Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Φιλοι .
Αν καρτερατε ευχαιλαια και προσευχες για κυνηγι αστε το καλύτερα.
Να παρακαλατε μόνο να μπορείτε να πηγαίνετε και να σας προσεχει για να γυρνατε σπιτι καλα.
Μην τα θελετε ολα δικα σας.
Ψαξτε να βρείτε για να παιξετε.
Εαν δεν εχει πουθενα διασκεδαστε με παρεα περνατε καλα και την επομενη εξορμηση παλι :)

αν τα ρουθούνια μας δεν αισθανθούν κρύο το πρωί τα μπασίματα δεν είναι όπως πρέπει ;)
τέλος πάντων φίλος μου με πήρε τηλ. πριν λίγο που είχε πάει να πάρει την κόρη του από το μπάσκετ που είναι δίπλα στο βουνό μου είπε ότι είδε 2 να ξεκολλάνε απο ένα πυκνό .well done.
ελπίζουμε στα καλά :)

Οσο καλυτετερες οι καιρικες συνθηκες,τοσο μεγαλυτερη η αποδημια που σημαινει περισσοτερα πουλια.Οσο περισσοτερα τα πουλια,τοσο μεγαλυτερη η ουρα της αποδημιας.Αυτα που μπαινουν στα καρτερια μας πρωι πρωι,ειναι η πολυποθητη ουρα.Παντα, οταν μ'επερνε τηλ φιλος παραγαδιαρης,ειχε περασμα το αλλο πρωι.Τις ακουγε την νυχτα μαζι με το σφυριγμα των κοτσυφιων.Ολη τη νυχτα!!
Διεσχιζαν τη θαλασσα,ακριβως,βορα-νοτο!Εκει που τις περιμενω,μου ερχονται μεσα απο τον ηλιο που ανατελει και λιγες μπουλουκιασμενες και ψηλωμενες απο το βορα.Οι πρωτες πρεπει να βλεπουν θαλασσα που γυαλιζει και "γυριζουν"προς τη στερια.

Λαγοκυνηγος χθες μου είπε πως είδε ψηλωμένες ένα ζευγάρι και μία τριάδα.
Άλλος φίλος σε άλλη περιοχή σε βόλτα με τα σκυλιά είδε 4-5 ψηλωμένες και τα σκυλιά προγκιξαν 2 απο τα πυκνά.
Ψηλωμενες εεεεε?:)
Τα μαναρακια μουουου!!!:D:D
Ξεκινανε........pray to God.

Θα αργησουν τα πουλια μεχρει το αλλο π.σ.κ εχουμε βροχεσ μετα τησ 15 και αν την π...με φετοσ με τουσ νοτιαδεσ
Ηλία όσο και να μας χαλάνε οι βροχές τα μπασιματα χρειάζονται, το θέμα είναι να μην αρχίσουν οι νοτιαδες χωρίς βροχές.

Με το φεγγάρι, έχουν φως να ταξιδέψουν περισσότερες ώρες ;)
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με αυτή τη θεωρία, από το 2007 ανακαλύψαμε ότι τα αποδημητικά πουλιά έχουν την δυνατότητα να βλέπουν, με την κυριολεκτική έννοια, τα μαγνητικά πεδία στης γης. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, έπειτα από εκτεταμένες έρευνες σε αυτό το θέμα, αυτή η δυνατότητα χρησιμοποιείται από τα πουλιά για τον προσανατολισμό τους. Ουσιαστικά δεν χρησιμοποιούν την "κοινή" όρασή τους για να ταξιδέψουν. Στα αγγλικά αυτή η δυνατότητα ονομάζεται magnetoreception (https://en.wikipedia.org/wiki/Magnetoreception) . Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό που περιμένουν τα πουλιά είναι τον ευνοϊκό καιρό και όχι τις φάσεις της Σελήνης.

Status
Not open for further replies.
Back