Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Φέτος τα κοτσυφια έχουν εξαφανιστεί από τον κάμπο! Τα προηγούμενα χρόνια έβλεπα μέχρι και 25-30 πουλια να ανεβαίνουν το απόγευμα. Φέτος μέχρι τώρα να έχω δει και 5-6 συνολικά ζήτημα είναι. Ξεραηλα....
Εγώ πάλι φίλε Δημήτρη έχω δει αμέτρητα σε 3 κυνήγια που έχω κάνει. Πολύ περισσότερα από πέρυσι.

Φέτος τα κοτσυφια έχουν εξαφανιστεί από τον κάμπο! Τα προηγούμενα χρόνια έβλεπα μέχρι και 25-30 πουλια να ανεβαίνουν το απόγευμα. Φέτος μέχρι τώρα να έχω δει και 5-6 συνολικά ζήτημα είναι. Ξεραηλα....
Εγώ αντιθέτως μέχρι πριν μια εβδομάδα που ήμουν στο χωριό (Ηλεία) έβλεπα το πρωί να βόσκουν στον κήπο μου μέχρι και έξι κοτσύφια μαζί. Και γενικά τα άκουγα κάθε πρωί. Πολύ περισσότερα από προηγούμενες χρονιές.

Τριφυλια στο κτήμα που έχω μόνιμα νερό από πηγή, κήπο και δέντρα έχουν γίνει πια κοπάδια οι ντοπιαρηδες κοτσυφες. Πρέπει να είναι πάνω απο 30 εκεί που παλιά ήταν 4-5. Συμμοριες φωνακλαδων ανά 4 έως 6 άτομα που παίζουν μέσα στις αυλακιές και τα φρούτα.

Βαρεσα μόνο 1 την πρώτη μέρα στο σπαρμένο ανοιχτό μέρος που χρησιμοποιώ για κυνηγι τρυγονιων. Με το που χειμωνιαζει χάνονται εντελώς. Μόνο όταν πιάνει ζεστές μου έρχονται.

Αλλά και σε άλλες μεριές και κτηματα που πάω και ελέγχω τα λάστιχα και τα δίκτυα βλέπω και ακούω αρκετούς. Έχουν χαθεί από διάφορα άλλα μέρη ακριβώς επειδή δεν έχουν νερό και έχουν μπουλούκιασει εκεί που υπάρχει.

Πολλά κοτσύφια στους φράχτες.
Αν ασχολιομουν θα μαζευα κάμποσα.
Το εντυπωσιακό είναι ότι τα πουλιά είναι "φτιαγμένα"για την εποχή με ωραίο φτέρωμα και δεν μοιάζουν με τα "ψωριαρικα" καλοκαιρινά.
Δεν μου πάει καρδιά να τα χτυπήσω πριν τα μπασίματα!

Ευχαριστώ.
Η κυνηγητική πίεση πιστεύεις ότι σχετίζεται ή όχι;
Δε νομίζω γιατί τα κτήματα στα οποία είναι το καλοκαίρι κυνηγιούνται λιγότερο απο ότι οταν πάνε στα πυκνά και περνάνε από εκεί όλα τα περπατητα και βγαίνουν μετά σε όλα τα καρτερία...

Νομίζω είναι καθαρά θέμα συνθηκών καθώς τα περιβόλια και τα κτήματα είναι αρκετά γυμνά για να τα προστατέψουν το χειμώνα σε σχέση με τις πουρνάριες και τους κυπαρρισωνες.

Πολλά κοτσύφια στους φράχτες.
Αν ασχολιομουν θα μαζευα κάμποσα.
Το εντυπωσιακό είναι ότι τα πουλιά είναι "φτιαγμένα"για την εποχή με ωραίο φτέρωμα και δεν μοιάζουν με τα "ψωριαρικα" καλοκαιρινά.
Δεν μου πάει καρδιά να τα χτυπήσω πριν τα μπασίματα!
Την έχεις ΜΕΓΆΛΗ??? την ❤️

Μέσα Σεπτεμβρίου εξαφανιζονται από τον κάμπο πάντα. Μόλις δροσίσει ανεβαίνουν πιο ψηλά. Εδώ δεν δέχονται πίεση. Ελάχιστα δέχονται κάποιες τουφεκιες. Εγώ προσωπικά Σεπτέμβρη θα πάρω 3-4. Μέχρι εκεί.
Αχ, τι καλός...🙈

Status
Not open for further replies.
Back