Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αφιξη στα πατρια 16:50'.
Αντε,να παω μια στα γρηγορα!
17:10' στο καρτερακι.Ειδα μια να περναει αναποδα....
Αλλη μια περασε χαμηλα και επεσε στο "μαυρο"!Δεν...
Ενα ζευγαρι,η μια κοντα στην αλλη μου εφεραν χαμογελο μετα το ντουμπλε.:)
Η μια ξερη,η αλλη φτερουγατη.Τη δευτερη την πηρα απο το στομα του αρκουδακου.Εκει που επεσε η αλλη, οι φανες ηταν μεχρι τη μεση μου!Δεεεν!
Αυτο το καρτερακι μου εδινε πουλια...
Περναγαν αργα απο ωρα και σα να ειχε παρει φωτια η ουρα τους!
Σκηταδορικα!Που πηγαν???

Καλησπέρα φίλοι σας ευχομαι καταρχην χρόνια πολλα σε όλους.
Σήμερα λογω καποιων υποχρεώσεων ξαναπήγαμε Ευβοια σαν πιο κοντά.
Εαν εξαιρεσεις τον αέρα που μας τα χαλουσε σε καποια σημέια βρήκαμε αρκετά πουλια .
Μαζέψαμε συνολο 35 πουλια 2 ατομα δυστυχώς μας χάλασε και γυρω στα 5 πουλιά ο σκύλος
τον επιασε μανία σήμερα, και χασαμε και κανα 10αρια ακόμα, ολα αυτά περπατητό εως τις 1230.

Και με την ευκαιρία βγάλτε τα παραλλαγής απο το περπατητό της τσίχλας προστατευετε τον εαυτό σας και τους συνάδερφους που ευκολα θα σας διακρίνουν με γιλέκο που φέρει διακριτικά
Εγω το έχω καθιερώσει αρκετό καιρό και δεν βλέπω καμιά διαφορά στην συμπεριφορά των πουλιών τολμήστε το οσοι είστε δύσπιστοι και θα με θυμηθείτε

Ανάβαση στον Παρνασσό με Βασίλη κ Πέτρο......
Κάναμε τη πρόβλεψη ότι όλοι οι κυνηγαραίοι θα είναι στα καρτέρια από νωρίς , ένεκα των αργιών και θα είχαμε μια επανάληψη του απογοητευτικού πρωινού με τη πολυκοσμία , του προηγούμενου ΣΚ.
Φτάσαμε λοιπόν 07.30 στον κυνηγότοπο και για 4 ώρες "οργώσαμε" το μέρος.....
Πήραμε καμιά εικοσαριά τσιχλοκότσυφα στο χέρι και μια μακρομύτα....θα μπορούσαμε να τα πάμε και ελαφρώς καλύτερα αλλά έτσι κι αλλιώς το γεμίσαμε το τσουκάλι...
Χαρούμενες γιορτές σε όλους !
D4E1DE06-BD70-4896-B7D7-FE2682C22F14_zps5s6o9ymg.jpg

Και σημερα τα πουλια λιγοστα..Πραγματικα αδυνατώ να καταλαβω τι φταίει τα τελευταια χρονια..
Περπατωντας σε ενα μονοπατι σηκωσα μια μπεκατσα που προλαβα κ την ειδα μια "λαμψια",Τις εριξα μια χωρις αποτελεσμα,περιθωρια για δευτερη δεν μου αφησε γιατι δεν υπηρχε καθολου ορατοτητα..
Αφου ειχε περασει κανα μιααωρο περπατωντας,μπενω σε ενα λιοστακι,πεταγετε μια τσιχλα την περνω αλλα πεφτει ζωντανη μεσα σε ενα θαμνακι..Κοιταζω μεσα κ την βλεπω να καθετε σε κλαδακι.
Βαζω ασφαλεια κ με την καννη προσπαθω να την κοπανησω,Δεν την εφτανα ομως..
Με το που βγαζω την καννη εξω για να παω απο την αλλη μερια ακουω φρρρρρ μπροστα κ δεξια μου..Η ασφαλεια βγενει ενστικτωδως..
Να τη παλι η κυρια..Πετουσε μισο μετρο απο το χωμα αναμεσα απο δυο ελιες...
Αυτη την φορα δεν λαθεψα κ την επιασα στα χερια μου..
Πηγα πισω για την τσιχλα αλλα δεν την βρηκα..
Τρεις τσιχλες κ τρια κοτσυφια στο χερι κ δυο χαμενα..
Απο φυσιγγια τριμμης κοκκινα 32γρ ν9..Ετσι και ετσι..Ζωντανα κ στο αιμα με σκαγια πανω τους..
Εριξα και δυο tsihla καραμανιδης κ πηρα ενα κοτσυφα που πηγε κ στουκαρισε σε ενα συρματοπλεγμα κ ακούστηκε σαν τρίγωνο για τα καλαντα (μαλλον λογω ημερας).sarcastic.
Δυνατο φυσιγγι,και σαν τουφεκια κ στον ωμο.
Αυτα για σημερα..

