Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αλλη μια βολτα σημερα, λιγότερα απο χθές τα πουλια, οταν εφτασα ηταν μερικα πιασμένα και ως τις 8 παρα δεν ειχε κίνηση, κατα τις 8 αρχίσαν να περνάνε και αυτό ως τις 8μιση,τουφέκισα 4 και τις κράτισα, μετα μονο κατι τσόνια...Ειδα και μερικές γαλάζιες αλλα ειναι για το αλλο τόπικ..
Στο αυτοκίνητο οταν τα μάζευα έσκασε μύτη και η θηροφυλακη για έλεγχο όπως πρέπει και μου πήραν και μερικές φτερούγες απ τις τσίχλες.

Να σημειώσω πως και εμένα μου έγινε έλεγχος σήμερα το πρωί και για άδεια αλλά και για τρισφαιρη...ευγενεστατοι οι άνθρωποι!
Και στα μπαρμπακια καναν ηλια ελενγχο σημερα ,επεσε μια τσιχλα πανω στο τζιπακι και τον ειδε .sarcastic.αλλιως δεν φαινοταν μεσα στης κουμαριες

Και στα μπαρμπακια καναν ηλια ελενγχο σημερα ,επεσε μια τσιχλα πανω στο τζιπακι και τον ειδε .sarcastic.αλλιως δεν φαινοταν μεσα στης κουμαριες
.sarcastic..sarcastic..sarcastic. Εμένα ήρθαν σχετικά νωρίς και του λέω κανόνισε να περάσει καμία φασσα και εγώ να πηγαίνω στο αμάξι,Σιγά ρε μου λέει Φάσσα τέτοια ώρα??.sarcastic..sarcastic.

Εδώ κάτω σε εμάς ελάχιστοι κυνηγούν την τσίχλα πριν του αγ.δημητριου .όλοι λένε τα πουλιά μπαίνουν από τότε και μετά άντε 22/23 του μήνα .Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπαίνουν νωρίτερα
Εγώ πάω 20 χρόνια τώρα (με άδεια,δεν λέω για πιο πριν) από 2 εως 5 του μήνα ,
Υπήρχαν χρονιές που εμεναα από φυσίγγια και δεν υπήρχε άλλο ντουφέκι όσο άκουγε το αυτί σου ,(πολλές φορές αυτό)
ΤΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 10 ΕΩς 14 ...ΕΝΑ 18 ΕΩς 22... ΕΝΑ 25 ΕΩς 29 ...ΕΝΑ 2 ΕΩς 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ .......Υπάρχουν χρονιές που έγιναν όλα αυτά ..υπάρχουν χρονιες που έγινε ένα μόνο (28 και μετά)..Η και κανένα ουσιαστικό...
Τα περάσματα κρατάνε 3 έως 4 μέρες με αύξουσα/φθινουσα πορεία (λίγες πολλές πολλες λίγες ) και τις ενδιάμεσες μέρες δεν πετάει τίποτα....Πέρυσι για παράδειγμα πέρασμα δεν έκανε ..Είχε από της 13 έως της 28 κάθε μέρα από λίγες..5 ΕΩς 15 η καρπωση ....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ .ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΥΞΩΜΕΙΩΣΗ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ...
Για να το κλείσουμε εδω,ηδη έχει χαθεί το πρώτο 15θημερο χωρίς κάτι σημαντικό .
Όλα τα υπόλοιπα είναι να χαμέ να λεγαμε
Υ.Γ. Τα περάσματα δεν έχουν να κάνουν με την παρουσία των θηραμάτων των χειμώνα .Έχουν όμως να κάνουν με τα επιστροφια ,και εμείς εδώ επειδή μας πιάνουν καλά είναι δεδομένο ότι καλά Μπασιματα σημαίνει καλά επιστροφια από τέλος Ιανουαρίου...Άσχημα Μπασιματα σημαίνει τα ίδια πουλιά όλο τον χειμώνα....
Αυτά

