Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σύμφωνα όμως με τον Καραμαουνα αδερφέ υπάρχει κινητικοτης τις τελευταίες μέρες. Ήσουν άτυχος που δεν την πέτυχες ρε γαμωτο....
Εννοείται! Πάλι το καρφί, ο Καραμαούνας την έκανε την ζημιά. Προσπάθησα να σας ρίξω στάχτη στα μάτια! Το ομολογώ και διορθώνω. Εύκολα το όριο κάθε μέρα στην Αττικοβοιωτία!

Μέχρι πριν μια βδομάδα, για καρτέρι δεν συζητώ καν, αλλά με πάρα πολύ περπάτημα και σε συγκεκριμένα σημεία, κάτι γινόταν. Την τελευταία εβδομάδα, ήταν δραματική η κατάσταση. Πρέπει οπωσδήποτε να παραταθεί, η ημερομηνία για τις τσίχλες, στην ρυθμιστική. Όπως έχει αλλάξει το κλίμα, έτσι έχει αλλάξει ημερολογιακά, η μετανάστευση των πουλιών. Όσοι δεν είσαστε στην ύπαιθρο, τον Μάρτιο, δεν διανοείστε τι γίνεται. Για να συμβεί αυτό, πρέπει εμείς οι ίδιοι να πιέσουμε. Από μόνο του, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει.
Να γελάσεις θέλεις Δημήτρη...

Πριν περιπου 25χρ+ βούιζαν τα εξώφυλλα των περιοδικών για πιθανή διακοπή του Φεβρουαρίου, και μαζευοντουσαν κ υπογραφές για αυτό....
Και αυτό δεν έγινε μόνο μια χρονιά...
Πόσο μάλλον σήμερα.......
Και να είμαστε κ τυχεροί γιατί σε άλλα κράτη χάνουν ένα μήνα.....

Έχουμε περιπου ένα 5μηνο να τις κυνηγάμε κ με ένα ημερήσιο όριο καρπωσης αρκετό για να μην πω υπεραρκετό κ μου πει κανείς μην λέω τέτοια κ μας το...μειώσουν....

Τωρα,που θα έχει πουλιά κ που δεν θα έχει είναι άλλο θέμα....
Ακόμα κ φέτος που υποτίθεται ότι είναι μια χάλια χρονιά κάποιοι δεν το..κατάλαβαν κ χαμογελάνε...
Όπου πέσει η καλή ζαριά........

Αλλά ας υποθέσουμε ότι επιτρέπουν έως τις 10/03, δεν νομίζω να μας έσωσαν οι δέκα επιπλέον μέρες, όσο κ αν έβραζε ο τόπος από τις τσίχλες....

Να γελάσεις θέλεις Δημήτρη...

Πριν περιπου 25χρ+ βούιζαν τα εξώφυλλα των περιοδικών για πιθανή διακοπή του Φεβρουαρίου, και μαζευοντουσαν κ υπογραφές για αυτό....
Και αυτό δεν έγινε μόνο μια χρονιά...
Πόσο μάλλον σήμερα.......
Και να είμαστε κ τυχεροί γιατί σε άλλα κράτη χάνουν ένα μήνα.....

Έχουμε περιπου ένα 5μηνο να τις κυνηγάμε κ με ένα ημερήσιο όριο καρπωσης αρκετό για να μην πω υπεραρκετό κ μου πει κανείς μην λέω τέτοια κ μας το...μειώσουν....

Τωρα,που θα έχει πουλιά κ που δεν θα έχει είναι άλλο θέμα....
Ακόμα κ φέτος που υποτίθεται ότι είναι μια χάλια χρονιά κάποιοι δεν το..κατάλαβαν κ χαμογελάνε...
Όπου πέσει η καλή ζαριά........

Αλλά ας υποθέσουμε ότι επιτρέπουν έως τις 10/03, δεν νομίζω να μας έσωσαν οι δέκα επιπλέον μέρες, όσο κ αν έβραζε ο τόπος από τις τσίχλες....
Μην ξεχνάμε το κοτσυφι που επιτέλους έκοψαν την παράλογη απαγόρευση των 8 ημερών. Κάτι είναι και αυτό...Συμφωνώ ότι τις κυνηγάμε επαρκώς. Όσον αφορά το όριο είμαστε η μόνη χώρα που έχει όριο. Ας βάλουν πρώτα όριο και στις υπόλοιπες και μετά να ασχοληθούν με το δικό μας. Τα μεγάλα νούμερα που βλέπω να κατακλύζουν τον τόπο τον Μάρτιο είναι η απόδειξη ότι οι τσίχλες πάνε καλά και μόνο χαρά μπορούν να μου δώσουν. Εντάξει, όταν περνάς από πουρνάρια και σηκώνονται 30-40 μαζί και τον χειμώνα εβγαινε 1-καμια θα ρίξεις και τα γαλλικά σου....

