η 390 με την καρπωση του πρωινού
Ωραίο κυνήγι Φώτη!
Και γώ όταν χαλάνε τα κυνηγοτόπια που έχω περπατήσει και κυνηγήσει, με πιάνει μια νοσταλγία και μια λύπη για την σημερινή τους κατάντια...

Σήμερα δεν είχε δουλειά και έτσι, αφού πήγα τις μικρές σχολείο, ανέβηκα μες στις 8:30 για κάνα κιχλοκότσυφο.
0399.jpg

τα πουλιά σαφώς λιγότερα, κυνηγημένα και πιο αγριεμένα από το τελευταίο κυνήγι που έκανα.
Στα ξέφωτα είδα στρωμένους αρκετούς κάλυκες, (σε ένα καρτέρι ανάμεσα στα 8αρια ήταν και κάμποσα παγανοφύσιγγα Νο 2, προφανώς κάνας καμένος για ντουφεκιες γουρουνάς, εριξε ότι είχε....buy buy.)
Παρότι με τέτοια ηλιόλουστη μέρα τα κιχλοκότσυφα θα έπρεπε να πετάνε και να κελαηδάνε όλοι μέρα στα δέντρα, εντούτοις στα ξέφωτα δεν ανέμιζε τίποτα, ήταν όλα στα πυκνά, δεν υπήρχαν και άλλοι κυνηγοί να ''ανακατέψουν'' τα πουλιά, έτσι το ριξα στο περπατητό...
Δούλεψα και λίγο τη ''μέθοδο της πέτρας''( αν και η συγκεκριμένη αποδίδει όταν κυνηγούν 2 άτομα μαζί)...
0402.jpg

Κάτι τέτοιες μέρες που τα πουλιά δε λένε να βγούν από τα πυκνά, πως λαχταράω ένα καλοντρεσαρισμένο Σπρινκεράκι. Να του φοράω ένα κουδουνάκι στο λαιμό, να το ''στέλνω'' στο πυκνό και να ξεπετάει μέχρι και τις πέτρες...
Εντύπωση μου κάνει φέτος, η σχεδόν παντελή απουσία κίχλας από την περιοχή, όχι πως τις άλλες χρονιές είχε πολύ πράμα, αλλά στους 10 κοτσυφούς έπαιρνες και 3-4 κίχλες, έτσι να σπάει λίγο η μαυρίλα....sarcastic.
good job

0399.jpg

0402.jpg

Μπράβο Σπύρο με τη γαλλιδουλα που λέει και ο Τάσος .sarcastic.
Εδώ στο νησί Σπύρο για να πάρεις μόνος τόσα κοτσύφια πρέπει να κυνηγας όλη μέρα. .sarcastic. και αν τα πάρεις...........
Καλή συνέχεια.

Μπράβο Σπύρο με τη γαλλιδουλα που λέει και ο Τάσος .sarcastic.
Εδώ στο νησί Σπύρο για να πάρεις μόνος τόσα κοτσύφια πρέπει να κυνηγας όλη μέρα. .sarcastic. και αν τα πάρεις...........
Καλή συνέχεια.
Το ξέρω Γιάννη, χάλια φέτος στο νησί απο κιχλοκότσυφα...
Όλοι ελπίζουν να επαναληφθεί το περσινό και να μπουν πουλιά τελευταίες μέρες
Μακάρι...

Καλησπερα κ απομενα.εχω ερθει 2 μερες τωρα στα πατρια εδαφη. σημερα απογευματινο περπατητο ειχα βαλει 4αστρα κ δν μπορουσα να βαρεσω πουλι ..οι αλλοι 2 κτ ξαναν.μετα κατσαμε καρτερι κουμπωσα κ το 3αρι πανω κ ευτυχως πηρα 5 πουλακια...συνολο 24πουλια 3ατομα...με πολυ ιδρωτα...

Καλημέρα στους φίλους!!
Περπατητο σήμερα κ τα πουλιά αφαντα στην κυριολεξια παιδιά..Ειλικρινά απίστευτο δεν το περίμενα έτσι..Χτύπησα 3 συν 2 χαμένα στο πυκνό..
Περπάτημα πολύ και ο ιδρώτας περισσότερος..
Τα τσιχλοκοτσυφα χτυπήθηκαν με ιδιογωμοση με gm3 και εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον φίλο Ηλία (ILIAS B)που προσφέρθηκε από μόνος του να μου στειλει δυο κουτιά να τα δοκιμάσω κ όσο κ αν επεμενα δεν ήθελε
χρήματα..Το φυσίγγι ηταν ωραίο κ χωρίς λάκτισμα.well done.
Όμως η θέα Αρτεμις μου επεφύλασσε κ κάτι ακόμα..
Μπαίνοντας σε ένα αρκετά πυκνό στα δυο μετρα αριστερά ακούω πα πα πα μια βελουδοματα σηκώθηκε βαριά βαριά και με πολύ ζόρι..Ηταν απίστευτο είδα τα χρώματα της πάνω στο σηκωμα ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ(ΗΤΑΝ ΜΑΓΕΙΑ)!!Η πρώτη τουφεκιά ανάμεσα από τα κλαδια δεν έκανε τίποτα το πουλί ανέπτυσσε ταχύτητα και βγήκε στο καθαρο όπου η αριστερή κάννη της έκοψε το δρόμο και γέμισε πούπουλα τον ουρανο..Χτυπηθηκε με armusa ισπανικό μπλε 32γρ ν8 ένα καλό φυσίγγι που δεν βρίσκω πια εδώ..

