Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δυστυχώς δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα συνάδελφε Νικόλαε κι εξηγώ.περυσι που για μας εδώ η χρονιά ήταν κακή τέτοιες μέρες από τα καρτερια των μπασιματων τα οποία για κακη μου τύχη είναι πάνω από τη δουλειά μου ακριβώς ακούγονταν τουφεκιές.φετος δεν ακούγεται τίποτα.πηγα τη Δευτέρα το πρωί μια βόλτα και το μόνο που πέρασε ήταν 10 μικρά σπουργιτακια μετρημένα.σημειωνω ότι το συγκεκριμένο καρτέρι είναι βορεινό και το πρώτο σημείο που φαίνονται οι μπασιματιαρικες τσίχλες.οποτε προσωπικά είμαι απαισιόδοξος για την επερχόμενη χρονια
Ευριπο στα Χανια παντα αργουν ναρθουν τα τσιχλονια. Τα ξερεις καλυτερα απο μενα. Την καλη χρονια ολοι στην κεντρικη και βορεια Ελλαδα εδιναν πονο και εμεις αρχισαμε μεσα Νοεμβρη μην σου πω τελη Νοεμβρη.
Ολες τις χρονιες θυμαμαι να αρχιζει το παρτι απο τον Νοεμβρη. Την 28η Οκτ που παω παντα εκανε καλο καιρο, μονο το 2013 ειχα σκοτωσει την πρωτη στις 13 Οκτ.
Τι να πω υπομονη..και βλεπουμε....

Δυστυχώς δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα συνάδελφε Νικόλαε κι εξηγώ.περυσι που για μας εδώ η χρονιά ήταν κακή τέτοιες μέρες από τα καρτερια των μπασιματων τα οποία για κακη μου τύχη είναι πάνω από τη δουλειά μου ακριβώς ακούγονταν τουφεκιές.φετος δεν ακούγεται τίποτα.πηγα τη Δευτέρα το πρωί μια βόλτα και το μόνο που πέρασε ήταν 10 μικρά σπουργιτακια μετρημένα.σημειωνω ότι το συγκεκριμένο καρτέρι είναι βορεινό και το πρώτο σημείο που φαίνονται οι μπασιματιαρικες τσίχλες.οποτε προσωπικά είμαι απαισιόδοξος για την επερχόμενη χρονια

Kατσε να τις δουμε πρωτα εμεις και μετα Πελοποννησος και Κρητη.Παντως το ειπα και χθες,τοση υσηχια ειχα χρονια να δω.
Σε καρτερια κοφτηρια και να μην ακουγεται ντουφεκια.Στις 28 του μηνα παραδοσιακα μιλαμε για περασματα φασσας αφου
εχει πεσει το μπιστολιδι στις τσιχλες.Αλλοι μιλανε για μπασιματα τσιχλας στην Αττικη 3-4-5 Νοεμβρη,ποτε μου δεν ειδα κατι τετοιο.
Βλεπω του χρονου να πουλαω κουτες φυσιγγια τσιχλας μισοτιμης στους αισιοδοξους.

Μα πέρυσι ρε παιδιά το δυνατό το μπάσιμο έγινε 27 Οκτώβρη γιατί τέτοια πρεμούρα και απογοήτευση φέτος??!

Γιατί μεσιασε ο Οκτώβρης και δεν την έχουμε δει ούτε ζωγραφιστή...

Μου φαίνεται όλο και πιο απίθανο όσο περνούν οι μερες να εμφανιστούν ξαφνικά και όλες μαζί...

Γιατί μεσιασε ο Οκτώβρης και δεν την έχουμε δει ούτε ζωγραφιστή...

Μου φαίνεται όλο και πιο απίθανο όσο περνούν οι μερες να εμφανιστούν ξαφνικά και όλες μαζί...

Περσυ βαραγανε Αταλαντη-την επομενη Αττικη και την μεθεπομενη Φυχτια-Αργος.Τωρα βλεπουν καποια πουλια
Βορεια αυτες τις μερες και απο Μοδι και κατω μεχρι Κρητη υσηχια,αυτο δεν εγεινε ουτε περσυ που ηταν χαλια
μαυρα τα πραγματα.Δεν γινεται να στοκαρει πουλια βορεια και ξαφνικα να μαυρισει ο ουρανος στην υπολοιπη
Ελλαδα.Δεν πανε τα μπασιματα ετσι παιδια....

