Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Και τι να πούνε φίλε μου? Φέτος αυτά είναι επτασφραγιστα μυστικά. Άσε που και να πουν ως να πάνε οι υπόλοιποι θα έχουν πετάξει για αλλού. Την Κυριακή πέρασαν ατουφεκιστες εντελώς ανενοχλητες 25-30 σε ένα σημείο. Για φέτος σε απογευματινό ο αριθμός αυτός είναι εξωπραγματικος εδώ. Έπιασε βροχή και έριχνε δυνατα όλη νύχτα και όλη μέρα την Δευτέρα και έκοψε την ώρα του απογευματινου και πήγα.Λοιπον 3 πουλιά βγήκαν και στο τελευταίο δεκάλεπτο κιόλας. Σκίζω τα τσιχλοπτυχια μου φέτος....
Δημήτρη δε μιλάω για απογευματινά της μιας μέρας. Ούτε για ένα και μοναδικό καβατζωτό σημείο.
Μιλάω για τόπους, που ειδικά αυτήν περίοδο των επιστροφών, κατά γενική ομολογία ανά τα χρόνια, βάζουν πουλιά και τα συγκρατούν για κάποιες μέρες έστω (π.χ. Χιλιομόδι, Δήμαινα, Πολιτικά, Αταλάντη, Προκόπι, Οξύλιθο, Κονίστρες, Μώλο, Κομποτάδες, Μεξιάτες, Αργολίδα κ.λπ.). Δεν θα ήταν ευχής έργο, να είχαν κόσμο για να γουστάραμε όλοι??? Δεν θα ήταν καλό, αν εγώ ήξερα π.χ. ότι έχει τσίχλες, να το έλεγα, για να επωφεληθώ και εγώ από το ανέμισμα που θα έκανες εσύ από το απέναντι καρτέρι???
Λέω εγώ τώρα...
Μπορεί βέβαια να σκέφτομαι λάθος!
Γιατί οι περισσότεροι και είναι παρτάκηδες και όταν βρουν πουλιά δε βγάζουν άχνα λες και θα μείνουν εκεί για πάντα και ταυτοχρόνως γκρινιάζουν και όταν δεν έχει ή όταν ετεροχρονισμένα μάθουν ότι την προηγούμενη εβδομάδα κάηκε το πελεκούδι στο χ μέρος...
Τσίχλες γουστάρουμε να κυνηγάμε, όχι μπεκάτσες ή πέρδικες...

Δημήτρη δε μιλάω για απογευματινά της μιας μέρας. Ούτε για ένα και μοναδικό καβατζωτό σημείο.
Μιλάω για τόπους, που ειδικά αυτήν περίοδο των επιστροφών, κατά γενική ομολογία ανά τα χρόνια, βάζουν πουλιά και τα συγκρατούν για κάποιες μέρες έστω (π.χ. Χιλιομόδι, Δήμαινα, Πολιτικά, Αταλάντη, Προκόπι, Οξύλιθο, Κονίστρες, Μώλο, Κομποτάδες, Μεξιάτες, Αργολίδα κ.λπ.). Δεν θα ήταν ευχής έργο, να είχαν κόσμο για να γουστάραμε όλοι??? Δεν θα ήταν καλό, αν εγώ ήξερα π.χ. ότι έχει τσίχλες, να το έλεγα, για να επωφεληθώ και εγώ από το ανέμισμα που θα έκανες εσύ από το απέναντι καρτέρι???
Λέω εγώ τώρα...
Γιατί οι περισσότεροι και είναι παρτάκηδες και όταν βρουν πουλιά δε βγάζουν άχνα λες και θα μείνουν εκεί για πάντα και ταυτοχρόνως γκρινιάζουν και όταν δεν έχει ή όταν ετεροχρονισμένα μάθουν ότι την προηγούμενη εβδομάδα κάηκε το πελεκούδι στο χ μέρος...
Ο κύριος που το έγραψε τις προάλλες, είχε δίκιο και ας παρεξηγήθηκαν κάποιοι, προφανώς και δεν εννοούσε να του στείλει κανείς πινέζα. Το συγκεκριμένο θέμα, είναι πεδίο κατασκοπείας και όχι γκρουπ τσιχλάδων, αν δεν μεταφέρονται πληροφορίες. Ο καθένας κάνει ότι θέλει και δεν λέω ότι είναι όλοι έτσι, προφανώς. (Εμένα με έχουν βοηθήσει κάποιοι συνάδελφοι!)

