Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ενας απο τους λογους που το περπατητο το αποφευγω ειναι και αυτος. Ευτυχως δεν εγινε τιποτα που να μην ηταν περισσοτερο απο απλη ενοχληση. Για ολους εμας τους διοπτροφορους, το να βρεις γυαλια που να εχουν και φακους, ειναι μεγιστο θεμα, ειτε ειναι σκοπευτηριο αυτο ειτε κυνηγι. Για οσους δεν φορουν, ειναι εξοδο εξαιρετικα μικρο.

Μια φορα ετσι και σε μενα εκανα κατι αλλοι περπατητο τους ακουω ξεροβηχα κλπ και σκαει ο αλλος την τουφεκια στην ελια διπλα μου, ευτυχως δεν την εφαγα. Δυστυχως πολλοι τουφεκανε στο υψος του ανθρωπου χωρις να βλεπουν απο πισω τι εχει και ακριβως ειναι χειροτερα απο ορτυκι γιατι στα ορτυκια εχει και καθαρα μερη που τα ψαχνεις και βλεπεις τον αλλο απο πολυ νωρις, μεσα στις ελιες τι να δεις οταν πεταγεται η τσιχλα και φευγει 1.5 μετρο απ το εδαφος;

Ακριβώς το ίδιο είχα νοιώσει και γω όταν με πήγαν στο Ναύπλιο για περπατητό. Πουλιά που δεν τουφεκούσα γιατί ήταν σίγουρη η απώλεια λόγω περιφράξεων στους πορτοκαλεώνες και πολλά χιλιόμετρα άσκοπου περπατήματος. Όσο για τα γυαλιά, δυστυχώς σε περπατητό με ζέστη δεν μπορώ να τα βάλω γιατί θολώνουν.
Χωρις σκυλια εκει δεν πας ποτε,αν δεν μαθεις το δρομολογιο νουμερο δεν κανεις.

Επειδή χθες μετά απο την ταλαιπωρία που έφαγα θα σας γράψω τώρα τα νεα.
Η εξόρμηση ήταν στην περιοχή της Αργολίδας και είμαστε τρια άτομα.Το πρωί ούτε να το συζητάμε για καρτέρι.Αρχίζοντας το περπάτημα σε πουρνάρια και αγριελιές.υπήρχαν πουλιά τα οποία έφευγαν πιο μπροστά από πότε .Πολύ τρομαγμένα.
Την περιοχή εγώ δεν την γνώριζα και οι άλλοι είχαν κυνηγήσει εκεί μια φορά φέτος. Η ώρα περνούσε χωρίς κάρπωση.Το περπάτημα εξαντλητικό με πολύ ζέστη και ήλιο που θύμιζε Ιούνιο,Υπήρχαν ρεματιές τόσο στα ψηλά αλλά και χαμηλότερα ανάμεσα στις πορτοκαλιές οι οποίες είχαν μεγάλο μήκος και δεν μπορούσαμε να περάσουμε απέναντι και να ξαναβρεθούμε.Ξανά πίσω με άσκοπα χλμ.Η ώρα είχε πάει 14: 30 με το πιο εξαντλητικό 7ωρο περπάτημα που έχω κάνει ποτέ για τσίχλα,να κοντεύω να πέσω κάτω από τη ζέστη και η κάρπωση να είναι 5 πουλιά στο χέρι και 7 χαμένα .
Σύνολο 19 στο χέρι και 18 χαμένα και τα τρια άτομα.
Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που ήθελα να γυρίσω όσο πιο γρήγορα γινόταν πίσω.Όμως η συνέχεια ήταν οδυνηρή και θα καταλάβετε παρακάτω.
Αφού τεντώθηκα κάτω από μια πορτοκαλιά για δέκα λεπτά μαζευτήκαμε και ανεβήκαμε σε ένα εκκλησάκι για δίωρη ανάπαυση μετά ψησίματος λουκάνικων , κεμπάπ και κράσου.Βγάλαμε και καρέκλες απο την εκκλησία και καθίσαμε στο υπόστεγο και του δώσαμε να καταλάβει.Ήταν η μόνη καλή στιγμή της μέρας.
20160131_1521sdfdygs54.jpg

