Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αυτοί που μας πολεμάνε καταστρέφουν το "δένδρο" και υποκριτικά μας λένε ότι ενδιαφέρονται για την προστασία των "φρούτων"...
Αυτό ακριβώς!!!
Μόνο που ισχύει για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και όχι μόνο για το συνάφι μας... Δηλαδή το "δέντρο" είναι η ελληνική κοινωνία και τα "φρούτα" είμαστε όλοι εμείς οι Έλληνες πολίτες: τα κορόιδα...!!!
Στην πολιτική και στους πολιτικούς: η υποκρισία στο μεγαλείο της...!!! Κατά τα άλλα, αγωνίζονται για το κοινό καλό... Άλλα λόγια, ν' αγαπιόμαστε...
Αρκετά ασχολήθηκα με τη "λέρα"! topic.

Αν ήταν τόσο μακριά θα έπαιρνα εγώ την θηροφυλακη! Το έχω κάνει σε έναν Τούρκο (!!!!) που έφτιαξε ένα σπίτι στην μέση του πουθενά και βολταρε με ένα ροτβάιλερ στα καρτερία 500+ μέτρα από το σπίτι του και όποτε τουφεκαγαμε ερχόταν με σπαστά ελληνικά και εσκουζε σαν γελαδι! Του πιάνω την κουβέντα στα αγγλικά και παίρνω τηλέφωνο τον θηροφυλακα ο οποίος ήρθε και τον έβαλε στην θέση του! Μετά από λίγο καιρό του ξέφυγε και ο σκύλος και πετσοκοψε κάτι γίδες και έφαγε και την μήνυση του και έστρωσε ο Τουρκαλας!!!!
Ωχ.Μην ειναι ο Τούρκος που έχει πάρει μια Οινοποιία.Αλλά εκείνος δεν ήταν
ενοχλητικός ο άνθρωπος.

Αν ήταν τόσο μακριά θα έπαιρνα εγώ την θηροφυλακη! Το έχω κάνει σε έναν Τούρκο (!!!!) που έφτιαξε ένα σπίτι στην μέση του πουθενά και βολταρε με ένα ροτβάιλερ στα καρτερία 500+ μέτρα από το σπίτι του και όποτε τουφεκαγαμε ερχόταν με σπαστά ελληνικά και εσκουζε σαν γελαδι! Του πιάνω την κουβέντα στα αγγλικά και παίρνω τηλέφωνο τον θηροφυλακα ο οποίος ήρθε και τον έβαλε στην θέση του! Μετά από λίγο καιρό του ξέφυγε και ο σκύλος και πετσοκοψε κάτι γίδες και έφαγε και την μήνυση του και έστρωσε ο Τουρκαλας!!!!
Έτσι κάνουν οι κοκκινοκαζανοκέφαλοι.
Υ.Γ καλά λέει ο Νικόλαος.topic.

Πατριωτακια να πάτε μια βόλτα και στον Θεολόγο.Σπάνια οι ρεματιές του μένουν χωρίς πουλί.Και μετα το μεσημέρι περπατητο ,είναι λίγο ξεθεωμα βέβαια ,δυο να τους κάνουν παγανιά και δυο να τρέχουν γύρω γύρω απέναντι τους.Ήταν πολύ ωραία φάση.
Και κατά τις 4 παρά βραδυνό καρτερι πάνω από το χωριό.Μαζευες ένα σωρό
τσίχλες.

