Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
πως και δεν εχετε δει τσιχλες απο τωρα γιτι τα λετε κατι τετοια παντως εγω ειδα δυο στη φλωρινα φετος κανονικες οχι δεντροτσιχλες
Η Φλώρινα είναι η Φλώρινα...
Και στο Κ.Νευροκοπι έχει πληθυσμούς, οπως στα περισσότερα υπερβορεια σύνορα μας...
Δεν είναι παράξενο...

Λίγες ήμερες ακομα και θα ανταμοσουμε ξανα ελπιζω με τις κυρίες....hunter..hunter..hunter.
Βόρεια Ευρώπη αρχίζουν ήδη οι πρωτες καταγραφές στους βιοακουστικους σταθμούς που μελετούν τις αποδημιες....
https://www.trektellen.nl/count/view/2204/20240828

Ξεκινήσαμε και φέτος... Πάει η ηρεμία του Σεπτέμβρη... Πέρυσι γύρω στις 15 με 20 Σεπτέμβρη, παίρνουν οι γονείς μου, μια σακούλα τσίχλες αμάδητες από τον καταψύκτη και τις πάνε πεσκέσι, σε έναν φίλο. Του λένε λοιπόν ότι τις βάρεσα εγώ, χωρίς να του εξηγήσουν το πότε. Κάτα το βράδυ, με παίρνει ο φίλος και μου λέει. "Έχω εδώ έναν φίλο κυνηγό. Να σου τον δώσω, γιατί είναι σε σύγχυση και θέλει να σε ρωτήσει κάτι;" Βεβαίως του απαντώ. Ακούω λοιπόν μια σπασμένη φωνή, από συγκίνηση, να μου λέει... "Ρε φίλε, που τα βρήκες όλα αυτά τα πουλιά. Μην μου πεις συγκεκριμένο μέρος. Μόνο Περιφέρεια, Νομό, ότι θέλεις τέλος πάντων." Σιγά το μεγάλο μυστικό, του απαντώ. Εδώ Αττικοβοιωτία." Χαμός γινόταν. Σιωπή από την άλλη γραμμή. Έλα του λέω, ακούς; Ναι μου λέει. Μπάσιμο μεγάλο ε; Μπα, του λέω, περισσότερο περπατητό. Και τότε αρχίσαμε να στροφάρουμε. Ρε φίλε, του λέω, από τον Φλεβάρη είναι, τι νόμιζες; Και βάζουμε τα γέλια! Ο φίλος, άσχετος εντελώς, δεν είχε καταλάβει και νόμιζε ο άλλος ο καψερός, ότι είχε πρώιμο μπάσιμο!

Το σωστό βουντού, πρέπει να είναι φρέσκο. Κάπου στις αρχές Οκτώβρη και φέτος, με συνέπεια και συνείδηση, όλοι μαζί θα επιδιώξουμε να μην επαναληφθεί, η περσυνή κ@λοχρονιά, όπου δυστυχώς, ούτε την είδαμε, ούτε την χουφτώσαμε. Υπομονή ένα 40ήμερο, λοιπόν, όπου ο μάντης Κίχλας, θα είναι ξανά στην διάθεσή σας, για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωσή σας!

Το σωστό βουντού, πρέπει να είναι φρέσκο. Κάπου στις αρχές Οκτώβρη και φέτος, με συνέπεια και συνείδηση, όλοι μαζί θα επιδιώξουμε να μην επαναληφθεί, η περσυνή κ@λοχρονιά, όπου δυστυχώς, ούτε την είδαμε, ούτε την χουφτώσαμε. Υπομονή ένα 40ήμερο, λοιπόν, όπου ο μάντης Κίχλας, θα είναι ξανά στην διάθεσή σας, για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωσή σας!
Φέτος είναι δύσκολα τα πράγματα. Χωρίς αστεία....

Φέτος είναι δύσκολα τα πράγματα. Χωρίς αστεία....
Έτσι είναι Μητσάρα. Δεν θέλω να τους αποθαρρύνω, για αυτό και κρύβω λόγια. Προσπαθώ να ροκανίσω τον χρόνο, για να βρεθούν προ τετελεσμένου, όταν από τα μέσα Οκτώβρη και μετά, το μόνο που θα βλέπουν στα καρτέρια, θα είναι τσόνια και αυτά με σοβαρό πρόβλημα προσανατολισμού. Θα κυκλοφορήσουν και μπλουζάκια οι κυνηγετικοί σύλλογοι, όπου θα αναγράφεται με κεφαλαία, "ΤΣΙΧΛΑ ΛΕΩ ΚΑΙ ΚΛΑΙΩ". 300% αύξηση στα αντικαταθλιπτικά, τίποτα άλλο. Ευτυχώς που δεν έχω πολλά φυσίγγια...

Status
Not open for further replies.
Back