Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Νύχτα ακόμα ακούγα πολλά τσικ πάλι σήμερα αλλά κράτησα μικρό καλάθι μετά τη φόλα της προηγούμενης εβδομάδας. Βρήκα το καρτέρι άδειο και τελικά ήμουν μόνος μου σε ολόκληρη ράχη.
Στο χάραμα οι μαύρες που έβγαλαν τα μάτια, έριξα 5 τουφεκιές αλλά δεν πήρα καμία. Εκεί άρχισα να ξενερώνω.
Ξεκίνησα με Ρουμελιώτη 30γρ νο9. Βγάζω τον κύλινδρο και βάζω το 4* αλλά οι πρώτες που πέρασαν όταν εφεξε ήταν ψηλά και τους έκανα αέρα... συνέχεια του ξενερωματος.
Βιδωνω και εγώ λοιπόν τα 2* και βγάζω ένα κουτάκι 28γρ κενταυρος νο8 που είχα μαζί. Πρώτη τσίχλα που πέρασε άφησε ένα μεγάλο σύννεφο φτερά στον αέρα και το χαμόγελο επανήλθε!
Για ένα εικοσάλεπτο έκαναν δυνατό πέρασμα σε σημείο που να μην προλαβαίνω να τις ψάξω. Στην πορεία το γύρισα σε Ρουμελιώτη 32γρ csb no8.
Συνέχισαν να περνάνε πουλάκια όλο και πιο αραιά. Μέχρι 10 παρά που έφυγα πέρναγε που και που καμιά αλλά ψηλά. Είδα και 3-4 δεντροτσιχλες.
Σύνολο 10 με 7 στην τσάντα.
20181020-101004.jpg

Καλησπερα και απο μενα,συνεχιζεται με αμειωτους ρυθμους το μπασιμο,οσο κρατησε ο καιρος και δεν μας εβρεχε τα πουλια περνουσαν κοπαδιαστα!
Εκανα 16 στο χερι και 5-6 χαμενα!
Φωτο δεν προλαβα να βγαλω,αυριο ομως θα ανεβασω σιγουρα!

Βλεπουμε ακομα μια φορα οτι σε κοντινες περιοχες (Καπανδρίτι ειπα εγω, ΒΑ Αττικη εσυ), υπηρχε αρκετα μεγαλη διαφορα! Στα highlights περασμα απο 3 περιστερια το ενα καταλευκο και ο διπλανος να φωνάζει φασσες φασσες!
Εκεί κοντα σας και ´γω στο σύνηθες καρτέρι μου , δυο συνάδελφοι 150 και 250 μετρα πιο περα . Μαχη με τα κουνούπια και την υγρασια. 7.15-8.30 συνεχής ροη μικρα κοπαδάκια.μετα αραιά μεχρι τις 10.30. Σημερα πιο ψηλα απο όλες τις αλλες μερες.
Δυο που ηρθαν πιο κοντα απο τα 40 μ, έπεσαν . βρηκα τη μια. Τις αλλες τις χαιρέτισα με 15 τουφεκιες.
4* , BP MB32 Classic 8. Σήμερα εβαλα το 4 αντι του 3 ,τις εχω "σίγουρες "μεχρι 35μ και άφησα τις ψηλωμενες για ....αλλους. Επιλογη έπειτα απο το χτεςινο βιντεο του ssbk23 , ξαναγυρίζω οριστικα στο *4 της 303 , ακομα και στα μπασίματα γιατι δεν μπορω να υποστηρίξω σκοπευτικα πιο κλειστο τσοκ.
Σημερα υπήρχαν πρωτη φορα και πιασμένα που έπαιξαν λιγο. Το λεω γιατι βγαίνω καθε μερα , και χτες πρωτο απογευματινό στο ιδιο καρτέρι, μονο ενας κότσυφας και δυο τσιχλες κινήθηκαν εντελως στο σκοταδι. Άρα τα σημερινά πιασμένα ηταν ολα φρέσκα , της νύχτας .

Last edited:
Ούτε κ σήμερα έγινε το αναμενόμενο μπασιμο, σίγουρα καλύτερη η μέρα από όλες τις προηγούμενες από άποψη πουλιών αλλά κ πάλι η καρπωση ήταν από 2-3 μέχρι 5-6 πουλιά... Λίγες οι περασματιαρικες κ για σύντομο χρονικό διάστημα... Πολύ μεγάλη εντύπωση μου έκανε το ποσό αγριεμενες ήταν... Άλλαζαν πορεία σε χρόνο αστραπή ακόμα κ όταν πέταγαν στο Θεό... Εδώ κάτω πάντως πιο πολλές μπαίνουν τη νύχτα, παρά το πρωί...