Μετά τις φωτιές του 2007 όλα άλλαξαν προς το χειρότερο.
Μέχρι το 2009 εγώ θυμάμαι να δουλεύουν κάθε σεζόν και κάθε φορά όλα τα απογευματινά.
Τα περπατητά λίγο πολύ κάτι γινόταν πάντα.
Απ' το 12-13 δε και μέχρι σήμερα ακόμη χειρότερα.
12-13, 13-14, 18-19, 20-21 οι χειρότερες σεζόν που θυμάμαι.
Επίσης στα της άναρχης δόμησης, η Ερέτρια πχ πλέον τύποις θεωρείται επιτρεπόμενη, δεν υπάρχει κυνηγότοπος αν θες να είσαι τυπικός με ακτίνα προς κάθε κατεύθυνση τα 250μ τουλ. από κάποιον οικισμό ή 150μ από μεμονωμένο κτίσμα.
Ομοίως και άλλα μέρη στα πέριξ, που μέχρι πριν λίγα χρόνια και τσίχλες είχαν και μπεκάτσες με κατάλληλους καιρούς και παρυδάτια...
Στα χρόνια της κρίσης αντί να πέσει η δόμηση, εγώ παρατήρησα ραγδαία αύξηση. Μπιτ παρά αγόραζαν και έχτιζαν όσοι είχαν λίπος σε κομμάτια φιλέτα, απλησίαστα τις καλές εποχές.
Πάρε τώρα και τις ανεμογεννήτριες και σε καλή μεριά, να δούμε για πόσα χρόνια ακόμα θα καθυστερήσουν και οι άλλες στη Σέτα.
Για να μην πω για τον περιφερειακό παράκαμψη Αμαρύνθου που είναι στα σκαριά, αυτός θα είναι και η ταφόπλακα όλης της περιοχής, από πολλές απόψεις.
Η Εύβοια μέχρι αρχές 2000 θεωρώ ότι ήταν κορυφαίος νομός, είχε κυριολεκτικά τα πάντα σε όλη την έκταση της, πλην γουρουνιών.
Τώρα μας έμειναν καμένα, περιστρεφόμενα παλούκια, βίλες και γουρούνια.....

Μέχρι το 2009 εγώ θυμάμαι να δουλεύουν κάθε σεζόν και κάθε φορά όλα τα απογευματινά.
Επίσης στα της άναρχης δόμησης, η Ερέτρια πχ πλέον τύποις θεωρείται επιτρεπόμενη, δεν υπάρχει κυνηγότοπος αν θες να είσαι τυπικός με ακτίνα προς κάθε κατεύθυνση τα 250μ τουλ. από κάποιον οικισμό ή 150μ από μεμονωμένο κτίσμα.
Ομοίως και άλλα μέρη στα πέριξ, που μέχρι πριν λίγα χρόνια και τσίχλες είχαν και μπεκάτσες με κατάλληλους καιρούς και παρυδάτια...
Στα χρόνια της κρίσης αντί να πέσει η δόμηση, εγώ παρατήρησα ραγδαία αύξηση. Μπιτ παρά αγόραζαν και έχτιζαν όσοι είχαν λίπος σε κομμάτια φιλέτα, απλησίαστα τις καλές εποχές.
Πάρε τώρα και τις ανεμογεννήτριες και σε καλή μεριά, να δούμε για πόσα χρόνια ακόμα θα καθυστερήσουν και οι άλλες στη Σέτα.
Για να μην πω για τον περιφερειακό παράκαμψη Αμαρύνθου που είναι στα σκαριά, αυτός θα είναι και η ταφόπλακα όλης της περιοχής, από πολλές απόψεις.
Η Εύβοια μέχρι αρχές 2000 θεωρώ ότι ήταν κορυφαίος νομός, είχε κυριολεκτικά τα πάντα σε όλη την έκταση της, πλην γουρουνιών.
Καπως σωνεται η κατασταση βορεια.Βεβαια εκει ειναι πιο ορεινα με πιο δυσκολο αναγλυφο.Πλην της περιοχης της Ιστιαιας.

Ωχ.Μην ειναι ο Τούρκος που έχει πάρει μια Οινοποιία.Αλλά εκείνος δεν ήταν
ενοχλητικός ο άνθρωπος.
Μπα δεν νομιζω! Ο τύπος δεν ξέρουμε τι είναι και τι κανει. Δεν έχει πάρε δώσε με κανένα ντοπιο. Έχει σκυλιά και μια κυρία με τρομερά οπισθια , αγνώστου προελεύσεως αυτη , και έχει φτιάξει ένα ωραίο σπίτι σε μια ρεματιά κανα χιλιόμετρο μακριά από το πιο κοντινό χωριό.

