Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σύντροφοι!
Πρέπει να συνεργαζόμαστε με τους θηροφύλακες....πάντα η ευγένεια....φέρνει ευγένεια! Επίσης...από τον Θηροφύλακα...έχουμε μόνο να μάθουμε! Είναι στο βουνό για έμας!! Κανένας δεν θα το παίξει "σερίφης του δάσους" αν έχει απέναντι του ένα συνεργάσιμο και ευγενικό άτομο.
Ο έλεγχος του όπλου πρέπει να γίνεται με το όπλο στα χέρια του ιδιοκτήτη του.
Μου έχει γίνει έλεγχος 2 φορές για την αποθήκη φυσιγγίων...και είχα το όπλο στα χέρια μου. Ξαναγέμισα το ήδη άδειο όπλο μπροστά τους.
Γενικά....όταν πλησιάζουμε άλλον κυνηγό...ή μας πλησιάζει Θηροφύλακας....Αδειάζουμε το όπλο μας...ή σπάμε το δίκανο.
Πραγματικά χαίρομαι όσους το κάνουν!...αλλά δυστηχώς είναι λίγοι!!
Πως να συνεργαστεις οταν γνωριζεις οτι καποιοι τους δινουν μεροκαματο γερο μαλιστα για καθε οπλο που κατασχουν???? Περιμενουν μαλιστα να πεσει καμια τσιχλα στο απαγορευμενο λογο φωτιας και αν πας να την μαζεψεις την πατησες!!!! Κατι εχει ακουστει για οπλο και 100ρικο!!!! Εγω απο παλαιοτερη προσωπικη εμπειρια δεν τους εμπιστευομαι καθολου!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Παιδια απο οτι καταλαβαινω ενα δειλο ξεκινημα εγινε κ στην Αττικη! Διαβαζω καποια ποστ να μιλουν για απογευματινες εξορμησεις τωρα στα μπασιματα, κυριως απο τον Νικολαος Ρεντιφης..αφορουν πιασμενα πουλια πιστεύετε ή καποιου ειδους μπασιματα? Νικολαος Ρεντιφης απο οτι εχουμε καταλαβει και εχεις αναφερει νομιζω εισαι φυσικα εκτος Αττικης, πιστευεις οτι εχει νοημα καποιος να δοκιμασει απογευμα στην Αττικη? Και αν ναι σε ορεινό η παραλιακο μερος?

Κοίτα Στέφανε, νομίζω ότι δεν αξίζει το απογευματινό καρτέρι ακόμη, ειδικά εφέτος που τα τσιχλάκια δεν έχουν μπει καλά - καλά ακόμα...! Μάλλον θα πρέπει κανείς να περιμένει να ολοκληρωθούν τα μπασίματα για να γεμίσει ο τόπος πουλιά (εάν γεμίσει), και ύστερα να ξεκινήσει τα απογευματινά του... Επίσης, εγώ πηγαίνω από τώρα στο απογευματινό για να "σκοτώσω" και την ώρα μου και να πάρω και τον αέρα μου (πέρα από την κάρπωση), καθότι το καρτέρι από το σπίτι μου απέχει μόλις 5 λεπτά...! Είναι κι αυτός ένας λόγος... Τώρα, να ξεκινήσει κάποιος, να κάνει μία ώρα πήγαινε - έλα δρόμο για να βαρέσει 2 πουλάκια, μάλλον δεν αξίζει...!

Στο σημερινό απογεματινό μου για παράδειγμα, πέρασαν 3 "μαύρες" στο προχωρημένο σούρουπο, απ' τις οποίες ντουφέκισα και κράτησα τις 2...

Υ.Γ.: Έχουν υπάρξει όμως και χρονιές, που από 15 - 20 Οκτώβρη και ύστερα, τα απογευματινά μού έδιναν μια ικανοποιητική κάρπωση για τόσο κοντά και καθημερινά που πήγαινα...! Είναι αναλόγως τις χρονιές...

Last edited:
Σήμερα το πρωί ήταν σαφώς καλύτερα απ' τις προηγούμενες ημέρες, όσον αφορά στην κινητικότητα των κιχλών...! Ήταν ένα μέτριο μπασιματάκι και γινόταν παιχνίδι...!
Εγώ είχα το νου μου στις φάσσες, αλλά εάν ντουφέκαγα τσιχλίτσες, 7 - 8 θα τις είχα...! Τελικά δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό και πήρα 3, έτσι, για τον μεζέ...!

Σήμερα το πρωί ήταν σαφώς καλύτερα απ' τις προηγούμενες ημέρες, όσον αφορά στην κινητικότητα των κιχλών...! Ήταν ένα μέτριο μπασιματάκι και γινόταν παιχνίδι...!
Εγώ είχα το νου μου στις φάσσες, αλλά εάν ντουφέκαγα τσιχλίτσες, 7 - 8 θα τις είχα...! Τελικά δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό και πήρα 3, έτσι, για τον μεζέ...!
Βαρα Νικολαε.....

Κοίτα Στέφανε, νομίζω ότι δεν αξίζει το απογευματινό καρτέρι ακόμη, ειδικά εφέτος που τα τσιχλάκια δεν έχουν μπει καλά - καλά ακόμα...! Μάλλον θα πρέπει κανείς να περιμένει να ολοκληρωθούν τα μπασίματα για να γεμίσει ο τόπος πουλιά (εάν γεμίσει), και ύστερα να ξεκινήσει τα απογευματινά του... Επίσης, εγώ πηγαίνω από τώρα στο απογευματινό για να "σκοτώσω" και την ώρα μου και να πάρω και τον αέρα μου (πέρα από την κάρπωση), καθότι το καρτέρι από το σπίτι μου απέχει μόλις 5 λεπτά...! Είναι κι αυτός ένας λόγος... Τώρα, να ξεκινήσει κάποιος, να κάνει μία ώρα πήγαινε - έλα δρόμο για να βαρέσει 2 πουλάκια, μάλλον δεν αξίζει...!

