Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ολα ωραια, φιλε Γιωργο, αλλα η τελευταια πινελια (κατα την ταπεινη μου γνωμη) και μια ωραια πρασινη , ή δερματινη κυνηγετικη τσαντα...
Μια που ειπα τσαντα, βρηκα και μια ωραια στο ebay...
https://www.ebay.com/itm/New-Handma...263884?hash=item440b4b5a8c:g:vmoAAOSw9YNZtAbY
Aλλα εγω μαλον του χρονου, θα απευθηνθω στον μαστρο Γιάννη να μου κανει τσαντα και σπαστή θηκη οπλου....well done.

....... έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν το είχα σκεφτεί , αλλά όπως βλέπω τη φωτό , θα συμφωνήσω μαζί σου.
επιπλέον λέω να αρχίσω να πηγαίνω στο κυνήγι με καπελάκι με φτερό και γραβάτα . ( όπως κάνουν οι Άγγλοι - τι τώρα παρακατιανοί είμαστε εμείς ???? ).RESPECT..RESPECT.

....... έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν το είχα σκεφτεί , αλλά όπως βλέπω τη φωτό , θα συμφωνήσω μαζί σου.
επιπλέον λέω να αρχίσω να πηγαίνω στο κυνήγι με καπελάκι με φτερό και γραβάτα . ( όπως κάνουν οι Άγγλοι - τι τώρα παρακατιανοί είμαστε εμείς ???? ).RESPECT..RESPECT.

Παντως τα tweed δεν ειναι πολυ ακριβα..
http://www.ebay.co.uk/itm/Mens-Twee...hash=item3f11d27bf9:m:mOmP1e4ZaMKVp21xbr-GgFA
και ενα παντελονακι 3/4 και αναλογες καλτσουλες, και ειμαστε κομλε.very funny..very funny..very funny.
Α, ξεχασα και την,,,σαμπάνια......
που να ξερουν τα Εγγλεζακια το τσιπουράκι, η την γράπα......αυτοί πολυ soft, ειναι.flamenco.

Το μεσημεράκι πήγα για ένα πολύ κοντινό περπατητο σε μέρος αρκετά λογγομενο μόνο κ μόνο για της δύσκολες τουφεκιες που προσφέρει..
Τα πουλιά είναι πιασμένα στην αριστερή πλευρά του μονοπατιού μέσα στα πυκνά,κ πάντα τραβάνε προς τα πανω που κ εκεί είναι ζούγκλα που δεν περνάει φίδι..Ο χρόνος αντίδρασης είναι ελάχιστος,πολλές φορές περνάνε χωρίς καν προλάβω να αντιδράσω ακόμη κ στο ένα μέτρο πανω από το κεφάλι μου..εκεί περιθώριο υπάρχει μόνο για μία τουφεκιά κάθε φορά,η δεύτερη είναι σπανια..πάντα είμαι "ατσαλωμενος"γιατί πετάγονται κ χωρίς να ρίξω πέτρα κ πρέπει να είμαι σε ετοιμότητα..
Επέλεξα σήμερα διασποράς(οτιδήποτε άλλο δεν "πιάνει τόπο"με τα τσοκαρισματα που εχω)..έβαλα λίγα jb μαύρα 33γρ με ελικοειδη ν8 στην μια τσέπη του γιλεκου κ στην άλλη λίγα alectoris γιατί κάτι μου έλεγε ότι θα ήταν δυνατά για το δίκαννο(τα πρωτα..)..
Λίγα τα πουλιά, κ κάποια μου περνούσαν ατουφεκιστα..Έριξα τρεις τουφεκιες κ πήρα δυο τσίχλες με ακαριαία κ "δυνατά"σκοτωματα..
Άλλαξα φυσίγγια όμως παρόλο που απέδιδαν(θα σας πω στις "γνώμες φυσιγγίων"..)
Η συνέχεια είχε μια δικαννια σε έναν κότσυφα παρακάτω χωρίς επιτυχία κ αυτό ήταν όλο..
Έκατσα κ σε ένα ψευτοαπογευματινο αλλά φάνηκαν 3-4 πουλιά από μακριά..

