Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τουλάχιστον 45 εγώ τις κάνω και για 3 όπλα είναι πολύ καλά αν σκεφτείς ότι στο περπατητο έχεις και χαμένες στα πυκνα έχεις και τσίχλες που βγαίνουν χαμηλά και δεν τις προλαβαίνεις

Εγώ πάντως για δέκα τις βλέπω. Έχει κάνει photoshop ο altair. Χεχεχε

Τι τις θες τις φωτό ?
Καλα να πάθεις
Ήθελε να κάνει τον μαΝγκα .sarcastic.
Δεν φτάνει να λένε μερικές φορές δεν έχει τσίχλες, πρέπει να τις αναζητούμε κ στους σωστούς για την εποχή τόπους... Με αυτό τον καιρό τα πουλιά είναι στα πουρνάρια, στα βάτα κ στα σχοινα, δεν έχουν πέσει στις ελιές ακόμα...
Κ εδώ κάτω αν πας σε μερικά απογευματινά του χειμώνα που τα φυσίγγια είναι στρώμα κ τα καρτερια πιάνονται το Φλεβάρη από τις 10 το πρωί μπορεί να δεις δύο τσίχλες, όλα στην ώρα τους κ στον τόπο τους...

Εδω στα μέρη μου τα απογευματινά δουλευαν καλα απο τέτοια εποχή. Ειχε όμως μεγάλους πληθυσμούς κοτσυφιών ντοπιαρικων τα οποία εδω και κάμποσα χρόνια εχουν εξαφανιστεί ,οπότε και τα απογευματινα .
Αποψε πηγα μια βολτα σε ενα μερος που παλιότερα τετοια περίοδο ,,οπου και να καθοσουν θα βάραγες. Πέρασαν 3 κοτσύφια όλα κι όλα και πήρα τα 2 . Δεν αξιζει τον κοπο να περιμενεις .Το ιδιο βεβαίως γινεται και τον Δεκεμβρη και τον Ιανουάριο.

Τουλάχιστον 45 εγώ τις κάνω και για 3 όπλα είναι πολύ καλά αν σκεφτείς ότι στο περπατητο έχεις και χαμένες στα πυκνα έχεις και τσίχλες που βγαίνουν χαμηλά και δεν τις προλαβαίνεις
Άσε ρε Περικλή να δούμε κάνα πουλάκι να ανοίξει το μάτι μας!!!μπράβο στα παιδιά,εννοείται πως φαίνονται 15-20 πουλάκια έκαστος στη φωτό.Και πάλι μπραβο,αυτό είναι κυνήγι!!!
Πολύ σωστοί και οι δύο, 51 πουλάκια είναι. Τα δύο παιδιά της παρέας έχασαν δυστυχώς πολλά πουλιά. Εγώ δύσκολα χάνω πουλί!

Απογευματινό τόσο ψηλά?.Κάτσε σε σύνορα σπίτια με χωράφια και βουνό εκεί συνήθως περνανε.
Αλλάζω συνεχώς για να δω τι παίζει στα καρτέρια. Μέχρι στιγμής μόνο μια μέρα φάνηκαν πουλάκια. Στο σημερινό καρτέρι τέτοια εποχή πέρυσι είχε αρκετά πουλιά

Για καθηστες μου φαινονταιfgr2
Πολύ σωστοί και οι δύο, 51 πουλάκια είναι. Τα δύο παιδιά της παρέας έχασαν δυστυχώς πολλά πουλιά. Εγώ δύσκολα χάνω πουλί!

:(:( πολλά όντως

Υπέροχη κυνηγετική ημέρα σήμερα!
Πολλά κοπάδια με κεδρότσιχλες, κοκκινότσιχλες και πολλές τσαρτσάρες!
Πλαγιόκαννο και Fantom Sporting νούμερο 8 1/2!
Στο χέρι εννιά κεδρότσιχλες,τρις τσαρτσάρες και δύο κοκκινότσιχλες!
Δυστυχώς δύο κεδρότσιχλες και μια τσαρτσάρα δεν βρέθηκαν ποτέ.

Μπράβο φίλε,όμορφη έξοδο κάνατε

Μπράβο ρε Γιώργο!!!

Μεγάλη τρέλα οι μεγάλες. Μπράβο Γιώργη !

Καλοφαγοτοι οι τσιχλομεζεδες παλικάρια.
Όσο για την ποσότητα των πουλιών, στη Μεσσηνία έχει αρκετά πουλιά φέτος, σίγουρα περισσότερα από πέρισυ, και αυτό φάνηκε από το μπάσιμο αλλα και στα καρτερια.

Σχετικά με τη συμπεριφορά τους στα καρτερία αυτό που παρατηρώ εδώ και 2-3 χρόνια είναι πως αλλάζουν συμπεριφορά ως προς το χειρότερο για εμάς, κάτι σαν αποστήθιση του κινδύνου στη συγκεκριμένη περιοχή ( όπως και τα ψάρια στους ψαροτουφεκαδες για όσους κάνουν ψ/τ που απομνημονευουν τη φιγούρα του δυτη στην περίπτωση που κυνηγηθουν).

Το θετικό είναι πως ξεχνάνε πιο γρήγορα.
Αν μετά από ένα καλό πέρασμα αφήσω τον τόπο να ηρεμήσει για 1-2 εβδομάδες όταν ξαναπάω εκεί τα πουλιά θα ξαναπερασουν.

Αυτό βέβαια μπορεί να συμβεί σε τόπους που δεν είναι τόσο "γνωστοί" και δεν κυνηγιούνται από 100+ άτομα.

Αυτό τον τρόπο ακολουθώ μέχρι και τις 10-15 Φλεβάρη, γιατι μετα με τόσους κυνηγούς στα καρτερια και για περπάτημα, ακόμα και στον δρόμο άμα κάτσεις θα πάρεις πουλιά.

Συγγνώμη για το σεντόνι.

Προχτές απόγεμα δεν πήγα στο καρτέρι, λόγω ακατάλληλου καιρού...
Χτες και σήμερα το απόγεμα, κάπως καλύτερες οι καιρικές συνθήκες, αλλά και πάλι όχι οι κατάλληλες, αφού είχε ισχυρό άνεμο και ψιχάλα... Παρά ταύτα, πήγα στο απογευματινό καρτέρι και πέρασαν κάτι λίγα πουλάκια το τελευταίο ημίωρο... Πήρα και τα δύο απογεύματα (χτες και απόψε) στο σύνολο 8 πουλάκια (7 κελαηδό και 1 κοκκινούλα).
Αύριο, το πρόγραμμα λέει ολοήμερο στον ελατιά για τις "χοντρές"... Εύχομαι κι ελπίζω να περάσω τόσο όμορφα, όσο το προηγούμενο Σαββάτο που είχα ξαναπάει...! Και ακόμη πιο όμορφα...! Θα σας ενημερώσω αύριο το βραδάκι...

Status
Not open for further replies.
Back