Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Στο απογευματινό γείωση πάλι. 5 φάνηκαν 3 έπεσαν και τις βρήκα με τον φακό. Μπεκατσα δεν είδα απόψε μετά από μέρες. 2 πολυ μεγάλες γουρούνες με 10-12 20αρια γουρουνοπουλα κατέβαιναν για Κυριακάτικο τσιμπουσι στις καλλιέργειες της περιοχής....

Πελασγία όλα τα έθνη μαζεμένα Ιταλοί Κύπριοι και τα κασετόφωνα να βαράνε από τις 6&30 για τα λίγα πουλιά που έχουν απομείνει.
Είμαι ανάξιος στο να κρίνω κάποιον για τις πραξεις του...
Ωστόσο θα μπορουσα να βρω κ να δώσω ελαφρυντικά σε κάποιους περιστασιακούς λαθροθήρες...

Αλλά αυτό το πράγμα με τα κασετόφωνα στις τσιχλούλες με εξοργίζει αφάνταστα.....
Και πολυ φοβάμαι πως σε συνδιασμο με τις χούφτες τα ψιλόσκαγα που τους ρίχνουν έχουν κάνει την τσίχλα επάγγελμα....
Δεν μπορώ να το εξηγησω αλλιώς....

Πόσες τσίχλες θες για να φυγεις ευχαριστημένος???
40,50 η 100 ρε μλκ.....

Συμπεριφορές που δεν τις έχει ουτε ενας 18χρονος που μόλις έβγαλε άδεια κυνηγιου κ βγαίνει έξω καυλ...νος.....

Αν τους δείτε να τους πάτε στο καρτέρι κάνα πλαστικό παιχνιδι, κάνα τανκς, κάνα πιστολι, να έχουν να παιζουν μόλις γυρίσουν σπίτι γιατί τα μυαλά τους είναι 5 χρόνου....

Τι άλλο να πω?????

Είμαι ανάξιος στο να κρίνω κάποιον για τις πραξεις του...
Ωστόσο θα μπορουσα να βρω κ να δώσω ελαφρυντικά σε κάποιους περιστασιακούς λαθροθήρες...

Αλλά αυτό το πράγμα με τα κασετόφωνα στις τσιχλούλες με εξοργίζει αφάνταστα.....
Και πολυ φοβάμαι πως σε συνδιασμο με τις χούφτες τα ψιλόσκαγα που τους ρίχνουν έχουν κάνει την τσίχλα επάγγελμα....
Δεν μπορώ να το εξηγησω αλλιώς....

Πόσες τσίχλες θες για να φυγεις ευχαριστημένος???
40,50 η 100 ρε μλκ.....

Συμπεριφορές που δεν τις έχει ουτε ενας 18χρονος που μόλις έβγαλε άδεια κυνηγιου κ βγαίνει έξω καυλ...νος.....

Αν τους δείτε να τους πάτε στο καρτέρι κάνα πλαστικό παιχνιδι, κάνα τανκς, κάνα πιστολι, να έχουν να παιζουν μόλις γυρίσουν σπίτι γιατί τα μυαλά τους είναι 5 χρόνου....

Τι άλλο να πω?????
Το έχω ξαναγράψει. Υπάρχουν βλαμμένοι ανάμεσα μας που για 5 τσίχλες παραπάνω δίνουν και κωλο.

Το έχω ξαναγράψει. Υπάρχουν βλαμμένοι ανάμεσα μας που για 5 τσίχλες παραπάνω δίνουν και κωλο.
Αντε να δωσει κ@λαρακι παει στο καλο, το θεμα ειναι να μην φαμε εμεις καμια στο κ@λο για ενα πουλακι....

Ο δρόμος που βλέπω στην πρώτη φωτό στο βουνό είναι αυτός που πάει Καλλιπεύκη;
Στα καρτερια αυτά μέχρι πριν 15 χρόνια ήθελες μονο για πρωινό 3-4 κουτιά φυσίγγια.
Πολύ σωστά Γιάννη είναι ο δρόμος που πηγαίνει Καλλιπεύκη,

Πρώτο περπατητο σήμερα παρέα με τον αδερφό μου και τα σπρινγκερακια μας με αποτέλεσμα τα πουλιά ήταν σε ικανοποιητικό αριθμό.....
View attachment 95367
μπραβω ρε χρισταραααα αλα οχι στο καπο του αυτοκινητου ξερης το γιατιιιι.think. στηλεμου πμ να σου πωωωω:cool:

Δύο μέρες εσώκλειστος λόγω ίωσης και σήμερα που ένιωσα λίγο καλύτερα βγήκα ένα απογευματινό καμιά ώρα να ξεσκασω....μπαφιασα μέσα......
Δυστυχώς έχασα και δύο στα βάτα.......
View attachment 95369
να σου στηλω μερικα πουλια γιαννακομου με μεταφωρικη ΨΥΓΕΙΟ δηλ να εχηςςς ;) ;) φετως εχης μπεκατσες και εχω τσιχλεςςς,,του χρονου τα ξαναλεμεεεε.my man..yel.

