Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπερα σε ολους!
Παιδες...θα τολμησω να το γραψω...και ο καθενας ας το παρει οπως θελει!
Λοιπον...μολις γυρισα απο κυνηγι! Περπατητο. Τα πουλια....πααααρρααα πολλα!!
Ενδεικτικα αναφερω..οτι υπηρχαν πουρναρια οπου εβγαιναν απο μεσα πουλια...ασταματητα! Πουρναρια με περισσοτερα απο 30 πουλια μεσα!
Δυστηχως ομως...σημερα ο αερας μας πεθανε..με αποτελεσμα να μην βοηθα τις τουφεκιες και την καρπωση. Αστοχιες πολλες...και τα πουλια εβγαιναν απο τα πουρναρια..τουλαχιστον 50 μετρα πριν φτασουμε το σημειο.
Το κυνηγι σημερα ελαβε χωρα σε ΑττικοΒοιωτια.
Προσοχη αυριο μεθαυριο....βροχες!
Καλο σας βραδυ!

Ξέχασα να γράψω ότι στον αέρα επίσης καλύτερο το κλειστό τσόκ .
Όσο πιο στενό τόσο πιό καλά .......το τσόκ .asking..asking..asking.
Εδω....δεν το δοκιμασα. Ξεκινησα με 4αρι..και κατεληξα στο 3αρι...και μετα παλι 4αρι.
Επισης και εγω ξεχασα να γραψω...οτι ο αερας....ηταν τοσο δυνατος που το τουφεκισμενο πουλι....μεχρι να πεσει...το ταξιδευε...τουλαχιστον 20 μετρα πιο μακρια απο εκει που αρχικα θα επεφτε.
Δεν μιλαμε...βεβαια για τα πουλια που ειχαν ουριο ανεμο...αυτα απλα δεν τα εβρισκες!! Τα τουφεκουσες στην Θηβα...και επεφταν στο Μοναχο!! .sarcastic.

βρέξει ...... δεν βρέξει , με 20 βαθμούς θερμοκρασία , δεν βλέπω να γίνεται κάτι.
ίσως αλλά εγώ το θέτω από πλευράς πρόγνωσης .Άλλο να πάω και να μην έχει πουλιά γιατί φυσάει πολύ η γιατί εχει 20 βαθμούς και άλλο να μου λένε ότι θα βρέχει οπότε μένω μέσα.
Όπως π.χ. λέγανε ότι το Σάββατο στην Αθήνα θα βρέχει όλη μέρα.Ότι να ναι.....

ίσως αλλά εγώ το θέτω από πλευράς πρόγνωσης .Άλλο να πάω και να μην έχει πουλιά γιατί φυσάει πολύ η γιατί εχει 20 βαθμούς και άλλο να μου λένε ότι θα βρέχει οπότε μένω μέσα.

Πράγματι Δημήτρη, "έπεσαν έξω" ως προς τις βροχές για σήμερα (τουλάχιστον μέχρι στιγμής και για την περιοχή μου) οι κωλομετεωρολόγοι και οι κωλομετεωρολογικές τους ιστοσελίδες...!!! Δεν είναι η πρώτη φορά, δυστυχώς...!!!

Φίλε Στέφανε το όπλο δεν το λυπάσαι που θα "ποτίσει" μέχρι και η τελευταία βιδούλα του...; Και μετά δεν βαριέσαι το "γερό" καθάρισμά του...;
Mp43 Baikal και δεν παθαίνει τίποτα..στέγνωμα στον αέρα και λαδάκι στις κάνες και ξεκινάμε για την επόμενη μέρα!

ΑττικοΒοιωτια
Ευτυχώς που δεν έγραψες 'στην περιοχή μεταξυ Αθήνας Θεσσ/νικης'..θα έσκαγα αν δε το έγραφα..
Εντάξει για να μην αδικήσω, πιθανόν εννοείς σε περιοχή στα σύνορα Αττικής και Βοιωτίας..
Πάντως το πααααρα πολλά εγώ δεν το έχω δει στις εξόδους μου..Προφανώς κάπου εκεί έξω είναι απλά δεν μου έχει κάτσει μάλλον!

