Δημήτρη δε μιλάω για απογευματινά της μιας μέρας. Ούτε για ένα και μοναδικό καβατζωτό σημείο.Και τι να πούνε φίλε μου? Φέτος αυτά είναι επτασφραγιστα μυστικά. Άσε που και να πουν ως να πάνε οι υπόλοιποι θα έχουν πετάξει για αλλού. Την Κυριακή πέρασαν ατουφεκιστες εντελώς ανενοχλητες 25-30 σε ένα σημείο. Για φέτος σε απογευματινό ο αριθμός αυτός είναι εξωπραγματικος εδώ. Έπιασε βροχή και έριχνε δυνατα όλη νύχτα και όλη μέρα την Δευτέρα και έκοψε την ώρα του απογευματινου και πήγα.Λοιπον 3 πουλιά βγήκαν και στο τελευταίο δεκάλεπτο κιόλας. Σκίζω τα τσιχλοπτυχια μου φέτος....
Μιλάω για τόπους, που ειδικά αυτήν περίοδο των επιστροφών, κατά γενική ομολογία ανά τα χρόνια, βάζουν πουλιά και τα συγκρατούν για κάποιες μέρες έστω (π.χ. Χιλιομόδι, Δήμαινα, Πολιτικά, Αταλάντη, Προκόπι, Οξύλιθο, Κονίστρες, Μώλο, Κομποτάδες, Μεξιάτες, Αργολίδα κ.λπ.). Δεν θα ήταν ευχής έργο, να είχαν κόσμο για να γουστάραμε όλοι??? Δεν θα ήταν καλό, αν εγώ ήξερα π.χ. ότι έχει τσίχλες, να το έλεγα, για να επωφεληθώ και εγώ από το ανέμισμα που θα έκανες εσύ από το απέναντι καρτέρι???
Λέω εγώ τώρα...
Μπορεί βέβαια να σκέφτομαι λάθος!
Γιατί οι περισσότεροι και είναι παρτάκηδες και όταν βρουν πουλιά δε βγάζουν άχνα λες και θα μείνουν εκεί για πάντα και ταυτοχρόνως γκρινιάζουν και όταν δεν έχει ή όταν ετεροχρονισμένα μάθουν ότι την προηγούμενη εβδομάδα κάηκε το πελεκούδι στο χ μέρος...
Τσίχλες γουστάρουμε να κυνηγάμε, όχι μπεκάτσες ή πέρδικες...