Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μεγαρα σήμερα καρτέρι σε συστάδες που πιάνουν τα πουλιά. Πήραμε 1 και κλαμπανισα 5 πανεύκολες. Νεύρα.. εν τέλη στο περπατητο πήραμε 14 πουλιά 2 άτομα. Δεν έχει τόσα πολλά, έτυχε. Αύριο λεω να πάω Μαυροματι, όπως το είδα στο Google earth κατω απ το χωριό φαίνεται να έχει μέρος για περπάτημα. Γνωρίζει κανείς αν αξίζει τον κόπο ή περιοχή εκει?

Άλλες 6 ήρθαν σπίτι αποψε. Αέρας εκνευριστικά δυνατός και ψιχάλες κατα διαστήματα. Είδα 45-50 πουλιά να ανεβαίνουν αλλά με τόσο αερα δεν γίνεται δουλειά. Και αύριο θα φυσαει. Να πάω περπατητο το φοβάμαι καθώς και πολλοί κυνηγοί θα μαζευτούμε παλι και έχουν αρχίσει να μαζεύουν ελιες. Οπότε 3ωρο καρτερακι και ότι γίνει εγινε!

Μεγαρα σήμερα καρτέρι σε συστάδες που πιάνουν τα πουλιά. Πήραμε 1 και κλαμπανισα 5 πανεύκολες. Νεύρα.. εν τέλη στο περπατητο πήραμε 14 πουλιά 2 άτομα. Δεν έχει τόσα πολλά, έτυχε. Αύριο λεω να πάω Μαυροματι, όπως το είδα στο Google earth κατω απ το χωριό φαίνεται να έχει μέρος για περπάτημα. Γνωρίζει κανείς αν αξίζει τον κόπο ή περιοχή εκει?
Και εγω Μεγαρα Κωστα στην Βενιζα κοντα.. δυστυχως τα καρτερια ηταν πιασμενα..περπατησα μιση ωρίτσα πριν αποφασισω που θα κατσω πηρα τρια πουλάκια..μετα καρτερακι και πηρα αλλες τεσσερις..
Πουλια ηταν τοσα ωστε να σου κρατανε το ενδιαφέρον...

Αφου δεν ειχε φασσες ανεβήκαμε στα 1700μ. σε ενα πολυ ωραίο μερος αλλα δυσκολο. Τετοια εποχη εχει πολλα πουλια. Τα κοτσύφια ηταν σε απίστευτους αριθμούς οπως και οι τσιχλες. Ομως σηκωνοταν μπουλούκια και φεύγαν απο τα 100μ. οποτε δεν σου εδιναν ευκαιρίες.
Περπατημα για ενα διωρο με απολογισμο 10 κοτσυφια και μια τσιχλα. Ειχα και 4 κοτσυφια χαμενα.

Καλημέρα, λόγω baby sitting την έχασα τη σημερινή βόλτα :( . Πάντως από το πρωί έχω δει καμιά δεκαριά τσιχλόνια να περνάνε ψηλά με κατεύθυνση δυτικά προς ανατολικά. Ενθαρρυντικό γεγονός, γιατί τις προηγούμενες μέρες δεν κινήθηκε τίποτα (παραλιακή Φωκίδα).

Επιτέλους βρήκαμε ευκαιρία και βγήκαμε και φέτος!!!Ο ρώσος ο 60άρης έφερε γούρι!!!!Βρήκαμε και τυχαία όπως κοίταξα σε ένα μέρος μακρολεπιώτες.Μπάσιμο 0.Μία δενδρότσιχλα πέρασε και την κατεδάφισε ο γέρος!!!! @tasos hunter για εσένα να σου εκπληρώσω το χατίρι.Ξέρω ότι θα χαρείς πολύ με την φώτο!!!IMG_20211030_093151.jpg

Σημερα Αττικη ελαχιστες και αυτες σε υψος απαγορευτικο...παρολα αυτα σου κρατουσαν το ενδιαφερον, λιγοτερο ομως βεβαια απο τις προηγούμενες μερες...
Εν τελει ομως το μαθημα της ημερας για μενα ειναι "καλο θα ηταν να σταματας οταν βλεπεις οτι δε σε παει"... πραγματικά χθες επεσα για υπνο απο τις 9.30 το βραδυ και στο πρωινο ξύπνημα ημουν κουρελι..λεω δε πειραζει θα παω...ε λοιπον εριξα ένα κουτι φυσιγγια με τις τριαρες, καταφερα μονο δυο ζωντανες που ετρεχαν σαν τον Κεντερη! Τετοιο κλαμπανι δεν ειχα ουτε την πρώτη ημερα που κυνήγησα!
Μιας και εγραψα ηδη ολοκληρη εκθεση, να επεκταθω και σε ενα αλλο θεμα/διαπιστωση: κοτσυφια δεν θα ελεγα ότι εχουν φανει σε μπασιμο, και πολυ φοβαμαι οτι δε θα μπουν φετος εντονα...