Mp43 Baikal και δεν παθαίνει τίποτα..στέγνωμα στον αέρα και λαδάκι στις κάνες και ξεκινάμε για την επόμενη μέρα!

A εντάξει! Αν πρόκειται για ένα τόσο φθηνό (μα συνάμα γερό και τίμιο) οπλάκι, τότε δεν τρέχει και τίποτα...!
Και 'γω μ' αυτό είχα ξεκινήσει τις πρώτες μου σεζόν επίσημα ως κυνηγός...! Βλέπεις, από πολύ μικρός ονειρευόμουν ένα πλαγιόκαννο...! (Τα τελευταία χρόνια, όμως, προτιμώ μόνο αλληλεπίθετα...!) Το είχα αγοράσει καινούργιο τότε, στην εκπληκτική τιμή των 370 ευρώ! Μονοσκάνδαλο με εναλασσόμενες συσφίγξεις και magnum παρακαλώ...! Το πούλησα πέρυσι το καλοκαίρι... Υπήρξε το μοναδικό μου πλάγιο! Και εγώ το είχα "μουσκέψει" αρκετά το συγκεκριμένο όπλο στα πρώτα μου κυνηγετικά χρόνια, μα, κατόπιν, του είχα κάνει έναν γερό καθαρισμό σε έναν οπλουργό και όλα καλά...

Last edited:
Το πούλησα πέρυσι το καλοκαίρι... Υπήρξε το μοναδικό μου πλάγιο!
Πιστευεις θα σου λειψει καποτε Νικο?
Παραμεριζουμε κ κανα βατο για να περασουμε,η ανοιγουμε τον θαμνο για να βρουμε την τσιχλα αμα λαχει..
Με Browning και beretta δεν γινονται αυτα...sarcastic..sarcastic.

Κάνα προγνωστικό δεν έδινε βροχή Αττική σήμερα έως το μεσημέρι τουλάχιστον.Τωρα για πια Σιτέ λες φίλε δεν ξέρω.
Επίσης όσον αφορά το (πολλά πουλιά)είναι στον καθένα πως το βλέπει και τι θεωρεί πολλά και τι όχι.Δεν έχουμε όλοι το ίδιο μέτρο προφανος

Κάνα προγνωστικό δεν έδινε βροχή Αττική σήμερα έως το μεσημέρι τουλάχιστον.Τωρα για πια Σιτέ λες φίλε δεν ξέρω.
Επίσης όσον αφορά το (πολλά πουλιά)είναι στον καθένα πως το βλέπει και τι θεωρεί πολλά και τι όχι.Δεν έχουμε όλοι το ίδιο μέτρο προφανος
Μέχρι προχθές και το metro.gr και το freemeteo εδιναν βροχή..
Εγώ δεν αναφέρθηκα σε πουλιά Περικλή.Μίλησα μόνο για έξοδό.

