Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μύρο τα καλά τα δικά μου τα χθεσινά δηλαδή με μισή φάσσα στο χέρι κ με 4 χαμένες τσίχλες κ μια φάσσα..καλά πάλι το 2* τσοκ είχες;;; Στο καρτέρι που μου λεγες; Αύριο το πρωί λέω να πάω μια βόλτα..πρώτα ο Θεός..θα σέρνω κ τον σκυλάκο,μέτα τη 2η χαμένη θα σηκωθώ να φύγω!! Χα χα..

Μύρο τα καλά τα δικά μου τα χθεσινά δηλαδή με μισή φάσσα στο χέρι κ με 4 χαμένες τσίχλες κ μια φάσσα..καλά πάλι το 2* τσοκ είχες;;; Στο καρτέρι που μου λεγες; Αύριο το πρωί λέω να πάω μια βόλτα..πρώτα ο Θεός..θα σέρνω κ τον σκυλάκο,μέτα τη 2η χαμένη θα σηκωθώ να φύγω!! Χα χα..
Τα έχω βρει με τα 2* τώρα τελευταία :)
Ναι στο καρτέρι που λέγαμε χτες!με πήγε ένας φίλος ....θα μιλήσουμε αύριο!

Το Σκ βγήκα 4 φορές Βοιωτία, τα πουλιά άφαντα, Σάββατο πρωί απόγευμα και Κυριακή απόγευμα κοντά στο εξοχικό, κοντεύαν να με φάνε τα μικρόπουλα κοπάδια που έκρυβαν το φως αλλά τσίχλα ούτε 1. Το έριξα στο περπατητό και προς μεγάλη μου έκπληξη κάτι τεράστια πουρνάρια που κρατούσαν μερικά πουλάκια κάποιοι έξυπνοι τα είχαν κόψει είχαν πάρει τους κορμούς και είχαν τοποθετήσει τις φούντες την μια πάνω στην άλλη ώστε να μην φαίνεται.kkk. τελικά και εκεί 0 ούτε και την είδα.
Κυριακή πρωί σε ένα καρτέρι από τα γνωστά τις Βοιωτίας (ξενιτεύτηκα:)), υγρασία 100% τα πουλιά λίγα και στον θεό με τα sporting που είχα τους τα αέριζα, κατάφερα μόνο 2 την μία βρήκα ολοζώντανη και τόσο αίμα δεν είχα ξαναδεί μόλις την έπιασα γέμισε το χέρι μου αίματα:(. Μια αλεπού μου πέρασε αλλά να την ντουφεκίσω με τα 8αρια κατακωλα στα 30 μέτρα μου φάνηκε ανούσιο οπότε πήγε να βρει τις χαμένες μας.....
Πάντως ένας κύριος δίπλα μου που έριχνε Α1special έκανε πολύ καλύτερη δουλειά και δήλωνε πολύ ευχαριστημένος από αυτό το φυσίγγι....

Το Περασμένο Σάββατο πήγα κάπου κοντά για τσίχλες και ήταν άφαντες.
Μόνο στο περπατητό είχε πουλάκια και εκεί κάτι έκανα μαζί με τον συνκυνηγό μου.
Στα πυκνά όμως είχε πάρα πολλά κοτσύφια που δεν προλαβαίναμε να τουφεκίσουμε.

διαπιστώνω από πολλές πηγές πληροφόρησης οτι τα πουλιά κάθονται στα πυκνά και δεν κουνιούνται αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος.
το Σαβ με τον Πέτρο βρήκαμε πυκνά που κρατούσαν τσιχλοκότσυφα που αν δεν τα τρόμαζες δεν σάλευαν...
ίσως με το πολύ κρύο να αναγκαστούν να βγαίνουν στις άκρες των θάμνων να μαζεύουν ήλιο..........τελώ εν αναμονή προγνώσεων καιρού

