Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Θα ζεσταθούν οι κάνες το τελευταίο 15 νθημερο του μήνα .Εγώ θα προτιμήσω να την ζεστάνω με κάνα 5 αρι σε καμία φάσα και βλέπουμε.Αρχιζει και έρχεται ο κυνηγόκαιρος.Αν δε σκάσει κάνα ηφαίστειο η δε συναντήσω κάνα τυραννόσαυρο σε κάποιο ρέμα , με την πρωθυπουργάρα που έχουμε όλα τα περιμένω πλέον.

Χθεσινή βολτουλα στο ίδιο μέρος "Βοιωτία" με την προηγούμενη εβδομάδα. Ζεστή πολύ αλλά και πολύ περπάτημα. Από κυνηγούς συναντήσαμε άλλα δύο ζευγάρια τα οποία έριξαν κι αυτοί αρκετές ντουφεκιες σε μερικά σημεία. Τσίχλες όσες και τις προηγούμενες φορές αλλά κοτσύφια είδα πιο πολλά. Παρέα με τον ανιψιό καθίσαμε για τις μαύρες. Πήραμε 4 από τις οποίες βρήκαμε τις 3. Από το πρωί έβαλα 9άρια του Ρουμελιώτη 32γρ και πραγματικά μέχρι που έφυγα ήταν "φωτιά". Τα πουλιά μέσα σε πουρνάρια και Σχοινά και λιγότερα σε ελιές. Βέβαια σε μερικές αγριελιές που είχαν καρπό πάνω και στο έδαφος είχε πιο πολλές. Για την ιστορία 19 στο χέρι από τα οποία τα 6 κοτσύφια, 2 ξερές άφαντες και 3 ξεπουπουλιασματαIMG_20250202_125700.jpg. Το αντίτιμο βέβαια ήταν ένα 5ωρο περπατητο που σε συνδιασμό με την τόση ζέστη - λιωσαμε... Χαλάλι, χάνουμε και κάνα κιλό και καμιά τοξίνη.... Ούτως ή άλλως τελευταίος μήνας είναι, θα ξεκουραστούμε μετά.
Καλές βολτουλες παλικαροι και να περνάτε καλά.....

Χθεσινή βολτουλα στο ίδιο μέρος "Βοιωτία" με την προηγούμενη εβδομάδα. Ζεστή πολύ αλλά και πολύ περπάτημα. Από κυνηγούς συναντήσαμε άλλα δύο ζευγάρια τα οποία έριξαν κι αυτοί αρκετές ντουφεκιες σε μερικά σημεία. Τσίχλες όσες και τις προηγούμενες φορές αλλά κοτσύφια είδα πιο πολλά. Παρέα με τον ανιψιό καθίσαμε για τις μαύρες. Πήραμε 4 από τις οποίες βρήκαμε τις 3. Από το πρωί έβαλα 9άρια του Ρουμελιώτη 32γρ και πραγματικά μέχρι που έφυγα ήταν "φωτιά". Τα πουλιά μέσα σε πουρνάρια και Σχοινά και λιγότερα σε ελιές. Βέβαια σε μερικές αγριελιές που είχαν καρπό πάνω και στο έδαφος είχε πιο πολλές. Για την ιστορία 19 στο χέρι από τα οποία τα 6 κοτσύφια, 2 ξερές άφαντες και 3 ξεπουπουλιασματαView attachment 95529. Το αντίτιμο βέβαια ήταν ένα 5ωρο περπατητο που σε συνδιασμό με την τόση ζέστη - λιωσαμε... Χαλάλι, χάνουμε και κάνα κιλό και καμιά τοξίνη.... Ούτως ή άλλως τελευταίος μήνας είναι, θα ξεκουραστούμε μετά.
Καλές βολτουλες παλικαροι και να περνάτε καλά.....
Μπράβο φιλλιπε

Στα μέρη που εχω κυνηγήσει (Βοιωτία, Αργολίδα) τα πουλιά είναι στα πυκνά, σε ρεματιες και σε υψώματα, κυρίως όπου έχει πουρνάρια ή σχινους. Παρόλα αυτά όταν τις πιάνω στα χέρια μου γίνομαι μωβ, αυτό το χρώμα που αφήνει η ελιά. Στα πορτοκάλια δεν σηκώνουμε παρά ελάχιστες και δεν παίζουν καθόλου μαύρες αν και έχουμε πάει σε κομμάτια που έχει αρκετές. Απο το χάραμα κελαηδάει ο τόπος και τσιχλα δεν πετάει καμία. Στα θετικά είναι ότι υπάρχουν κάποια σημεία που δεν φεύγουν μακριά οπότε υπάρχεια ποτέλεσμα. Περίεργη χρονιά πραγματικά...

Εγω τις κυνηγάω στα ξινά και γίνονται τα χέρια μου πορτοκαλί.Μια φορά πήρα μια πράσινη που καθόταν σε κυπαρίσσι.Γενικα φέτος ξεβαφουν τα γαμοπουλα.
Δεν ξέρω τι λέτε αλλά εμένα τα χέρια μου γίνονται κατακόκκινα, πολύ αίμα ρε γαμώτο.

Εγω τις κυνηγάω στα ξινά και γίνονται τα χέρια μου πορτοκαλί.Μια φορά πήρα μια πράσινη που καθόταν σε κυπαρίσσι.Γενικα φέτος ξεβαφουν τα γαμοπουλα.
Στο σκατουλί να αρχίσεις να ανησυχείς...
Σε όλες τις άλλες τις αποχρώσεις...δεν υπάρχει πρόβλημα...
🤣🤣🤣

Και η απογοήτευση στο παιχνίδι είναι. Την καλημέρα μου....
Συμφωνώ φυσικά,δεν κυνηγάμε στις ΗΠΑ,στον Καναδά ή στη Ρωσσία.Όπως όμως έχω ξαναγράψει,το να πας μακριά π.χ. για φάσσες ΜΟΝΟΣ και να γυρνάς άκαρπος είναι ΠΟΛΥ δυσάρεστο... :( 😿

Δεν σου έχει τύχει να αφήνουν από το στόμα υγρά απο τους καρπούς που έχουν φάει και να γίνονται τα χέρια σου μωβ? Καλά να είμαστε, θα ανεβάσω βίντεο το ΣΚ...

Δεν σου έχει τύχει να αφήνουν από το στόμα υγρά απο τους καρπούς που έχουν φάει και να γίνονται τα χέρια σου μωβ? Καλά να είμαστε, θα ανεβάσω βίντεο το ΣΚ...
Εννοείται, πολλές φορές! Και βάφει και τα ρούχα

Status
Not open for further replies.
Back