Απογευματινό συνολικά 2 στο χέρι και άλλες 2 χαμένες .
Στις 6:20 ξεκινήσαμε για την επιστροφή.Που να ξέραμε τι Γολγοθάς θα ακολουθούσε.Πέρα από την Εθνική που οι αγρότες είχαν κλεισμένη απο το Σάββατο στο ύψος των διοδίων της Κορίνθου ,είχαν κλείσει και την παλιά εθνική οδό ,την οποία άνοιξαν στις 7.Παρόλα αυτά η επιστροφή κράτησε 5: 30 ολόκληρες ώρες .Έφτασα στο σπίτι στις 12 !!
Μια χαμένη στην κυριολεξία μέρα ,με πολύ μεγάλο νεύρων .
Άφησα για το τέλος το χειρότερο που θα μπορούσε να μου συμβεί χθες και που μέχρι τώρα δεν μου είχε τύχει ποτέ στα τόσα χρόνια που κυνηγάω.
Όταν κοντά στο μεσημέρι αποφασίζουμε κάνουμε μια μικρή ρεματιά πιάνουν οι άλλοι δεξιά και αριστερά και εγώ ανοίγομαι και βγαίνω μπροστά τους στο τέλος της ρεματιάς.Περίπου 150μ. Για παν ενδεχόμενο και φοβούμενος μη φάω καμία,καλύπτομαι από έναν χοντρό κορμό ελιάς.
Σε κάποια στιγμή βλέπω τον έναν που ήμασταν από την ίδια πλευρά να ξεπροβάλλει .Περίπου στα 30 μ.Εκείνη τη στιγμή είχα γονατίσει .Έχω φύγει απο την κάλυψη του κορμού και του κουνάω τα χέρια για να δει που ακριβώς είμαι.Ξαφνικά , τον βλέπω να γυρνάει το όπλο και νομίζω οτι πρόκειται για πλάκα .Τότε βλέπω το όπλο να εκπυρσοκροτεί και αισθάνομαι τα σκάγια στο γιλέκο μου και ένα τσούξιμο στον μηρό.Ένα σκάγι πέρασε το παντελόνι και ίσα που καρφώθηκε στο πόδι.Αν ήμουνα όρθιος θα έτρωγα για καλά την ντουφεκιά.Μπορεί όμως και να με έβλεπε και να το είχαμε αποφύγει.Ευτυχώς γλύτωσα τα μάτια.
Δεν νομίζω οτι πρέπει να πω περισσότερα ,παρά να τονίσω για μια ακόμη φορά την σημασία των γυαλιών που δεν φοράμε.
Φίλε Δημήτρη μην μασάς ολοι έχουμε λίγο πολύ μια παρόμοια κακή εμπειρία στο κυνήγι ,κράτα τις ωραίες στιγμες που περασες με την παρέα σου , απλώς όταν πάμε σε μέρος που δεν γνωρίζουμε και με κυνηγους που δεν έχουμε κυνηγήσει πάλι μαζί προσέχουμε τα στησίματα που κάνουμε , και κρυφα τα ψέματα ενα διακριτικό πορτοκαλί επανω μας μπορει να μας σωσει απο ενδεχόμενο ατύχημα.

Φίλε Δημήτρη μην μασάς ολοι έχουμε λίγο πολύ μια παρόμοια κακή εμπειρία στο κυνήγι ,κράτα τις ωραίες στιγμες που περασες με την παρέα σου , απλώς όταν πάμε σε μέρος που δεν γνωρίζουμε και με κυνηγους που δεν έχουμε κυνηγήσει πάλι μαζί προσέχουμε τα στησίματα που κάνουμε , και κρυφα τα ψέματα ενα διακριτικό πορτοκαλί επανω μας μπορει να μας σωσει απο ενδεχόμενο ατύχημα.
Δεν θα με επηρεάσει σε τίποτα Φώτη.Οσο για το πορτοκαλί που λες ,νομίζω οτι σε τετοιου ειδους περπατητά ειναι απαραίτητο ενα τέτοιο γιλέκο .Απο πέρσι το λεω και περίμενα την έκθεση φέτος να πάρω.
Οσο για την ντουφεκιά ,ήμουνα πράγματι τυχεχερός γιατί ήταν σε πουλί που πετάχτηκε σε ύψος ενα μέτρο