Στο σημερινό απογεματινό μου για παράδειγμα, πέρασαν 3 "μαύρες" στο προχωρημένο σούρουπο, απ' τις οποίες ντουφέκισα και κράτησα τις 2...

Υ.Γ.: Έχουν υπάρξει όμως και χρονιές, που από 15 - 20 Οκτώβρη και ύστερα, τα απογευματινά μου έδιναν μια ικανοποιητική κάρπωση για τόσο κοντά και καθημερινά που πήγαινα...! Είναι αναλόγως τις χρονιές...
Η αληθεια ειναι οτι και εγω στην θεση Νικολα αν ειχα τοσο κοντα τον κυνηγοτοπο απο το σπιτι μου
σε καθημερινη βαση θα ημουν για κυνηγι απο το να καθομαι και να χαζευω στο χαζοκουτι τις Μογγολικες σαπουνοπερες
Δυστηχως η ποιο κοντινη εξορμηση στοιχιζει γυρω στα 20 ευρωπαικα οποτε 1 -2 φορες την εβδομαδα και αυτες με το ζορι
Για το θεμα της Θηροφυλακης τους σεβομαι τους στηριζω θελω την υπαρξη τους στην υπαιθρο αλλα μεχρι εκει
Τον οπλισμο μου δεν τον αγγιζει ουτε κονοπς οτι μου ζητησουν ειμαι στην διαθεση τους σε περιπτωση ελενχου
αλλα δεν τους τον παραχωρω ουτε για αστειο

Last edited:
Νικολαε, αν επιτρέπεται από ποια περιοχή είσαι? Βοιωτία μήπως ?

Μιας και αναφέρεται το θεμα θηροφυλακη...το ΣΚ που μας περασε σε ελεγχο θηροφυλακα στο Καπανδριτι παιχτηκε μια ψιλομανουρα, γιατι ο κυνηγός προτιμησε να μην δωσει στον θηροφυλακα το οπλο στα χερια, και να του δειξει αυτος ποσα φυσιγγια παιρνει το οπλο βαζοντας και βγαζοντας κτλ....ο αλλος πήγε να του κρατησει την αδεια θηρας (αυθαίρετα κατ εμέ) μανουρα ιστοριες και τελικα δεν εγινε τπτ! Τελικα τι προβλέπεται ρε παιδια?
Εχει δίκιο ο κυνηγός, αλλα και ο Θυροφυλακας θα έπρεπε να ακολουθήσει το τυπικό του ελέγχου. Υπάρχει χάος στο θέμα ενημέρωσης σχετικά με της αρμοδιότητες της Θυροφυλακης. Το ενενήντα της εκατο του κυνηγετικού κόσμου δεν γνωρίζει τη ακριβώς μπορεί να κανει η Θυροφυλακη. Αν η θυροφηλακη εφαρμόσει στο 100 της 100 της αρμοδιότητες που εχει η δημόσιοι δασοφύλακες θα πάνε περίπατο.
Και φυσικά πόλοι θηροφύλακες δεν γνωρίζουν. Και πόλοι απο αυτούς δεν γνωρίζουν τον ψυχισμό τον κυνηγων.

Μιας και αναφέρεται το θεμα θηροφυλακη...το ΣΚ που μας περασε σε ελεγχο θηροφυλακα στο Καπανδριτι παιχτηκε μια ψιλομανουρα, γιατι ο κυνηγός προτιμησε να μην δωσει στον θηροφυλακα το οπλο στα χερια, και να του δειξει αυτος ποσα φυσιγγια παιρνει το οπλο βαζοντας και βγαζοντας κτλ....ο αλλος πήγε να του κρατησει την αδεια θηρας (αυθαίρετα κατ εμέ) μανουρα ιστοριες και τελικα δεν εγινε τπτ! Τελικα τι προβλέπεται ρε παιδια?
Είναι στον άνθρωπο ,αν νιώθει Ringo ο θηροφύλακας θα τσακωθείς σίγουρα. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι όπλο δεν δίνεις και με τα δικά σου τα χεράκια κανεις το αφόπλισε-όπλισε
Εμένα πέρυσι ας πούμε σε έλεγχο στην Αυλίδα , ήταν ευγενέστατοι ,μου ζήτησαν την άδεια ,μου είπαν να αδειάσω και να ξανά γεμίσω το όπλο για να δουν την αποθήκη και τέλος με ρώτησαν αν μπορούν να κοιτάξουν τον σάκο θηραμάτων του γιλέκου μου.

Έγινε σεφτές σήμερα, νότια Βοιωτία. Έπρεπε να έχω άλλες 3 αλλά ήμουν "στημένος" για extreme long range και με ξεβράκωσαν.....:D
Τις περίμενα ψηλά και μου ήρθαν στα 15 μέτρα :eek:
Πίσω έχει η αχλαδα την ουρά....;)
img upload
Γιώργο, καλη αρχή....

Εγώ δεν ξέρω εάν σήμερα μπαίνουν η όχι πάντως Καπανδρίτι και γύρω περιοχές η απόλυτη νεκρα ,κάτι λίγα τουφεκια έπαιξαν προς Καλέντζι Μικροχώρι πλευρά αλλά και πάλι λίγα πράγματα ,ξαναλέω Αττική πλευρά Καπανδρίτι και γύρω περιοχές νεκρα

Status
Not open for further replies.
Back