Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
IMG-20181020-113112-085.jpg

Αρκετά καλό μπασιματάκι από Πύργο Ηλείας σήμερα...Με long range shooting που παραλίγο να γκρεμίσουμε τον Θεό από την θέση του πήραμε 12 πουλάκια μαζί με το φιλαράκι αλλά δυστυχώς μόνο 5 στο χέρι...Η συνέχεια αύριο!!!

Σήμερα εκανε το πρώτο καλο μπασιματακι στα ορεινα της κεντρικης Εύβοιας, μόλις μιλησα στο τηλ με το φιλαράκι μου. 9 πουλάκια, τα 8 στο χερι. Πρώτη τουφεκιά στις 9.20! κράτησε καμία ωρα το πέρασμα, πολλοι οι κυνηγοί

Καπανδρίτι οχι πολλα πράγματα...6-6.45 ακουγες πολλα τσικ τσικ! Μετα αισθητή μειωση...4 πουλακια και δυστυχως μονο μονο το ενα στο βρεθηκε! Κριμα αλλα περιεργο το σημείο με μπόλικο χορταρι και ρεματια. Η υγρασια ηταν υψηλη, 4 ωρες στο χορταρι και τις 4 μουσκεμα τα lowa! Ακομα ενα τεστ στεγανοτητας που περασαν με επιτυχια!

Καλημέρα από ΒΑ Αττική.
Συνεχίστηκε και σήμερα το μπάσιμο, τουλάχιστον στο μέρος που ήμουν. Αρκετοί κυνηγοί και αρκετά πουλιά αλλά πολύ ψηλά. Μέχρι τις 9.30 εμπαιναν με σταθερό ρυθμό. Σήμερα έπαιξαν και αρκετές φάσες. Τα κουνούπια σήμερα πιο αγριεμένα, ούτε το AUTAN δεν τα σταμάταγε.
Βλεπουμε ακομα μια φορα οτι σε κοντινες περιοχες (Καπανδρίτι ειπα εγω, ΒΑ Αττικη εσυ), υπηρχε αρκετα μεγαλη διαφορα! Στα highlights περασμα απο 3 περιστερια το ενα καταλευκο και ο διπλανος να φωνάζει φασσες φασσες!

Βλεπουμε ακομα μια φορα οτι σε κοντινες περιοχες (Καπανδρίτι ειπα εγω, ΒΑ Αττικη εσυ), υπηρχε αρκετα μεγαλη διαφορα! Στα highlights περασμα απο 3 περιστερια το ενα καταλευκο και ο διπλανος να φωνάζει φασσες φασσες!
Το έχω γράψει και παλιότερα, σε καρτέρια που είναι 1χλμ από τη θάλασσα ζήτημα να είδαν 30-40 πουλιά σήμερα, στα καρτέρια που είναι παραλιακά τα πουλιά έμπαιναν με σταθερό ρυθμό. Δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί, πάντως αυτό συμβαίνει.

Δεν ξέρω τι λέτε αλλά εδώ από τις 07:30 μέχρι τις 8:45 τα πουλιά πέρναγαν ασταμάτητα, σε όλα τα ύψη με πολλές ευκαιρίες για τουφεκιές. Όσα κουτιά και να είχες τα έριχνες. Μετά αραίωσαν αλλά συνέχισαν να περνάνε. Για φάσσες που ήμουν είδα κάμποσες και ο πατέρας έκανε σεφτέ με την πρώτη για φέτος.

Δεν ξέρω τι λέτε αλλά εδώ από τις 07:30 μέχρι τις 8:45 τα πουλιά πέρναγαν ασταμάτητα, σε όλα τα ύψη με πολλές ευκαιρίες για τουφεκιές. Όσα κουτιά και να είχες τα έριχνες. Μετά αραίωσαν αλλά συνέχισαν να περνάνε. Για φάσσες που ήμουν είδα κάμποσες και ο πατέρας έκανε σεφτέ με την πρώτη για φέτος.

