Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εγώ κύριοι βλέπω να πάνε στράφι οι μέρες μέχρι το επόμενο Σ/Κ. Αύριο έχω άδεια όπως παντα στη γιορτή μου και θα πάω παλι. Θα σκουριασουν τα φυσίγγια μέσα στο γιλέκο στο τελος! Απόψε έκανα τον περίπατο μου χωρίς όπλο (βάρος χωρίς λογο θα κουβαλουσα) σε χωματόδρομους που περνάνε μέσα από αμπέλια και πευκωνες με αγριλιδια τίγκα στον καρπο. Το χώμα μούσκεμα και οι μυρωδιές φθινοπωρινές αλλά μόνο δύο τσιχλες σηκώθηκαν σε μια διαδρομή 5 χιλιομετρων.

απογευματινο στην παραλιακή Αλεξανδρούπολη χθες με συνετες ντουφεκιες πηρα 9 πουλια και σήμερα πηγα από νωρις αλλα μου την επεσαν οι τουρκοι...
4 ατομα μαυριδερα που μιλουσαν τουρκικα εκατσαν γυρω γυρω και αδειαζαν τις καραμπινες μακρια, ψηλα και πανω απο πυκνα.Αφου πηρα 8 στο χερι, εχασα 2 και δεν εφαγα καμια ντουφεκια νιωθω τυχερος. Αν ειχα ηρεμια 15 πουλακια θα τα επαιρνα γαμωτο

Συκαμινο πρωινο μπασιμο δεν ειδαμε σημερα....ελαχιστα τσικ το πρωι...και μια τετραδα γερακοτσιχλες κατα τις 8.45...
Μιλας για πρωι εσύ η αργοτερα?
Δεν χρειάζεται να μου πεις περιοχη, απλα το εγραψα για να ξερεις για που σου μιλαω εγω...
Ξεχασα και μια ξεμπαρκη φασσα που δεν την πηρε κανείς (αρσενικοτατη!!)..
Στέφανε σήμερα κατά τις 8.30 είδα 5 πουλιά στο θεό κ αρκετά μακριά από το καρτέρι μου....παίζει να ήταν γερακότσιχλες...διέκρινα μόνο την ουρά που ξεχώριζε κ το πιο γρήγορο πέταγμα που είχαν από την κινή τσίχλα.....αλλά δν μπόρεσα να καταλάβω τη να ήταν.... :rolleyes:

απογευματινο στην παραλιακή Αλεξανδρούπολη χθες με συνετες ντουφεκιες πηρα 9 πουλια και σήμερα πηγα από νωρις αλλα μου την επεσαν οι τουρκοι...
4 ατομα μαυριδερα που μιλουσαν τουρκικα εκατσαν γυρω γυρω και αδειαζαν τις καραμπινες μακρια, ψηλα και πανω απο πυκνα.Αφου πηρα 8 στο χερι, εχασα 2 και δεν εφαγα καμια ντουφεκια νιωθω τυχερος. Αν ειχα ηρεμια 15 πουλακια θα τα επαιρνα γαμωτο
Κ στην τσίχλα...μονόβολα από δω κ πέρα. :cool::cool::p:p

Μπράβο στους τυχερούς που συνεχίζουν και βρίσκουν πουλιά.
Εγώ πάντως από Τετάρτη και μετά θα ξαναβγω καλώς εχόντων των πραγμάτων και του καιρού. Μέχρι τότε ή ψαροτουφεκο πριν πιάσουν οι νοτιαδες ή κανένα ορτικακι και καμια συταριθρα στον κάμπο...

Περασμα δεν είχε σημερα αλλά ειμουν λιγο τυχερος και κατάφερα μερικές.
View attachment 17830
.my man. .my man. .my man. .my man.
Μπαα μπααα μπααα..........βγείκες τελικά;;;;
Πολύ ωραία δουλείτσα.....εύγε μικρέ!!!!!!!

Υ.Γ Να κατέβεις γραμμάρια στην τσίχλα..yel.

Σήμερα το απόγεμα κάτι έγινε: 5 τσιχλάκια για 5 λεπτά οδικώς από το σπίτι δεν το λες κι άσχημα... Και με τέτοια "νέκρα" που επικρατεί γενικότερα αυτήν την περίοδο... Πάλι καλά για σήμερα...
Το πρωί πολύ χλιαρά τα πράματα: πολύ λίγες μαύρες και κατόπιν στη χάση και στη φέξη...

Ας μην ξεχναμε οτι η αγαπημενη μας τσιχλιτσα ειναι ενα πανεξυπνο - οσο και "ηρωικο" - θηραμα. Φροντιζει λοιπον και αυτο με τον τροπο του να επιλεγει την πιο ασφαλη εισοδο του στην χωρα μας. Σαφως το κλιμα εχει αλλαξει και προφανως αλλαζουν και τα σχεδια μετακινησης τους. Ειναι σιγουρο οτι και φετος θα ριξουμε τις τουφεκιες μας, ισως λιγοτερες, ισως περισσοτερες, να θυμαστε ομως ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

Ελατα σημερα καθησα μεχρι 8 παραδεκα και πολλυ καθησα,2 ειδα μια ντουφεκισα,τετοια καταντια τοσο καλες μερες δεν πρεπει να εχει ξαναδει κανεις,αποψη μου παντως οτι αυτες τις μερες που σε μας δεν εχει τιποτα,σε αλλα κρατη θα γινετε χαμοςδεν νομιζω οτι μετα την κακοκαιρια θα εχει παρα πολλα πουλια,μετρια μπασιματα 2,3 ημερων και τελος,αποψη μου!χρονια πολλα στους εορταζοντες!

Καλημέρα σε όλους τους forumίτες, χρόνια πολλά σε όλες και όλους τους εορτάζοντες. Σήμερα καθότι μεγάλη εορτή, του Αγίου Δημητρίου, μεγάλη η Χάρη του, είχε γερό πέρασμα σε δύο σημεία όπως βλέπετε στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες, περνούσαν αργά και σταθερά, σε καλή απόσταση. Τουλάχιστον η φύση με την αστείρευτη και γαλήνια ομορφιά της, μπορεί να μη σου χαρίζει τις τουφεκιές που θα ήθελες, αλλά σε αποζημιώνει με αυτή τη μοναδική θέα και σε κάνει να νιώθεις ευγνωμοσύνη για τα δώρα της.

Τις ευχές μου από Εύβοια, να έχουμε όλοι υγεία και όλα θα έρθουν με υπομονή.

IMG_20201026_065510.jpg

IMG_20201026_074149.jpg

IMG_20201026_073631.jpg
IMG_20201026_073540.jpg

καλημερα και χρόνια πολλα σε ολους,
απο νομο εβρου τιποτα παλι απο μπασιμο.
Κατι λιγες πρωινές εδωσαν ευκαιρία για μια τελευταία φωτο μιας και σε λιγο αναχωρω για φθιωτιδα στο χωριο για κοντοσουβλια, σπληναντερα και καμια καριολα αυριο το πρωιIMG_20201026_075235.jpg

Καλημέρα και χρόνια πολλά στους συνονοματους μου. Είδα 20 τσιχλες 1 κοτσυφι και 2 φασσες ολα στο θεο με πορεια απο ανατολικα προς δυτικα. Μπαμ δεν εκανα. Νομίζω βαδίζουμε ολοταχώς πλέον σε μια πάρα πολύ κακή χρονια. Ίσως την χειρότερη στα 21 χρόνια που τις κυνηγαω. Ούτε τσονια δεν περνανε!!!

Status
Not open for further replies.
Back