20mb image hosting
Μπράβο φίλε, πήρες και εσύ το μποναμα σου για φέτος.......sarcastic.

Κάναμε τη πρόβλεψη ότι όλοι οι κυνηγαραίοι θα είναι στα καρτέρια από νωρίς , ένεκα των αργιών και θα είχαμε μια επανάληψη του απογοητευτικού πρωινού με τη πολυκοσμία , του προηγούμενου ΣΚ.
Πήραμε καμιά εικοσαριά τσιχλοκότσυφα στο χέρι και μια μακρομύτα....θα μπορούσαμε να τα πάμε και ελαφρώς καλύτερα αλλά έτσι κι αλλιώς το γεμίσαμε το τσουκάλι...
Ομορφιες, ομορφιές. Μπράβο σας παιδιά.

Γιώργο είναι 26 γραμμάρια.
Αν δεν κανω λαθοσ εχει sipe αυτο το φυσηγγακι γενικά εχει εξερετικα φυσηγγια ιδανικά για το κ@@@@@@@Κλήμα που εχουμε στην Κέρκυρα.
Χα χα!Ισως να υπαρξει κ δεύτερος..
Εχουμε καιρο ακομα...
Αυτο το πουλι απο ανεκαθεν πολυ με παει,Μαλλον γιατι δεν ξερει τι απαγγελομαι...sarcastic.
Για σου τασο με τον Ρώσο σου .shake.

Αρκετό το κρύο σήμερα, αρκετό το περπάτημα και πάλι αλλά τα πουλιά λιγότερα σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες. Συνολικά πήραμε με το Χρήστο πάλι 35 πουλάκια με πολλές δύσκολες τουφεκιές ενώ είχαμε συνολικά 3 χαμένα. Είχαμε συναντήσεις και με άλλα θηράματα αλλά έφευγαν μακρυά και δεν ήταν εύκολες οι τουφεκιές. Ένα ορτύκι, ένα μπεκατσίνι και μια μπεκάτσα μας χαιρέτισαν και ελπίζουμε να τα ξανασυνατήσουμε. Στο απογευματινό καρτέρι είχε πουλάκια περισσότερα απο την τελευταία φορά που πήγα. Σήμερα στο περπατητό έριχνα αποκλειστικά με B&P classic 32gr ενώ στο καρτέρι με Kill 32gr που ήθελα να τα ξεφορτωθώ και Lambro Tordo 32gr.

