Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Γιάννη ειμουν στις Γιδες μια από τα ίδια ότι πέρασε το πρωί και σβαρνα τοπικές μετακίνησής μετά το απόλυτο μηδέν το ίδιο λέω και εγώ για σκ κρασί καλή παρέα και κοψιδια ο χειμώνας μπροστά είναι.
Σ,Κ τσιπουρο και κρασι προβατινα και καλη παρεα,καλα τα λες,δεν αξιζει να βγεις πρωινο,θα ειναι μαλλον οπως σημερα φιλε μου!

Το σχεδόν τίποτα ,στο τέλος λίγο πριν φύγω ένα κοπαδακι κεργιαρινες έσκασε πάνω από το κεφάλι μου τόσο αργά και τόσο κοντά που της έβλεπα και έλεγα να αυτοκτονήσουν θέλουν ,είχα το 686 σήμερα και με έναν ντουμπλε καρπώθηκα δύο ,παραλιγο να προλάβω να ξαναγεμισω .

Μπαίνουν νυχτα οι ρουφιανες όπως πρόπερσι και το πρωί δεν περνανε. Όλη νυχτα μέχρι τις 1 που πήγα για ύπνο όποτε βγήκα έξω άκουγα τσιν. Και το πρωί στις 5:30 που αφουγκραστηκα 5 λεπτά παλι ακουγονταν. Αν δεν ακούσουμε για περασμα απο τους συναδέλφους στην βόρεια Ελλάδα , εδώ μόνο για πιασμενες θα βγούμε το Σαββατοκύριακο.

Σήμερα μηδέν μπάσιμο παλι 3-4 πουλιά ειδα μονο. Ευτυχώς εχει καποιες πιασμένες και βγαίνει καμια σφίνα αλλα και μετα στο περπατητούλι ολο και κατι πετάγεται.
6 σφίνες και οι υπόλειπες περπάτημα μόνος, αν δεν φύσαγε τόσο για 16 ήταν οχι για 6. Οπως καταλαβαίνετε πηγε το κλαμπάνι γόνα.big smile..
20211029_112809.jpg

Όπως είπα πέρασμα δεν. Λίγα πουλάκια σε τριάδες - τετράδες με πορεία από Πάρνηθα προς Ευβοϊκό. Μια χαμένη κυργιαρινα σου ίδιο σημείο με τον ίδιο τρόπο όπως πριν 3 χρόνια, deja vu. Το κλου της μέρας μια τριάδα φάσες με τη μία να ακολουθεί στο σπίτι.

Μπαίνουν νυχτα οι ρουφιανες όπως πρόπερσι και το πρωί δεν περνανε. Όλη νυχτα μέχρι τις 1 που πήγα για ύπνο όποτε βγήκα έξω άκουγα τσιν. Και το πρωί στις 5:30 που αφουγκραστηκα 5 λεπτά παλι ακουγονταν. Αν δεν ακούσουμε για περασμα απο τους συναδέλφους στην βόρεια Ελλάδα , εδώ μόνο για πιασμενες θα βγούμε το Σαββατοκύριακο.
Δημήτρη καλημέρα πάντα μπαίνουν νύχτα. Αν όμως το πέρασμα γίνεται προς το ξημέρωμα, η ουρά του ταξιδεύει μέρα και τις πετυχαίνουμε. Το πρωί που βγαίνουμε αν έχει τραγούδι είναι το καλύτερο. Πάντως έχω να το ακούσω τουλάχιστον 4 χρόνια.

Κορινθία τίποτα με μπόλικο καθόλου.οσοι δε βγήκαν καλά εκαναν
Οπως τα λες συναδελφε.Ορεινη Κορινθια ημουν και γω σημερα,δυστηχως τιποτα.Κατι πιασμενα το πρωι επεξαν και μετα τελος.Δεν εχουν μπει καθολου πουλια αυτες τις μερες.Καθολου κοτσυφια και καθολου μεγαλες.