Λέω εγώ τώρα...
Βρε μαζί σου! Εγώ για φέτος σου λέω. Δεν στέκονται τα πουλιά σε ένα τόπο. Σήμερα περπατάς κάνεις 20. Αύριο δεν βλέπεις ούτε 10.

Ο κύριος που το έγραψε τις προάλλες, είχε δίκιο και ας παρεξηγήθηκαν κάποιοι, προφανώς και δεν εννοούσε να του στείλει κανείς πινέζα. Το συγκεκριμένο θέμα, είναι πεδίο κατασκοπείας και όχι γκρουπ τσιχλάδων, αν δεν μεταφέρονται πληροφορίες. Ο καθένας κάνει ότι θέλει και δεν λέω ότι είναι όλοι έτσι, προφανώς. (Εμένα με έχουν βοηθήσει κάποιοι συνάδελφοι!)
Δεν παρεξηγήθηκε κάνεις. Τιποτα δεν μένει κρυφό. Και σου ξαναλέω όπως απάντησα και στον συναδελφο. Πως κρατήσαμε κρυφό ότι είχε τσιχλοκοτσυφα στην Εύβοια όταν ήθελες αίτηση για να πιάσεις καρτέρι τις μέρες που είχε πουλια? Εγώ δεν ανέβηκα αλλά πήγαν φίλοι μου και είχε λαοθαλασσα από τις 12 το βράδυ.

Τσίχλες. Δεν ξέρω που , από αναρτήσεις που έχω δει στα social.
Καλά μην πιστέυεις και ότι βλέπεις από τους κυνηγούς του like στο Facebook. Είναι σίγουρο ομως ότι κάποιοι κάπου θα πετύχουν η πέτυχαν πουλιά αυτες τις μέρες. Το κακό είναι ότι δεν υπάρχουν οι αριθμοί φετος για να τα πετύχουμε πολλοί σε πολλά μέρη.

Καλά μην πιστέυεις και ότι βλέπεις από τους κυνηγούς του like στο Facebook. Είναι σίγουρο ομως ότι κάποιοι κάπου θα πετύχουν η πέτυχαν πουλιά αυτες τις μέρες. Το κακό είναι ότι δεν υπάρχουν οι αριθμοί φετος για να τα πετύχουμε πολλοί σε πολλά μέρη.
Συμφωνώ, αν απ τους 3500 κυνηγούς, βρήκαν πουλιά 3 άτομα, δεν λέει τίποτα.

Με λίγα λόγια, αν μετά τις 7:40 περίπου που τελειώνουν οι μαύρες, δεν πετάει φουστης για 2 ώρες μην φύγετε, μην περπατήσετε. Βγάλτε ρίζες στο σημείο μήπως και... Καλά τα λέει ο Λεωνίδας αλλά έχει μείνει σε εμπειρίες περασμένων δεκαετιων

Πριν κάτι μέρες διπλα στα σκυλιά παρκάρω και βλέπω στα σχοιναρακια καμια δεκαπενταρια τσίχλες παίζανε ωραία και ήρεμα αφού είναι ζώνη , πάω την επόμενη δεν έχει τίποτα ούτε μισή

Μιλάμε για ανωμαλία φέτος

Νερά φαγητά καλή θερμοκρασία ηρεμία φαγώθηκαν να φύγουν 🤷‍♂️

Πριν κάτι μέρες διπλα στα σκυλιά παρκάρω και βλέπω στα σχοιναρακια καμια δεκαπενταρια τσίχλες παίζανε ωραία και ήρεμα αφού είναι ζώνη , πάω την επόμενη δεν έχει τίποτα ούτε μισή

Μιλάμε για ανωμαλία φέτος

Νερά φαγητά καλή θερμοκρασία ηρεμία φαγώθηκαν να φύγουν 🤷‍♂️
Όπως ακριβώς το περιγράφεις. Κομμάτια με παρατημένα λιοδεντρα γεματα ελιες με βατους αγριλιδια σκινα ζούγκλα κανονική και να έχουν μέσα μόνο τσονια. Και στην χειρότερη χρόνια σε τέτοια κομμάτια αν την έστηνες το πρωί 10 πουλιά θα τα τουφεκουσες. Φέτος είναι η πιο περίεργη χρονιά με διαφορά.