Επειδή χθες μετά απο την ταλαιπωρία που έφαγα θα σας γράψω τώρα τα νεα.
Η εξόρμηση ήταν στην περιοχή της Αργολίδας και είμαστε τρια άτομα.Το πρωί ούτε να το συζητάμε για καρτέρι.Αρχίζοντας το περπάτημα σε πουρνάρια και αγριελιές.υπήρχαν πουλιά τα οποία έφευγαν πιο μπροστά από πότε .Πολύ τρομαγμένα.
Την περιοχή εγώ δεν την γνώριζα και οι άλλοι είχαν κυνηγήσει εκεί μια φορά φέτος. Η ώρα περνούσε χωρίς κάρπωση.Το περπάτημα εξαντλητικό με πολύ ζέστη και ήλιο που θύμιζε Ιούνιο,Υπήρχαν ρεματιές τόσο στα ψηλά αλλά και χαμηλότερα ανάμεσα στις πορτοκαλιές οι οποίες είχαν μεγάλο μήκος και δεν μπορούσαμε να περάσουμε απέναντι και να ξαναβρεθούμε.Ξανά πίσω με άσκοπα χλμ.Η ώρα είχε πάει 14: 30 με το πιο εξαντλητικό 7ωρο περπάτημα που έχω κάνει ποτέ για τσίχλα,να κοντεύω να πέσω κάτω από τη ζέστη και η κάρπωση να είναι 5 πουλιά στο χέρι και 7 χαμένα .
Σύνολο 19 στο χέρι και 18 χαμένα και τα τρια άτομα.
Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που ήθελα να γυρίσω όσο πιο γρήγορα γινόταν πίσω.Όμως η συνέχεια ήταν οδυνηρή και θα καταλάβετε παρακάτω.
Αφού τεντώθηκα κάτω από μια πορτοκαλιά για δέκα λεπτά μαζευτήκαμε και ανεβήκαμε σε ένα εκκλησάκι για δίωρη ανάπαυση μετά ψησίματος λουκάνικων , κεμπάπ και κράσου.Βγάλαμε και καρέκλες απο την εκκλησία και καθίσαμε στο υπόστεγο και του δώσαμε να καταλάβει.Ήταν η μόνη καλή στιγμή της μέρας.
20160131_1521sdfdygs54.jpg

