Δεν ερχόσουν από το σπίτι μου καλύτερα θα ήσουνΚακή μερα,Μπάσιμο μηδέν!Πέντε πουλιά στο χέρι και ένα χαμένο!
Μην μου βάζεις ιδεεςΔεν ερχόσουν από το σπίτι μου καλύτερα θα ήσουν![]()
Το ίδιο μου είπε κι εμένα το φιλαρακι που κυνηγάμε στο χωριόΤο πρωι γιονταν χαμος απο τσιχλες αλλα εψαχνα για καμια φασσα, μετα επιασε βροχη και σταματησε η περατζαδα, εχουν μπει αρκετες τσιχλες παντως Φθιωτιδα και Μαγνησια
Φιλε μου και εμείς εχθές στα μέρη σου βολοδέρναμε.Σήμερα στα τόσα χρόνια που κυνηγάω μπασιματα στο ίδιο μέρος κεντρική Εύβοια δεν έριξα ντουφεκια σε τσίχλα για τον απλούστατο λόγο ότι δεν πέρασε καμία ,άκουσα κάνα δυο το πρωί ,δύο αγριοπερίστερα που έπαιξαν κατάφερα να πάρω 1 έτσι για να μην γυρίσω άδειος.ειδομεν ο τόπος έχει πολύ υγρασια και πολλές ελιές ο καιρός σαν να ήταν Νοέμβρης ,αν έρθουν πάντως θα πιάσει πολλά πουλιά η περιοχή.
Αυτά ειναι .....εσυ την χούφτωσες.....παρόλο την ηλικία σου.....Γυρω στις 0715 εφθασα στον κυνηγοτοπο (στα βορεια του νομου Αττικης), με μια μουνταδα/μουχλα να με υποδεχεται, υποσχομενη να με κανει να
μετανοιωσω που "βγηκα". Για πρωτη φορα συναντησα τοσο κουνουπι, απολυτως ενοχλητικο, αυτη η σκνιπα που δεν παιρνεις χαμπαρι ποτε τσιμπαει.
Το απολυτο μηδεν, δεν πετουσε ΤΙΠΟΤΑ. Οι καρακαξες ξεκινησαν την πρωινη τους καθοδο, με ειχαν παρει χαμπαρι ομως και δεν πιασθηκαν "κωτσοι".
Οι πρωτες δυο τουφεκιες πηγαν σε ενα κορακι, χωρις νοημα, αλλα κατι επρεπε να κανω...
Ξαφνικα, 0844, εμφανισθηκαν απο το πουθενα τρεις τσιχλιτσες, μπασιμο κανονικο, αλλα πολυ ψηλα. Στο επομενο τεταρτο ακολουθησαν αλλες δυο
ομαδουλες, συνολικα αλλα 9 πουλια, αλλα πολυ ψηλα. Ενα ζευγαρακι κατ'ευθειαν επανω μου, ψηλα βεβαια, με εβαλε στον πειρασμο να δοκιμασω την
τυχη μου αλλα ματαια. Αλλαξα τσοκακια, εχοντας πλεον Carlsons MID/LONG και περιμενα, λιγο ομως, γιατι φανηκε μια μοναχικη, ψηλα, ειχε φαει και τις
τουφεκιες της και πηγαινε γρηγορα. Αστοχη η πρωτη τουφεκια με το mid, καθαρη τυχη η δευτερη με το long, επεσε 100 μετρα μακρυα μου, πηγα με
ελαχιστες ελπιδες να την βρω, ημουν τυχερος και την ειδα σε ενα καθαρο δρομακι.
Πιστευω οτι αυριο θα ειναι μια καλη ημερα για την Αττικη, θα ελεγα οσοι μπορουν να βγουν, ξεκινησαν δειλα - δειλα και τις επομενες ημερες
θα εχουμε κορυφωση μπασιματων, καλες τουφεκιες.
Φίλε μου περνά πρώτα μια βόλτα από δω https://www.hunterslife.gr/forums/threads/to-know-us-better-Γνωριμία.17/ να γνωριστούμε και μετά σίγουρα τα παιδιά από τον βορρά θα σε βοηθήσουν!Χαιρετώ, νέος στο φόρουμ κι στο κυνήγι στη Θεσσαλονίκη.
Βλέπω σε συζητήσεις στο ίντερνετ για πουλιά περιξ Θεσσαλονίκης και εγώ που πήγα σε 3 σημεία εντελώς τυχαία δεν έχω ρίξει ούτε σε πουλί...
Καμιά περιοχή να ρίξω 2-3 πουλιά υπάρχει; Δεν περιμένω να γραψει κανένας δημόσια, οπότε αν είναι καποιος από εδω γύρω και θέλει να μου πει σε μήνυμα στο περίπου για να ρίξω καμία ντουφεκια θα ήταν πολύ βοηθητικό για εμένα!!!
Η νεα ενημερωση ειναι ...μη χρήσιμηΠολύ καλα τα ομορφόπαιδα αλλα άντε πάλι να βρούμε ποιος ειναι ο Βασιλης.
Απο φίλους που ανέβηκαν σημερα το ξημερωμα στην ορεινή Αρτα είδαν αρκετά πουλάκια, τα περισσότερα ομως οχι βολικά για τουφέκι.
Καθόλου φασσες.
Αύριο θα σας εχω νεα ενημερωση, χρήσιμη κυρίως για τους νοτιοτερους