Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημέρα Άρχοντες
Επιστροφή από τα Δερβενοχώρια όπου το πρωί ανεβαίναμε γύρω στα 10 αυτοκίνητα η προσπέραση πήγε σύννεφο
και στα καρτερία μετά την πηγή αρκετός κόσμος σε αναμονή
Από τσίχλες ακούστηκαν πολλές πριν το ξημέρωμα αλλά μετά νεκροταφείο
Μια τσίχλα τουφεκισα έπεσε μέσα στο πυκνό πούπουλα πολλά άλλα από τσίχλα παπαλα
Το χειρότερο ήταν ότι την ώρα που έψαχνα και αφού είχα ξεκινήσει τον εξαψαλμο
πέρασε ένα κοπαδακι με φασσες γύρω στα δέκα πουλιά σε χαμηλή πτήση
οπότε τσιμπησαμε και το προφιτερόλ :confused: ;)
Απολογισμός :
Ζυγουρι ελευθέρας και βουρ για το μαγγαλι bbq2

IMG_20201025_115100.jpg

Καλημέρα Άρχοντες
Επιστροφή από τα Δερβενοχώρια όπου το πρωί ανεβαίναμε γύρω στα 10 αυτοκίνητα η προσπέραση πήγε σύννεφο
Απολογισμός :

View attachment 17807
Είναι και ωραία δικαιολογία να φας χωρίς τύψεις για τα τριγλικεριδια
Βαρεσα μια τσίχλα μωρέ και επειδή δεν την βρήκα να την φάω αναγκαστικά πήγα και πήρα δέκα κιλά ζυγουρι ;)

Mια απο τα ιδια και εδω σημερα.....ευτυχως που τα ποστα ειναι κοντα στο σπιτι....εαν ηταν να κανω
100 χιλιομετρα και να γυρισω ατουφεκιστος......το χαρακιρι δεν το γλιτωνα......καλοκαιρινος ο καιρος....με κοντομανικα ειμαστε....μονο που σταματησαν να τραγουδανε τα τζιτζικια ρε γμτ.!!!!! :( :)

Καλημέρα Άρχοντες
Απολογισμός :

View attachment 17807
Ποια πηγη εννοεις συναδερφε; Ειμαι απο δερβενοχωρια γιαυτο ρωταω. Δεν θυμαμαι να εχει καποια πηγη στα παραδοσιακα καρτερια στο καψοσπιτι (σκουρτα).

Ποια πηγη εννοεις συναδερφε; Ειμαι απο δερβενοχωρια γιαυτο ρωταω. Δεν θυμαμαι να εχει καποια πηγη στα παραδοσιακα καρτερια στο καψοσπιτι (σκουρτα).
Όταν λέμε πηγή εννοούμε από Χασιά προς Δερβενοχώρια δίπλα στο φυλάκιο του Δασαρχείου
πριν φτάσουμε στο οροπέδιο με τις ανεμογεννήτριες

Μου αρεσει που στα δερβενοχωρια βιαζοσασταν να πιασετε ποστα ολοι εσεις ενω ξερατε τι φολα ξημερωνει!
Γιάννη και στον Κηφισό βαζιομαστε κάθε πρωί όταν πάμε για μεροκάματο
και ας ξέρουμε ότι δεν θα πληρωθούμε την υπερωρία ;) :p

Μου αρεσει που στα δερβενοχωρια βιαζοσασταν να πιασετε ποστα ολοι εσεις ενω ξερατε τι φολα ξημερωνει!
Αδερφέ η ελπίδα πεθαίνει τελευταία...
Μια χρονιά πήγαινα κάθε μέρα Λεγραινά για ορτύκι επί 15 ημέρες..
Στο τέλος απογοητεύτηκα και την επόμενη μέρα που δεν πήγα πιάσανε όλοι όριο...

Αδερφέ η ελπίδα πεθαίνει τελευταία...
Μια χρονιά πήγαινα κάθε μέρα Λεγραινά για ορτύκι επί 15 ημέρες..
Στο τέλος απογοητεύτηκα και την επόμενη μέρα που δεν πήγα πιάσανε όλοι όριο...
Σχεδον κανονας...το μπασιμο θα γινει την ημερα που θα αποφασίσεις οτι ειναι βαρυ το παπλωμα, και η φασσα θα περάσει οταν κοιταξεις το κινητο (η κατουρας)...τα ειπε και o Pazi!!