Απογευματινό συνολικά 2 στο χέρι και άλλες 2 χαμένες .
Στις 6:20 ξεκινήσαμε για την επιστροφή.Που να ξέραμε τι Γολγοθάς θα ακολουθούσε.Πέρα από την Εθνική που οι αγρότες είχαν κλεισμένη απο το Σάββατο στο ύψος των διοδίων της Κορίνθου ,είχαν κλείσει και την παλιά εθνική οδό ,την οποία άνοιξαν στις 7.Παρόλα αυτά η επιστροφή κράτησε 5: 30 ολόκληρες ώρες .Έφτασα στο σπίτι στις 12 !!
Μια χαμένη στην κυριολεξία μέρα ,με πολύ μεγάλο νεύρων .
Άφησα για το τέλος το χειρότερο που θα μπορούσε να μου συμβεί χθες και που μέχρι τώρα δεν μου είχε τύχει ποτέ στα τόσα χρόνια που κυνηγάω.
Όταν κοντά στο μεσημέρι αποφασίζουμε κάνουμε μια μικρή ρεματιά πιάνουν οι άλλοι δεξιά και αριστερά και εγώ ανοίγομαι και βγαίνω μπροστά τους στο τέλος της ρεματιάς.Περίπου 150μ. Για παν ενδεχόμενο και φοβούμενος μη φάω καμία,καλύπτομαι από έναν χοντρό κορμό ελιάς.
Σε κάποια στιγμή βλέπω τον έναν που ήμασταν από την ίδια πλευρά να ξεπροβάλλει .Περίπου στα 30 μ.Εκείνη τη στιγμή είχα γονατίσει .Έχω φύγει απο την κάλυψη του κορμού και του κουνάω τα χέρια για να δει που ακριβώς είμαι.Ξαφνικά , τον βλέπω να γυρνάει το όπλο και νομίζω οτι πρόκειται για πλάκα .Τότε βλέπω το όπλο να εκπυρσοκροτεί και αισθάνομαι τα σκάγια στο γιλέκο μου και ένα τσούξιμο στον μηρό.Ένα σκάγι πέρασε το παντελόνι και ίσα που καρφώθηκε στο πόδι.Αν ήμουνα όρθιος θα έτρωγα για καλά την ντουφεκιά.Μπορεί όμως και να με έβλεπε και να το είχαμε αποφύγει.Ευτυχώς γλύτωσα τα μάτια.
Δεν νομίζω οτι πρέπει να πω περισσότερα ,παρά να τονίσω για μια ακόμη φορά την σημασία των γυαλιών που δεν φοράμε.
Κατι παρομοιο εζησα στο Χιλιομοδι πριν χρονια απο συγκυνηγο που δεν ειχα ξανα κυνηγησει μαζι του μονο με τον ξαδερφο του που ηταν και αυτος στην παρεα μας
Μου εριξε μια μπηχτη τουφεκια που τα σκαγια με βρηκαν στο γονατο και απο τσουξιμο δεν το συζηταω
Και ειμαι σιγουρος οτι απο μαλ@κια του μου την εριξε αφου ακουσε ενα κοτσυφι στο πυκνο το οποιο μετακινιοταν εκει μεσα αλλα ορατοτητα στο θηραμα αλλα και απο πισω απο το πυκνο δεν ειχε και ενω με ειχε δει οτι ημουν σε αυτο το σημειο
Πολυ απλα εφαγε Χ και δεν ξανα πηγαμε για κυνηγι μαζι
Λαθη γινονται πολλα στο κυνηγι και ολοι κανουμε
Μαλ@κιες τετοιες ομως μονο και μονο για να γεμισει η πουλιαστρα δεν εχουν δικαιολογια με ασκοπες τουφεκιες

Δεν θα με επηρεάσει σε τίποτα Φώτη.Οσο για το πορτοκαλί που λες ,νομίζω οτι σε τετοιου ειδους περπατητά ειναι απαραίτητο ενα τέτοιο γιλέκο .Απο πέρσι το λεω και περίμενα την έκθεση φέτος να πάρω.
Οσο για την ντουφεκιά ,ήμουνα πράγματι τυχεχερός γιατί ήταν σε πουλί που πετάχτηκε σε ύψος ενα μέτρο
r
Ρίξε μια ματια φίλε υπάρχουν γιλέκα που με τα κριτς κρατσ προσθετεις και αφαιρεις τα διακριτικα πολυ ευκολα ανάλογα με το κυνηγι που κανεις

Απογευματινη βολτα σημερα με λιγα πουλια λογω βεβαια και του καιρου αρκετη ζεστη. Αλλα εφαγα μεγαλη φολα με φυσιγγια gm3 fast της NSI. Ντουφεκιες στα 25-35 μετρα τα πουλια να μαδιουνται και να συνεχιζουν. Το πιο τραγικο τρια πουλια επεσαν και ξανασηκωθηκαν. Δεν μου εχει ξανατυχει απιστευτο γιατι τα θεωρουσα απο τα καλα φυσιγγια, και δεν προκειται να τα ξαναπαρω.Τρια πουλια στο χερι πανω απο δεκα τα ξεπουπουλιασμενα...........

