Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Νομίζω ότι η δυσκολία να τις βρεις και η σπανιότητα τους σε σχεση με τα τσιχλοκοτσιφα, τις κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακες και πιο ποθητες στα μάτια μας.
Εγώ προσωπικά έχω αχτι τις γερακοτσιχλες γιατί στην ζωή μου έχει τύχει να καρπωθω μόνο 3.Τσαρτσαρες έχει αρκετές ντοπιαρες πάνω στα μέρη μου και έχει χτυπήσει αρκετες...βέβαια και αυτές ενώ τις ακους να είναι πάνω στα πεύκα και σε απόσταση 50 μέτρων από εσενα, δεν σου κάνουν και πολύ εύκολα την χάρη να σηκωθούν και να πεταξουν.Απλα κάθεσαι και ακούς με τις ώρες το τσσρρ τσσρρ και περιμένεις πότε θα κάνουν το "λάθος".
.well done. (Τρελαίνομαι για πάρτυ τους...!!!)

• Like
Reactions: DrV
Παιδια απο οτι καταλαβαινω ενα δειλο ξεκινημα εγινε κ στην Αττικη! Διαβαζω καποια ποστ να μιλουν για απογευματινες εξορμησεις τωρα στα μπασιματα, κυριως απο τον Νικολαος Ρεντιφης..αφορουν πιασμενα πουλια πιστεύετε ή καποιου ειδους μπασιματα? Νικολαος Ρεντιφης απο οτι εχουμε καταλαβει και εχεις αναφερει νομιζω εισαι φυσικα εκτος Αττικης, πιστευεις οτι εχει νοημα καποιος να δοκιμασει απογευμα στην Αττικη? Και αν ναι σε ορεινό η παραλιακο μερος?

Να σημειώσω πως και εμένα μου έγινε έλεγχος σήμερα το πρωί και για άδεια αλλά και για τρισφαιρη...ευγενεστατοι οι άνθρωποι!
Μιας και αναφέρεται το θεμα θηροφυλακη...το ΣΚ που μας περασε σε ελεγχο θηροφυλακα στο Καπανδριτι παιχτηκε μια ψιλομανουρα, γιατι ο κυνηγός προτιμησε να μην δωσει στον θηροφυλακα το οπλο στα χερια, και να του δειξει αυτος ποσα φυσιγγια παιρνει το οπλο βαζοντας και βγαζοντας κτλ....ο αλλος πήγε να του κρατησει την αδεια θηρας (αυθαίρετα κατ εμέ) μανουρα ιστοριες και τελικα δεν εγινε τπτ! Τελικα τι προβλέπεται ρε παιδια?

Μιας και αναφέρεται το θεμα θηροφυλακη...το ΣΚ που μας περασε σε ελεγχο θηροφυλακα στο Καπανδριτι παιχτηκε μια ψιλομανουρα, γιατι ο κυνηγός προτιμησε να μην δωσει στον θηροφυλακα το οπλο στα χερια, και να του δειξει αυτος ποσα φυσιγγια παιρνει το οπλο βαζοντας και βγαζοντας κτλ....ο αλλος πήγε να του κρατησει την αδεια θηρας (αυθαίρετα κατ εμέ) μανουρα ιστοριες και τελικα δεν εγινε τπτ! Τελικα τι προβλέπεται ρε παιδια?
Έχω την εντύπωση πως μόνο αστυνομία έχει το δικαίωμα να πάρει το οπλο για έλεγχο. Με τη θηροφυλακη ο έλεγχος του οπλου γίνεται στα χέρια μας και ο έλεγχος της τσάντας μπροστά μας. Και βέβαια δεν είχε δικαίωμα να του κρατήσει την άδεια θήρας χωρίς να έχει παρανομησει.

Έχω την εντύπωση πως μόνο αστυνομία έχει το δικαίωμα να πάρει το οπλο για έλεγχο. Με τη θηροφυλακη ο έλεγχος του οπλου γίνεται στα χέρια μας και ο έλεγχος της τσάντας μπροστά μας. Και βέβαια δεν είχε δικαίωμα να του κρατήσει την άδεια θήρας χωρίς να έχει παρανομησει.
Το οτι τελικα δεν εγινε τπτ, με κανει να πιστευω οτι δε μπορουσε να γινει κ τιποτα παρολες τις απειλες για μηνύσεις! Τετοιου ειδους παλικαρισμοι τυπου σεριφης του βουνού, καλο είναι να περιοριστουν ομως! Παντως για να λεμε και το σωστό τα συγκεκριμένα άτομα εχουν κανει κ σε εμενα ελεγχο, χωρις κανενα προβλημα και παρεκτροπές! Πιθανον να ειχε γινει κ κατι αλλο...

Και...
Σσσσσσσσσσστ...
τα μπασιματιαρικα κοτσύφια!
Τα κοπαδακια από κοτσύφια στα μπασίματα με αυτόν τον χαρακτηριστικό ήχο είναι σκέτη απόλαυση...
Το μόνο κακό είναι ότι συνήθως σηματοδοτούν και την λήξη των μπασιμάτων.

