Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μερικες τουφεκιες σε τσιχλες κ οχι μονο, που εχουν ιδιαιερο ενδιαφερον... Οι τσιχλοτουφεκιες ειναι τις μερες που η υγρασια αγγιζει το απολυτο κ τα παντα το πρωι ειναι μουσκεμα...
Ενω φαινομενικα οι τουφεκιες εχουν τη σωστη προσκοπευση, αυτες λογω ατμοσφαιρας περνανε οριακα πισω απο το θηραμα κ βλεπουμε το γνωστο συννεφακι με τα πουπουλα αλλα τα πουλια να συνεχιζουν λιγο ακομα βαρια τραυματισμενα στο πισω μερος του σωματος τους μεχρι να γυρισουν ανασκελα...
Επισης το τσοκ στο βιντεο ειναι σφιχτο 2 αστρα με κοντη αστρακτο, κ οπως φαινεται χαρακτηριστικα σε οσες τσιχλες ειναι απο 30 εως 40 μετρα, γιατι στις πιο μακρινες ειναι ιδανικο, το παραμικρο λαθος στην σκοπευση κοστιζει την απωλεια του θηραματος με τη δεσμη των σκαγιων απλα να το ξυριζει... Χαρακτηριστικο παραδειγμα η τσιχλα στο 4.17 που της εριξα κ το σουγια... Με αλλου τυπου τσοκ αυτο το θηραμα θα ηταν στην τσαντα...

Ωραιο βιντεο !!! και τα σχολια μαθημα, συνεχισε περιμενουμε το επομενο....congrats.

Αύριο να βγει κανείς ή να μην βγει; Είμαι πολύ προβληματισμένος με τον καιρό. Αθήνα έχει πολύ αέρα ακόμα και δεν ξέρω και αυτή η συνεφιά πόσο θα συνεχιστεί. Από την άλλη έχει ακόμα περάσματα θεωρώ και μετακινήσεις των πουλιών...
Μανολιο να βγεις με τα μπουνια
Ο καιρος αυτός για μένα είναι ο ιδανικός -λεγομενος τσιχλοκαιρος
Συννεφιά -βοριαδακι με θερμοκρασία γύρω στους 12 βαθμους και αεράκι ώστε να μην πετάνε τα πουλιά μεσουρανα
Καθεσαι κανένα 2ωρο καρτερακι
και μετά μέσα στους αμπελώνες και στα πυκνά λίγο περπατητο και χαίρεσαι κυνήγι
Σήμερα αν είχε ποιο πολλά τουφεκια και ανέμιζαν τα πουλιά θα έκανα καλύτερα αποτελέσματα
Γενικά δεν γουσταρω το κυνήγι της τσίχλας με ζέστη και λιοπυρι καταντάει και κουραστικό και ποιο πολύ το περπατητο

Εχει ;;;;........η δεν έχει και μόλις γυρίσει τον περιμένουν περιπέτειες ;;.threat..threat..sarcastic.
εγώ πάντως θα βγώ.
μόνο η ανατολή , το πρωινό στο βουνό , η πλάκα με τους φίλους , και δίπλα σου τα δένδρα και όχι τα ντουβάρια ....... φτάνουν και περισσεύουν.
τώρα αν έχει και κανά περασματάκι .... ακόμα καλλίτερα , αξίζει όποια περιπέτεια μετά ...pop..pop..pop.

Σήμερα δεν το είχα σκοπό να σηκωθώ λόγω αέρα, αλλά είχα ξεχάσει το ξυπνητήρι της δουλειάς και χτύπησε 5:15. Το σταμάτησα και ειπα να ξανακοιμηθω αλλά η ιδέα του να βγω δε με άφηνε... παρά τα φτωχά αποτελέσματα ο καφές στο βουνό μετράει.
Αύριο θα έχει πάλι αέρα κάπως λιγότερο από σήμερα και χωρίς ψιλόβροχο αλλά βαριέμαι να πάω μόνος μου. Πιστεύω μόνο με περπάτημα θα γίνει δουλειά και αύριο. Αν ψήνεται κανείς για παρέα είμαι μέσα.

Καλημερα σε ολα τα Παλικαρια ;)
Επιστροφη απο περιξ των δερβενοχωριων με ψιλοβροχο και θερμοκρασια γυρω στους 10 βαθμους ;)
Απολογισμος 4 τσιχλες και ενα κοτσυφα και τρεις χαμενες μεσα στο πυκνο

photo upload sites
Ελαχιστα πουλια θα ελεγα αλλα και Κυνηγοι :(.welcome1.
Περασαν και τρεις φασσες απεναντι απο το καρτερι μου .buy buy.
της χαιρετισα και συνεχισαν την πορεια τους
Πολυ ωραια και παραδοσιακη φωτογραφια Κωστα,μου θυμιζει παλιες καλες εποχες,το καλυτερο αυτογεμες της ιστοριας Α302 και το σκαμνακι παλαιου τυπου.shake hands..welcome1.