Άλεξ κυνηγούσες φάσες και έβλεπες να μπαίνουν συνέχεια τσίχλες;

Εκανα σημερα τις 2 πρωτες αλλα πηραμε μονο τη μια. Η αλλη επεσε σε διπλανο μποστανι φρεσκοφυτεμενο, την εβλεπα αλλα δεν μπηκα. Περιμενα μηπως ερθει ο ιδιοκτητης αλλα δεν. Πουλια οχι πολλα, παλι ψηλα και παλι σχεδον ολα αγριεμενα

Με τον Νικόλα σήμερα βολτουλα θεαματικές τουφεκιες άνω των 45μ από την γριά auto 5 και την 930

Δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο απο μπασιματιαρικα αλλά πέρασε η ώρα ευχαριστα

Η γριά κότα έχει το ζουμί...;)

Ηπια και γω, σήμερα, το καφεδάκι μου στο καρτέρι...
Ο καιρός καθαρός ιδανικός για μπάσιμο...αλλά...τα πουλιά έμπαιναν αραιά και που, κοπαδιαστά και σε ύψος που τα έβλεπες σαν μύγες...
Μέχρι της 09:00 είχα πάρει 2 κιχλίτσες, από κάτι λίγα πουλιά που ήταν πιασμένα από προηγούμενες μέρες και μόλις ανέβηκε ο ήλιος ανέμισαν και ένα ντόπιο κότσυφα που, αν και δεν τα ντουφεκάω αυτή την εποχή, πέρασε προκλητικά μπροστά μου...
Από τις 09:00 εως της 09:30, κάτι λίγα που πέρασαν χαμήλωσαν κάπως και πήρα άλλες 2 κίχλες και ένα ταξιδιάρη κότσυφα που ακολουθούσε μια τετραδα κιχλες...
Αν έμενα μπορεί να έπαιρνα κανα-δυο ακόμα...αλλά ρε παιδιά...να κυνηγάω κίχλες με κοντομάνικο και φουλ μύγα, με ξενερώνει ρε γαμώτο...ούτε τρυγόνια να περίμενα...

εδώ το καρτερακι μου
20181019-100223.jpg

Το κυνηγετικό μου σκαμπό...άνετο και ξεκούραστο (δε χρειάζεται να το κουβαλάς στο καρτέρι....sarcastic.)
20181020-102056.jpg

Ο ταξιδιάρης κότσυφας...
20181020-095954.jpg

Μες στις 08:45, έκαναν το σουλάτσο τους και 3 γαλάζια κορίτσια, 25 μετρά ήταν δεν ήταν σε ύψος, αλλά καμιά 80αρια μετρά από κει που καθόμουν...
Είπαμε...όμορφα κορίτσια αλλά καργ#$%λακια....sarcastic.

Πάντως για 20 Οκτωβρίου...περίμενα περισσότερα πράγματα...

Καλησπέρα από Πρεβεζα...πολύ ωραία ήταν σήμερα όχι κ τόσο μεγαλο το μπασιμο απλώς υπήρχε ένα ενδιαφέρον μέχρι τις 10+30 περιπου..18 τσίχλες μαζί μου κ περιπου εκεί κ οι αλλοι 2 της παρεας... φυσίγγια αποκλειστικα 28γρ.....Οσκαρ sporting k μητσακος extra light εξαιρετικα κ τα 2.. τσοκ anaconda mid range που γαζωνε κοντα μακριά...
PwQpfya.jpg
.Τώρα εχέι ξεκουραση διότι ταξιδέψαμε βραδυ κ το βράδυ έχουμε μια "δουλίτσα" με τον @χρηστος vinci στην "Τρελή γαρίδα":)

Καλησπέρα από Πρεβεζα...πολύ ωραία ήταν σήμερα όχι κ τόσο μεγαλο το μπασιμο απλώς υπήρχε ένα ενδιαφέρον μέχρι τις 10+30 περιπου..18 τσίχλες μαζί μου κ περιπου εκεί κ οι αλλοι 2 της παρεας... φυσίγγια αποκλειστικα 28γρ.....Οσκαρ sporting k μητσακος extra light εξαιρετικα κ τα 2.. τσοκ anaconda mid range που γαζωνε κοντα μακριά...
PwQpfya.jpg
.Τώρα εχέι ξεκουραση διότι ταξιδέψαμε βραδυ κ το βράδυ έχουμε μια "δουλίτσα" με τον @χρηστος vinci στην "Τρελή γαρίδα":)
Ωραίος ο παίχτης!

PwQpfya.jpg

Ωραίος Τζίμη...τη γέμισες την πουλιάστρα!!!

Status
Not open for further replies.
Back