καλα ρε δημητρη αυτος ο ευλογημενος δεν σε ειδε πριν να τουφεκισει?ευτυχως ακομα δεν μου εχει τυχει.τι να πω.παλι καλα που τη γλυτωσες και οταν περπατας με αλλους δεν τουφεκας ποτε χαμηλα ουτε και στο καρτερι εκτος αν εισαι 100% σιγουρος οτι δεν υπαρχει ψυχη γυρω γυρω

λοιπον σημερα εγινε δοκιμη του αγαπημενου φυσιγγιου του βοιωτου λαμπρο κιτρινο με την κουκλα που λεει κι ο κωστας.τ αποτελεσματα τα εξης με 10 βαθμους ζεστης και υγρασιας το φυσιγγακι θεριζε.απο τις 5.50 που περασε η πρωτη μεχρι τις 6.10 8 πουλια και χαμενα τα 4 λογω σκοταδιου και δυσκολου μερους(βατα) ο καημενος ο σκυλος πραγματικα εφτυσε αιμα.παρεπιπτοντως κωστα δεν ξερω αν στην κουκλα εχεις κυλινδρο αλλα αδερφε αν δεν εχεις παρε και θα δεις απιστευτα πραγματα.αν και δεν μπορω να υπολογισω μετρα στο υψος πολυ καλα οι 3 πρωτες πεσανε απο τα 25 μετρα και πανω περιπου και η πλακα ειναι οτι αυτες τις βρηκα και δεν βρηκα τις χαμηλες.και ναι κωστα δεν ειναι κουκλα ειναι ΚΟΥΚΛΑΡΑ

Απογευματινη βολτα σημερα με λιγα πουλια λογω βεβαια και του καιρου αρκετη ζεστη. Αλλα εφαγα μεγαλη φολα με φυσιγγια gm3 fast της NSI. Ντουφεκιες στα 25-35 μετρα τα πουλια να μαδιουνται και να συνεχιζουν. Το πιο τραγικο τρια πουλια επεσαν και ξανασηκωθηκαν. Δεν μου εχει ξανατυχει απιστευτο γιατι τα θεωρουσα απο τα καλα φυσιγγια, και δεν προκειται να τα ξαναπαρω.Τρια πουλια στο χερι πανω απο δεκα τα ξεπουπουλιασμενα...........
Εχουν ενα θεματακι με την υγρασια το gm3 fast

λοιπον σημερα εγινε δοκιμη του αγαπημενου φυσιγγιου του βοιωτου λαμπρο κιτρινο με την κουκλα που λεει κι ο κωστας.τ αποτελεσματα τα εξης με 10 βαθμους ζεστης και υγρασιας το φυσιγγακι θεριζε.απο τις 5.50 που περασε η πρωτη μεχρι τις 6.10 8 πουλια και χαμενα τα 4 λογω σκοταδιου και δυσκολου μερους(βατα) ο καημενος ο σκυλος πραγματικα εφτυσε αιμα.παρεπιπτοντως κωστα δεν ξερω αν στην κουκλα εχεις κυλινδρο αλλα αδερφε αν δεν εχεις παρε και θα δεις απιστευτα πραγματα.αν και δεν μπορω να υπολογισω μετρα στο υψος πολυ καλα οι 3 πρωτες πεσανε απο τα 25 μετρα και πανω περιπου και η πλακα ειναι οτι αυτες τις βρηκα και δεν βρηκα τις χαμηλες.και ναι κωστα δεν ειναι κουκλα ειναι ΚΟΥΚΛΑΡΑ
Ευριπίδη τα δοκιμασα παλι χθες με πολυ υγρασια απο το πρωι μεχρι και που ζεστανε ο καιρος.απλα ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ.Παντα κυλινδρο εγω χρησιμοποιώ με αυτα γιατι ειναι συγκεντρωτικο.Τα πουλια χωρις αιματα πεντακαθαρα και ξερα.

Εχουν ενα θεματακι με την υγρασια το gm3 fast
Ολο το χειμωνα κυνηγουσα με του καραμανιδη τα κοκκινα και με τα thihla και δεν ειχα το παραμικρο θεμα ουτε με υγρασια ουτε με κρυο τιποτα. Πηρα τα gm3 fast για δοκιμη και απογοητευτηκα. Πριν 1 μηνα με κρυο ομως θερμοκρασια 2 βαθμοι και οχι υγρασια ηταν οκ. Παντως να εχει τετοια διαφορα δεν το περιμενα και δεν προκειται να τα ξαναπαρω

