Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αυτό με το σούρουπο τα αρκετά τελευταία χρόνια με χαλάει πάρα πολύ.
Πριν από καμιά 10αρια -15 χρόνια πριν, θυμάμαι ξεκάθαρα που πήγαινα κατά τις 3:30 και μετά από κανένα τέταρτο αρχίζανε τουφεκιές.
Έβλεπες να τα μαζέψεις και να ξαναγυρίσεις στο καρτέρι σου για τα επόμενα. Το πέρασμα διαρκούσε 1,5-2 ώρες.
Όπως πάει σε λίγο θα περνάνε τα μεσάνυχτα !
ετσι ειναι φιλεμου αλαξανε και αυτα συμπερηφωρα,,,εγω δεν την κυνηγαω χρονια την τσιχλα γυρω στα 7ετη,και καθε χρονια παρακολουθω διαφωρετικη συμπερηφωρα, και στο μερως που την κυνηγαω δεν παταη κανεναςςςςςςς διωτι δεν εχουμε τσιχλαδες,, αβυσος η ψυχη της τσιχλαςςς αιντε ψιχολογησετιναααα,, ;)

Αυτό με το σούρουπο τα αρκετά τελευταία χρόνια με χαλάει πάρα πολύ.
Πριν από καμιά 10αρια -15 χρόνια πριν, θυμάμαι ξεκάθαρα που πήγαινα κατά τις 3:30 και μετά από κανένα τέταρτο αρχίζανε τουφεκιές.
Έβλεπες να τα μαζέψεις και να ξαναγυρίσεις στο καρτέρι σου για τα επόμενα. Το πέρασμα διαρκούσε 1,5-2 ώρες.
Όπως πάει σε λίγο θα περνάνε τα μεσάνυχτα !
νομιζω οτι αυτο ξεκινησε να συμβαινει απο τοτε που το περπατητο τσιχλας εγινε καθημερινο... περπατητο πρωι περπατητο απογευμα . ολη μερα τα πουλια τρωνε ντουμανι .. πως να ανεμισουν για κουρνια απο νωρις... αν παει καποιος τελος οκτωμβρη απογευματινο στα σημεια που πρεπει τα πουλια ξεκινανε για κουρνια απο τις 4 οπως ακριβως τα λες, μιλαω απο προσωπικη εμπειρια...δεν κατηγορω τους περπατητες ουτε εχω προβλημα μαζι τους και πολυ καλα κανουν , ο καθενας απολαμβανει το κυνηγι με τον τροπο που του αρεσει.απλα λεω τα πραγματα ως εχουν.

νομιζω οτι αυτο ξεκινησε να συμβαινει απο τοτε που το περπατητο τσιχλας εγινε καθημερινο... περπατητο πρωι περπατητο απογευμα . ολη μερα τα πουλια τρωνε ντουμανι .. πως να ανεμισουν για κουρνια απο νωρις... αν παει καποιος τελος οκτωμβρη απογευματινο στα σημεια που πρεπει τα πουλια ξεκινανε για κουρνια απο τις 4 οπως ακριβως τα λες, μιλαω απο προσωπικη εμπειρια...δεν κατηγορω τους περπατητες ουτε εχω προβλημα μαζι τους και πολυ καλα κανουν , ο καθενας απολαμβανει το κυνηγι με τον τροπο που του αρεσει.απλα λεω τα πραγματα ως εχουν.
Σύμφωνο 100%

Μόδι κουλούρι,Αταλάντη κουλούρι,δεν ήμουν εγώ,μου είπανε έμπιστοι άνθρωποι, για Μωλο κάτι άκουσα αλλά περιμένω επιβεβαίωση.
Η Αταλάντη σε καρτέρι ναι ήταν κουλούρι.....αλλά στο περπατητο όχι....είχε αρκετό πραμα

Η Αταλάντη σε καρτέρι ναι ήταν κουλούρι.....αλλά στο περπατητο όχι....είχε αρκετό πραμα
Πάντα το περπατητό, ιδιαίτερα όταν είναι με παρέα, αποδίδει πολύ περισσότερο.
Λογικό το βλέπω. Πάμε εμείς να τις βρούμε, όχι αυτές εμάς.