Χθες είπα να πάω μια βόλτα μόνος για μικρό περπατητό αλλά μια παρέα έκανε πραγματικό πόλεμο παρακάτω απο μένα οπότε έπιασα ένα χωραφάκι και κάθησα έκεί. Πολλά πουλιά αλλά δεν έβγαιναν για κανένα λόγο. Μόνο αν τα πατούσες..xm. Τουφέκισα 4 πουλιά, πήρα το ένα και ένα έφυγε τραυματισμένο αφού πρώτα έπεσε και χτύπαγε φτερό σαν να ήταν φάσσα. Στο απογευματινό καρτέρι επίσης λίγα τα πουλιά και ψηλά και το θεωρώ απόλυτα λογικό με το τουφέκι που θα φάγανε το ΣΚ. Άλλα καρτέρια πιο ψηλά απο μένα κάνανε πόλεμο. Εγώ κατάφερα 2 πουλάκια. Είχα το 4* στην Μ2 και βαριόμουν να το αλλάξω με πιο σφιχτό. Παρ'όλα αυτά και οι 2 τσίχλες που πήρα στο απογευματινό ήταν σε απόσταση 35-40 μέτρων. Λόγω της υγρασίας είχα και αρκετά ξεπουπουλιάσματα καθώς και 2 τραυματισμένα. Χθες έριχνα με Super Kill Tsihla στα 33gr και μου άφησαν θετική εντύπωση.

screen capture tool

Αυτό που θυμάμαι και από πληροφορίες που μάζεψα , διαπιστώνω ότι πρόπερσι που είχαμε πιο πολύ κρύο με βροχές και χιόνια, είχε πιο πολλά τσιχλοκότσυφα.
Απλώς στα μπασίματα είχε φέτος πολλά πουλιά.
Τώρα προς το παρόν έχει πολλές μετακινήσεις πουλιών και τυχεροί είναι αυτοί που θα τους "κάτσουν" τα πουλιά.
Χρειάζεται καλή διασταύρωση πληροφοριών για το που θα βρούμε πουλιά νομίζω.

Επίσης να αναφέρω , επειδή ειπώθηκε αρκετές φορές εδώ μέσα το φαινόμενο της πολυκοσμίας και του πολυτουφεκιδιού χωρίς λόγο στα καρτέρια.
Έζησα μια περίπτωση πριν λίγο καιρό σε περιοχή της βόρειας Αττικής όπου είχα πάει στο καρτέρι πολύ πρωί για να το πιάσω και περίμενα να ξημερώσει .Ήταν στα μπασίματα για να καταλάβετε.
Έρχεται μια παρέα με 2 αυτοκίνητα και μου πούλησαν τσαμπουκά για να μου πάρουν το καρτέρι μου λέγοντας μου "δεν πας στο δια@λ@". Ούτε καλημέρα δεν μου είπαν.
Ατάραχος πάω στην θέση μου δίπλα τους λέγοντας τους καλημέρα και δεν τους ξαναμίλησα.
Αυτοί σάστισαν με την ψυχραιμία μου κάνοντας τον μ@λ@κ@ με επιτυχία .
Μου γκρίνιαξαν και έφυγαν από το καρτέρι μου και πήγαν λίγο πιο παρακάτω και μπροστά από το ύψωμα που ήμουν σε αυχένα βουνού .
Προσπαθούσαν όλη την ώρα να μου κάνουν χαλάστρα στα πουλιά που μου ερχόντουσαν .
Έριξαν τόσο τουφεκίδι στα πολύ ψηλωμένα πουλιά και έλεγα μέσα μου "τι κάνουν" , θεέ μου..what..asking.
Ως δια μαγείας τα πουλιά χαμήλωναν μόλις πέρναγαν τα καρτέρια τους και έτσι αντί να με δυσαρεστήσουν , με έκαναν να ευχαριστηθώ το κυνήγι εκείνη την ημέρα..what.:)
Πάντως είναι από τι λίγες φορές που συνάντησα "κουτοπόνηρους" κυνηγούς που αντί να δείξουν το σέβας μεταξύ των κυνηγών και να περνάμε όλοι καλά, που επίσης για μένα δεν ήσαν κυνηγοί διότι είναι γνωστό ότι η τσίχλα θέλει το παιχνίδι της με συνεννόηση μεταξύ των κυνηγών για να ευχαριστηθούμε το κυνήγι της και αυτοί ενεργούσαν για την πάρτι τους κάνοντας άσκοπες τουφεκιές.
Πιστεύω ότι έτσι γίνεται στα περισσότερα καρτέρια αυτό το φαινόμενο με αποτέλεσμα να θεωρούνται φέτος οι τσίχλες πολυτουφεκισμένες και πονηρεμένες ώστε να κρατιούνται στα πυκνά.
Και αυτό γιατί , όλα για την πάρτι τους και δεν σκέφτονται λογικά.Τα έκαψαν όλα.

