Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Και του χρόνου (ποιου χρόνου δηλαδή, σε 5 μηνάκια πάλι στα όπλα...)!
Να 'μαστε όλοι μας καλά πάνω απ' όλα και όλα τ' άλλα θα 'ρθουν...!
Η φετινή σεζόν για μένα ήταν (αρκετά) καλή με πολλές εκατοντάδες χτυπημένα τσιχλοειδή και το 85% απ 'αυτά κατέληξαν στον καταψύκτη μου! Το "κλου" της εφετινής σεζόν για μένα ήταν κυρίως οι πολλές turdus viscivorus που καρπώθηκα καθώς και τα πολλά κοτσύφια! Ποτέ άλλοτε στο παρελθόν δεν είχα καρπωθεί τόσα πολλά απ' αυτά τα 2 είδη...! Επίσης, και αρκετές turdus pilaris που μέχρι πέρυσι τις έβλεπα με το "κυάλι"...!
Υγεία σε όλους! Και του χρόνου!

Last edited:
Και του χρόνου λοιπόν με υγεία!
Ολιγόωρο περπατητό με τα πουλιά να είναι άφαντα. Μισά πήραμε στο περπατητό και τα άλλα μισα στο καρτέρι, το σύνολο 20 (απο 10). Στήσαμε κι ένα μικρό τσιμπούση με το Χρήστο για το καλό της τελευταία μέρας. Χάρηκα που οι 3 τελευταίες μου τουφεκιές ήταν επιτυχημένες και που δεν έχασα καμία σήμερα.
Μεγάλο σχολείο η φετινή χρονιά!

Καλημερα και απο δω! Στελιο χθες το απογευμα ανεβηκαμε προς τα μερη σου ελαφρως ψηλα! Σε απογευματινο καρτερι βαρβατο οταν εχει πουλια..αλλα ποσο δικιο ειχες,κρανιου τοπος δεν ειδαμε ουτε μια τσιχλα...μας αποζημιωσε ομως το τοπιο.και του χρονου σε ολους,με υγεια!

Last edited:
Αποδειχτηκε τελικα οτι φετος μετα τα χιονια οι τσιχλες ηταν περιπου οπως το τζοκερ εδω κατω. Τραβηχτηκαν στα χαμηλα, και κει εμειναν. Τις 2 βδομαδες που ειχα αδεια, πηγαινα καθημερινα σε συγκεκριμενο μερος στις πορτοκαλιες, και παρολο που η καρπωση ηταν χαμηλη, σπανια εφευγα χωρις να εχω ριξει τουλαχιστον 20-25 φυσιγγια, και να εχω δει πολλαπλασιες τσιχλες σε διαφορες αποστασεις. Το μερος παντως χτες το θαυμασα, αν και εξαιρετικα αβολο για πεζοπορια και εξευρεση θηραματος

Το πρωι που πηγα για καποιες αγροτικες δουλειες σε λιοστασι δεν ειδα ουτε μια τσιχλα.what..Απ οτι φαινεται φετος φυγανε νωρις νωρις,μακαρι να πετυχουν παντως οι φωλιες τους για μας ερθουν περισσοτερες..pop.

Το πρωι που πηγα για καποιες αγροτικες δουλειες σε λιοστασι δεν ειδα ουτε μια τσιχλα.what..Απ οτι φαινεται φετος φυγανε νωρις νωρις,μακαρι να πετυχουν παντως οι φωλιες τους για μας ερθουν περισσοτερες..pop.
Τα ίδια και εγώ σε εκπεδευτικα δεν έχω δει τίποτα

Σήμερα πήγα για κλάδεμα στις ελιές μου στην Αγριά. Οι τσίχλες λιγοστές τη μέρα. Καθώς βράδιαζε άρχισαν να περνάνε. Σε 20 λεπτά μέτρησα 110 τσίχλες. Περνούσαν ασταμάτητα μέχρι που νύχτωσε εντελώς και ανακατεύτηκαν με τις νυχτερίδες.Μα που ήταν όλες αυτές οι τσίχλες? Παρατήρηση σημαντική, το μέρος αυτό δεν κυνηγιέται γιατί υπάρχουν σπίτια κοντά.

Σήμερα πήγα για κλάδεμα στις ελιές μου στην Αγριά. Οι τσίχλες λιγοστές τη μέρα. Καθώς βράδιαζε άρχισαν να περνάνε. Σε 20 λεπτά μέτρησα 110 τσίχλες. Περνούσαν ασταμάτητα μέχρι που νύχτωσε εντελώς και ανακατεύτηκαν με τις νυχτερίδες.Μα που ήταν όλες αυτές οι τσίχλες? Παρατήρηση σημαντική, το μέρος αυτό δεν κυνηγιέται γιατί υπάρχουν σπίτια κοντά.

Τα ιδια και γω. Τσιν τσιν, λες και ημουνα στο Πεκινο

μια παρα πωλη ωραια χρονια στην τσιχλααααα,,ετσι σημερα πηγα και μαζεψα τους λιγους καλυκες στο καρτεριμου για ανα κυκλωση.sarcastic..sarcastic. imgupload image hosting 10mb limit.hair.

..καλά είσαι . .. με τόσους που έχω δει ετσι κατω εγω, θα εκανα το πρωτο κολιέ φυσίγγι και θα μπαινα στο γκίνες.

Ήμουν στο χωριό προχθες για αγροτικές δουλειές. Σε μια βόλτα στον κάμπο σε μικρή έκταση είδα πάνω απο 20 τσιχλάκια να φεύγουν απο τις ελιές. Τα πουλιά είναι τόσο ήρεμα που μια τσίχλα έκανε 2 κύκλους πάνω απο το κεφάλι μου σε ύψους μικρότερο των 20 μέτρων. Τα επιστρόφια είναι σε πλήρη εξέλιξη! Εϊδα και 4 κοτσυφάκια.;)

Status
Not open for further replies.
Back