Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εγώ έχω τουφεκισει στα 15 μέτρα, με 4*, είχε 7 σκάγια πάνω και δεν είχε τρυπησει κανένα. Με BP 32gr και νοτιαδουρα φουλ. Ότι και να ακούσω, δεν τα ρίχνω ούτε που να μου τα χαρίζουν.
Τι νούμερο σκάγια σε τι θήραμα;

Τι νούμερο σκάγια σε τι θήραμα;
8αρι, σε κοτσύφι. Εκείνη την ημέρα είχαμε μόνο απ αυτά μαζί μας και τα ρίχναμε με 2 όπλα (l4s&391), όλα τα πουλιά έφευγαν ξεψειρισμένα. Πήραμε 20 τσίχλες και οι 2 μαζί & 1 κοτσύφι. Αν δεν ρίχναμε τόσα φυσίγγια και οι 2 και αν δεν μαδουσαμε επιτόπου το κοτσύφι, απλά θα θεωρούσαμε ότι είμαστε αστοχοι. Που μπορεί να είμαστε, αλλά δεν επιτρέπεται με 7 σκάγια στα 15 μέτρα, να μην το έχει τρυπήσει κανένα και να το παίρνεις ζωντανό γτ απλά είχε φάει γερό χαστούκι.

8αρι, σε κοτσύφι. Εκείνη την ημέρα είχαμε μόνο απ αυτά μαζί μας και τα ρίχναμε με 2 όπλα (l4s&391), όλα τα πουλιά έφευγαν ξεψειρισμένα. Πήραμε 20 τσίχλες και οι 2 μαζί & 1 κοτσύφι. Αν δεν ρίχναμε τόσα φυσίγγια και οι 2 και αν δεν μαδουσαμε επιτόπου το κοτσύφι, απλά θα θεωρούσαμε ότι είμαστε αστοχοι. Που μπορεί να είμαστε, αλλά δεν επιτρέπεται με 7 σκάγια στα 15 μέτρα, να μην το έχει τρυπήσει κανένα και να το παίρνεις ζωντανό γτ απλά είχε φάει γερό χαστούκι.
Κοίτα να δεις, θα ορκιζομουν ότι τα όπλα ήταν Μπενέλι κι ας μην ήμουν παρών
Ίσως με ρεμινγκτον ν3 να σκότωνε το φυσίγγι
Ή έστω μία Impala (όχι σεβρολετ, την τουρκογλου)

Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να δεχτώ ότι ένα 8αρι στα 15 μέτρα δεν τρύπησε κότσυφα. Ένα τόσο ασθενικό φυσίγγι δεν θα είχε καν δύναμη να επαναταξει το κλείστρο.

Εγώ έχω τουφεκισει στα 15 μέτρα, με 4*, είχε 7 σκάγια πάνω και δεν είχε τρυπησει κανένα. Με BP 32gr και νοτιαδουρα φουλ. Ότι και να ακούσω, δεν τα ρίχνω ούτε που να μου τα χαρίζουν.
Καπού κάνεις λάθος θα το δεχόμουν αν είχε -20 και με το ζόρι δούλευε δε δουλεύε το ντουφέκι για να υπάρξει τέτοια αδυναμία σε τέτοια απόσταση εκτός αν ήταν φακοφυσιγγο είχε φακές μέσα

Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να δεχτώ ότι ένα 8αρι στα 15 μέτρα δεν τρύπησε κότσυφα. Ένα τόσο ασθενικό φυσίγγι δεν θα είχε καν δύναμη να επαναταξει το κλείστρο.
Τί δεν μπορείς να καταλάβεις? Για b&p μιλάμε .big smile. 🤭

Aυτο συμβαινει γιατι το φυσιγιο εχει λιγοτερη πυριτηδα απο αυτη που πρεπει για να σπρωξει σωστα και με δυναμη ταχυτητας τα σκαγια , η οτι δεν εχει πιεστη οσο πρεπει στο κλεισιμο του ρελιασματος , πολλοι κατασκευαστες εβαζαν λιγοτερη πυριτηδα στα φυσιγγια τους για οικονομια , αλλα τα εκλειναν με υπερβολικη πιεση στο ρελιασμα ακομη εκαναν και κεντρικη τηξη για να αναπληρωσουν την λιγοτερη πυριτηδα που εβαζαν , λαθος για εμενα , γιατι τερματηζαν το αμορτησερ του συγκερωτηρα , και δεν δουλευε σωστα ο συγκερωτηρας , με αποτελεσμα ποιο πολυ ανακρουση , και ποιο μεγαλη παραμορφωση στα σκαγια

Χτες κ σημερα ψιλόβροχο κ ετσι δεν είχε έξοδο...
Αποφασισα να ασχοληθώ με τον καθαρισμό τσιχλοκοτσυφων γιατί τα έβαζα στην συντήρηση κ είχαν μαζευτεί...
2-3 πουλια ήταν σαν ξύλα, τα υπόλοιπα ήταν τετραπαχα, φυσιολογικό θα πειτε για ετούτη την εποχή αλλά δεν το εχω δει να συμβαίνει παντα...

