Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημέρα ομάδα. Χθες, πρωϊνή βόλτα στην Ξηρονομή. Παρέα 5 άτομα, ρίξαμε 2 τουφεκιές....συνολικά. Ελάχιστοι κυνηγοί τριγύρω. Σήμερα, καρτεράκι στα Βάγια, ακούστηκαν περίπου 8-10 τουφεκιές μέχρι τις 08:15, μετά απόλυτη ησυχία. Περιμένουμε τις επόμενες μέρες.

Εστω και λιγα πουλια θα εμπαιναν αυτες τις μερες,εστω μια μερα θα εκανε ενα μικρομπασιμο,εγω νομιζω οτι θα εχει κανα περασμα οχι τρελο απο κοτσυφια και τελος τα περασματα,το εχω γραψει και πριν,εγω νομιζω περνανε απο αλλα κρατη!

Εστω και λιγα πουλια θα εμπαιναν αυτες τις μερες,εστω μια μερα θα εκανε ενα μικρομπασιμο,εγω νομιζω οτι θα εχει κανα περασμα οχι τρελο απο κοτσυφια και τελος τα περασματα,το εχω γραψει και πριν,εγω νομιζω περνανε απο αλλα κρατη!
Γιάννη έχει ο διάδρομος που μας αφορά έχει νοτιαδες μέχρι τον βόρειο πόλο.Αυτό τα λέει ολα.

Επίσης εγώ πλέον έχω πειστεί ότι ούτε πέρασμα θα κάνει ούτε τίποτα. Βρωμάει από μακρια το πραγμα. Και άλλες χρονιές είχε ισχνα μπασιματα αλλά ρε παιδιά τα μικροπουλα έμπαιναν σωρηδόν κάθε μερα. Σήμερα να πέρασαν και 15-20 τσονια και πολλά λεω. Ο ανατολικός διάδρομος αποδημίας δεν δουλευει και είναι προφανές αυτό πλέον.

Αυτο δεν σου λεω,τα πουλια μπαινουν απο αλλου(το μεγαλυτερο ποσοσοστο)και μεις εδω το εχουμε ριξει στις βροχες,στους νοτιαδες,στους ανεμους,στην κλιματικη αλαγη και παει λεγοντας,εγω θυμαμαι παλια μαυριζε ο ουρανος πουλια για μερες,και καταντησαμε να μετραμε τα πουλια στα δακτυλα του ενος χεριου!

Χρονια πολλα φιλοι μου .Σημερα Καθενους πηγα μονος μου , και τελικα κυνηγησα και μονος μου , το πρωι σηκωθηκαν 2 πιασμενες πηρα την μια η πρωτη μου ντουφεκια φετος. Ακουσα ορισμενες πιασμενες και κοτσυφια και ειδα στα πυκνα καμια 5 αρι πουλια να σηκωνονται αλλα δεν εριξα. Ο τοπος ειχε πολλη υγρασια ; οι ελιες εχουν καρπο αλλα με βαση τις ημερομηνιες δεν παμε καλα μακαρι να βγω ψευτης.Εαν δεν κανει ενα δυνατο κρυουλακι δεν νομιζω να κανουμε τσιχλες τις προσεχεις μερες.....το οτι δεν ειδα ωστε 2 με 3 κοπαδακια να παιζουν ψηλα αυτο με ανησυχει ιδιαιτερα.

Καλημέρα χρόνια πολλά στους εορτάζοντες σήμερα στα Πολιτικά όπως έγραψαν και παραπάνω πουλιά μετρημένα στα δάκτυλα ενός χεριού κοτσύφια ακούγονταν πιασμένα αλλά μετά από τουφέκια εξαφανίστηκαν τι να πω να μηρολατρυσω δεν ξέρω πάντως μια εβδομάδα τώρα που βγαίνω στον ίδιο πάντα τόπο δυο μέρες είδα έτσι και έτσι πουλιά.