το δράμα συνεχίζεται,4 τσίχλες είδα 1 τουφέκισα την πήρα αλλά έπεσε εκεί που δεν μπάινει ούτε φίδι όχι κουτάβι εκπαιδευόμενο :)
υ.σ. απογευματινό
Εγω παντος σε προσκαλώ να ερθεις να γουσταρεις απογευματινα εικοσαλεπτα ολο ένταση φιλε.shake hands.

Το πρωί στον ελατιά δεν έκανα... "ούτε μπαμ"...!!! Κυριολεκτώ! Ούτε μία ντουφεκιά δεν έβγαλα στις 2μιση ώρες που έκατσα...!!! Πολύ λιγοστές οι τσαρτσάρες και δεν πλησίαζαν στο καρτέρι μου με τίποτα...!!! Έπαιζαν "κρυφτούλι" μέσα στα έλατα, από κορφή σε κορφή...!!! Δεν μου είχε ξανατύχει αυτό...!!!
Στο απογευματινό, τα γνωστά των τελευταίων ημερών...: πολύ φτωχή η εικόνα, ελάχιστα τα τσιχλοκότσυφα...! Με το "ζόρι" 2 κότσυφες και μία τσιχλίτσα...!

Σήμερα ήταν η μονη μέρα απο όσες είμαι εδώ που είδα κοτσύφια.Πολλά κοτσύφια το πρωί αλλά κι το απόγευμα σήμερα περνούσαν πάνω απ το δρόμο καθώς επέστρεφα.
Παλιές εποχές αξέχαστες.Τότε που τα απογευματινά άρχιζαν απο τις 1 με τα κοτσύφια να δίνουν ρεσιτάλ κελαδήματος και ανεβαίνουν σιγά σιγά προς το βουνό.Τότε που με το μονόκανο ακόμη και μια αρμαθια φυσίγγια γυρίζαμε φορτωμένοι κοτσύφια .Και όταν ήταν απο Δεκέμβρη και μετά που ήταν σαν κιτρινη μπάλα απο το λίπος ,ήταν και ο καλύτερος κυνηγητικός μεζές στο κάρβουνο.

Φοβερο εργαλειο!!! .well done. πως λεγεται και απο που? Αν ηταν και πτυσομενο....
Διονύση δεν είναι πτυσσόμενο και δεν γνωρίζω αν υπάρχουν. Είδα να το χρησιμοποιεί ο επιστάτης στη δουλειά για να μαζεύει κανένα σκουπιδάκι στην αυλή και του παρήγγειλα. Περιττό να σου πω ότι του έχουν παραγγείλει όλοι οι συνάδελφοι... .sarcastic.
Τιμή 1€ :)

σημερα πηγα περπατητο με τον σκυλο και για οτι θα εβρησκα, και ειδηκα για τσιχλοκοτσυφα 4, 30 ωρες με χαλια συναντησης ελαχηστα πουλια καθολου μπεκατσες , ειδα ενα μικρο κοπαδι με 5 φασες , και καμια 10αρια ολα και ολα τσιχλοκοστσυφα μακρια και πολυ κοντα ,πηρα εναν κοτσυφα , και ευτηχος εντελος τυχεα μου περασε ενα ζευγαρι φασες και πηρα την μια με 8αρι ιδιογωμοση ΥΓ εχω ενα ποιντερ ηλικιας 7 χρονων που δεν φερμαρη , και δεν μου κανει τα χατηρια , και αφου εχω αλλα δυο καλα σκυλια φερμας , για μπεκατσα και περδηκα , ειπα να το βγαζω στης τσιχλες και να ξεσκαει , για να μου ξεσηκονει και καμια , μια που πηγενω μονος , πραγμα που δεν το εκανα αυτο ποτε με τα σκυλια μου , τα ειχα μονο για περδηκα , μπεκατσα , ορτυκι , λαγο

Last edited by a moderator:
Status
Not open for further replies.
Back