Καλώς σταματάμε συμφωνώ απόλυτα. Απλά έχει 28 Γενάρη σήμερα και ο κάμπος είναι σχεδόν ολανθιστος και τα μαύρα προχθές το λέγανε κανονικότατα!!!
Ναι, γιατί ο καιρός είναι μαλακός και θυμίζει από τώρα άνοιξη
Τέλος πάντων, ακόμα και αν άλλαζε ο νόμος να κυνηγάμε και κάποιες μέρες τον Μάρτιο το κέρδος θα ήταν μικρό σε σχέση με τη ζημιά που θα γινόταν από το γεγονός ότι θα δείχναμε στυγνοί.
Και μη μου πείτε για παλιά , γιατί παλιά ο Μάρτιος θύμιζε κανονικό χειμώνα .
Κατά την γνώμη μου λοιπόν , καλώς τελειώνουμε τον Φλεβάρη .
Έχουμε και δουλειές να κάνουμε, περιβόλια , ετοιμασίες για το Πάσχα, κλπ κλπ...

Να συνηθίσεις σιγά σιγά , να μη στεναχωριέσαι.
Ναι όντος δύσκολο να το παραδεχτούμε αλλά πρέπει αυτή είναι αλήθεια το λέμε συνέχεια εδώ με τα φιλαράκια έχει αλλάξει παραααααα πολύ το κλίμα τα πουλιά μάλλον έχουν μπερδευτεί και αυτά ....

Μέχρι πριν μια βδομάδα, για καρτέρι δεν συζητώ καν, αλλά με πάρα πολύ περπάτημα και σε συγκεκριμένα σημεία, κάτι γινόταν. Την τελευταία εβδομάδα, ήταν δραματική η κατάσταση. Πρέπει οπωσδήποτε να παραταθεί, η ημερομηνία για τις τσίχλες, στην ρυθμιστική. Όπως έχει αλλάξει το κλίμα, έτσι έχει αλλάξει ημερολογιακά, η μετανάστευση των πουλιών. Όσοι δεν είσαστε στην ύπαιθρο, τον Μάρτιο, δεν διανοείστε τι γίνεται. Για να συμβεί αυτό, πρέπει εμείς οι ίδιοι να πιέσουμε. Από μόνο του, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει.
Καλά κάτσε μην κόψουν και τον Φλεβάρη όπως στους Ιταλούς.. θες Μάρτιο ωραίο όνειρο αλλά δεν

Καλά τα λέτε για τον Μάρτιο. Όταν όμως όλο σχεδόν τον Μάρτη, πάω στη δουλειά και φεύγουν από τα πουρνάρια γύρω, όσες δεν έφυγαν όλη την σεζόν, τότε για μπείτε στη θέση μου! Γυαλίζει το μάτι ή δεν γυαλίζει μετά; Δεν θες λίγο να τις χουφτώσεις;

Καλά τα λέτε για τον Μάρτιο. Όταν όμως όλο σχεδόν τον Μάρτη, πάω στη δουλειά και φεύγουν από τα πουρνάρια γύρω, όσες δεν έφυγαν όλη την σεζόν, τότε για μπείτε στη θέση μου! Γυαλίζει το μάτι ή δεν γυαλίζει μετά; Δεν θες λίγο να τις χουφτώσεις;
Πιο ματι!!! Στριβει το σαγονι!!!

Ωραιο το trap ειδικα με full choke κανεις τρελες!!
Συγχαρητήρια Ηλία που βρήκες την δύναμη να τα χρησιμοποίησεις στην τσίχλα κ από ότι φαίνεται είσαι κ ευχαριστημένος...

Εχω ξαναπεί πως για δικούς μου λόγους αποφεύγω όσους συνδιασμούς μπορούν να μου αυξήσουν την κάρπωση στο τσιχλοκυνήγι κ έχω βάλει κάποια όρια όσον αφορά τα τσοκ κ τα φυσίγγια.....
Και γενικά μια καλή κάρπωση δεν αρκεί για να μου δώσει χαρά αν αυτή δεν πληρεί τα δικά μου στάνταρ....