Από την στιγμή που σου έχει δείξει την ταυτότητα του και έχεις βεβαιωθεί ότι είναι θηροφυλακας γιατί να μην του δώσεις το όπλο?
Και αμα κανει καμμια μαλακια και ειναι ασχετος τι θα πεις μετα?!!! Το οπλο ειναι στο ονομα σου ,μονο αστυνομια για αυτο βγαινει και το δελτιο εκει,μονο τον ελενχγο για τρισφαιρι και απο τα δικα σου χερια αυστηρα,ρωτα και την αστυνομια.

Πολυ σωστα

Έγινε σεφτές σήμερα, νότια Βοιωτία. Έπρεπε να έχω άλλες 3 αλλά ήμουν "στημένος" για extreme long range και με ξεβράκωσαν.....:D
Τις περίμενα ψηλά και μου ήρθαν στα 15 μέτρα :eek:
Πίσω έχει η αχλαδα την ουρά....;)
img upload

Άντε καλή αρχή. Καλύτερα που δεν τις πήρες τις κοντινές γτ θα τις είχες κάνει κιμά.

Γιατι η αδεια κατοχής και οτι συνεπάγεται οπλοχρησία και οπλοκατοχή ειναι θέματα που αφορούν την αστυνομία και μονο την αστυνομία. Ειναι σαν να σε σταματήσει εφοριακός στο δρομο και να σου ζητάει αδεια και δίπλωμα οδήγησης. Επισης ο θηροφύλακας και καθε ελεγκτικό όργανο οφείλει κατα τον ελεγχο να ειναι εφοδιασμένο με υπηρεσιακή ταυτότητα και ευγένεια........κατι το οποίο ισχύει και για τον ελεγχόμενο.

Από την στιγμή που σου έχει δείξει την ταυτότητα του και έχεις βεβαιωθεί ότι είναι θηροφυλακας γιατί να μην του δώσεις το όπλο?
Επειδή ειναι θηροφύλακας δεν σημαινει ότι ειναι και ελεγκτικός μηχανισμός για το όπλο σου...
Δεν είναι στην δικαιοδοσία τους, μόνο ο πρόεδρος της θηροφυλακής είναι ελεγκτικός μηχανισμός γιαυτό και πάντα ο πρόεδρος υπογράφει και επιβεβαιώνει τις ποινές- μηνύσεις.
Όπως για παράδειγμα αν εγώ στο αυτοκίνητό μου αλλάξω μηχανή και δεν το δηλώσω υπουργείο δεν μπορεί αστυνομία η τροχαία να μου δώσει κλήση (αν με σταματησει και το δει) παρά μόνο από ελεγκτή ΚΤΕΟ.

Άντε καλή αρχή. Καλύτερα που δεν τις πήρες τις κοντινές γτ θα τις είχες κάνει κιμά.
Αν και το ξέρω το μέρος, περνάνε σε χαμηλό και μέτριο ύψος, με κέρδισε ο ενθουσιασμός να δοκιμάσω τα νέα μου "φίδια".
Θα επανέλθω με 4* στο συγκεκριμένο μέρος :)

Έγινε σεφτές σήμερα, νότια Βοιωτία. Έπρεπε να έχω άλλες 3 αλλά ήμουν "στημένος" για extreme long range και με ξεβράκωσαν.....:D
img upload
Καλή αρχή Γιώργο,εν μερει και εγώ έτσι την πάτησα σημερα:D:D

img upload
Αντε καλη αρχη κι ας επεσε ξεβρακωμα....yel.

img upload
Καλή αρχή...Άντε και στα δικά μας...

Σύντροφοι!
Πρέπει να συνεργαζόμαστε με τους θηροφύλακες....πάντα η ευγένεια....φέρνει ευγένεια! Επίσης...από τον Θηροφύλακα...έχουμε μόνο να μάθουμε! Είναι στο βουνό για έμας!! Κανένας δεν θα το παίξει "σερίφης του δάσους" αν έχει απέναντι του ένα συνεργάσιμο και ευγενικό άτομο.
Ο έλεγχος του όπλου πρέπει να γίνεται με το όπλο στα χέρια του ιδιοκτήτη του.
Μου έχει γίνει έλεγχος 2 φορές για την αποθήκη φυσιγγίων...και είχα το όπλο στα χέρια μου. Ξαναγέμισα το ήδη άδειο όπλο μπροστά τους.
Γενικά....όταν πλησιάζουμε άλλον κυνηγό...ή μας πλησιάζει Θηροφύλακας....Αδειάζουμε το όπλο μας...ή σπάμε το δίκανο.
Πραγματικά χαίρομαι όσους το κάνουν!...αλλά δυστηχώς είναι λίγοι!!

Status
Not open for further replies.
Back