Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αρα λοιπον εχουν δικιο οι ιδιογομωτες που υποστηριζουν οτι με το σωστο "μαγειρεμα" η καθε πυριτιδα κανει για τα παντα..

Ορθόν, αλλά όχι από μόνη της...! Σε απαραίτητη "συνεργασία" και με μία άρτια και επαρκή σκόπευση...!!! Τότε... όλα τα μπαρούτια σκοτώνουν (σε λογικές αποστάσεις πάντα...)!

Last edited:
Σήμερα-χθες για την ακρίβεια- ανεβήκαμε στα έλατα. Λίγες οι τσαρτσάρες και πολύ αγριεμένες. Μια καρπωθηκαμε, δυο χαμένες πάνω στα δέντρα και δυο κοτσύφια κιτρινομυτικα με έναν ωραίο ντουμπλέ. Πάντως τη βόλτα μας την ευχαριστηθήκαμε.

λιγα πραγματα αδερφε ,εχει πουλια αλλα δεν κινουνται καθολου ,καλυτερα να πας οταν σφιξει ο καιρος.
Σ'ευχαριστώ πολύ,δεν ξέρω σε ποιο μερος πηγαίνεις αλλά φκέφτομαι ή από Δρυμαία ή από Παλαιοχώρι.

δυο χαμένες πάνω στα δέντρα

...Eγώ γι' αυτόν τον λόγο, προσπαθώ όσο μπορώ να τις ντουφεκάω τις τσαρτσάρες μόνο πάνω από το "καθαρό", όχι πάνω από τα έλατα (ή άλλα δέντρα)...!!! Είναι κρίμα για ένα τέτοιο θήραμα να "σκαλώνει" στα κλαριά για πάντα, από τη στιγμή που έχουμε τη δυνατότητα εμείς οι ίδιοι να το αποτρέψουμε αυτό...
Πάντως όπως και να 'χει, μπράβο για τη βόλτα σας στον ελατιά...!

Last edited:
Καλημέρα.Μια ερώτηση.
Μήπως έχει ανέβει τώρα πρόσφατα κάποιος φίλος προς Καλλίδρομο για δεντρότσιχλες
Ρωτάω γιατί σκέφτομαι να πάω μια βόλτα τώρα το σκ.
Σας ευχαριστώ

Φίλε, αυτό το Σ/Κ θα βρέχει...! Άσ' το καλύτερα για το άλλο...!
Και την εξόρμησή σου να την κάνεις έτσι κι αλλιώς! Δεν βγάζεις άκρη εύκολα με το τι λέει ο καθένας ("το μακρύ του και το κοντό του") για το αν έχει ή δεν έχει κυργιαρίνες...! Το γράφω εκ πείρας αυτό...!
"Πάρε" μόνο μαζί σου και μπόλικη υπομονή και συγκέντρωση...! Είναι απαραίτητες σ' αυτό το κυνήγι, ειδικά εάν οι τσαρτσάρες είναι λιγοστές και οι ευκαιρίες "μετρημένες"...!

Φίλε, αυτό το Σ/Κ θα βρέχει...! Άσ' το καλύτερα για το άλλο...!
Και την εξόρμησή σου να την κάνεις έτσι κι αλλιώς! Δεν βγάζεις άκρη εύκολα με το τι λέει ο καθένας ("το μακρύ του και το κοντό του") για το αν έχει ή δεν έχει κυργιαρίνες...! Το γράφω εκ πείρας αυτό...!
"Πάρε" μόνο μαζί σου και μπόλικη υπομονή και συγκέντρωση...! Είναι απαραίτητες σ' αυτό το κυνήγι, ειδικά εάν οι τσαρτσάρες είναι λιγοστές και οι ευκαιρίες "μετρημένες"...!

Δυστυχώς Νίκο το είδα για τις βροχές,όντως θέλει απίστευτη υπομονή το συγκεκριμένο θήραμα.Θέλει τύχη γιατί μπορεί να τις πετύχεις & να περάσεις ωραία αλλά υπάρχει & το ενδεχόμενο ούτε μπαμ!!! :)
Θα δείξει!
Να'σαι καλά!

Νικολα άσχετο με το θεμα αν θες το συζηταμε και αλλου αλλα ειδικα απο blaser πολυ μακρια

Αγαπητέ Ευριπίδη, εγώ προσωπικά δεν δύναμαι καν να διανοηθώ πως τα γερμανικά blaser, με την υποδειγματική ποιότητα κατασκευής τους, "βγάζουν" προβλήματα...!!! Δεν το "χωράει" καν το μυαλό μου ένα τέτοιο ενδεχόμενο...!!! Το θεωρώ απίθανο/αδύνατο...!!!
Ωστόσο, εάν έχεις ιδία πείρα επί του θέματος, θα ήθελα να τη μάθω από περιέργεια...