Πάρα πολύ ωραίοι με τις ''μαύρες'' σας....well done.
επιστροφη απο απογευματινο πριν λιγο. πολυ νερο και αρκετα πουλια εγω ομως αλλου γι αλλου. σκοτωσα 7 βρηκα τις 4 κι εχασα τουλαχιστον 5 που ηταν σαν γλαροι. δδν ξερω φσ παιδια αλλα 2 κυνηγια τωρα δεν μου παει καλα. ο δικος μου παλι πρεπει να πηρε καμμια 20αρια γιατι με τοσο νερο δεν κατσαμε να δουμε ποσες ητανε
Και οι αστοχίες μες στο παιχνίδι είναι Ευριπίδη...έτσι για να 'χει γούστο...
Don' t worry! θα γυρίσει ο τροχός...;)
Πετάχτηκα το απόγευμα 20 λεπτά με το 20αρακι, τρία κοτσύφια πέρασαν σαν βολιδες χαμηλά στο μισοσκόταδο και οι τρεις επεσαν. Πολλη μου αρέσει το 20αράκι, με βλεπω να το ψάχνει ο ξαδερφος μου.......sarcastic.
Απο φυσηγγια με τα ντόπια σήμερα, Ζωχιος και τα κοτσύφια μπαμ και κάτω. .pop.
zYe9Q5M.jpg
Βλέπω Γιάννη αρχίσατε να τα βρίσκεται με το 20ρακι και άρχισαν και οι ζημιές....sarcastic.
Αξίζει να προσπαθήσεις να το ''βολευτείς'' όσο καλύτερα γίνεται γιατί είναι ποιοτικότατο οπλάκι...
''Φρέσκο πράμα'' τα 20αρια του Ζωχιού? Ωραία κίνηση...μπράβο...
Η μέρα σήμερα ήταν απελπισία.
Κυνηγάω από 7 χρονών δεν θυμάμαι άλλη φορά τέλη Δεκέμβρη να είδα μόνο μια τσαρτσάρα στο δάσος!!!
Από της 9 παρά τα μάζεψα να φύγω.
Κρίμα και ήθελα να δοκιμάσω το Brain πάνω στο κυνήγι.
Η μια τουφεκιά που έκανα πάντως φανέρωσε τις δυνατότητες αυτού του τσοκ.
Η τσαρτσάρα έπεσε από τα 35 μέτρα περίπου με Lambro A1 Special νούμερο 8 και είχε πολλά σκάγια επάνω της.
Φεύγοντας πέρασα από ένα ρέμα που μαζεύονται καρακάξες και κάργιες μπας και είχα καμία ευκαιρία ακόμα.
Και όντως μου πέρασαν τρις καρακάξες σε αποστάσεις από 30 έως 40 μέτρα και πατσαβουριάστηκαν και οι τρις με B&P F2 νούμερο 7.
Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να βγάλω ακριβή συμπεράσματα για το τσοκ αλλά το γεγονός ότι με τέσσερα φυσίγγια έπεσαν τέσσερα θηράματα κεραυνοβολημένα λέει κάτι!
Μήπως λόγω του παγετού κατέβηκαν τα πουλιά στα χαμηλά, στον κάμπο Γιώργο?
Καλοτούφεκο το τσοκάκι!!!

Και σημερα τα πουλια λιγοστα..Πραγματικα αδυνατώ να καταλαβω τι φταίει τα τελευταια χρονια..
Περπατωντας σε ενα μονοπατι σηκωσα μια μπεκατσα που προλαβα κ την ειδα μια "λαμψια",Τις εριξα μια χωρις αποτελεσμα,περιθωρια για δευτερη δεν μου αφησε γιατι δεν υπηρχε καθολου ορατοτητα..
Αφου ειχε περασει κανα μιααωρο περπατωντας,μπενω σε ενα λιοστακι,πεταγετε μια τσιχλα την περνω αλλα πεφτει ζωντανη μεσα σε ενα θαμνακι..Κοιταζω μεσα κ την βλεπω να καθετε σε κλαδακι.
Βαζω ασφαλεια κ με την καννη προσπαθω να την κοπανησω,Δεν την εφτανα ομως..
Με το που βγαζω την καννη εξω για να παω απο την αλλη μερια ακουω φρρρρρ μπροστα κ δεξια μου..Η ασφαλεια βγενει ενστικτωδως..
Να τη παλι η κυρια..Πετουσε μισο μετρο απο το χωμα αναμεσα απο δυο ελιες...
Αυτη την φορα δεν λαθεψα κ την επιασα στα χερια μου..
Πηγα πισω για την τσιχλα αλλα δεν την βρηκα..
Τρεις τσιχλες κ τρια κοτσυφια στο χερι κ δυο χαμενα..
Απο φυσιγγια τριμμης κοκκινα 32γρ ν9..Ετσι και ετσι..Ζωντανα κ στο αιμα με σκαγια πανω τους..
Εριξα και δυο tsihla καραμανιδης κ πηρα ενα κοτσυφα που πηγε κ στουκαρισε σε ενα συρματοπλεγμα κ ακούστηκε σαν τρίγωνο για τα καλαντα (μαλλον λογω ημερας).sarcastic.
Δυνατο φυσιγγι,και σαν τουφεκια κ στον ωμο.
Αυτα για σημερα..