Ευχαριστώ παλικάρια. Αλλά τι παλιοχρονια μας έκατσε φέτος? Τέλος Γενάρη να συγχαίρουμε κάποιον που πήρε 10 πουλιά καρτερωτα! Και αυτός που τα πήρε να νιώθει ότι πρέπει να ανάψει λαμπάδα στην εκκλησία για την απίστευτη τύχη του!
Έκανες καλή δουλειά... .RESPECT.

Πρωινό καρτέρι έριξα σε 5 πουλιά πήρα τα 4 η μία χαμένη.Εριξα και σε μια φάσσα αλλά τα 10ρακια δεν την άγγιξαν.Στα αξιοσημείωτα ένας παπάρας ο οποίος έρχεται από δίπλα μου με το αυτοκίνητο τον χαιρετάω αλλά αυτός τίποτα ,παρκάρει μπροστά μου στα 15μετρα για 5 λεπτά με το αμάξι και φώτα αναμμένα κ να μιλάει σε ανοικτή ακρόαση.Η ώρα 6.25 τα μπροστινά καρτερία ξεκίνησαν να ρίχνουν και αυτός μπροστά μου.Οταν το πήρα απόφαση ότι τώρα "σκοτωνόμαστε" και ξεκίνησα να πηγαίνω προς αυτόν ευτυχώς έκανε επαναστροφή και έφυγε χωρίς πάλι να χαιρετήσει.Η αναισθησία σε όλο της το μεγαλείο.

Πρωινό καρτέρι έριξα σε 5 πουλιά πήρα τα 4 η μία χαμένη.Εριξα και σε μια φάσσα αλλά τα 10ρακια δεν την άγγιξαν.Στα αξιοσημείωτα ένας παπάρας ο οποίος έρχεται από δίπλα μου με το αυτοκίνητο τον χαιρετάω αλλά αυτός τίποτα ,παρκάρει μπροστά μου στα 15μετρα για 5 λεπτά με το αμάξι και φώτα αναμμένα κ να μιλάει σε ανοικτή ακρόαση.Η ώρα 6.25 τα μπροστινά καρτερία ξεκίνησαν να ρίχνουν και αυτός μπροστά μου.Οταν το πήρα απόφαση ότι τώρα "σκοτωνόμαστε" και ξεκίνησα να πηγαίνω προς αυτόν ευτυχώς έκανε επαναστροφή και έφυγε χωρίς πάλι να χαιρετήσει.Η αναισθησία σε όλο της το μεγαλείο.
Και έχουμε και πολλούς τέτοιους στην φάρα μας.

Η ίδια κατάσταση με σχεδόν ανύπαρκτες τις τσίχλες εξακολουθεί και στο χωριό μου. Την Παρασκευή το απόγευμα, μετά από μια ώρα απελπιστικής αναμονής 5-6 πουλιά πέρασαν αργά το σούρουπο, δύο τουφεκιές έριξα μόνο, κι αυτές άστοχες ... :( Παρόλα αυτά, χθες ξαναπήγα. Πάλι ζήτημα να είδα 10 συνολικά. Αφού κλαμπάνισα πάλι 4, στο τέλος πήρα μια κι έτσι τις έκανα 3 τον νέο χρόνο !!! .yel. Στο γυρισμό έριξα και σε ένα κότσυφα, που πέρασε λοξά πάνω από το δρόμο, αλλά δυστυχώς έπεσε έξω από το δρόμο σε γκρεμό με πυκνά κλαδιά που δεν μπορούσα να πάω. Καλύτερα να είχα αστοχήσει και σ' αυτόν ... :(
1737917071320.jpg
Χθες ήταν η μόνη φορά στην φετινή σεζόν που ένιωσα πραγματικά την ανάγκη να είχα μαζί μου το δίκαννο, ή ακόμα καλύτερα την καραμπίνα. Γιατί μόλις έριξα στην πρώτη τσίχλα (γύρω στις 5.00') παρουσιάστηκαν άλλες 5 από την ίδια κατεύθυνση, σχεδόν ταυτόχρονα σαν να βγήκαν από κλουβί και πέρασαν γύρω μου, άλλες κοντά άλλες μακριά. (Στο παρελθόν μου έχει συμβεί πολλές φορές αυτό, αλλά φέτος ήταν η πρώτη). Στην προσπάθεια μου να ξαναγεμίσω γρήγορα, έβαλα το χέρι σε λάθος τσέπη, που είχα τα direct ... Πρόλαβα και έριξα στην τελευταία, αλλά ήταν πάνω από 25 μέτρα, και έφυγε αλώβητη αφήνοντας στον αέρα μόνο ένα φτερό της ουράς και 4-5 πούπουλα !!!

Status
Not open for further replies.
Back