Αγαπητέ Ευριπίδη, εγώ προσωπικά δεν δύναμαι καν να διανοηθώ πως τα γερμανικά blaser, με την υποδειγματική ποιότητα κατασκευής τους, "βγάζουν" προβλήματα...!!! Δεν το "χωράει" καν το μυαλό μου ένα τέτοιο ενδεχόμενο...!!! Το θεωρώ απίθανο/αδύνατο...!!!
Ωστόσο, εάν έχεις ιδία πείρα επί του θέματος, θα ήθελα να τη μάθω από περιέργεια...
3 f3 στα χανια ολα διπλοτουφεκανε με προβλημα μόνιμο σε σκανδάλη κι εξωλκεις.αλλαχτηκανε και παλι τα ιδια.οι 2 τα πουλησαν.το f16 που έφερε ο ναυπλιωτης για δοκιμη μετα απο λιγες τουφεκιες ο ενας εξωλκεας δεν ξαναδουλεψε.μίλησε φίλος με ανθρωπο έμπειρο ο οποιος ασχολείται παρα πολυ με οπλα και του ειπε οτι ακόμα και οι ίδιοι γερμανοί προσπαθουν να τα ξεφορτωθουν. Αντί λοιπον αυτα τα λεφτά να τα δώσω για blaser θα προτιμούσα να τα δώσω για ενα μεταχ.perazzi

3 f3 στα χανια ολα διπλοτουφεκανε με προβλημα μόνιμο σε σκανδάλη κι εξωλκεις.αλλαχτηκανε και παλι τα ιδια.οι 2 τα πουλησαν.το f16 που έφερε ο ναυπλιωτης για δοκιμη μετα απο λιγες τουφεκιες ο ενας εξωλκεας δεν ξαναδουλεψε.μίλησε φίλος με ανθρωπο έμπειρο ο οποιος ασχολείται παρα πολυ με οπλα και του ειπε οτι ακόμα και οι ίδιοι γερμανοί προσπαθουν να τα ξεφορτωθουν. Αντί λοιπον αυτα τα λεφτά να τα δώσω για blaser θα προτιμούσα να τα δώσω για ενα μεταχ.perazzi
Πολύ σωστή η άποψη σου αλλά που να βρούμε 76αρι sporting με τσοκακια???

Πολύ σωστή η άποψη σου αλλά που να βρούμε 76αρι sporting με τσοκακια???
Εντάξει ρε Πονηρίδη αν εχεις τα φραγκα αυτα υπαρχουν κι αλλα οπως Ζολί και renato gamba αλλα εσυ ο νεωπας που να τα ξερεις αυτα?
ha haaa

Εντάξει ρε Πονηρίδη αν εχεις τα φραγκα αυτα υπαρχουν κι αλλα οπως Ζολί και renato gamba αλλα εσυ ο νεωπας που να τα ξερεις αυτα?
ha haaa
Τι zoli μωρέ???για μεταχειρισμένο μιλάω και εγώ...αλλά δεν βρίσκεις τέτοιο....ξεκίνησες ρακές???

Τι zoli μωρέ???για μεταχειρισμένο μιλάω και εγώ...αλλά δεν βρίσκεις τέτοιο....ξεκίνησες ρακές???
Πουλιέται ενα 76αρι εδω χανια Ζολί αν ενδιαφερεσαι και με Μίλερ τσοκακια κοντα στα 3500/νομιζω

...Eγώ γι' αυτόν τον λόγο, προσπαθώ όσο μπορώ να τις ντουφεκάω τις τσαρτσάρες μόνο πάνω από το "καθαρό", όχι πάνω από τα έλατα (ή άλλα δέντρα)...!!! Είναι κρίμα για ένα τέτοιο θήραμα να "σκαλώνει" στα κλαριά για πάντα, από τη στιγμή που έχουμε τη δυνατότητα εμείς οι ίδιοι να το αποτρέψουμε αυτό...
Πάντως όπως και να 'χει, μπράβο για τη βόλτα σας στον ελατιά...!
Νικόλα για την ακρίβεια η μία στεκούμενη στην κορυφή του ελάτου όντως είχε ρίσκο να χαθεί, και τελικά στάθηκε τραυματισμένη 3-4 μέτρα παρακάτω, αλλά δεν την έβλεπα. Είπα να ανέβω στο έλατο να τη μαζέψω, αλλά λέω καλύτερα όχι μη με ψάχνουν τα ΕΜΑΚ. Η άλλη χάθηκε σε σχετικά καθαρό σημείο ανάμεσα σε κεδράκια, βρήκα μόνο πούπουλα. Αλλά φταίω εγώ που την είχα για σίγουρη και περίμενα μήπως περάσουν και άλλες τσίχλες μετά τη τουφεκιά - υπάρχουν και τα κουνάβια. Ξέχασα να πω ότι έχασα και μια κοκκινούλα, μέσα στα κέδρα τραυματισμένη. Ποσοστό κάρπωσης έναντι τραυματισμένα - μόλις 50%. Απαράδεκτος. Μάλλον πρέπει να πάρω ένα σκυλάκι.

Status
Not open for further replies.
Back