Τι όμορφες οι ρουφιανες !!!! Η μια με την αγριοφρυδαρα της και τα ωραία χρώματα της και άλλη με τον επιβλητικό της όγκο και την αρχοντιά της. Είναι απ τα είδη που όταν το καρπώνεσαι γεμίζεις.
Τουλάχιστον στα δικά μου γούστα ,μπορεί για κάποιον άλλο να φαντάζει σαν κοινή τσίχλα

Επιστροφή από Μεσόγεια από τσίχλες ατουφεκιστος. 2 3αδες και μια 4 αδα είδα σε μεγάλο ύψος , δεν σήκωσα όπλο καν. Έριξα σε 3 καρακαξες με την 303 χωρίς αποτέλεσμα αν και έδινα όρκο ότι ήμουν επάνω δεν πήρα καμμία. Θα την ξαναδώ μεθαύριο που πιστεύω να τουφέκισα καμία τσίχλα...

Καλημερα. ΒΑ Αττικη παλι κουλουρι, ουτε ντουφεκια. Η μεεα ξεκινησε ασχημα αφου και το καρτερι μου ηταν πιασμενο. Με το που ελυσα το οπλο στο αμαξι με καβαλησε ενα ωραιο κοπαδακι αγριοπεριστερα που τους ειπα καλημερα και εφυγα ακομα πιο τσαντιλας.

Μόλις εφυγα από τα καρτερία Δερβενοχώρια,,,μέχρι τις 8:15 πέρασαν αρκετά πουλιά μινι μπασιμο θα το έλεγα αλλά σε απαγορευτικα υψη,,,κατάφερα και καρπώθηκα 6 από τις οποίες βρήκα τις 5,η 6η καρφωθηκε σε ένα πεύκο ούτε που την έβλεπα,αύριο πιστεύω να είναι πολύ καλύτερα στην ευρύτερη περιοχη

αλημερα. ΒΑ Αττικη παλι κουλουρι, ουτε ντουφεκια. Η μεεα ξεκινησε ασχημα αφου και το καρτερι μου ηταν πιασμενο. Με το που ελυσα το οπλο στο αμαξι με καβαλησε ενα ωραιο κοπαδακι αγριοπεριστερα που τους ειπα καλημερα και εφυγα ακομα πιο τσαντιλας.

Ώπα φιλαρακί!!!
Αρχικά καλημέρα!
ΒΑ Αττική πού??
Σήμερα ήμουν στα γνωστά καρτέρια της BA Αττικής και από τα τριγύρω βουνά από τις 07:30 και μετά οι ντουμπλέδες και οι 3άρες πηγαίνανε σύννεφο μέχρι τις 08:30.
Μπορεί πέρασμα να μην το λές το σημερινό αλλά κανείς δεν έφυγε ατουφέκιστος...πόσο μάλλον χωρίς πουλιά. Ο καλύτερος μια "μούτζα" τσίχλες την έκανε!
Στα highlights....πολλά πιασμένα κύριοι! Το "τσιν" "τσιπ" "τσιχ" "τσαν" όπως θέλετε πείτε το....μας πήρε τα μυαλά!!

Καπανδρίτι κάτι λίγα πουλάκια φάνηκαν σήμερα ,σίγουρα περισσότερα από εχθές όχι όμως κάτι φοβερό παιδιά ,έκανε ένα ντου κατά τις 8 και μετά διάσπαρτα πουλάκια 2- 2,3-3 κάτι έβλεπα γύρω γύρω όμως ξαναλέω όχι κάτι καλό

Ώπα φιλαρακί!!!
Αρχικά καλημέρα!
ΒΑ Αττική πού??
Σήμερα ήμουν στα γνωστά καρτέρια της BA Αττικής και από τα τριγύρω βουνά από τις 07:30 και μετά οι ντουμπλέδες και οι 3άρες πηγαίνανε σύννεφο μέχρι τις 08:30.
Μπορεί πέρασμα να μην το λές το σημερινό αλλά κανείς δεν έφυγε ατουφέκιστος...πόσο μάλλον χωρίς πουλιά. Ο καλύτερος μια "μούτζα" τσίχλες την έκανε!
Στα highlights....πολλά πιασμένα κύριοι! Το "τσιν" "τσιπ" "τσιχ" "τσαν" όπως θέλετε πείτε το....μας πήρε τα μυαλά!!
Καλημερα.
Περιοχη περιξ Ωρωπου.Εκατσα μεχρι τις 08:30 και μετα πηγα για δουλεια.Μεχρι εκεινη την ωρα ζητημα να πεσανε 10 ντεουφεκιες σε ολη την περιοχη απο τις οποιες 3 ο μπροστινος μου σε ενα κορακι

Επιτελούς μερικά πουλάκια στα νοτιοδυτικά.. συν 2 χαμένα, πιστεύω σε ένα καλό πέρασμα σε εμάς την Παρασκευή, επιστροφή στο καρτέρι για μένα το Σαββατοκυριακο πάλι..

3Uef3wUJ_o.jpg

Status
Not open for further replies.
Back