Επιστροφη απο Καθενους.. Ειδαμε 4 τσιχλες, πηραμε 2.. Ουτε μικροπουλα δεν επαιζαν. Ακουστηκαν καποιες τουφεκιες, πιθανον απο περπατητο. Ελαχιστοι κυνηγοι, το 90% ντοπιοι. Μεχρι τις 9.30 που κατσαμε δεν κινηθηκε τιποτα...

Πηρα ρεπό σήμερα μια και το ξημέρωμα έριχνε πολλή βροχή......δεν έχασα και κάτι......απο λεγόμενα φίλων ατουφεκιστη έφυγαν......
Κ<αι εγω σημερα δεν πηγα...χθες το βραδυ ειχε 18 βαθμους! Αν και σημερα εχει συνεφια...

Κ<αι εγω σημερα δεν πηγα...χθες το βραδυ ειχε 18 βαθμους! Αν και σημερα εχει συνεφια...
Διονύση έριχνε πολλη νερο , δεν αξιζε, πιασμένα λιγα εχει μονο ψηλά, για μπεκατσα δεν μπορω ακομα μς τη μέση, οπότε γύρισα πλευρό.....
Τώρα εχει γυρίσει μαιστρο και καθάρισε, το βραδάκι θα δω αν εχει ξαστεριά να παω αύριο.

Πρώτη βόλτα για τσίχλα κ για μένα, απογοητευτική!! Οχι τόσο από έλλειψη θηραμάτων, όσο για τη γκαντεμιά!! Στο πρώτο μέρος που πήγα έκανα ένα ψευτοπερπατητό για να κόψω κίνηση κ στο γυρισμό που άρχισαν να εμφανίζονται τα πουλιά 2 άτομα που δεν τα χωρούσε ο τόπος κυνηγούσαν λαγό 30 μέτρα απ τ αμάξι μου. Είπα να ..χαλάσω το δικό μου κυνήγι, αν κ έφτασα πρωτος στο μέρος κ δεν τουφέκισα 2-3 βολικές που μου βγηκαν. Σε 3 ακόμα μέρη που πηγα άλλοι ραβδιζαν, άλλοι είχαν τα πρόβατα οπότε δεν κατεβηκα καν. Απολογισμός 3 τουφεκιές, 1 τσίχλα. Όλα τα πουλιά ήταν πιασμένα, δεν είναι μέρος μπασιμάτων. Πολλά τα κοτσύφια για την εποχή, αλλά λογικά ενδημικά, έχει όλο το χρόνο αρκετά εδώ. IMG_20201025_084955.jpg

Πληροφορίες από το θείο είχε κάτσει στο χωράφι καρτέρι.Με περνει τηλ μου λέει πήγαινε για κυνήγι εδώ κοντά παίζουν πουλια.Εγω δεν μπορούσα δυστυχώς να πάω.Μου λέει είδα γύρω στις 100 σύνολο ψηλωμενες πολύ σαν μπασιμο δλδ και πήρε 4 στο χέρι.
ΒΑ Αττική

Πληροφορίες από το θείο είχε κάτσει στο χωράφι καρτέρι.Με περνει τηλ μου λέει πήγαινε για κυνήγι εδώ κοντά παίζουν πουλια.Εγω δεν μπορούσα δυστυχώς να πάω.Μου λέει είδα γύρω στις 100 σύνολο ψηλωμενες πολύ σαν μπασιμο δλδ και πήρε 4 στο χέρι.
ΒΑ Αττική
Συκαμινο πρωινο μπασιμο δεν ειδαμε σημερα....ελαχιστα τσικ το πρωι...και μια τετραδα γερακοτσιχλες κατα τις 8.45...
Μιλας για πρωι εσύ η αργοτερα?
Δεν χρειάζεται να μου πεις περιοχη, απλα το εγραψα για να ξερεις για που σου μιλαω εγω...
Ξεχασα και μια ξεμπαρκη φασσα που δεν την πηρε κανείς (αρσενικοτατη!!)..

Κο
Συκαμινο πρωινο μπασιμο δεν ειδαμε σημερα....ελαχιστα τσικ το πρωι...και μια τετραδα γερακοτσιχλες κατα τις 8.45...
Μιλας για πρωι εσύ η αργοτερα?
Δεν χρειάζεται να μου πεις περιοχη, απλα το εγραψα για να ξερεις για που σου μιλαω εγω...
Ξεχασα και μια ξεμπαρκη φασσα που δεν την πηρε κανείς (αρσενικοτατη!!)..
Κοντά στην θάλασσα 8-8.30 μετά σταματησανε

Status
Not open for further replies.
Back