Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Την εβδομάδα που μόλις μας πέρασε, δύο διαδοχικά μεσημεράκια, εκμεταλλεύθηκα τον ηλιόλουστο (μα παγερό) καιρό, πήρα το τετρακίνητο κουρσάκι μου και "ξαμολήθηκα" στα έλατα του Παρνασσού, σε δύο εντελώς διαφορετικά μέρη, εκ διαμέτρου αντίθετα (το ένα εις την Δύσιν, το άλλο εις την Ανατολήν)...

Φυσικά, απήλαυσα εις το έπακρον τη βολτούλα μου και τη μαγευτικήν θέα, συνοδεία του πιστού μου τετράτροχου συντρόφου...

Ε, λοιπόν, οι κυριαρίνες (viscivorus), αλλά και τα υπόλοιπα κιχλοείδη ήτανε απελπιστικώς ολίγα, σχεδόν άφαντα!!! Αντίκρυσα, δηλαδής, μόνον μηδαμινές κυριάρες και, επίσης μηδαμινά, κοτσύφια...!

Κατά την άποψή μου, αν μη τι άλλο, πολύ παρήγορο αυτό, ειδικώς διά την εφετινή, συνθήκη της πολύ άδικης απαγορεύσεως της λατρεμένης μας θηρευτικής δραστηριότητος...
Νικόλαε που εδρεύεις γιατι βλέπω ότι είμαστε κοντοχωριανοί.

Όριο σήμερα !:cool:
Στα χόρτα βεβαίως βεβαίως!
Και γω σε λιγο την κανω για μικτο περπατητο και σπαραγγια. Αν βρω κ χορτα καλως.
Λιγο ο καζαντζιδης ψες λιγο τα αφαντα πουλια με κρατησαν για υπνο μεχρι τις 7μιση αν και ξυπνιος
Ενα εκαπιδευτικο να παρω την τζουρα μου με την ποιντερινα με αποζημιωσε
2-3 τσιχλες που σηκωσα με εβαλαν στο τρυπακι να παρω και το οπλο μαζι αφου τις προηγουμενες μερες δεν υπηρχε ουτε και μια
Τα σπαραγγια αισθητα πισω φετος λογο της ανομβριας
Μεχρι σημερα δεν εχω κοψει ουτε το 25 τα εκατο που ειχα βρει μεχρι σημερα περσυ
Η εποχη τους τωρα ειναι φυσικα αλλα παντα εβρισκα προωρα
Καλα να περνατε ολοι

Ο μεζες βγηκε ανετα σε 20-25 λεπτακια
Δυστυχως τσιχλες δεν εχει το μενου. 4 πουλια ειδα ολα κ ολα σε δυο τοποθεσιες που περπατησα
Σε μια εριξα και αστοχησα
Γενικα τις τελευταιες 3!εξορμησεις επρεπε να χω παρει 5-6 πουλακια και αστοχησα εντελως
Η απουσια θηραματος με εχει κανει να προσπαθω να σιγουρεψω την βολη
Τοσο επειδη δεν πιστευω οτι βλεπω τσιχλα οσο και σκοπευτικα:)

Attachments

• CD7E6254-2908-4859-912C-3BC5E9C01A60.jpeg
    CD7E6254-2908-4859-912C-3BC5E9C01A60.jpeg
    459,4 KB · Προβολές: 49
Κοφτακι knipex έχεις? Δεν έχεις.. .yel.
Ε παρε και θα δεις.... .yelling.

Χαβαλέ κάνουμε εννοείται....

Δυστηχως δεν μπορουμε να κανουμε αλλιώς, περιουσιες τους είναι...
Και εδώ περα ο ν1 τσιχλοτοπος του νησιου έχει ακριβώς το ίδιο προβλημα εδώ κ αρκετά χρονια,ευτυχώς που είναι τεράστια έκταση κ ετσι κυνηγιεται ακόμα....

Αλλά.....Να η βίλα από εδώ, Να κ το σπιτι από εκεί, Να ο τσοπάνης που φωνάζει χωρίς λόγο ,Να και οι φράχτες.....
Στο τέλος που διάολο θα κυνηγάμε δεν ξέρω.........
Τασο, το ιδιο και χειροτερο ακομα προβλημα ειναι και στο νησι μου, που δεν υπαρχουν γουρουνια. Ολοι περιφραζουν τα χωραφια τους, ακομα και τα γκρεμνα.. Δυστυχως, ελαχιστα τα μερη που μπορεις να κυνηγησεις και καθε φετος "πολυ χειροτερα".