Καλημέρα χρόνια πολλά στους εορτάζοντες σήμερα στα Πολιτικά όπως έγραψαν και παραπάνω πουλιά μετρημένα στα δάκτυλα ενός χεριού κοτσύφια ακούγονταν πιασμένα αλλά μετά από τουφέκια εξαφανίστηκαν τι να πω να μηρολατρυσω δεν ξέρω πάντως μια εβδομάδα τώρα που βγαίνω στον ίδιο πάντα τόπο δυο μέρες είδα έτσι και έτσι πουλιά.
Πατρίδα έτσι και έτσι καλά ειναι!!!! Εγώ τέτοια κατάντια την έχω ξαναζήσει. Το μακρινό 2005 ήταν σχεδόν έτσι τα περάσματα. Έβλεπες τσιχλα να περνάει και αναβες πυρσούς και βεγγαλικά!!! Η χρονιά ήταν τόσο μούφα που θυμάμαι με τον ξάδερφο μου να κουβαλάμε ένα κουτί πυρκαλ μαύρα κάθε μερα στο απογευματινό από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή. Η καταμέτρηση το βράδυ της Παρασκευής έδειξε μείον 6 φυσίγγια σε 5 ημέρες από 2 ατομα!!!!! Ελπίζω να μην έχουμε τέτοια σκηνικά φετος αν και τότε ο Γενάρης και ο Φλεβάρης είχαν σώσει την παρτιδα προς το τελος.

Στέφανε σήμερα κατά τις 8.30 είδα 5 πουλιά στο θεό κ αρκετά μακριά από το καρτέρι μου....παίζει να ήταν γερακότσιχλες...διέκρινα μόνο την ουρά που ξεχώριζε κ το πιο γρήγορο πέταγμα που είχαν από την κινή τσίχλα.....αλλά δν μπόρεσα να καταλάβω τη να ήταν.... :rolleyes:
Οι viscivorous εχουν ενα πιο εντονο πεταγμα και φυσικα μεγαλυτερο άνοιγμα φτερων...ειναι κατι σαν μεγαλη τσιχλα με πέταγμα σαν του ψαρονιου θα ελεγα, αλλα ισως ο καθενας το αντιλαμβάνεται διαφορετικα...

Η βρομα φανηκε απο την αρχη ...αν δεν βλεπης πουλια ανεξαρτητου καιρου μεχρει της 10/15 ....ξερουμε τι παιζει...
Φίλε Ηλία 10-15 Οκτωβρίου είναι νωρις. Σήμερα όμως που έχει 26 και δεν κουνιέται φύλλο η βρώμα έχει αρχίσει και γίνεται πολύ έντονη.

Φίλε Ηλία 10-15 Οκτωβρίου είναι νωρις. Σήμερα όμως που έχει 26 και δεν κουνιέται φύλλο η βρώμα έχει αρχίσει και γίνεται πολύ έντονη.
Εγω λεο για τα εδω δεδομενα ...(κερκυρα) παντα εχουμε πουλια απο της 3/10.. εδω..μεχρει της 15 ειχε κανη ενα δυο καλα μπασηματα

Στο πνεύμα των ημερών και η Κέρκυρα.....εκατσα σχεδόν 2.5 ώρες.......ούτε μια δεν είδα.....σε ολη τξ περιοχή ακούστηκαν 2 ολόκληρες τουφεκιές.....
εση φιλε γιαννη δεν της βλεπης,,ενω εμεις που της βλεπουμε μας παιρνουνεεεεε το καπελοοοοο .sarcastic.

Παιδιά καλό είναι όσοι μπορούμε νά βγαίνουμε έτσι ώστε νά κρατάμε ένα μπουσουλα τι γίνεται με της μετακίνησης και γενικά με τά πουλιά και στο τέλος όσοι γράφουμε στο Αρτέμης νά ξέρουμε τι γίνεται και νά μήν βγάζουν στατιστικά ότι νάνε.

Status
Not open for further replies.
Back