Εδώ κάτω σε εμάς ελάχιστοι κυνηγούν την τσίχλα πριν του αγ.δημητριου .όλοι λένε τα πουλιά μπαίνουν από τότε και μετά άντε 22/23 του μήνα .Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπαίνουν νωρίτερα
Εγώ πάω 20 χρόνια τώρα (με άδεια,δεν λέω για πιο πριν) από 2 εως 5 του μήνα ,
Υπήρχαν χρονιές που εμεναα από φυσίγγια και δεν υπήρχε άλλο ντουφέκι όσο άκουγε το αυτί σου ,(πολλές φορές αυτό)
ΤΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 10 ΕΩς 14 ...ΕΝΑ 18 ΕΩς 22... ΕΝΑ 25 ΕΩς 29 ...ΕΝΑ 2 ΕΩς 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ .......Υπάρχουν χρονιές που έγιναν όλα αυτά ..υπάρχουν χρονιες που έγινε ένα μόνο (28 και μετά)..Η και κανένα ουσιαστικό...
Τα περάσματα κρατάνε 3 έως 4 μέρες με αύξουσα/φθινουσα πορεία (λίγες πολλές πολλες λίγες ) και τις ενδιάμεσες μέρες δεν πετάει τίποτα....Πέρυσι για παράδειγμα πέρασμα δεν έκανε ..Είχε από της 13 έως της 28 κάθε μέρα από λίγες..5 ΕΩς 15 η καρπωση ....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ .ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΥΞΩΜΕΙΩΣΗ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ...
Για να το κλείσουμε εδω,ηδη έχει χαθεί το πρώτο 15θημερο χωρίς κάτι σημαντικό .
Όλα τα υπόλοιπα είναι να χαμέ να λεγαμε
Υ.Γ. Τα περάσματα δεν έχουν να κάνουν με την παρουσία των θηραμάτων των χειμώνα .Έχουν όμως να κάνουν με τα επιστροφια ,και εμείς εδώ επειδή μας πιάνουν καλά είναι δεδομένο ότι καλά Μπασιματα σημαίνει καλά επιστροφια από τέλος Ιανουαρίου...Άσχημα Μπασιματα σημαίνει τα ίδια πουλιά όλο τον χειμώνα....
Αυτά
Περί αύριο θα παίξει πολύ δυνατό πέρασμα,άρα έστω και λίγο καθυστερημένα στο πρώτο 15νθημερο,θα γίνει το ένα από τα δύο καλά Μπάσιματα του Οκτώβρη και σίγουρα θα γίνει και ένα καλό +-2 μέρες από την 28η!

Περί αύριο θα παίξει πολύ δυνατό πέρασμα,άρα έστω και λίγο καθυστερημένα στο πρώτο 15νθημερο,θα γίνει το ένα από τα δύο καλά Μπάσιματα του Οκτώβρη και σίγουρα θα γίνει και ένα καλό +-2 μέρες από την 28η!

Εγώ φίλε το περιμένω Σ.Κ.Δ

Με αυτό που είδα σήμερα...σε εμάς τουλάχιστον πιστεύω αύριο...στην χειρότερη μεθαύριο,αλλά άμα έπρεπε να ποντάρω θα έλεγα αύριο!
To σε μας που αναφερεις παει στην Αττικη που βλεπω στην υπογραφη σου η στην Ηπειρο που κυνηγας τωρα?