Πολυ ωραια και παραδοσιακη φωτογραφια Κωστα,μου θυμιζει παλιες καλες εποχες,το καλυτερο αυτογεμες της ιστοριας Α302 και το σκαμνακι παλαιου τυπου.shake hands..welcome1.
Να είσαι καλά Τάκη σε ευχαριστώ πολύ ;)
Ξέχασα να γράψω για ένα στεναχωρω περιστατικό κατά τον γυρισμό μου στο αυτοκίνητο
Όταν έφτασα στο αυτοκίνητο και καθώς ελυνα το όπλο
δίπλα μου εμφανίστηκε ένα ποιντερακι
Ήταν γυρω 6-8 μηνων θηλυκό το οποίο πρέπει να ήταν νηστικό πάνω από μία βδομάδα φαινόντουσαν τα κόκκαλα του
Εβγαλα το τοστ και του το έδωσα να φάει και εκοψα το μπουκάλι στην μέση βάζοντας του να πιει νερό
Στην αρχή το ταλαιπωρο κάθισε απέναντι μου και δεν με πλησίαζε αλλά μετά από λίγο ορμηξε στο φαγητό και στο νερό με λαιμαργία
Δεν ήξερα τι άλλο να κάνω μαζί μου δεν μπορούσα να το πάρω δεν έχω και χώρο να το φροντίσω
Έφυγα καρφί στο κοντινό χωριό και πήγα στον καφενε και πηρα ψωμί και ζαμπον για να του δώσω
Εκεί βρήκα και έναν Μπάρμπα και του εξήγησα όλο το σκηνικο
και μου είπε ότι θα πάει να το μαζέψει να το έχει στο κτήμα του
Βέβαια με ψιλό εκραξε και είχε δίκιο
για αυτήν την κακή συνήθεια που έχουν διάφοροι συνάδελφοί μας που δεν λέει να σταματήσει
Τι το αμολας το κουτάβι στο βουνό ρε ξεφτιλα ?
Χάρισε το σε έναν συνάδελφο σου που δεν έχει την δυνατότητα να αγοράσει κυνηγόσκυλο
Τι μυαλό έχουν μερικοί
Ντροπή τίποτα αλλο

Ξέχασα να γράψω για ένα στεναχωρω περιστατικό κατά τον γυρισμό μου στο αυτοκίνητο
Ήταν γυρω 6-8 μηνων θηλυκό το οποίο πρέπει να ήταν νηστικό πάνω από μία βδομάδα φαινόντουσαν τα κόκκαλα του
Εβγαλα το τοστ και του το έδωσα να φάει και εκοψα το μπουκάλι στην μέση βάζοντας του να πιει νερό
Στην αρχή το ταλαιπωρο κάθισε απέναντι μου και δεν με πλησίαζε αλλά μετά από λίγο ορμηξε στο φαγητό και στο νερό με λαιμαργία
Δεν ήξερα τι άλλο να κάνω μαζί μου δεν μπορούσα να το πάρω δεν έχω και χώρο να το φροντίσω
Έφυγα καρφί στο κοντινό χωριό και πήγα στον καφενε και πηρα ψωμί και ζαμπον για να του δώσω
για αυτήν την κακή συνήθεια που έχουν διάφοροι συνάδελφοί μας που δεν λέει να σταματήσει
Χάρισε το σε έναν συνάδελφο σου που δεν έχει την δυνατότητα να αγοράσει κυνηγόσκυλο
Τι μυαλό έχουν μερικοί
Ντροπή τίποτα αλλο
Επραξεσ Ανθρώπινα χιλια Μπράβο φιλε μου.shake.

Τι μυαλό έχουν μερικοί
Ντροπή τίποτα αλλο

Κώστα μπράβο σου ρε φίλε. Πέρα από την πράξη σου για το σκυλάκι, έδειξες στον μπάρμπα τη σωστή εικόνα του κυνηγού. .shake.

Ο αέρας συνεχίζεται στη ΒΑ Αττική, φαντάζομαι και αλλού. Οι προγνώσεις έλεγαν για σταδιακή εξασθένηση από σήμερα το απόγευμα αλλά μάλλον έπεσαν έξω.
Αν συνεχίσει έτσι δεν πρόκειται να μπουν πουλιά. Δεν ξέρω αν αξίζει το ξύπνημα αύριο.

αυριο καιρου επιτρεποντος θα ειμαι το πρωι παρεακι με τον βικτωρα. κι επειδη ο κωτσος μου πηρε αερα απο χθες αποφασισα να βαλω στη γρια τη φουλ κανη να δω τι θα κανω και μ συτη. ελπιζω βεβαια να εχει πουλακια. θα σας πω εντυπωσεις βεβαιως βεβαιως αλλα κατα το μεσημερακι γιατι θα εχω και δουλειες μολις γυρισω

Καλημέρα, ΒΑ Αττική πρακτικά τίποτα από τσίχλες, λίγες μαύρες στο ξημέρωμα και μετά το απόλυτο 0.
Με καβάλησε μια φάσα και μου πήρε το καπέλο, το όπλο και το σκαμπό, πάλι καλά που μου άφησε τον σκύλο.
Της έριξα 2 τουφεκιές και της έκανα αέρα, μετά από αυτό εκνευρίστηκα και επέστρεψα σπίτι.
Ελάχιστες τουφεκιές από τα γύρω καρτέρια.
Δείτε τα ρεζιλίκια μου στο βίντεο, η πρώτη τουφεκιά έγινε σε απόσταση περίπου 35 μέτρων.

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back