Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημερα στην παρεα σας,νεο μελος απο Χανια & καλη κυνηγετικη σαιζον σε ολους..shake hands.
Καλώς τον και πάντα ΑΞΙΟ(Ν)Σ.
Καλη διασκέδαση και εύχομαι να συμβάλεις και εσυ στην διατήρηση του φιλικού πνεύματος που διαπνέει αυτό το υγιές "δικτυο" των κυνηγών.

Eδω δε κρατιομαστε απο τωρα, που ειναι αρχες του μηνα, να το αναβαλλουμε κιολας;

Βολευεσαι με το να ξεκινησει τωρα και να κρατησει ωσπου να εισαι και συ εδω; ;)
Δεν με χαλάει καθόλου!!!
(Την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενος, ή αλλοιώς, απ´ ολότελα καλη και η Παναγιωτενα!!!)

καλημερα σε ολους.εχω μια απορια που εχω παρατηριση στις τσιχλες,.αφου ερχονται απο βορεια,και περνανε βουνα,γιατι τις βλεπουμε να ερχονται απο την θαλασσα,και να ανεβενουν προς τα βουνα?

καλημερα σε ολους.εχω μια απορια που εχω παρατηριση στις τσιχλες,.αφου ερχονται απο βορεια,και περνανε βουνα,γιατι τις βλεπουμε να ερχονται απο την θαλασσα,και να ανεβενουν προς τα βουνα?
Συνηθως ταξιδευουν νυχτα κ παιρνουν τη γραμμη απο τα παραλια της χωρας απο βορρα προς νοτο... Οταν αρχισει να χαραζει κ δεν μπορουν να συνεχισουν αλλο το ταξδι τους συνηθως διαλεγουν εναν τοπο με χαραδρες κ χουνες, χωρις αποτομα βουνα, και μπαινουν προς την ενδοχωρα για να πιασουν στα πιο βολικα σημεια... Γι αυτο σου φαινεται οτι μπαινουν απο νοτια... Το ιδιο συμβαινει με ολα τα αποδημητικα πουλια, με μικρη εξαιρεση τις φασσες και τα παπια που μπορει να περασουν και απο τα εσωτερικα της χωρας αν οι συνθηκες το απαιτουν και να τα δεις να μπαινουν παραδοσιακα απο βορρα προς νοτο...

με μικρη εξαιρεση τις φασσες και τα παπια που μπορει να περασουν και απο τα εσωτερικα της χωρας αν οι συνθηκες το απαιτουν και να τα δεις να μπαινουν παραδοσιακα απο βορρα προς νοτο...
Γι'αυτό δεν ξεχνιόμαστε και όταν πάει η ώρα 9 παρά 20, γυρνάμε το καρεκλάκι μας με πλάτη ανατολικά ή δυτικά, ώστε να ελέγχουμε και από βορά και από νότο. Η φάσα συνήθως θα μας καβαλήσει, σε αντίθετη τροχιά που μπαίνουν οι τσίχλες, αν μπαίνουν από νότια-νοτιοανατολικά :)

Εκτός και πάμε μόνο για φασσα και βλέπουμε τα τσιχλακια να περνάνε κατά κύματα και εμείς να τους κουνάμε το μαντήλι και να είμαστε έτοιμοι για χάπια!!! .hair.
Και ακόμα χειρότερα αν είσαι σε καρτέρι για αγριογούρουνα που θα βλέπεις και τσίχλες και φασσες και αν τολμήσεις θα σε τουφεκίσουν όλοι απο την παρέα!!!!
Όποτε παίρνεις απο ΠΡΙΝ ΟΛΑ τα χάπια και λες απο μέσα σου συνεχώς "δεν θα τουφεκίσω πουλί, γιατί ΠΕΘΑΝΑ"

Και ακόμα χειρότερα αν είσαι σε καρτέρι για αγριογούρουνα που θα βλέπεις και τσίχλες και φασσες και αν τολμήσεις θα σε τουφεκίσουν όλοι απο την παρέα!!!!
Όποτε παίρνεις απο ΠΡΙΝ ΟΛΑ τα χάπια και λες απο μέσα σου συνεχώς "δεν θα τουφεκίσω πουλί, γιατί ΠΕΘΑΝΑ"
Yπαρχει ομως και μια αλλη εκδοχη η οποια μου εχει τυχει αρκετες φορες και πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω πως εχω κρατηθει και δεν γιναμε κ@λ@ς.Ειμαστε σε καρτερι φασσας 3-4 ατομα,και στα καλα καθουμενα εμφανιζονται γουρουνοκυνηγοι οι οποιοι λες και μεις ειμαστε αορατοι αρχιζουν να τουφεκανε,να φωναζουν κλπ.Ενοιωσα μ@λ@κας.what..hair..

Yπαρχει ομως και μια αλλη εκδοχη η οποια μου εχει τυχει αρκετες φορες και πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω πως εχω κρατηθει και δεν γιναμε κ@λ@ς.Ειμαστε σε καρτερι φασσας 3-4 ατομα,και στα καλα καθουμενα εμφανιζονται γουρουνοκυνηγοι οι οποιοι λες και μεις ειμαστε αορατοι αρχιζουν να τουφεκανε,να φωναζουν κλπ.Ενοιωσα μ@λ@κας.what..hair..
Δυστηχως καποιοι γουρονολαγακυνηγοι ειναι η πληγη του κυνηγιου με τη συμπεριφορα τους...

Ηλία πριν 2 χρόνια 17 Νοέμβρη κι ενώ πιστεύμε ότι τα μπασίματα είχαν τελειώσει πήγαμε με τον Τζίμη να πιούμε καφέ στα καρτερια
λοιπόν είχε ένα μπασιμο από τσίχλες κοτσύφια γερακοτσιχλες που ο Τζίμης ήρθε και δανείστηκε φυσίγγια από μένα :)
Ακριβως....ειχαμε παει για περπατητο με τον skyfall και τα πουλια περνουσαν ασταματητα,ηταν περιπου 20 νοεμβρη

Γ
Δυστηχως καποιοι γουρονολαγακυνηγοι ειναι η πληγη του κυνηγιου με τη συμπεριφορα τους...
Γενικα φιλε αμα πεσεις σε ''γυφτο οτι και αν κυνηγα θα σου χαλασει την μέρα.
Μπορρι να κυνηγάνε λαγο αλλα αν τύχει και περάσει πανω τους το κοπαδι οι φασσες ρίχνουν και αυτοι.
Ασχετως εαν εσυ δεν θα ριξεις στο λαγο που τους εχει ξεφύγει.
Τετοιοι τύποι χαλανε τα παντα ανεξαρτητως του τι κυνηγούν.
Και η συμπεριφορά τους ειναι ετσι παντού. ...σπιτι...παιδια..γυναικα...φίλοι. ..δουλειά. ....αχαρακτηριστοι

Status
Not open for further replies.
Back