Ευτυχώς που δεν έγραψες 'στην περιοχή μεταξυ Αθήνας Θεσσ/νικης'..θα έσκαγα αν δε το έγραφα..
Εντάξει για να μην αδικήσω, πιθανόν εννοείς σε περιοχή στα σύνορα Αττικής και Βοιωτίας..
Πάντως το πααααρα πολλά εγώ δεν το έχω δει στις εξόδους μου..Προφανώς κάπου εκεί έξω είναι απλά δεν μου έχει κάτσει μάλλον!
Καλησπερα φιλε!
Οπως δεν γραφω νουμερα καρπωσης...και δεν ανεβαζω φωτο...ετσι δεν γραφω πολλες λεπτομερειες. Παρολα αυτα...επεσες μεσα!
Δεν με νοιαζει αν μερικοι θεωρουν τα πολλα πουλια..σαν τα χιλιαδες ψαρονια που απολαυσαμε σε οργωμενα χωριαφια..που οταν τα σηκωσαμε μας εσωσαν ενα μοναδικο θεαμα...αλλα για εμενα εχτες...να βλεπω απο ενα πουρναρι μονο να βγαινουν πουλια ασταματητα...ηταν πολυ ενδιαφερον...και θελησα να το μοιραστω με ολους.
Επισης...το να πλησιαζεις το πουρναρι..και να βλεπεις να φευγουν μπροστα τουλαχιστον 20 πουλια....και ακομα να εχει 4 με 5 οταν φθανεις...ειχε και αυτο ενδιαφερον.
Τελος...δεν υπηρξε πουρναρι που να μην σηλωσαμε το λιγοτερο 10 πουλια απο μεσα.
Ισως με τον θυελλωδη αερα...να ειχαν πεαει ολα μεσα στα πουρναρια...δεν ξερω...αυτο που ξερω και ξεχασα επισης να γραψω...ειναι οτι στο πρωινο καρτερι...να περασαν ολα και ολα...10 πουλια!
Ολα ηταν λουφαγμενα μεσα στα πυκνα..και παρολο που περουσαμε πετρες...οτι δεν ειχε φυγει....δεν εβγαινε με τιποτα.
Καλη συνεχεια σε ολους!

Προσεχε τι ταζεις! και αν σου κατσει;.sarcastic..big smile..big smile.

Καλησπερα φιλε!
Οπως δεν γραφω νουμερα καρπωσης...και δεν ανεβαζω φωτο...ετσι δεν γραφω πολλες λεπτομερειες. Παρολα αυτα...επεσες μεσα!
Δεν με νοιαζει αν μερικοι θεωρουν τα πολλα πουλια..σαν τα χιλιαδες ψαρονια που απολαυσαμε σε οργωμενα χωριαφια..που οταν τα σηκωσαμε μας εσωσαν ενα μοναδικο θεαμα...αλλα για εμενα εχτες...να βλεπω απο ενα πουρναρι μονο να βγαινουν πουλια ασταματητα...ηταν πολυ ενδιαφερον...και θελησα να το μοιραστω με ολους.
Επισης...το να πλησιαζεις το πουρναρι..και να βλεπεις να φευγουν μπροστα τουλαχιστον 20 πουλια....και ακομα να εχει 4 με 5 οταν φθανεις...ειχε και αυτο ενδιαφερον.
Τελος...δεν υπηρξε πουρναρι που να μην σηλωσαμε το λιγοτερο 10 πουλια απο μεσα.
Ισως με τον θυελλωδη αερα...να ειχαν πεαει ολα μεσα στα πουρναρια...δεν ξερω...αυτο που ξερω και ξεχασα επισης να γραψω...ειναι οτι στο πρωινο καρτερι...να περασαν ολα και ολα...10 πουλια!
Ολα ηταν λουφαγμενα μεσα στα πυκνα..και παρολο που περουσαμε πετρες...οτι δεν ειχε φυγει....δεν εβγαινε με τιποτα.
Καλη συνεχεια σε ολους!
Αναμφίβολα όταν σε μια τοποθεσία βγαίνουν απο τα πουρνάρια 10-10 τα τσιχλάκια, τότε λέμε οτι έχει πααααααρα πολλά πουλιά όπως το πες άλλωστε...Στά Μέγαρα σήμερα για παράδειγμα που 1 στα 4 πουρνάρια έιχε μέσα 2-3 τσίχλες λες απλά οτι είχε αρκετά για να βγει η βόλτα που λεμε...Τα παραδείγματα τα αναφέρω για τον συνάδελφο Περικλή παραπάνω..Πάντως για τους 16-20 βαθμούς που έχουμε ακόμα η εικόνα που μετέφερες με ενθαρρύνει

Status
Not open for further replies.
Back