Last edited:
Έτσι ακριβώς. Οι φωτιές μας ξεσκισαν αλλά και οι αποψίλωση κάθε είδους δασυλιου και φυσικού φράχτη από σκινους και πουρνάρια. Έχει υποβαθμιστεί πολύ ο βιότοπος για την τσιχλα αλλά δεν φταίει μόνο αυτο. Δεν μας καταδέχονται τα πουλιά είναι απλο. Περνάνε από αλλου.Οι Καθενοι οπως γράφτηκε από κάποιον άλλο είναι καμμένη γη πλεον για τις τσιχλες και τα Πολιτικά με τα φοβερά πρωινα καρτερια σεληνιακό τοπιο. Τα πουλια πιανουν σε αλλα μερη , σφιχτά και δύσκολα να κυνηγηθουν. Και μενούν εκεί όλη μερα και όλη νυχτα!

Εγώ δεν ξεχνώ ρε παιδια το 1981 νομίζω που πήγαινε η παρέα του κυρ Σπύρου του Ζαγοραιου από το Αιγάλεω
Στην Πλατανα ένα αυτοκίνητο ξέμεινε από ζημιά πίσω και έκατσαν Ερέτρια και ξεμειναν από φυσιγγια.Μου το έλεγαν
Στο φερυ-μποατ που τους είχα συναντήσει τότε.Και ο Γέροντας από πάνω ήταν φοβερός λαγοτοπος.

Πήγα και εγώ με την κόρη μου σήμερα για το πρώτο απογευματινό για τσίχλες, ενώ πουλιά ακούγαμε μέσα στους λογγους αυτά δεν σηκώθηκαν παραμονο λίγα από τα οποία πήραμε 3 τσίχλες και 3 κοτσυφια...
.

Θέλουν να έχεις ώρα για ψάξιμο ή τυχαία πληροφορία.Κάτι τέτοιες μέρες
που χάνονταν τις έβρισκες ένα σωρό κρυμμένες στην Αγ.Θεκλα σαν τα ποντικια.Και παντοτε κράταγε και μακρομυτες εκεί μέσα.Ωραίο μέρος και για περπάτημα.

Πήγα και εγώ με την κόρη μου σήμερα για το πρώτο απογευματινό για τσίχλες, ενώ πουλιά ακούγαμε μέσα στους λογγους αυτά δεν σηκώθηκαν παραμονο λίγα από τα οποία πήραμε 3 τσίχλες και 3 κοτσυφια...
.
Μπράβο κομάντο μου με την κοράκλα σου να είναι πάντα γερή και να σε ακολουθεί...Τέλος ο βάλτος για φέτος?

.
Χρηστάρα μήπως είδες και κάνα τρυγόνι...? Μήπως ήρθε ειδικά για σένανε κανένα από το πουθενά...? Χαχαχα...
Τους έκαμες "ολοκαύτωμα" εφέτος βρε παιδάκι μου...!!! Μέχρι τον Οκτώβρη τα "τσουρούφλιζες"...!!!
Να χαίρεσαι την όμορφη κορούλα σου!!!

Last edited:
Μπράβο κομάντο μου με την κοράκλα σου να είναι πάντα γερή και να σε ακολουθεί...Τέλος ο βάλτος για φέτος?
Με τις πλημμύρες που έκανε φίλε μου τα πουλιά χάθηκαν είναι πάρα πολύ λίγα, αλλά πιστεύω μέχρι να τελειώσουν να κάνω κάνα κυνήγι καλό...

Χρηστάρα μήπως είδες και κάνα τρυγόνι...? Μήπως ήρθε ειδικά για σένανε κανένα από το πουθενά...? Χαχαχα...
Τους έκαμες "ολοκαύτωμα" εφέτος βρε παιδάκι μου...!!! Μέχρι τον Οκτώβρη τα "τσουρούφλιζες"...!!!
Να χαίρεσαι την όμορφη κορούλα σου!!!
Σ'ευχαριστώ πολύ Νικόλαε...
Καλή Χρονιά σου εύχομαι με υγειά!!!

Η ζημιά ξεκίνησε από τις αρχές του 2000 με τα έργα για την Ολυμπιάδα στην ανατολική Αττική το καινούργιο αεροδρόμιο και την Αττική οδό. Περιοχές που καθρεφτίζουν Ερέτρια Διρφυ στην ΒΑ Αττική έπαψαν να βάζουν σταδιακά πουλιά στα περάσματα και επιπλέον η οικιστική ανάπτυξη κατέστρεψε και παρά πολλά απογευματινά, τέλος πάντων χρονιαρα μέρα..... Καλή χρονιά για όλους.

Status
Not open for further replies.
Back