κρυφα τα ψέματα ενα διακριτικό πορτοκαλί επανω μας μπορει να μας σωσει απο ενδεχόμενο ατύχημα.
.well done.
+1000
Χάλια μέρες υπάρχουν πολλές στο κυνηγετικό ''καλενταρι'' Δημήτρη...
Το χειρότερο που σου έτυχε και να εύχομαι να μην ξανασυμβεί σε κανένα κυνηγό, είναι η ντουφεκιά που έφαγες...
Θέλει προσοχή μεγάλη παιδιά και πρόληψη, ''αμα φύγει η ντουφεκιά δε γυρίζει πίσω''...
Το πορτοκαλί γιλέκο θα έπρεπε, κατα τη γνώμη μου, να είναι υποχρεωτικό και στο περπατητό στα κιχλοκοτσυφα...
εγώ παρότι έχω για τα περπατητα, ένα γιλέκο με πορτοκαλί τιράντες
1f111815fa1dbcf22398b219c377c264.jpg
, σε μέρη με πολυκοσμία φοράω και ένα αντανακλαστικό πορτοκαλί γιλέκο που έχω στο αυτοκίνητο
01511a_thumb.jpg
.
Καλύτερα να μοιάζω με εργάτη του Δήμου, παρά με ''σουρωτήρι''.sarcastic....

Ισως μεγάλωσα αρκετα αλλα φετος με εχει πιασει η νοσταλγια για κυνηγότοπους που πήγαινα οταν ημουν αρκετα νεοτερος.Ετσι σημερα το πρωι εβγαλα απο το ερμάριο την 390 μετα απο καιρό, και δεδομενης της διαδρομής προς Βοιωτια απο την παλια Εθνική εκανα μια σταση για ενα πρωινο στην Οινόη .Ο καιρος καλός με υγρασια αλλα η πρωινη ρέντα με βοηθησε να καρπωθω 4 τσιχλες και 1 κότσυφα .Αφου σταματησαν τα μαυρα πολυ γρηγορα επειδη γλυκάθηκα απο τις επιτυχιες είπα να κανω ενα περπατητο τριγυρω να δω τι παίζει και πολυ ευκολα απο 3 σημεια μαζεψα αλλες 5 τσιχλες.
Σκοπευτικά ηταν μια τελεια μερα αλλα το μερος ειχε αλλαξει τοσο πολυ που απογοητευτικα και δεν νομιζω να πατήσω ξανα το πόδι μου.Περιφραγμενα χωράφια παντου με καλλιεργειες, με γουρουνια, κοτες και οτι μπορει να φανταστει κανεις Παντου ειχαν ξεφυτρώσει νεα εξοχικα αλλα και αλλα παλια εγκατελλειμενα δεν σε αφηναν να χτυπησεις θηράματα γιατι αφενός μεν θα τα εχανες στα φραγμένα ,αφ ετερου μπορει να εβγαινε καποιος να σου ζητήσει τον λόγο.Και το χειρότερο παρατημένα αδεσποτα ισως και επιτηδες ετοιμα να επιτεθουν.Το μερος τελικα ενδεικνειται μόνο για στατικό κυνηγι. Η 390 με την καρπωση του πρωινού

Last edited:
Καλησπέρα , την Πέμπτη που είναι η γενική απεργία θα εκδράμουμε για καμιά τσίχλα , πιθανός κυνηγότοπος θα αναζητηθεί στην κεντρική Εύβοια . Εμείς ήμαστε 2 άτομα , αν υπάρχουν και άλλοι για παρέα θα χαρώ να γνωριστούμε απο κοντά.

Ακριβώς το ίδιο είχα νοιώσει και γω όταν με πήγαν στο Ναύπλιο για περπατητό. Πουλιά που δεν τουφεκούσα γιατί ήταν σίγουρη η απώλεια λόγω περιφράξεων στους πορτοκαλεώνες και πολλά χιλιόμετρα άσκοπου περπατήματος. Όσο για τα γυαλιά, δυστυχώς σε περπατητό με ζέστη δεν μπορώ να τα βάλω γιατί θολώνουν.
ούυυυ ρε τραχανοπλαγιά... παραπονιέσαι κι όλας...

Status
Not open for further replies.
Back