Ωστόσο, δεν μπορώ να πω ψέματα ότι δεν εχω σκεφτεί πολλες φορές τα φυσίγγια trap για τα περασματα του Οκτωβρη.....
Αλλά καμια φορά δεν κατάφερα να βρω την την δυναμη να παραγγειλω δυο κουτακια για δοκιμή....

Μου φαίνεται πως τα 300 σκάγια ν7,5 που περιεχονται θα απαιτούν μια...τρομερή σκόπευση για να μπορέσει να μπει η τσίχλα σε μια τόσο στενή (φαντάζομαι) δέσμη σκαγίων........

Μπορεί να είναι έτσι όπως τα σκεφτομαι, μπορεί κ χειρότερα αλλά μπορεί κ καλυτερα......
Τα παντα όλα έχουν να κάνουν με τον.....εγκέφαλο του κυνηγου οπότε αν δεν βρεις το θάρρος να δοκιμάσεις το καθετί δεν μπορείς να ξέρεις...

1η Μαρτίου ξεκινά η άνοιξη.
Άνοιξη σημαίνει ότι όλη η φύση, φυτά και ζώα μπαίνουν σε διαδικασία αναγέννησης .
Να πάμε μέσα στον Μάρτη να κυνηγήσουμε με λουλουδιασμενο τον τόπο και τα ζώα να φλερτάρουν για να πάρουμε 10 τσίχλες επιπλέον;
Καλώς σταματάμε τον Φλεβάρη γιατί είμαστε μέρος & μέλος της φύσης και όχι εχθρός της.
Τα περασματα εχουν παει πισω 20 μερες περιπου, θα πρεπει και η ρυθμιστικη να αλλαξει αναλογα... οπως παλαιοτερα 10 μαρτη!

Συγχαρητήρια Ηλία που βρήκες την δύναμη να τα χρησιμοποίησεις στην τσίχλα κ από ότι φαίνεται είσαι κ ευχαριστημένος...

Εχω ξαναπεί πως για δικούς μου λόγους αποφεύγω όσους συνδιασμούς μπορούν να μου αυξήσουν την κάρπωση στο τσιχλοκυνήγι κ έχω βάλει κάποια όρια όσον αφορά τα τσοκ κ τα φυσίγγια.....
Και γενικά μια καλή κάρπωση δεν αρκεί για να μου δώσει χαρά αν αυτή δεν πληρεί τα δικά μου στάνταρ....

Ωστόσο, δεν μπορώ να πω ψέματα ότι δεν εχω σκεφτεί πολλες φορές τα φυσίγγια trap για τα περασματα του Οκτωβρη.....
Αλλά καμια φορά δεν κατάφερα να βρω την την δυναμη να παραγγειλω δυο κουτακια για δοκιμή....

Μου φαίνεται πως τα 300 σκάγια ν7,5 που περιεχονται θα απαιτούν μια...τρομερή σκόπευση για να μπορέσει να μπει η τσίχλα σε μια τόσο στενή (φαντάζομαι) δέσμη σκαγίων........

Μπορεί να είναι έτσι όπως τα σκεφτομαι, μπορεί κ χειρότερα αλλά μπορεί κ καλυτερα......
Τα παντα όλα έχουν να κάνουν με τον.....εγκέφαλο του κυνηγου οπότε αν δεν βρεις το θάρρος να δοκιμάσεις το καθετί δεν μπορείς να ξέρεις...
Τασο οτι κανω στο κυνηγι περναει πρωτα απο πινακα .. αυτο εχει να κανει με τσοκ. Φυσιγγια. Κοντακι... Αμα δεις κατι που σαρεσει στον πινακα η στο χαρτι παει να πει οτι δουλευει. Κανονας δεν υπαρχει!!!! Απλα οσο λιγοτερα σκαγια τοσο πιο πολυ πρεπει να σφιξεις σε τσοκαρισμα . Ολες οι γνωμες σεβαστες ... Με τα σημερινα δεδομενα ξερω μεχρι που φτανω με αυτα τα φυσιγγια και καλυπτομαι .... Και ριχνω και 28 και 30 αρκετες φορες ! Σε μαυρες δεν βαζω τραπ !

Status
Not open for further replies.
Back