Χαίρετε συνάδελφοι,
το ξημέρωμα με βρήκε κι εμένα στο ύπαιθρο, πουλιά είδα από τις 8 έως τις 9 - μετά κόψαν μαχαίρι. Σε όλο το οπτικό μου πεδίο πέρασαν καμιά 25-30 τσίχλες και αρκετά μικρόπουλα. Οι περισσότερες πέρασαν εκτός δικής μου ακτίνας βολής, τις άλλες τις χαιρέτισα με 6 τιμητικά σμπάρα! Σχεδόν όλες έμπαιναν από Δ-ΒΔ κατεύθυνση.
Στην περιοχή δεν άκουσα άλλη τουφεκιά, μόνο συναντήθηκα με έναν συνάδελφο ορτυκά φεύγοντας. Highlight της ημέρας: κάποια στιγμή βαρέθηκα - δεν πέρναγε και τίποτα - και λέω να αλλάξω μέρος, πήγαίνοντας προς το αμάξι. Δεν περνάνε 5 λεπτά που έχω φύγει, περνάνε πάνω από το σημείο που ήμουν 2 περιστεροειδή - ή φάσσες ή αγριοπερίστερα! (περιστέρια και δεκαοχτούρες δεν έχει εκεί).
Ανατολή:
IMG-20181020-075416.jpg

IMG-20181020-075416.jpg

Ηπια και γω, σήμερα, το καφεδάκι μου στο καρτέρι...
Ο καιρός καθαρός ιδανικός για μπάσιμο...αλλά...τα πουλιά έμπαιναν αραιά και που, κοπαδιαστά και σε ύψος που τα έβλεπες σαν μύγες...
Μέχρι της 09:00 είχα πάρει 2 κιχλίτσες, από κάτι λίγα πουλιά που ήταν πιασμένα από προηγούμενες μέρες και μόλις ανέβηκε ο ήλιος ανέμισαν και ένα ντόπιο κότσυφα που, αν και δεν τα ντουφεκάω αυτή την εποχή, πέρασε προκλητικά μπροστά μου...
Από τις 09:00 εως της 09:30, κάτι λίγα που πέρασαν χαμήλωσαν κάπως και πήρα άλλες 2 κίχλες και ένα ταξιδιάρη κότσυφα που ακολουθούσε μια τετραδα κιχλες...
Αν έμενα μπορεί να έπαιρνα κανα-δυο ακόμα...αλλά ρε παιδιά...να κυνηγάω κίχλες με κοντομάνικο και φουλ μύγα, με ξενερώνει ρε γαμώτο...ούτε τρυγόνια να περίμενα...

εδώ το καρτερακι μου
20181019-100223.jpg

Το κυνηγετικό μου σκαμπό...άνετο και ξεκούραστο (δε χρειάζεται να το κουβαλάς στο καρτέρι....sarcastic.)
20181020-102056.jpg

Ο ταξιδιάρης κότσυφας...
20181020-095954.jpg

Μες στις 08:45, έκαναν το σουλάτσο τους και 3 γαλάζια κορίτσια, 25 μετρά ήταν δεν ήταν σε ύψος, αλλά καμιά 80αρια μετρά από κει που καθόμουν...
Είπαμε...όμορφα κορίτσια αλλά καργ#$%λακια....sarcastic.

Πάντως για 20 Οκτωβρίου...περίμενα περισσότερα πράγματα...
Σπύρο παρόμοιο καρτέρι έχω κι'εγώ κάτω.....Όλα τα λεφτά αυτό το ξαφνικό αν σου βγαίνουν όπως το βελάκι πούβαλα .
image host

Σπύρο παρόμοιο καρτέρι έχω κι'εγώ κάτω.....Όλα τα λεφτά αυτό το ξαφνικό αν σου βγαίνουν όπως το βελάκι πούβαλα .
image host
Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο καρτέρι φτιάχτηκε πριν 2 χρόνια, όταν κόψαν κάποια πολύ μεγάλα πουρνάρια και ένα αιωνόβιο δέντρο που ήταν σ' αυτη τη θέση.
Δεν είναι σε πρωτοκλασάτο μέρος, αλλά για ένα τέταρτο-20 λεπτά από το σπίτι μια χαρά είναι...έχει και την ησυχία του...
Η θέση είναι σχετικά πανοραμική και τα "υπολείμματα" των πουρναριών που έχουν μείνει παρέχουν αρκετά καλή κάλυψη.
Είναι καρτέρι για τα Οκτωβριανά μπασίματα τσίχλας-φασσας, που τα πουλιά έρχονται ψηλά και δύσκολα σε αιφνιδιάζουν...και χαμηλά ναρθει κάποιο, το χαρακτηριστικό "τσινπ" που κάνει σε προετοιμάζει...
Αν έρθει βέβαια χαμηλά και από την κατεύθυνση που δείχνει το βελάκι σου...όσο προετοιμασμένος και να είσαι η ντουφεκιά είναι σίγουρα "σκηταδορικη"...

Με εκαναν τουμπανο τα κουνουπια,κανονικη αιμοδοσια Τασο.sarcastic.
Φυσιγγια ιδιογομωση,686-drago-32gr-N10;)
Τι κακο αυτο ρε φίλε σήμερα; Την προηγούμενη εβδομάδα στο ίδιο σημείο δεν είχα θέμα. Σήμερα με έσκισαν. 3-4 τα βαρεσα μόλις τσιμπαγανε και άλλα τόσα στο φτερό... και ήταν και θηρία

Τι κακο αυτο ρε φίλε σήμερα; Την προηγούμενη εβδομάδα στο ίδιο σημείο δεν είχα θέμα. Σήμερα με έσκισαν. 3-4 τα βαρεσα μόλις τσιμπαγανε και άλλα τόσα στο φτερό... και ήταν και θηρία

Με το που ξημερωσε πρεπει να μετρησα καμια 30αρια κουνουπια να καθονται πανω μου,τα χερια και το προσωπο τουμπανο!
Αφου φωναζα στην παρεα οτι σημερα εχει γερο μπασιμο σε κουνουπια,βαρατε!Ουτε τρυγονια να περιμεναμε στις καλαμιες.

Status
Not open for further replies.
Back