Όσο για τα απογευματινά φέτος την πάτησα γιατί στο χωράφι που καθόμουν το έσπειρε ο τσοπανης κ έκλεισε κ το πορτόνι(ενώ πρωτα το είχε ανοιχτό) κ εκει ήταν το καλυτερο σημείο γιατί ειχε άνοιγμα, από πισω ξεκιναει κ το πυκνο....
Κ το κακό είναι πως τα περισσοτερα πουλια περνάνε από εκεί...
Είναι κ το μόνο σημείο που δουλευει τα τελευταία χρόνια σε εκείνη την περιοχη που κάποτε ήταν ένα απέραντο καρτέρι....
Θα δω......

Τις ευχες μου σε όλους τους Γιαννηδες κ ιδιαίτερα στους τσιχλογιάννηδες του φόρουμ γιατί χτες ξεχαστηκα!

Λεο, ο Κωστας αναφερει οτι εριχνε με "νοτιαδουρα φουλ". Σιγουρα θα εχετε παρατηρησει ολοι σας, οτι μερικες φορες, ιδιαιτερα μολις
αρχισει να ξημερωνει, η νοτιαδουρα μπορει να δημιουργει συνεχομενα "πεπλα" - ας το πω ετσι - τα οποια αφαιρουν δυναμη προσκρουσης
απο τα σκαγια. Αν τα μετρα ειναι και λιγα παραπανω, θεωρω οτι ειναι δυνατον να εχουμε τετοιο αποτελεσμα...

Η νοτιά είναι ο χειρότερος καιρός για τα φυσίγγια στο νησί δεν ξέρω πως να το εξηγήσω

Ζωντανά και αίματα συνέχεια , πλέον πάντα Πέφτω ένα νούμερο.

Και έχω τύχει σε παρτίδες b&p ας τις πούμε ελαττωματικες

Και f2 και τρικολόρ 36 γρ

Ειδικά με το τρικολόρ απίστευτο πατατράκ ένας φίλος μου πρώτη μέρα σε πέρδικα

Δεν σκότωνε με τίποτα και όσες επιτέλους πέφτανε όλα τα σκάγια πάνω στην πέτσα 6αρια

Εγώ έχω τουφεκισει στα 15 μέτρα, με 4*, είχε 7 σκάγια πάνω και δεν είχε τρυπησει κανένα. Με BP 32gr και νοτιαδουρα φουλ. Ότι και να ακούσω, δεν τα ρίχνω ούτε που να μου τα χαρίζουν
Από τα εμπορικά όλα να τα περιμένεις αλλά κ αυτό παραείνα τραγικό....
Αν μου συνέβαινε κατι τέτοιο κ δεν είχα άλλα φυσίγγια μαζί μου θα σταματούσα το κυνήγι γιατί δεν ειχε νόημα κ για εμενα κ για τα θηράματα....
Και θα φρόντιζα να τα ρίξω άλλη μέρα με καλό καιρό, κ σίγουρα θα άνοιγα κάποιο μήπως κ καταλάβω τι μπορεί να έφταιγε....

Από τύχη σε διπλανό καρτέρι με τον αγαπητό @John KU αφού δεν μας πήρε ο ύπνος καλά ήταν.... Για να περάσει η ώρα έφερνα γύρω και βρήκα το φυσιγγι της φωτογραφίας. 25 χρόνια πριν τα ρίχναμε. Βέβαια δεν ήμουν κωλοφαρδος σαν τον @PredatoZ (φιλικά πάντα ρε) να βρω και φρέσκα γεμάτα χαμένα από άλλους... 20250108_170238.jpg

Από τύχη σε διπλανό καρτέρι με τον αγαπητό @John KU αφού δεν μας πήρε ο ύπνος καλά ήταν.... Για να περάσει η ώρα έφερνα γύρω και βρήκα το φυσιγγι της φωτογραφίας. 25 χρόνια πριν τα ρίχναμε. Βέβαια δεν ήμουν κωλοφαρδος σαν τον @PredatoZ (φιλικά πάντα ρε) να βρω και φρέσκα γεμάτα χαμένα από άλλους... View attachment 94859
Παντα φιλικα!!!

Status
Not open for further replies.
Back