Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μεγαρα σήμερα καρτέρι σε συστάδες που πιάνουν τα πουλιά. Πήραμε 1 και κλαμπανισα 5 πανεύκολες. Νεύρα.. εν τέλη στο περπατητο πήραμε 14 πουλιά 2 άτομα. Δεν έχει τόσα πολλά, έτυχε. Αύριο λεω να πάω Μαυροματι, όπως το είδα στο Google earth κατω απ το χωριό φαίνεται να έχει μέρος για περπάτημα. Γνωρίζει κανείς αν αξίζει τον κόπο ή περιοχή εκει?
Καλημερα. Να πας, δεν είναι άσχημο μερος. Δεν πολυβοηθανε οι καιρικές συνθήκες αυτές τις ημέρες αλλά μια επίσκεψη αξίζει να την κάνεις

Είμαι Καλαμο Αττικής και βοηθάω κάτι συγγενείς στη συλλογή ελαιοκάρπου και κάθε 2-3 λεπτά παίζουν τσίχλες και ψηλά και από τα γυρω πυκνά μέσα στο κτήμα που μαζεύουμε... Έχω μετρήσει πάνω από 30 που ήταν για σκότωμα μέχρι τώρα και άλλες τόσες πολύ ψηλά η πολύ χαμηλά. ..
IMG_20211031_084520.jpg
IMG_20211031_090317.jpg

Απηστευτο εσκασε η κυχλα στην τζαμαρια του σπητιου μου την ωρα που επηνα καφεView attachment 35047
Πριν μια εβδομαδα βρήκα τσίχλα με χτυπημένο κεφάλι κάτω από τα σύρματα της ΔΕΗ εδώ στο χωριό... Αλλά αυτό είναι συνηθες φαινόμενο....
Για τζαμαρία κ τσίχλα πρωτη φορα το ακουω, εκεί τα σπουργίτια την πατανε ευκολα.......

View attachment 35048View attachment 35049
Kαι εδω.....το απολυτο μηδεν.....Το κακο ειναι οτι το συνηθησα.... :D
Δηλαδή Νίκο κ απο ότι κατάλαβα δεν εκανε καθόλου περασμα στην Σάμο?

Πριν μια εβδομαδα βρήκα τσίχλα με χτυπημένο κεφάλι κάτω από τα σύρματα της ΔΕΗ εδώ στο χωριό... Αλλά αυτό είναι συνηθες φαινόμενο....
Για τζαμαρία κ τσίχλα πρωτη φορα το ακουω, εκεί τα σπουργίτια την πατανε ευκολα.......

Δηλαδή Νίκο κ απο ότι κατάλαβα δεν εκανε καθόλου περασμα στην Σάμο?

Πρωινο μπασιμο δεν εκανε.....Μαθαινω απο φιλους ''περδικαδες'' συναντανε πουλια μεσα στις
ρεματιες....πραγμα που σημαινει οτι καποια πουλια μπηκαν βραδυ.
Απογευματινο περασμα δεν εχει....στην καλυτερη να περασουν 3-4 πουλια...Εχθες απογευματινο ΜΙΑ τουφεκια!!!
Επισεις τα ιδια μαθαινω και απο την Ανατολικη Σαμο....
Το χειροτερο και το κερασακι στην τουρτα.....ουτε φασσες εχουν μπει....
Προβλεπω πολυ ασχημη σεζον εδω σε μας...
Σε ολες μου τις εξοδους....2 γερακοτσιχλες προχθες το πρωι...και μια τσιχλα το απογευμα της
ιδιας μερας....
Φασσα μονο σε φωτο....
Καταντια Τασο μου , καταντια.... :confused:

Πρωινο μπασιμο δεν εκανε.....Μαθαινω απο φιλους ''περδικαδες'' συναντανε πουλια μεσα στις
ρεματιες....πραγμα που σημαινει οτι καποια πουλια μπηκαν βραδυ.
Απογευματινο περασμα δεν εχει....στην καλυτερη να περασουν 3-4 πουλια...Εχθες απογευματινο ΜΙΑ τουφεκια!!!
Επισεις τα ιδια μαθαινω και απο την Ανατολικη Σαμο....
Το χειροτερο και το κερασακι στην τουρτα.....ουτε φασσες εχουν μπει....
Προβλεπω πολυ ασχημη σεζον εδω σε μας...
Σε ολες μου τις εξοδους....2 γερακοτσιχλες προχθες το πρωι...και μια τσιχλα το απογευμα της
ιδιας μερας....
Φασσα μονο σε φωτο....
Καταντια Τασο μου , καταντια.... :confused:
Τουλάχιστον Σαββατοκύριακο πήγαινε για λαγό. Καλύτερα θα είναι.

