Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
"Μλκ Αγαμέμνονα μας πήραν το Λενάκι και τώρα άλλοι χώνονται στ' ωραίο της μ@@κι
Σώπα και εσύ Μενέλαε, τον π@στη θα τον βρούμε και θα του δείξουμε εμείς πως τέτοιους τους γ@ούμε.
Μα στην αρχή ας στείλουμε χήνες, παπιά και κότες, κωλόπανα, μουνόπανα και ένα σακί καπότες,
μήπως και μας τη δώσουνε την πού@@ την Ελένη, αλλιώς σε βλέπω μια ζωή με π@@ καβλ...νη
".

Παρωδία Ιλιάδας... σόρυ δεν μου ήρθε πρόχειρο ποίημα για τις τσίχλες....

Το πουττατζι το βιλλατζι σαν έπαιζαν μες στ'αυλατζι ηβραν ένα σελινατζι τζιαι θυμωθηκεν ο πουττος τζιαι βαλεν το βιλλον βουκκο.

Από την ποιητική συλλογή άπαντα του Βασίλη Μιχαηλίδη εθνικού ποιητή της Κύπρου.

Είχα να παω απογευματινό από τις 12/01 κ μιάς που ηρθε ο Φλεβάρης(θυμήθηκα κ τα περσινά) είπα να κάνω την έξοδο μου...
05:10 είδα 5-6 πουλια εκτός βολής και πηρα..λιγη δυναμη για την συνέχεια...
Ωστόσο τα λεπτά κυλούσαν χωρίς να έχω δει τίποτα άλλο...
Ένας κότσυφας φάνηκε κ ηρθε κατά πανω μου, κ με το "μπαμ" (που ήταν κ επιτυχημένο)
δεν ήξερα προς τα που να στρίψω την μπούκα από το παλιοσιδερικό μου...
Να μου βγάλουν τα μάτια.......
Ευτυχώς είχα καθαρό μπροστά μου αλλά κ πισω που ήταν κάτι ελίτσες κ έτσι δεν χάθηκε χρόνος...
Βέβαια έφυγαν κ αρκετά πουλια ατουφεκιστα κ αυτο ειναι λογικό να συμβεί..
Στο τέλος κοίταξα την φυσιγγιοθηκη κ έλειπαν 20 φυσίγγια...
Δόξα τον Θεό καλά ήταν κ από κάθε άποψη...

Lambro tordo 32γρ ν8 τα οποία είχα να τα ρίξω απο το '16 κ σημερα τα πηγαν εξίσου καλά αν κ οι βολές ήταν σε..νορμαλ αποστάσεις κ το πόστο μου "ανοιχτό" δίνοντας μου την δυνατότητα να εντοπίζω από μακριά τα διερχόμενα πουλιά κ κατά συνέπεια να εχω κ μια όσο το δυνατόν "ψυχραιμη" σκοπευση...

Είχα να παω απογευματινό από τις 12/01 κ μιάς που ηρθε ο Φλεβάρης(θυμήθηκα κ τα περσινά) είπα να κάνω την έξοδο μου...
05:10 είδα 5-6 πουλια εκτός βολής και πηρα..λιγη δυναμη για την συνέχεια...
Ωστόσο τα λεπτά κυλούσαν χωρίς να έχω δει τίποτα άλλο...
Ένας κότσυφας φάνηκε κ ηρθε κατά πανω μου, κ με το "μπαμ" (που ήταν κ επιτυχημένο)
δεν ήξερα προς τα που να στρίψω την μπούκα από το παλιοσιδερικό μου...
Να μου βγάλουν τα μάτια.......
Ευτυχώς είχα καθαρό μπροστά μου αλλά κ πισω που ήταν κάτι ελίτσες κ έτσι δεν χάθηκε χρόνος...
Βέβαια έφυγαν κ αρκετά πουλια ατουφεκιστα κ αυτο ειναι λογικό να συμβεί..
Στο τέλος κοίταξα την φυσιγγιοθηκη κ έλειπαν 20 φυσίγγια...
Δόξα τον Θεό καλά ήταν κ από κάθε άποψη...

Lambro tordo 32γρ ν8 τα οποία είχα να τα ρίξω απο το '16 κ σημερα τα πηγαν εξίσου καλά αν κ οι βολές ήταν σε..νορμαλ αποστάσεις κ το πόστο μου "ανοιχτό" δίνοντας μου την δυνατότητα να εντοπίζω από μακριά τα διερχόμενα πουλιά κ κατά συνέπεια να εχω κ μια όσο το δυνατόν "ψυχραιμη" σκοπευση...

μπραβο τασο εισαι ωραιος;)

Για τσίχλες κίνησα γοργά
Κοντεύει μεσημέρι
Την Λίζα πιάνω απ' το λουρί
Τα λαμπρο στ άλλο χέρι
Και με το βήμα γρήγορο
Φτάνω ως το καρτέρι
Δένω το όπλο γρηγορα
Για να μην χάνω χρόνο
Αν θα αξίζει σκέφτομαι
Σε ολόκληρο τον δρόμο
Οι μαύρες εμφανίστηκαν
Μου παίρναν το καπέλο
Κοίτα να δεις που σήμερα
Κι άλλα φυσίγγια θέλω .
Ντουμπλεδες κάνω τακτικά
μεγάλη ευστοχία
Τα λαμπρο κόβουν μακριά
Μεγάλη επιτυχία
Και εκεί που σκέφτομαι όλο χαρά
Θα κάνω πανηγύρι
Ανάθεμα την για στιγμή
Χτυπάει το ξυπνητήρι
😂😂😂
Απ' την ποιητική μου συλλογή "ξύπνα ταλαιπωρε να πας για δουλειά " .big smile. :cool:.big smile..very funny.
Για Όσκαρ!!!
Το βραβείο, όχι τα φυσίγγια..
🤣