Τασο, το ιδιο και χειροτερο ακομα προβλημα ειναι και στο νησι μου, που δεν υπαρχουν γουρουνια. Ολοι περιφραζουν τα χωραφια τους, ακομα και τα γκρεμνα.. Δυστυχως, ελαχιστα τα μερη που μπορεις να κυνηγησεις και καθε φετος "πολυ χειροτερα".
Τα έχουν δει όλα για οικόπεδα!... θα γίνουν πλούσιοι!!!
Αν δεν καθιερωθεί συγκεκριμένη χρήση γης που να προβλέπει τι θα μείνει ελεύθερη φύση και τι γεωργική γη, σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει ούτε χώρος για κυνήγι, ούτε κυνηγοί, ούτε θηράματα...

Οποιος βαλει κοφτακι knipex να κοψει οτιδηποτε αλλο εκτος απο καλωδιο,εκτελειται!!

Λες να κόβει μόνο χαλκό κ να στομωνει στα συρματα?? Η δουλειά του είναι....
Για την τανάλια λέω.....
Εχω δυο τέτοιες,η μια είναι παλια κ εχω κόψει ότι..μπορεί να κόψει.....κενο δεν έχουν αφήσει.....
Και το συγκεκριμένο δεν το λες και ηλεκτρολογικο εργαλείο.....
οι σιδεραδες στις οικοδομες,οσοι στήνουν περιφραξεις κλπ, ακόμα κ οι πλακαδες.......
Ασχετα που η μάρκα knipex από μόνη της μας οδηγεί προς τα εκεί......
Και εργαλεία για υδραυλικους έχει......topic.

Last edited:
Δοκιμασα και στο απογευματινο μπας και βγει συνοδευτικο για τα σπαραγγια
Δεν περασε ουτε και μια!!!
Ουτε καν απο μακρια
Ενα κοπαδι τραβιολες ειδα απο μακρια
Καθως επιανα το μερος εφυγε μια τσιχλα χαμηλα ομως και πηγε στο καλο!!!
Πραγματικα τετοιο πραμα δεν θυμαμαι ποτε!!!
Ακομη και χρονια χωρις πουλια δυο φουσεκια τα ριχνες!!!

Αργολίδα δεν έχει τίποτα. Απογευματινό ας μην τα συζητάμε καλύτερα. Κλασικά καρτερια της περιοχής ένα δυο πουλιά και τέρμα. Δεντροτσιχλες από ελάχιστες έως καθόλου. Πηγαίνω με το παιδί στα καρτερια για να τρέξει λίγο και κοιτάζω τον ουρανό και πάντα φεύγω με την παρηγοριά ότι δεν μπορούμε να κυνηγήσουμε αλλά τουλάχιστον δεν έχει θηράματα ...

Αργολίδα δεν έχει τίποτα. Απογευματινό ας μην τα συζητάμε καλύτερα. Κλασικά καρτερια της περιοχής ένα δυο πουλιά και τέρμα. Δεντροτσιχλες από ελάχιστες έως καθόλου. Πηγαίνω με το παιδί στα καρτερια για να τρέξει λίγο και κοιτάζω τον ουρανό και πάντα φεύγω με την παρηγοριά ότι δεν μπορούμε να κυνηγήσουμε αλλά τουλάχιστον δεν έχει θηράματα ...
Ακριβώς τα ίδια και στον τόπο μου Πάνο, δυστυχώς! Προσυπογράφω τα γραφόμενά σου...
Όντως, μεγάλη παρηγοριά μας, η εφετινή ανυπαρξία των τσιχλών σε σχέση πάντοτε με την πολύ άδικη αναστολή του κυνηγίου...
Άμποτε του χρόνου, να μας έρθουν όλες μαζικά και να μείνουν όλον τον χειμώνα, και το κυριότερο, να μην επικρέμεται σαν τη "Δαμόκλειο Σπάθη" πάνω απ' τα κεφάλια μας αυτός ο "Σατανάς", ο "κύριος Κοβίδης"...!