To σε μας που αναφερεις παει στην Αττικη που βλεπω στην υπογραφη σου η στην Ηπειρο που κυνηγας τωρα?
Σταύρο αν έχεις διαβάσει το θέμα από την αρχή έχω αναφέρει πως κυνηγάω από το Σάββατο που μας πέρασε στην Άρτα!Πιο συγκεκριμένα στα ημιορεινά της!Δεν το αναφέρω σε κάθε μου ποστ για αυτό τον λόγο.Μεχρι και τέλος Οκτωβρίου ότι αναφορές κάνω για κυνήγι θα αφορούν την Άρτα!:)

Σταύρο αν έχεις διαβάσει το θέμα από την αρχή έχω αναφέρει πως κυνηγάω από το Σάββατο που μας πέρασε στην Άρτα!Πιο συγκεκριμένα στα ημιορεινά της!Δεν το αναφέρω σε κάθε μου ποστ για αυτό τον λόγο.Μεχρι και τέλος Οκτωβρίου ότι αναφορές κάνω για κυνήγι θα αφορούν την Άρτα!:)
Σε ευχαριστω πολυ Ηλια για τη διευκρινηση

Τι όμορφες οι ρουφιανες !!!! Η μια με την αγριοφρυδαρα της και τα ωραία χρώματα της και άλλη με τον επιβλητικό της όγκο και την αρχοντιά της. Είναι απ τα είδη που όταν το καρπώνεσαι γεμίζεις.
Τουλάχιστον στα δικά μου γούστα ,μπορεί για κάποιον άλλο να φαντάζει σαν κοινή τσίχλα
Νομίζω ότι η δυσκολία να τις βρεις και η σπανιότητα τους σε σχεση με τα τσιχλοκοτσιφα, τις κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακες και πιο ποθητες στα μάτια μας.
Εγώ προσωπικά έχω αχτι τις γερακοτσιχλες γιατί στην ζωή μου έχει τύχει να καρπωθω μόνο 3.Τσαρτσαρες έχει αρκετές ντοπιαρες πάνω στα μέρη μου και έχει χτυπήσει αρκετες...βέβαια και αυτές ενώ τις ακους να είναι πάνω στα πεύκα και σε απόσταση 50 μέτρων από εσενα, δεν σου κάνουν και πολύ εύκολα την χάρη να σηκωθούν και να πεταξουν.Απλα κάθεσαι και ακούς με τις ώρες το τσσρρ τσσρρ και περιμένεις πότε θα κάνουν το "λάθος".
Υ.γ τις έχω τόσο άχτι είχα πάρει και τηλ τον Χριστογιαννη να μου στειλει το dvd που είχε γύρισει με "κυνήγι δεντροτσιχλων-γερακοτσιχλων".

Ρε Στέφανε ,εγω θυμάμαι παλιά τα κοτσύφια τον χειμώνα τις πολύ κρύες μέρες ,η με χιόνι , στο απογευματινό ανέβασμα τους για κούρνια σφύριζαν συνέχεια.Αυτό το πράμα έχω να το δω πολλά χρόνια τώρα .
Μήπως δεν τα ακούς και αυτα;.yel.
Στα μπασιματα σφυρίζουν. Αρκετές φορές τα ακούω και στα απογευματινά.

Λέτε να μην είχα πάει εκείνη την μέρα?? Μάλλον όχι!! :(
Εκτός αν είχα πάει και έφυγα...γιατί συνήθως 09:00 τα μαζεύω...έχει δεν έχει πουλιά!
Πάντως ο ένας λέει έκανε όριο μέχρι τις 8:45...και ο άλλος....έκανε όριο μετά τις 09:00 .my man.
Άντε να δούμε...θα κάνει φέτος!!
Όταν λέω δεν μπορούσα να σταυρώσω πουλί δεν εννοώ ότι δεν είχε, απλά εγώ ήμουν αλλού για αλλού!!!

Τι όμορφες οι ρουφιανες !!!! Η μια με την αγριοφρυδαρα της και τα ωραία χρώματα της και άλλη με τον επιβλητικό της όγκο και την αρχοντιά της. Είναι απ τα είδη που όταν το καρπώνεσαι γεμίζεις.
.well done..congrats. (Περί δενδρότσιχλας και γερακότσιχλας ο λόγος...)

Status
Not open for further replies.
Back