μιας και ειχα να παω μερεςςς για τσιχλονια ξεκινησα ενα απογευμαρινο καρτερακι απο της 5ωρα,,,2 περασανε εκτος βολης μετα μουγκααααα λεω ωχχχχ τον ρουφηξαμεεεε .think. στης 6 παρα αρχηζουνε να αναιβενουνε 3 4 5 μαζι και αρχιζη το τουφεκιδηηηη μεχρι που νυχτωσε μπαινανε ψιλομενεςςςςς:oops::oops: τελικα κατι καναμεεεε εεε;;;.yel.

Τα χαϊκού της τσίχλας

(Το χάικου (ιαπωνικά: 俳句‎‎, δηλαδή «αστείος στίχος») είναι μια ιαπωνική ποιητική φόρμα. Παραδοσιακά αποτελείται από τρεις ομάδες των 5, 7, 5 συλλαβών, οι οποίες τοποθετούνται σε τρεις στίχους για έμφαση ή σε έναν, χωρισμένο με κενά. Το χάικου είναι με συνολικά 17 συλλαβές η πιο σύντομη μορφή ποίησης στον κόσμο.)

Σε ψάχνω φέτος·
σε ρουμάνια, καρτέρια,
χάθηκες όμως...

Απογεύματα,
κοιτάζοντας μάταια,
τον ορίζοντα.

Πολλά βήματα·
χοληστερίνη καλή.
Τσίχλες μηδέν.

Πλήθος φυσίγγια
στο ντουλάπι περιμένουν
την άλλη χρονιά.

Πολύ απραξία
έπεσε στην παρέα
του οπλοβαστού.

Πάνω σου! είπες,
Για μια στιγμή νόμισα
πως ήμουν αλλού...

Τα λυπημένα
επανιέλ και σπρίγκερ,
δεν ακούν: Απόρτ!

Πολλά τα πουλιά!!!
Δεν ξέρω πού, αλλά σίγουρα κάπου στην υδρόγειο θα έχει πολλά...

4ωρο πρωινό καρτέρι και παρπατητο, 1 στο χέρι, 2 στις αλεπες...
Σκέφτομαι να το γυρίσω στις φασσες, βλέπω παραπάνω στις εξορμήσεις μου απ οτι τσίχλες...

μιας και ειχα να παω μερεςςς για τσιχλονια ξεκινησα ενα απογευμαρινο καρτερακι απο της 5ωρα,,,2 περασανε εκτος βολης μετα μουγκααααα λεω ωχχχχ τον ρουφηξαμεεεε .think. στης 6 παρα αρχηζουνε να αναιβενουνε 3 4 5 μαζι και αρχιζη το τουφεκιδηηηη μεχρι που νυχτωσε μπαινανε ψιλομενεςςςςς:oops::oops: τελικα κατι καναμεεεε εεε;;;.yel.
Δυνατος !!! Μπραβο σου

μπραβο... λες να ξεκινησουμε σιγα σιγα ??????

Εσένα πρέπει να σου δώσε το καρτέρι του ο Καραμαουνας,,,😝😝

Καλησπέρα αγόρια μου. Μετα το σημερινό μπεκάτσοκυνηγι μου κάθησα στο τέλος κάνα μισάωρο στο ανέβασμα για καμιά κιχλιτσα. Μια χαρά ήταν, ανέβηκαν μερικά πουλάκια σαν διαολοι ένα με τα πουρνάρια.... έκανα 10 τουφεκιές και πήρα 7 πουλάκια..... δυστυχώς ένας κοτσυφος σκαλωσε και δε βρέθηκε ποτέ.....
IMG_20250205_195337.jpg

Απόψε είδα την κιχλιδα από κάτω. Καθόταν στην κορφή ενός κυπαρισσιου και το πλησίασα πολύ και έφυγε πάνω από το κεφάλι μου και το είδα καθαρά. Τεταρτη φορά που το συναντάω. Πρώτη στα έλατα πριν χρόνια, δεύτερη σε κυνήγι πέρδικας στα αλπικα , τριτη εδώ δίπλα στο χωριό το 17 με την Αριάδνη που πάγωσε το σύμπαν και σημερα...turdus_torquatus_dudacek.jpg

Απόψε είδα την κιχλιδα από κάτω. Καθόταν στην κορφή ενός κυπαρισσιου και το πλησίασα πολύ και έφυγε πάνω από το κεφάλι μου και το είδα καθαρά. Τεταρτη φορά που το συναντάω. Πρώτη στα έλατα πριν χρόνια, δεύτερη σε κυνήγι πέρδικας στα αλπικα , τριτη εδώ δίπλα στο χωριό το 17 με την Αριάδνη που πάγωσε το σύμπαν και σημερα...View attachment 95568
Χιονοκότσυφας, turds torguatus
https://www.google.com/url?sa=t&sou...8QFnoECBwQAQ&usg=AOvVaw3iBKjkwZj0FtwhbNhlEYn9

Status
Not open for further replies.
Back