Τπτ θα παμε ενα περπατητο Ξηρονομή αυριο να κεντησω με μπελ, γτ τα πρωινα εχουν κοψει μερες τωρα ...
Είχα πάει μια φορά εκεί πριν χρόνια. Είχε ελάχιστα πουλιά τότε και έφευγαν σύριζα με το έδαφος. Δεν ξέρω πως κάνετε πουλια σε μέρη με τόσο πυκνές ελιές, ίσως θέλει άτομα.

Eδω ( Σαμος ) ακομα τιποτα.... σε περασμα εννοω....Το περιεργο ειναι οτι ειδα περισσοτερες
γερακοτσιχλες παρα τσιχλες.
Εχθες το πρωι απο τις 7,15 εως τις 9,30.....περασαν 4ρεις γερακοτσιχλες....καταφερα και πηρα τις δυο.
Απογευματινο....3ρεις τσιχλες ολες και ολες....κρατησα την μια.
Σημερα το πρωι δεν εριξα τουφεκια....ειδα ομως καμια 20ρια γερακοτσιχλες που μπηκαν...ηταν ολες
εκτος βολης....
Και η ζωη συνεχιζεται... :)

Είχα πάει μια φορά εκεί πριν χρόνια. Είχε ελάχιστα πουλιά τότε και έφευγαν σύριζα με το έδαφος. Δεν ξέρω πως κάνετε πουλια σε μέρη με τόσο πυκνές ελιές, ίσως θέλει άτομα.
Δεν ειναι τοσο πυκνοι οι ελαιωνες το αντιθετο θα ελεγα...Μαλλον σε διαφορετικο σημειο πηγες απο το συνηθες....Τα πουλια τα βαστανε τα σκινα ρε συ και εκεί γίνεται το παιχνιδι...

Μάνη σήμερα ευνοϊκές συνθήκες για πέρασμα αλλά τίποτε, View attachment 34943δύο τρείς πιασμένες και αυτό ήταν όλο

Ηλία, όμορφα μουαρέ/νερά στο δεξί πλάι του κοντακιού της καραμπινούλας σου!
Εάν είναι έτσι και από αριστερά τότε μιλάμε για ένα ανώτερο ξύλο από τον μέσο όρο, grade 3 ή 3μισι ας πούμε...!

Και σήμερα στο πρωινό καρτέρι...
Ο άνεμος, από το χάραμα κιόλας, πολύ δυνατός, με δυσκόλευε και δεν με άφηνε με τίποτα να το χαρώ όπως τις προηγούμενες ημέρες (που τα μποφόρια έβγαιναν προς το μεσημεράκι)...
Παρά ταύτα, έκανα 12 πουλάκια με σχετική ποικιλία, καθώς χτύπησα (εκτός από κελαηδό-) και κοτσύφια και κυργιαρίνες (απ' αυτές φάνηκαν αρκετές μπασιματιάρικες σήμερα)...!
Έχει αρκετά έως πολλά πουλάκια πιασμένα και παίζουν αρκετά το πρωί...!
Υποθέτω πως στα γειτονικά μου ελατοδάση θα γίνεται της "κυριαρίνας το κάγκελο", εάν κρίνω από το πόσες έχουνε μπει και μπαίνουνε στα πιο χαμηλά...!
Θα ασχοληθώ με δαύτες επισταμένως από βδομάδα...
Πάντως την περασμένη Τρίτη το απογευματάκι, που επισκέφθηκα τον αγαπημένο μου ελατιά (δίχως όπλο ωστόσο), δεν μπορώ να πω ότι είδα αρκετές (είδα μεν, αλλά αραιά και πού στο μισαωράκι που κάθισα και χάζευα)... Αλλά με τόσο λίγο, δεν μπόρεσα να σχηματίσω ασφαλές συμπέρασμα... Από βδομάδα λοιπόν θα το ξεκαθαρίσω το πράγμα μια και καλή ιδίοις όμμασι... Σίγουρα όμως, κάτι θα έχει...
Α, όσο για φάσσες, ελάχιστες σήμερα...

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back