Σημερα Αττικη ελαχιστες και αυτες σε υψος απαγορευτικο...παρολα αυτα σου κρατουσαν το ενδιαφερον, λιγοτερο ομως βεβαια απο τις προηγούμενες μερες...
Εν τελει ομως το μαθημα της ημερας για μενα ειναι "καλο θα ηταν να σταματας οταν βλεπεις οτι δε σε παει"... πραγματικά χθες επεσα για υπνο απο τις 9.30 το βραδυ και στο πρωινο ξύπνημα ημουν κουρελι..λεω δε πειραζει θα παω...ε λοιπον εριξα ένα κουτι φυσιγγια με τις τριαρες, καταφερα μονο δυο ζωντανες που ετρεχαν σαν τον Κεντερη! Τετοιο κλαμπανι δεν ειχα ουτε την πρώτη ημερα που κυνήγησα!
Μιας και εγραψα ηδη ολοκληρη εκθεση, να επεκταθω και σε ενα αλλο θεμα/διαπιστωση: κοτσυφια δεν θα ελεγα ότι εχουν φανει σε μπασιμο, και πολυ φοβαμαι οτι δε θα μπουν φετος εντονα...
Στέφανε πήγες τη βόλτα σου και είχες τις ευκαιρίες σου για βολές. Και αυτό κάτι σου έδωσε από το να μην πήγαινες καθόλου... Έτσι προσπαθώ να το βλέπω εγώ τουλάχιστον, γιατί ανάλογα με το πόσες ώρες έχω δουλέψει και κοιμηθεί, σκοπευτικά είμαι ικανός για το καλύτερο και για το χειρότερο αντίστοιχα. Και οι πρώτες βολές και η ψυχολογία που αποκτώ επίσης με επηρέαζουν πολύ... Θεωρώ κέρδος όμως πια και μόνο που βγήκα και θα έχω έστω και τα επικά κλαμπάνια να θυμάμαι... Επίσης πάντα σκέφτομαι πως ποτέ δεν είμαι τόσο κακός όσο μου φαίνεται όταν αρχίζω να μην πετυχαίνω αυτό που θέλω, ούτε τόσο καλός όσο νομίζω όταν θριαμβεύω σερί... Και τόσο η ψυχολογία μου όσο και τα απολέσματα όλο και βελτιώνονται στις "στραβές" μέρες...

Επιτέλους βρήκαμε ευκαιρία και βγήκαμε και φέτος!!!Ο ρώσος ο 60άρης έφερε γούρι!!!!Βρήκαμε και τυχαία όπως κοίταξα σε ένα μέρος μακρολεπιώτες.Μπάσιμο 0.Μία δενδρότσιχλα πέρασε και την κατεδάφισε ο γέρος!!!! @tasos hunter για εσένα να σου εκπληρώσω το χατίρι.Ξέρω ότι θα χαρείς πολύ με την φώτο!!!
.big smile. .big smile.

Μπορώ τώρα να σου πω κουβέντα? .yelling.
τι καλό ταισες τον γέροντα???

ΥΓ Μια οι βροχες τις προηγουμενες μέρες, μια τα μποφόρια που κρατάνε εδώ κ τρεις μερες μας έχει γαμ... στην κυριολεξία ο κωλόκαιρος.. :mad::(

.big smile. .big smile.

Μπορώ τώρα να σου πω κουβέντα? .yelling.
τι καλό ταισες τον γέροντα???

ΥΓ Μια οι βροχες τις προηγουμενες μέρες, μια τα μποφόρια που κρατάνε εδώ κ τρεις μερες μας έχει γαμ... στην κυριολεξία ο κωλόκαιρος.. :mad::(
Ρούμε 28.

Μήπως η πραγματική συνεισφορά του σκοπευτηρίου (ο ίδιος δεν έχω πάει ποτέ)στο κυνήγι δεν είναι η απόκτηση σκοπευτικής δεινότητας αλλά το χτίσιμο χαρακτήρα αφού οι περισσότεροι δεν μπορούμε να διαχειριστούμε κάποιες αποτυχίες, που αν μάλιστα είναι και στο ξεκίνημα της ημέρας όπως λέει ο Γρηγόρης μας ρίχνουν τελείως την ψυχολογία;

Status
Not open for further replies.
Back