upload pictures free

Last edited:
γιασας παιδες μιας και ημουνα βραδυνος εχτες και δεν βγηκα για μπεκατσα ειπα να παω να κανω καμια τουφεκια για κανα τσιχλονι το απογευμα,ετσι πηγα στο καρτερακιμου και ωντος τα πουλακιαμου στην ωρατουςς,,ειχε πωλη καλο παιχνιδι,στην αρχη ψιλομενα και μωλις αρχησε να σουρουπονη αρχησανε της βουτιες περνωντας πανω απο το κεφαλιμου,,9 σεκος 5 μαζιμου ,παντως βγαζουνε ωραιες τουφεκιες η ατιμεςςς,, το καραμπινακι ειναι fabarm eyrvlaion h 368 tribore 71cm κυλινδρος 28gr imperial n8 sporting,,φωβαιρες τουφεκιες και στα ψιλομενααααα,,,και καπιες φωτο

image free hosting

gifs upload

pic hosting

imgurl

Περπατητό από τις 10 το πρωί σήμερα,πολλή καλή εμπειρία,με τον κολλητό στην αρχή και στη συνέχεια άλλοι 2 παρέα..
Είπα να πάρω τη benelli σήμερα(είχα συνηθίσει το δικαννακι μου) και ξεκίνησα άσχημα,μέχρι που βελτίωσα την προσκόπευση και όλα καλά!!
23 πουλάκια ακολουθήσαν εμένα(7) και τον κολλητό(16)...Πολλή ζέστη , λιγότερα και τα πουλιά απο άλλες φορές σε αυτό το μέρος.

screen shot

Καλημέρα στους φίλους!!
Περπατητο σήμερα κ τα πουλιά αφαντα στην κυριολεξια παιδιά..Ειλικρινά απίστευτο δεν το περίμενα έτσι..Χτύπησα 3 συν 2 χαμένα στο πυκνό..
Περπάτημα πολύ και ο ιδρώτας περισσότερος..
Τα τσιχλοκοτσυφα χτυπήθηκαν με ιδιογωμοση με gm3 και εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον φίλο Ηλία (ILIAS B)που προσφέρθηκε από μόνος του να μου στειλει δυο κουτιά να τα δοκιμάσω κ όσο κ αν επεμενα δεν ήθελε
χρήματα..Το φυσίγγι ηταν ωραίο κ χωρίς λάκτισμα.well done.
Όμως η θέα Αρτεμις μου επεφύλασσε κ κάτι ακόμα..
Μπαίνοντας σε ένα αρκετά πυκνό στα δυο μετρα αριστερά ακούω πα πα πα μια βελουδοματα σηκώθηκε βαριά βαριά και με πολύ ζόρι..Ηταν απίστευτο είδα τα χρώματα της πάνω στο σηκωμα ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ(ΗΤΑΝ ΜΑΓΕΙΑ)!!Η πρώτη τουφεκιά ανάμεσα από τα κλαδια δεν έκανε τίποτα το πουλί ανέπτυσσε ταχύτητα και βγήκε στο καθαρο όπου η αριστερή κάννη της έκοψε το δρόμο και γέμισε πούπουλα τον ουρανο..Χτυπηθηκε με armusa ισπανικό μπλε 32γρ ν8 ένα καλό φυσίγγι που δεν βρίσκω πια εδώ..

upload pictures free
Μπράβο ρε Τάσο με τη τουφεκάρα σου

Να γελάσεις θέλεις?.sarcastic.
Ένα ταπεινό πλην πολυυυυυυυυ τίμιο μπαικαλακι είναι..:)
Τάσο το έχει ο κουμπάρος μου και αδερφός μου το ίδιο και ξέρω πολύ καλά τι είναι. ..Με την πρώτη ευκαιρία θα πάρω ένα μεταχειρισμενο

Status
Not open for further replies.
Back