Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τα περασματα εχουν παει πισω 20 μερες περιπου, θα πρεπει και η ρυθμιστικη να αλλαξει αναλογα... οπως παλαιοτερα 10 μαρτη!
Η ανοιξη δεν εχει παει πισω.
Παλαιοτερα ο Μαρτης ηταν παλουκοκαφτης.
Τωρα δεν ισχυει αυτο.
Καλως κλεινει το κυνηγι τελος φλεβαρη.

Απόπειρα για κανα κοτσυφι τώρα το απόγευμα και γύρω στις 4 30 ημουν στο ποστο. Δεν περνούσε τίποτα και σε 2 λεπτα βλέπω μία φάσσα να περνάει πιο κάτω στο σημείο που έλεγα να κάτσω αρχικά . Σε λιγο περνάνε άλλες δύο και σε 5 λεπτά άλλες 3, λίγο χαμηλότερα Τα πουλιά έρχονταν από απέναντι από μία τεράστια ρεματιά και έχω την υποψία ότι πρέπει να ήταν για κισόσπορο.
Τα μαζεύω μετακινούμαι γύρω στα 80 μέτρα εκεί περίπου που περνούσαν οι φάσσες προηγουμένως . Σε δύο λεπτά περνάνε τρεις, πιο καλά δε γινόταν , εκει που ειχα κάτσει πριν.
Η ώρα παίρναγε κοτσύφια δεν φαινόταν στον ορίζοντα αλλα άρχισαν να μαζεύονται οι μαλάκες. Αυτοι που δε λογαριαζουν τίποτα και κανέναν. Γύρω στις 5,20 άρχισαν να περνάνε κάποια πουλιά ,αλλα άρχισα να αισθάνομαι σαν σαρδέλα μ αυτα που γινόταν. Μαζεψα τον σκυλο κ 2 κοτσυφια που πήρα και εκνευρίσμενος τους τα χωσαα κι έφυγα.

Η άνοιξη ξεκινά 21 Μάρτη , το καλοκαίρι 21 Ιούνη, το φθινόπωρο 21 Σεπτέμβρη και ο χειμώνας 21 Δεκέμβρη.
Αναλόγως το είδος και ειδικά απ' τη στιγμή που η νόμιμη θήρα παίζει και ρόλο ρυθμιστή στις ανισορροπίες του οικοσυστήματος , ιδεατά σε μια ευνομούμενη κοινωνία με ευσυνείδητους πολίτες και αποτελεσματικούς ελέγχους θα μπορούσε να είναι ανοιχτή η κυνηγετική περίοδος όλο το χρόνο με ειδικές ανά θήραμα και τόπο ρυθμίσεις. Βλ. αγριόχοιρο που με εγκεκριμένα συνεργεία δασαρχείου δύναται να κυνηγηθεί όλο το έτος.
Στην πράξη τώρα και για μένα το 20/8-28η29/2 είναι καλό, αλλά η σαλαμοποιηση της μείωσης της περιόδου είναι ξεκάθαρη για μένα με τον περιορισμό στο τρυγόνι.

Τα περασματα εχουν παει πισω 20 μερες περιπου, θα πρεπει και η ρυθμιστικη να αλλαξει αναλογα... οπως παλαιοτερα 10 μαρτη!
Καλέ μου άνθρωπε!!! Να αγιάσει το στόμα σου!!!
Είναι εντελώς ουτοπικό αυτό παλικάρια. Ας κρατήσουμε τα κεκτημένα όσο μπορούμε περισσότερο. Εγώ πάντα θυμάμαι να περνάνε τα πουλιά Μάρτιο μην σου πω και αρχές Απριλίου. Δεν είναι τωρινό το φαινόμενο αυτό.

Είναι εντελώς ουτοπικό αυτό παλικάρια. Ας κρατήσουμε τα κεκτημένα όσο μπορούμε περισσότερο. Εγώ πάντα θυμάμαι να περνάνε τα πουλιά Μάρτιο μην σου πω και αρχές Απριλίου. Δεν είναι τωρινό το φαινόμενο αυτό.
Εάν δεν διεκδικήσεις κάτι παραπάνω χάνεις και αυτό που έχεις!

Δύο μέρες εσώκλειστος λόγω ίωσης και σήμερα που ένιωσα λίγο καλύτερα βγήκα ένα απογευματινό καμιά ώρα να ξεσκασω....μπαφιασα μέσα......
Δυστυχώς έχασα και δύο στα βάτα.......
View attachment 95369
Mποντιμπίλντερ ο κότσυφας σε σχέση με τις τσίχλες... 😸

Εάν δεν διεκδικήσεις κάτι παραπάνω χάνεις και αυτό που έχεις!
Αν νομίζετε ότι μπορεί να δώσουν μέρες από τον Μάρτη πάω πάσο. Και μην ξεχνάς το πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος....
Υπάρχουν άλλα πράγματα που μπορούμε να διεκδίκησουμε.

Status
Not open for further replies.
Back