Last edited:
Καρτερι απογευματινο σημεραγια 1 ωρα 4 τσιχλες και 1 κοτσυφας στοχερι και δυστυχως για αλλη μια φορα 4πουλια χαμενα.Απο φυσιγγια σημερα τα RM skeet serie oro n9,5 πολυ καλα με μηδενικη ανακρουση στο BERETTA 687 sporting.Τσοκ 1,5/10 και 6,5/10 briley extented.image upload no ads
Skeet φυσιγγια στην τσιχλα;;; .xm.σκοτωνουν αυτα; .sarcastic.μηπως 34αρια ειναι ποιο φονικα;.sarcastic..sarcastic.

Χθες ειχα παει μια βολτα μια τσιχλες...καποια στογμη κοιταω ψηλα κ βλεπω παιδια 2 μπουλουκια πουλιων πανω απο 200 πουλια στην κυριολεξια τα οποια ηταν τοσο ψηλα που δν μπορεσα να καταλαβω αν ηταν τσαρτσαρεσ η μικρες τσιχλες...σαστισα στο θεαμα κ απορησα με την εικονα..μαλλον επδ ο καιροσ θα χαλασει αυτη τηβδομαδα μετακινιουντουσαν κ ειχαν πορεια προς το βουνο ομως...ψιλοπεριεργη δν ειναι η πορεια τους ρε παιδια;;

καλησπερα παιδια..σημερα απογευμα, περπατητο 1-1,5 ωριτσα χαλαρα, καμπο Ν. καβαλας, 3 στο χερι, και αλλες 3 χαμενες δυστυχως:(
για καρτερι, δεν το συζηταω...τα πουλια ανεβαινουν για το βουνο, στα 100+ μετρα....
αυτο που βλεπω στον καμπο, εχει ακομα πολυ κοσμο μεσα στις ελιες, και στα αμπελια....ασε που σημερα πηγα να μιλησω με 2 που μαζευαν ελιες, και τρομαξα να φυγω....μιλαμε γλωσσα δεν εβαζαν μεσα.buy buy.....δεν σε αφηναν να φυγεις... και μια φωτο....
http://i176.photobucket.com/albums/w168/trush73/0076_zpsdxykbuln.jpg

καλησπερα παιδια..σημερα απογευμα, περπατητο 1-1,5 ωριτσα χαλαρα, καμπο Ν. καβαλας, 3 στο χερι, και αλλες 3 χαμενες δυστυχως:(
για καρτερι, δεν το συζηταω...τα πουλια ανεβαινουν για το βουνο, στα 100+ μετρα....
αυτο που βλεπω στον καμπο, εχει ακομα πολυ κοσμο μεσα στις ελιες, και στα αμπελια....ασε που σημερα πηγα να μιλησω με 2 που μαζευαν ελιες, και τρομαξα να φυγω....μιλαμε γλωσσα δεν εβαζαν μεσα.buy buy.....δεν σε αφηναν να φυγεις... και μια φωτο....
http://i176.photobucket.com/albums/w168/trush73/0076_zpsdxykbuln.jpg
Στο Διαλεκτό πήγες;

καμπος Ελευθερών...
Εγω στο Διαλεκτο παω .Εκει τι μερος ειναι απανεμο και δεν το πιανει Βοριας και παγετος σχεδον ποτε. Παντα κραταει τσιχλοκοτσυφα, αλλα ειναι πολυτουφεκισμενα!
Να κανονισουμε να συνκυνηγησουμε καμμια φορα....

Εγω στο Διαλεκτο παω .Εκει τι μερος ειναι απανεμο και δεν το πιανει Βοριας και παγετος σχεδον ποτε. Παντα κραταει τσιχλοκοτσυφα, αλλα ειναι πολυτουφεκισμενα!
Να κανονισουμε να συνκυνηγησουμε καμμια φορα....
o.k, θα το κανονισουμε...πηγαινω και λιθοχωρι...αλλο πολυ-τουφεκισμενο μερος...

Χθες εκανα μια εξοδο με το ξαδερφο αλλα ταπουλθα λιγα και αρκετα ψηλα τα περισοτερα, πηραμε 18 στο χερι αλλα δυστυχως αλλα 15 χαθηκαν λογω της πυκνης βατοσης του τοπου. Παντως εκανα καποιες ντουφεκιες με τη m2 χθες και επαθα σε καποια πουλια ανω των 50 μετρων με 3* και να πεφτουν ξερα...δεν το περιμενα και πραγματι το εχω ερωτευθει αυτο το οπλο.

Status
Not open for further replies.
Back