Last edited:
Οποιος βαλει κοφτακι knipex να κοψει οτιδηποτε αλλο εκτος απο καλωδιο,εκτελειται!!
Έχω στην δουλειά κοφτακι knipex 12 χρόνια και έχω κόψει 20 χιλιόμετρα συρμα!!! Πουλια πιο λίγα σήμερα στα καθαρα. Τα πυκνα σταθερά είναι γεμάτα μαυρα.

Λες να κόβει μόνο χαλκό κ να στομωνει στα συρματα?? Η δουλειά του είναι....
Για την τανάλια λέω.....
Εχω δυο τέτοιες,η μια είναι παλια κ εχω κόψει ότι..μπορεί να κόψει.....κενο δεν έχουν αφήσει.....
Και το συγκεκριμένο δεν το λες και ηλεκτρολογικο εργαλείο.....
οι σιδεραδες στις οικοδομες,οσοι στήνουν περιφραξεις κλπ, ακόμα κ οι πλακαδες.......
Ασχετα που η μάρκα knipex από μόνη της μας οδηγεί προς τα εκεί......
Και εργαλεία για υδραυλικους έχει......topic.
Τα knipex είναι από τα καλύτερα κοφτακια και πολύ ακριβα.Δεν το χαλάς σε σύρματα κτλ,αυτό είπαtopic.

Τα knipex είναι από τα καλύτερα κοφτακια και πολύ ακριβα.Δεν το χαλάς σε σύρματα κτλ,αυτό είπαtopic.
Ναι ρε Αλέξη μου ωραία αλλά ποια ειναι ακριβώς η χρήση του να κόβει νυχια?
https://www.taergalia.gr/index.php?...BfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0
Από ένα δεκαρικο τα βρισκεις κ προχωραμε ανάλογα κ το μέγεθος κλπ.. Τι άλλο θα βρεις να πάρεις αν θες να σου κρατήσει παραπάνω..
Και ανάλογα τι χρήση που θα του κανεις...

Last edited:
Το εργαλειο αυτο ονομαζετε ζοντακρα εδω.
Ειναι η προεκταση του χεριου του σιδερα αφου το σχημα του δεν ειναι τυχαιο. Ειναι ιδανικο για την περιστροφη των λεπτων συρματων που δενουμε τα σιδερα της οικοδομης σφιγκοντας τα παραλληλα και συγρατοντας τα
Με την πενσα δεν μπορουμε να κανουμε τοσο ευκολα την περιστροφη ειδικα οταν εχεις να κανει εκατονταδες δεσιματα
Ειναι απαραιτητο οταν κανουμε περιφραξεις
Ειναι ειδικο για κοπη συρματων αλλα αναλογα την ποιοτητα εχει και μια α δυνατοτητα κοπης μεχρι μια α διατομη
Εαν δοκιμασεις πιο χοντρο θα το κοψει η θα το τσακισει για να το κοψεις με κινηση αλλα θα αποκτηση ´´δοντακιά´´ η κοψη του
Πραγμα που φυσικα φτιαχνεται!

Αφού με αυτούς που έχουμε μπλέξει κλειστήκαμε μέσα, είπα να μαζέψω κάποια πλάνα από ένα κυνήγι τον Γενάρη του 2016.
Από το κρύο και την υγρασία είχε θολώσει η θήκη της κάμερας, οπότε η ποιότητα της εικόνας είναι μέτρια.
Απιστευτη χρονια! Θα ξαναδουμε? Καθε χρονο ελπιζω και λιγοτερο ...

Ο μεζες βγηκε ανετα σε 20-25 λεπτακια
Δυστυχως τσιχλες δεν εχει το μενου. 4 πουλια ειδα ολα κ ολα σε δυο τοποθεσιες που περπατησα
Σε μια εριξα και αστοχησα
Γενικα τις τελευταιες 3!εξορμησεις επρεπε να χω παρει 5-6 πουλακια και αστοχησα εντελως
Η απουσια θηραματος με εχει κανει να προσπαθω να σιγουρεψω την βολη
Τοσο επειδη δεν πιστευω οτι βλεπω τσιχλα οσο και σκοπευτικα:)
Με ομελέτα θα γίνουν λουκούμι!!!!!!!!!!!

Status
Not open for further replies.
Back