20mb image hosting
Μπράβο ρε ''τρελοΚεφαλλονίτη'' με τον μπολσεβίκο σου, την έκαψες την μακρομύτα !!!.congrats..well done.
Πήγε να στο παίξει δύσκολη η κυρία, αλλά δεύτερη φορά δεν έχει χάρες....sarcastic.
Ωραίοςςςςς!!!!
Αφιξη στα πατρια 16:50'.
Αντε,να παω μια στα γρηγορα!
17:10' στο καρτερακι.Ειδα μια να περναει αναποδα....
Αλλη μια περασε χαμηλα και επεσε στο "μαυρο"!Δεν...
Ενα ζευγαρι,η μια κοντα στην αλλη μου εφεραν χαμογελο μετα το ντουμπλε.:)
Η μια ξερη,η αλλη φτερουγατη.Τη δευτερη την πηρα απο το στομα του αρκουδακου.Εκει που επεσε η αλλη, οι φανες ηταν μεχρι τη μεση μου!Δεεεν!
Αυτο το καρτερακι μου εδινε πουλια...
Περναγαν αργα απο ωρα και σα να ειχε παρει φωτια η ουρα τους!
Σκηταδορικα!Που πηγαν???
Μάλλον Γιάννη, ο καιρός ανακάτεψε τα πουλιά και απο άλλα μέρη χάθηκαν και άλλα μέρη γέμισαν ξαφνικά...
Θέλει επαναξιολόγηση όσο αφορά τις περιοχές που κρατάνε τώρα πουλιά...
Καλησπέρα φίλοι σας ευχομαι καταρχην χρόνια πολλα σε όλους.
Σήμερα λογω καποιων υποχρεώσεων ξαναπήγαμε Ευβοια σαν πιο κοντά.
Εαν εξαιρεσεις τον αέρα που μας τα χαλουσε σε καποια σημέια βρήκαμε αρκετά πουλια .
Μαζέψαμε συνολο 35 πουλια 2 ατομα δυστυχώς μας χάλασε και γυρω στα 5 πουλιά ο σκύλος
τον επιασε μανία σήμερα, και χασαμε και κανα 10αρια ακόμα, ολα αυτά περπατητό εως τις 1230.

Και με την ευκαιρία βγάλτε τα παραλλαγής απο το περπατητό της τσίχλας προστατευετε τον εαυτό σας και τους συνάδερφους που ευκολα θα σας διακρίνουν με γιλέκο που φέρει διακριτικά
Εγω το έχω καθιερώσει αρκετό καιρό και δεν βλέπω καμιά διαφορά στην συμπεριφορά των πουλιών τολμήστε το οσοι είστε δύσπιστοι και θα με θυμηθείτε
Μπραβο Φωτη, μια χαρά τα πήγατε!!!!.congrats.
Συμβαίνει και τα σκυλάκια να έχουν τις ανάποδες τους μέρες...ζωντανοί οργανισμοί είναι κ' αυτά...:)
Οσο για το πορτοκαλί γιλέκο στο περπατητό...''ευαγγέλιο τα λόγια σου''....shake hands.
Το γούστο σας κάνατε, ο μεζές βγήκε, πήρατε και τη μπεκατσούλα σας...τι άλλο από να χαρακτηριστεί η έξοδο ''μια ωραία κυνηγητική μέρα''....well done.
imgurl
Καρτεράκι με τον έτερο Καππαδόκη
30 πουλιά στο χέρι. 6-7 δυστυχώς χαμένα.
Χρόνια πολλά και καλά :)
Εύγε σε σε Πάνο και στον ''έτερο Καππαδόκη''...:)
Χρόνια σας πολλά!!!

Πήγε να στο παίξει δύσκολη η κυρία, αλλά δεύτερη φορά δεν έχει χάρες....sarcastic.
Ακομα δεν ξερω αν πρόκειται για το ιδιο πουλι η οχι...xm.
Το πρωτο μολις σηκωθηκε εκανε για κατω..
Το δευτερο το σηκωσα ευθεια μπροστά στην πορεια μου..
Πιθανων να ηταν κ το ιδιο ομως,μιας κ μπορει να αλλαξε επειτα πορεια..

....ΚΑΝΤΕ
imgurl
Καρτεράκι με τον έτερο Καππαδόκη
30 πουλιά στο χέρι. 6-7 δυστυχώς χαμένα.
Χρόνια πολλά και καλά :)

Ρε φίλε αυτή η τραγιάσκα δεν είναι αυτή που είχες όταν ήσουνα στο city ; την έχεις ακόμη ρε θηρίο ;

panoutsos.jpg

η γκαντεμια συνεχιστηκε και σημερα. πουλια μπλε για να μην πω τιποτα χειροτερο απ το καρτερι το δικο μου και του βικ. ο βικ τιποτα εγω 3 απο τις οποιες η 1 εμεινε ψηλα σ ενα δεντρο την αλλη τη βρηκα και η 3η λες και ανοιξε η γη και την καταπιε. ο 3ος της παρεας εκανε την δεκαδα του. κληρονομησα κι ενα πιασμενο νευρο στη μεση που μου εχει αλλαξει τα φωτα αλλα πρωι πρωι θα ειμαστε στην εκκλησια. χρονια πολλα σε ολους

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back