Λέω εγώ τώρα...
Πες τα Χρυσοστομε!!!!! Αυτά είπα και εγώ πριν κάτι μέρες
Δεν παρεξηγήθηκε κάνεις. Τιποτα δεν μένει κρυφό. Και σου ξαναλέω όπως απάντησα και στον συναδελφο. Πως κρατήσαμε κρυφό ότι είχε τσιχλοκοτσυφα στην Εύβοια όταν ήθελες αίτηση για να πιάσεις καρτέρι τις μέρες που είχε πουλια? Εγώ δεν ανέβηκα αλλά πήγαν φίλοι μου και είχε λαοθαλασσα από τις 12 το βράδυ.
Για Προκόπι και Εύβοια δεν έγραψε ποτέ κανείς σε αυτό το forum από 10 Γενάρη και μετά!!!!!!

Δεν σε πάει κανείς σε μέρος που κυνηγάει και κάνει πουλάκια.
Μπορεί να κυνηγάει μόνο περπατητο και να μην θέλει να διακινδυνεύσει την σωματική ακεραιότητα την δικιά του,της παρέας του η του νεοφερμενου.
Και μη μου πείτε ότι προσέχουμε που τουφεκαμε!
Κάποιοι ναι,κάποιοι ΟΧΙ!!
Μπορεί να μην θέλει να βρει δύο λόχους παραταγμενους...
Παράλογος είναι η μοναχοφαης?
Το "η τσίχλα θέλει τουφέκια"είναι σχετικό...
Τουφεκιά είναι τα 5, τουφέκια είναι και τα 55!
Ένα μέρος που κυνηγιεται με φειδωλες τουφεκιές θα κρατήσει(αν είναι να κρατήσει)πουλιά και για τις επόμενες φορές.
Αν ριχτούν δύο επικαθημενα φυσίγγια,σε ένα πρωινό... χαίρεται και σας αγαπώ!
Υπάρχουν βίντεο στο yt που δείχνει κιβώτιο φυσίγγια δίπλα στον ριχταρη ο οποίος τουφεκαει ακόμη και την υποψία τσίχλας ΟΠΟΥ την βλέπει.
Μεξιάτες...
Πόσοι από μας θα ήθελαν 2-3 τέτοιους δίπλα μας στην περιοχή που κυνηγάμε?
Προσωπικά,όσες φορές έχω κάνει ποστ σ' αυτό το νήμα,αναφέρω ευρύτερη περιοχή που πήγα και το τι είδα.
Μέχρι εκεί και να με συμπαθατε! :)
Οι περισσότεροι χιλιόμετρα κάνουμε και μας τρώει το ξενύχτι!
Ας έχουμε και την χαρά ότι ψάξαμε και βρήκαμε ένα καινούριο μέρος που "δουλεύει".

Θυμάμαι πριν καμιά 35αρια χρόνια που ήμουν μικρός και με έπαιρνε ο πατέρας μου μαζί του στο καφενείο ,όταν έκλεινε το μαγαζί. Μόλις έμπαινε κανένας κυνηγός, χαιρετούσε τους υπόλοιπους με τη φράση:"Καμιά πληροφορία υπάρχει ?" κι όλοι γελούσαν.
Τότε δεν μπορούσα να καταλάβω πού το έβρισκαν το αστείο

Πες τα Χρυσοστομε!!!!! Αυτά είπα και εγώ πριν κάτι μέρες

Για Προκόπι και Εύβοια δεν έγραψε ποτέ κανείς σε αυτό το forum από 10 Γενάρη και μετά!!!!!!
Νομίζω πάντως ότι η αναφορά για το Προκόπι είναι για την περσινή χρονιά και όχι για φέτος.

Παιδιά ακόμα γενικώς δεν έχουν φανεί και από ενημερώσεις που έχω από μερικούς φίλους που έχω σε δυο τρεις κλασικές περιοχές στο περπατητο όσο περπατάς βρίσκεις αλλά θέλει πολύ πολύ περπάτημα το διπλάσιο η τριπλάσιο από πέρυσι οπότε κουράζεσαι και σταματάς βαρόμετρο τα απογευματινά φέτος είναι απελπισία ο Φεβρουάριος είναι μήνας για καρτερι ακόμα διατηρώ λίγες ελπίδες