Τουλάχιστον Σαββατοκύριακο πήγαινε για λαγό. Καλύτερα θα είναι.

Το ξερω Βασιλη μου!!! Και στο γουρουνι μπορουσα να ημουν σημερα.....Αλλα εχω πεισμωσει με
τα κωλοπούλια....που δεν μπαινουν....και εχω χασει αρκετα κυνηγια λαγου...

Απηστευτο εσκασε η κυχλα στην τζαμαρια του σπητιου μου την ωρα που επηνα καφεView attachment 35047
Για τζαμαρία κ τσίχλα πρωτη φορα το ακουω, εκεί τα σπουργίτια την πατανε ευκολα
Κι όμως μου έτυχε και μένα πέρσι βρήκα έξω από τη τζαμαρία του γραφείου μου μια τσίχλα!!!
Φέτος βρήκα κοτσύφι, αλλά δεν μου έκανε εντύπωση γιατί στον κήπο έχει πολλά.
Πριν αρκετά χρόνια είχα βρει και κούκο...

Τι και αν όλη νυχτα ακόμη και με βροχή τις άκουγα να περνανε??? Τζίφος το καρτερωμα. Το πρωί με στραβωσαν οι μαύρες αλλα δεν πήγαινε το χερι. Έριξα σε 11 απο ένα φυσίγγι και πηρα τις 3. Αφού ξημέρωσε εμφανίστηκαν μερικές ψηλωμενες , όχι περισσότερα από 20 πουλια και πηρα 2 και από αυτες. Έπιασε παλι ψιλόβροχο και δεν πέταγε τιποτα. Ξεκίνησα περπατητο αλλά δεν ήμουν άνετος καθώς υπήρχε πολύς κόσμος που μάζευε ελιές , χόρτα κτλ. Έχει πιασμένα πουλιά και κατάφερα 9 και βρήκα τις 8. Με 13 πουλάκια στην πουλιαστρα το ευχαριστήθηκα! Κατά τις 9:30 που εφτασα στο αυτοκίνητο εμφανιστηκαν παλι μερικές ψηλωμενες αλλά δεν πέρασε καμια βολικα. Τώρα θα φάμε μια ωραία κοτοσουπα, λίγο ρηλαξ και βουρ για απογευματινό!!!!

Η στραβή μέρα απ το πρωί φαίνεται, απ τη μία να παιδιαριζει η σκυλίτσα κ να μη φέρνει τα πουλιά το πρωί, απ την άλλη να έχω ντουφεκισει 3 πουλιά κ να πέφτουν πάνω σε πεύκα (λες κ κάποιος μου έκανε πλάκα) μετά να ψάχνουμε μια τσίχλα σ ένα πυκνό κ να σηκώνεται μπεκάτσα από μέσα κ εγώ να έχω το όπλο στον ωμο(μου ήρθε να το σπάσω). Στον απέναντι λόφο ο Καζαντζίδης πήγαινε γονα κ πηγαίνανε όλα τα πουλιά εκεί κ τους ακούγαμε να τσακώνονται ποιος έπρεπε να ντουφεκισει, απορώ πως ρισκάρουν οπλα, άδειες, αμάξι για να πάρουν 5 τσιχλες παραπάνω κ μετά αν τους τσιμπήσουν κλαίγονται. Στο τέλος από τσαντίλα έριξα κ σε κάτι ψαρονια κ σηκωθήκαμε κ φυγαμε. Καλή επιστροφή σε ολους

Attachments

• IMG_20211031_110256.jpg
    IMG_20211031_110256.jpg
    534,4 KB · Προβολές: 79
Αυτό με τους καζαντζιδηδες έχει καταντησει αηδία. 28η είχα ανέβει στην ασκρη, τρία όπλα πανηγύρι και οι υπόλοιποι τον κούκο.
Ένας μεσηλιξ που καθόμασταν κοντά μου λέει έχω πάει προς τα εκεί δύο φορές κ το κλείνουν, έχω πάρει κ θηροφυλακα αλλά ακόμα έρχεται.
Μιλάω για κομμάτι κοντά σε άσφαλτο που μαζεύει αρκετό κόσμο.

Status
Not open for further replies.
Back