Παντως στα μερη μου που σχεδον κανείς δεν κανει περπατητο και παλι η συμπεριφορα των πουλιων εχει αλλαξει τελειως εδω και πολλα χρονια,θα περασουν 5-10 πουλια και αυτα το σουρουπο(και οσο περνανε τα χρονια γινεται ολο και πιο εντονο το φαινομενο),λες και τα πουλια εχουν κοψει τις ασκοπες μετακινησεις,εκει που τρωνε εκει κοιμουνται κιολας...ή μετακινουνται ελια ελια μεχρι να φτασουν στις πιο κοντινες ελιες στο πυκνο και μετα δινουν μια φτερουγιά και μπαινουν στο πυκνο...

Στην Δαυλεια που την ξέρω από μικρός απογευματινό πήγαιναν μόνο οι Αθηναίοι το ΣΚ.
Τώρα πλέον αρέσει και στους ντόπιους που έχουν αφήσει την απαιτητική αγροτική δουλειά, δουλεύουν υπάλληλοι, εργάτες κτλ και μία βόλτα μετα το σχολασμα είναι καλό διέξοδο αντί για το καφενείο.
Αλλάζουμε εμείς αλλάζουν και τα πουλιά.

Παντως στα μερη μου που σχεδον κανείς δεν κανει περπατητο και παλι η συμπεριφορα των πουλιων εχει αλλαξει τελειως εδω και πολλα χρονια...
Το να αλλαζουν συμπεριφορα τα πλασματα για να επιβιωσουν ειναι , για εμενα, κατι το θαυμαστο.
Μακαρι να αλλαζαν και τα ορτυκια και να μην ακουγαν τους κραχτες και οι μπεκατσες να μην περνουσαν στο λυκοφως που τις περιμενουν στο καρτερι.

Στην Δαυλεια που την ξέρω από μικρός απογευματινό πήγαιναν μόνο οι Αθηναίοι το ΣΚ.
Τώρα πλέον αρέσει και στους ντόπιους που έχουν αφήσει την απαιτητική αγροτική δουλειά, δουλεύουν υπάλληλοι, εργάτες κτλ και μία βόλτα μετα το σχολασμα είναι καλό διέξοδο αντί για το καφενείο.
Αλλάζουμε εμείς αλλάζουν και τα πουλιά.
Μια βολτα στο βουνο για κυνηγι οταν υπαρχει χρονος ειναι οτι το καλυτερο.. μακαρι να ζουσα και εγω στην επαρχια και να μπορουσα να απολαμβανω τα κυνηγια χωρις αγχος και τρεξιμο.

Βόλτα σήμερα πέριξ Ασωπού. Στο πέρασμα το πρωί πήρα 1 κότσυφα αλλά παρότι βρήκα τα πούπουλα εκεί που έπεσε στο ρέμα, το πουλί όχι. Στο περπατητό ο φίλος μου έριξε κάμποσες τουφεκιές χάνοντας τελικά μία. Εγώ πήρα 2 Τσίχλες και ένα κότσυφα και έχασα μία τσίχλα ακόμη. Γυρίσαμε στο αυτοκίνητο και του λέω πάμε σε ένα σημείο που κρατάει πάντα λίγα πουλιά. Δεν ήρθε και πήγα μόνος. Σε 100 μέτρα απόσταση σήκωσα περίπου 50 πουλιά. Πήρα 3 ,χάνοντας μία και μετά άλλες 3 ξεπουπουλιάζοντας την μία χωρίς να βλέπω που έπεσε. Τελικός απολογισμός 11 τα 7 χέρι. Πάλι καλά. Καλό βράδυ σε όλους.