Δεν σε πάει κανείς σε μέρος που κυνηγάει και κάνει πουλάκια.
Μπορεί να κυνηγάει μόνο περπατητο και να μην θέλει να διακινδυνεύσει την σωματική ακεραιότητα την δικιά του,της παρέας του η του νεοφερμενου.
Και μη μου πείτε ότι προσέχουμε που τουφεκαμε!
Κάποιοι ναι,κάποιοι ΟΧΙ!!
Μπορεί να μην θέλει να βρει δύο λόχους παραταγμενους...
Παράλογος είναι η μοναχοφαης?
Το "η τσίχλα θέλει τουφέκια"είναι σχετικό...
Τουφεκιά είναι τα 5, τουφέκια είναι και τα 55!
Ένα μέρος που κυνηγιεται με φειδωλες τουφεκιές θα κρατήσει(αν είναι να κρατήσει)πουλιά και για τις επόμενες φορές.
Αν ριχτούν δύο επικαθημενα φυσίγγια,σε ένα πρωινό... χαίρεται και σας αγαπώ!
Υπάρχουν βίντεο στο yt που δείχνει κιβώτιο φυσίγγια δίπλα στον ριχταρη ο οποίος τουφεκαει ακόμη και την υποψία τσίχλας ΟΠΟΥ την βλέπει.
Μεξιάτες...
Πόσοι από μας θα ήθελαν 2-3 τέτοιους δίπλα μας στην περιοχή που κυνηγάμε?
Προσωπικά,όσες φορές έχω κάνει ποστ σ' αυτό το νήμα,αναφέρω ευρύτερη περιοχή που πήγα και το τι είδα.
Μέχρι εκεί και να με συμπαθατε! :)
Οι περισσότεροι χιλιόμετρα κάνουμε και μας τρώει το ξενύχτι!
Ας έχουμε και την χαρά ότι ψάξαμε και βρήκαμε ένα καινούριο μέρος που "δουλεύει".
Στα περισσότερα συμφωνούμε.
Προφανώς κανείς δεν σε πάει σε μέρος που κυνηγάει σταθερά (εκτός αν είστε φίλοι, πραγματικοί και όχι των social media) και ούτε θα έπρεπε, διότι και αυτό μέσα στη χαρά της διαδικασίας του κυνηγιού είναι.
Επίσης οι τυχεροί κάτοικοι της επαρχίας, έχοντας ευκολότερη πρόσβαση στους τόπους, νωρίτερα από εμάς βλέπουν τι παίζει.
Και προφανώς δεν έχω απαίτηση να μου το πουν, παρόλο που φίλοι ανά τόπους το κάνουν.

Δεν νομίζω όμως, ότι η μισή Αθήνα που προσωπικά πέτυχα στο Μόδι φέτος στις αρχές Νοέμβρη και ευχαριστήθηκε ντουφεκίδι και καρπώσεις, είναι όλοι κάτοικοι Λειβαδιάς και γύρω περιοχών, ούτε είναι ο σταθερός κυνηγότοπος τους.
Ούτε και όλη η Αττική που παρέλασε πέρσι από Μεξιάτες ή Ναύπλιο μένουν και κυνηγάνε μόνιμα εκεί.
Όλοι κάπου έμαθαν κάτι, πήγαν, βρήκαν και πέρασαν καλά ή και όχι (εξαρτάται).
Αδικημένοι κατ΄ εμέ σε αυτή την περίπτωση είναι οι ντόπιοι κυνηγοί που έβλεπαν ορδές βαρβάρων με τζιπάκια να ντουφεκάνε νυχθημερόν και το ίδιο βράδυ να παραπονιούνται εδώ μέσα για τους "Ιταλούς"...
Το θέμα είναι πως πέρσι, όπως και φέτος για το Μόδι, ποτέ δεν ειπώθηκε κάτι εδώ μέσα, ή τουλάχιστον μου διέφυγε.
Αν όμως το κάθε φόρουμ είχε μια συνδρομή μέλους, θα λειτουργούσε καλύτερα κατά τη γνώμη μου, διότι θα περιορίζονταν πολύ ο αριθμός μελών-παρατηρητών-κυνηγομάγαζων-φυσιγγάκιδων και θα απέμεναν σε πιο κλειστό κύκλο, όσοι πραγματικά γουστάρουν το κυνήγι...
Αυτά τα ολίγα και καλό κυνηγετικό ΣΚ!

Status
Not open for further replies.
Back