20250215_182806.jpg

Στο γνωστό καρτερακι μετά από μέρες

Πέρασαν πολλα πουλιά εκτός θέσης σήμερα αλλά και πάλι μια χαρά +3 κουρούνες

Έριξα τo 686 cal 20 με free shots τσοκ
4-4.5 απόλαυση

Ο φίλος gm3 fast

Όλα δούλευαν

Καιρός μετα απο μερες με 7-8 μποφορ ψωφοκρυο γλυκιά βραδιά με απόλυτη άπνοια

Επιστροφή από Πελασγία που ήμασταν από χθες το βράδυ. Μετά τη δουλειά φύγαμε διανυκτερεύσαμε. Σήμερα πρωίνο στους Μύλους δεν είχε σχεδόν τίποτα, πήρα 2 μαύρες,στη συνέχεια περπατήσαμε πήρα άλλες 3 στους Μύλους και 3 ακόμα σε μια ρεματιά στο βαθύκοιλο. Το απογευματινό πήγε καλύτερα με 6. Άλλες 12 νομίζω συνολικά έκανε ο φίλος. Συνολικά το νούμερο για πρωϊ απογευμα 2 άτομα είναι χαμηλό, όμως τουλάχιστον το απόγευμα είδα πουλάκια, δεν το έλεγες χάλια. Πιστεύω ότι μόνο απογευματινά αν κάναμε θα ήταν καλύτερα! Και του χρόνου τώρα, μάλλον σχόλασα για φέτος!

Παντως στα μερη μου που σχεδον κανείς δεν κανει περπατητο και παλι η συμπεριφορα των πουλιων εχει αλλαξει τελειως εδω και πολλα χρονια,θα περασουν 5-10 πουλια και αυτα το σουρουπο(και οσο περνανε τα χρονια γινεται ολο και πιο εντονο το φαινομενο),λες και τα πουλια εχουν κοψει τις ασκοπες μετακινησεις,εκει που τρωνε εκει κοιμουνται κιολας...ή μετακινουνται ελια ελια μεχρι να φτασουν στις πιο κοντινες ελιες στο πυκνο και μετα δινουν μια φτερουγιά και μπαινουν στο πυκνο
Σε περπατητό χθες το μεσημέρι, ενώ έφαγα τον τόπο και έριξα μόνο 2 τουφεκιές, κάποια στιγμή περίπου στις 4:30 περάσαν καμιά 20αριά πουλιά σχεδόν κοπαδιαστά, από τα πυκνά προς τις ελιές. Το ίδιο έγινε κατά τις 5, πιο λίγα πουλιά, καμιά δεκαριά, περάσαν όλα μαζί προς την ίδια σχεδόν κατεύθυνση. Οι μετακινήσεις έγινα χωρίς να κυνηγηθούν γιατί μόνο εγώ ήμουν στην περιοχή, δεν άκουσα καμία τουφεκιά όλη την ώρα. Δυστυχώς τα πρώτα τα είχα δεξιά μου και τα άλλα αριστερά μου αλλά όλα εκτός βολής... Έμεινα καρτέρι μέχρι 6:20 και δεν πέρασε τίποτα σε όλο τον ορίζοντα.

Μοναχικη εξορμηση σημερα αι γιωργη Βοιωτίας.χαλια παιδια.παιξανε καμια δεκαρια μαυρες.εριξα σε δυο αλλα ηταν αρσενικές.μετα περπατημα σε παλια λημερια που παντα ειχε πουλια κ απελπιστηκα.9.30 η ωρα ειχα φύγει.τραγικη κατασταση φετος οπου κ αν πηγα.καθε χρονο κ χειροτερα δυστηχως χωρις υπερβολη.θα παω αλλη μια το αλλο σκ για την τιμη των οπλων αλλα δε ξερω κατα που να κανω

Status
Not open for further replies.
Back